|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
14.10.2010 14:59:55   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zaha

Hanady stavim ti ja recept za sok od grozdja za nekih 20 min.sestra moja pravila,sok je extra,samo da ona dodje sa posla pa mi izdiktira recept,ako se vec neko ne javiuser posted image

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: zimnica
14.10.2010 15:31:26   
Honey3
eh ovako "sok od grozdja"
prebrati grozdje(otkidati bobice),oprati i u lonac potopiti vodom,da voda bude iznad grozdja mozda nekih 5cm.Staviti da prokuha i kad prokuha neka kuha 10-15 min.zatim procijediti.U sok staviti secer na 3,5l ide 1 kg.secera i to samo da prokuha i sipati vreo sok u vrele flaseuser posted image taj sok je kao sirup, ide mozda pola case soka pola vode,kako ko voliuser posted image sok je pravo ukusan i bas mirise na grozdjeuser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: zimnica
14.10.2010 15:34:19   
Lejla Ka
Procjedi se u smislu da se i bobe propasiraju ili kako? Taj mi dio nije jasan, a imam bruku nekog grožđa, domaćeg, šteta da propadne.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: zimnica
14.10.2010 15:34:26   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zaha

eh ovako "sok od grozdja"
prebrati grozdje(otkidati bobice),oprati i u lonac potopiti vodom,da voda bude iznad grozdja mozda nekih 5cm.Staviti da prokuha i kad prokuha neka kuha 10-15 min.zatim procijediti.U sok staviti secer na 3,5l ide 1 kg.secera i to samo da prokuha i sipati vreo sok u vrele flaseuser posted image taj sok je kao sirup, ide mozda pola case soka pola vode,kako ko voliuser posted image sok je pravo ukusan i bas mirise na grozdjeuser posted image


joj dušo moja hvala ti do neba...baš mi grehota da mi porpadne...nisma ni očekivla ovoliki ''urod'' na lozi posađenoj za ukrasuser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: zimnica
14.10.2010 15:35:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Procjedi se u smislu da se i bobe propasiraju ili kako? Taj mi dio nije jasan, a imam bruku nekog grožđa, domaćeg, šteta da propadne.

ma ja sam odmah skontala na dževdžir bakreni da cjedim...proće mi i grožđa bez košpica i kožice.user posted image
ko drenjak.

ja i lejla u istom dumanu...šta sa tolikim grožđem.user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: zimnica
14.10.2010 15:37:50   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Procjedi se u smislu da se i bobe propasiraju ili kako? Taj mi dio nije jasan, a imam bruku nekog grožđa, domaćeg, šteta da propadne.
ne pasira se,samo na sitku ili vec tako nesto procijediuser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: zimnica
14.10.2010 15:47:00   
Nedi
IZVORNA PORUKA: zaha

eