|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
12.7.2011 15:18:42   
D_K
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image

ja sam pravila dzem od malina sa dzemfixom prije 7 dana i extra je ispao..
mislim da smo stavili 3 kg malina i 2 kg secera i odlican je ispao (pitacu zaovu za provjeru - ja zaboravim u sekundi koje su mjere a znam da sam se vodila njenim receptom). dodala sam i sok od dva limuna i sve zamutila sa dva i po dzemfix extra od dr. Oetkera (ono kad pocne bacati kljuc).
a od cega je dzemfix - evo citam - dekstroza, tvar za zelatiranje (pektin), regulator kiselosti (limunska kiselina), konzervans i očvrsnuta biljna mast.

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 326
12.7.2011 15:27:41   
taurus
IZVORNA PORUKA: D_K

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image

mislim da smo stavili 3 kg malina i 2 kg secera i odlican je ispao (pitacu zaovu za provjeru - ja zaboravim u sekundi koje su mjere a znam da sam se vodila njenim receptom). dodala sam i sok od dva limuna i sve zamutila sa dva i po dzemfix extra od dr. Oetkera (ono kad pocne bacati kljuc).
a od cega je dzemfix - evo citam - dekstroza, tvar za zelatiranje (pektin), regulator kiselosti (limunska kiselina), konzervans i očvrsnuta biljna mast.

a ne piše koji konzervans  user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 327
12.7.2011 15:31:02   
taurus
uh bila sma rekla da neću više ništa praviti
i u subotu me komšinica nagovori da oberem svoju malu višnju i napravim sok

bilo je jednostavno
samo sam višnje oprala, nasula vode od prilike dva-tri prsta iznad višanja
i stavila da lagano vrije jedno pola sata
procijedila i onda dodala oko 1,5 šećera
i miješala dok se šećer otopio

dobila sam oko 4 litra soka i odličan je

ma to nije za zime nego odmah da se popije

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 328
12.7.2011 15:32:15   
D_K
konzervans - sorbinska kiselina..

auuu, mile. kako procitah vi sve stare domacice, niko nece ni da primirise dzemfixu user posted image user posted image
meni je ovo prvi samostalni dzem pa sam ponosna  user posted image user posted image ..

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 329
12.7.2011 15:35:52   
Lejla Ka

konzervans - sorbinska kiselina..

auuu, mile. kako procitah vi sve stare domacice, niko nece ni da primirise dzemfixu user posted image user posted image
meni je ovo prvi samostalni dzem pa sam ponosna  user posted image user posted image ..

Mene recimo više odbija ova očvrsnuta biljna mast u đemu.

Ma ne brini, bit ćeš i ti stara domaćica user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 330
12.7.2011 15:36:15   
HAHA
Ja sam napravila 6 tegli dzema od višanja,prvo sam ih propasirala i onda ukuhavala i dodavala šećer,malo je rijedak ali ići će u štrudle,dvije tegle sam prokuhala čitavih kao kompot,pa ćemo vidjeti na šta će ličiti,nešto sam i zamrznula,nokti platili odrezala sam ih da Bog sačuva niskouser posted image .Sad su mi kruške na redu.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 331
12.7.2011 15:46:29   
D_K
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma ne brini, bit ćeš i ti stara domaćica user posted image

zato sam i krenula u pravljenje zimnice.
kontam em stara em domacica pa makar neka korist da bude od mene user posted image user posted image ..

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 332
12.7.2011 16:22:51   
10 mart 2009

Dobila domaće Stolačke breskve preksinoć i odmah se dala na posao:

Lejla Ka, te breskve su super, živjela sam 4 godine u Stocu i bukvalno sam bila luda za Stolačkim (Dubravskim) breskvama... javi kakav je džem user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 333
12.7.2011 19:04:10   
enči80

Hanady,ja sam probala i sa džemfixom a i prirodno praviti od jagoda i malina i iskreno meni se oboje sviđa.Možda čak džem sa malinama napravljen uz pomoć džemfixa mi je ukusnijiuser posted image Iskreno,meni nije prirodno ni kada se dodaje limuntos pa sad možeš probati pa odlučiti.

Usput recept za slatko od višanja i sirup jeuser posted image
Hvalauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 334
12.7.2011 23:37:10   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: 10 mart 2009

Lejla Ka, te breskve su super, živjela sam 4 godine u Stocu i bukvalno sam bila luda za Stolačkim (Dubravskim) breskvama... javi kakav je džem user posted image

Ma đem je ludilo, naročito sa palačincima user posted image (pokušavam da izgubim 2 kile do septembra user posted image )

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 335
13.7.2011 0:14:24   
Anoniman

Ma đem je ludilo, naročito sa palačincima user posted image (pokušavam da izgubim 2 kile do septembra user posted image )

user posted image user posted image user posted image i pitala sam se odkud su breskveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 336
13.7.2011 9:58:03   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: noa

user posted image user posted image user posted image i pitala sam se odkud su breskveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vidim ja da ću uspjeti izgupiti do septembra 2 kg (đema) user posted image user posted image user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 337
13.7.2011 11:05:48   
10 mart 2009

IZVORNA PORUKA: noa

Vidim ja da ću uspjeti izgupiti do septembra 2 kg (đema) user posted image user posted image user posted image

Džema sigurno neće biti user posted image user posted image user posted image user posted image , a za kilažu više manje nije ni bitno, svakako je ljeto na izmaku-linija nije ni bitnauser posted image user posted image user posted image  (ovako ja sebe tješim)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 338
14.7.2011 9:32:38   
ena0002

IZVORNA PORUKA: enči80

Hanady,ja sam probala i sa džemfixom a i prirodno praviti od jagoda i malina i iskreno meni se oboje sviđa.Možda čak džem sa malinama napravljen uz pomoć džemfixa mi je ukusnijiuser posted image Iskreno,meni nije prirodno ni kada se dodaje limuntos pa sad možeš probati pa odlučiti.

Usput recept za slatko od višanja i sirup jeuser posted image
Hvalauser posted image

Ja stavim vrlo malo Dzemfixa...znaci na par tegli dzema stavim mozda malu kasicicu i to mi je sasvim dovoljno...a dzem stoji citavu zimu, nista se ne promjeni

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 339
14.7.2011 15:35:46   
enči80
Na koji način zamrzavate grašak?

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 340
14.7.2011 15:41:29   
Hanady RR

poberem ga, očistim iz ljuske is tavljam u plastične vrećice...ne peram ga prije toga jer ja stavljam onaj koji sama posadim i poberemeuser posted image
bitno je da vrećice čvrstio atvoriš, ja imama onja aparat koji lijepo vrećicu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 341
14.7.2011 15:47:07   
Anoniman

u plasticnim bocamauser posted image zrna se ne zamrznu sve u komadu i ne poprimi miris zamrzivacauser posted image

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 342
14.7.2011 15:47:22   
Lejla Ka
Ja izblanširam prije zamrzavanja. U ključalu vodu ubacim na par minuta, ne da se kuha. Ocjedim, prohladim i u kese, pa u friz.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 343
14.7.2011 15:50:08   
Hanady RR
lejla probaj da ne blanširašuser posted image
ja više ni buraniju i grašak mladi ne blanširam.

a ovaj štos sa bocama koritim za buranijuuser posted image
ja nju operem, posušim i potrpam u plastične boce...onda je samo kad mi treba prerežem kožem, bocu mislim i istresem u pretisuser posted image sad pa sad gotovouser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 344
14.7.2011 15:55:43   
Malenaoduvijek
zenice moje, ja prvi pt napravila dzem od malina po receptu svoje tetke, hvala tetka i ispao je vise nego dobro, da prste polizes.
caka je samo da se stave maline sa secerom i izmjesaju i stave da prenoce.ja sam stavljala u frizider u poklopljenu serpu radi ovih temperatura i ujutru probala koliko je slatko i onda samo stavila da se ukuha i odlican je.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 345
14.7.2011 16:06:18   
Hanady RR
koliko šećera na kg malina si stavila....

i koliko si sutradan ukuhvala...u minutamauser posted image

i do koliko kg malina ti je ispalo koliko tegli ...
dja kaži...mee u subotu ujutro čeka ta aktivnost da se spremim na svojig 7 kguser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 346
14.7.2011 16:14:03   
Malenaoduvijek
oko pola kile mozda i manje na 1,5 kg malina.
ispala velika tegla jedna od 750 g od majoneze.

a oko 15 minuta sam kuhala, bacilo kljuc par puta (tako mi je tetka objasnila) ako hocu dzem da treba vise puta da baci kljuc a za sok samo jednom i ona propasira kroz gazu za sok a ja nisam.

Neposredna veza do poruke: 347
14.7.2011 16:27:20   
Hanady RR
super...to je to...i ja sma tako planirala....
samo sam mislila d atreba više šećera

< Poruku je uredio Hanady RR -- 14.7.2011 16:28:10 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 348
14.7.2011 16:29:40   
Malenaoduvijek

super...to je to...i ja sma tako planirala....
samo sam mislila d atreba više šećera

i ja sam mislila ali kad sam probala sa ovim sto sam stavila fino mi bilo slako pa nisam dodavala.

Neposredna veza do poruke: 349
14.7.2011 18:05:35   
DM

koliko šećera na kg malina si stavila....

i koliko si sutradan ukuhvala...u minutamauser posted image

i do koliko kg malina ti je ispalo koliko tegli ...
dja kaži...mee u subotu ujutro čeka ta aktivnost da se spremim na svojig 7 kguser posted image

Ja bih te maline fino-lijepo u kompot-od malina je skstra8sirnica i kompot od malina-njma,njam)user posted image user posted image user posted image

A kombinacija maline-borovnice-ma voda mi na usta!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *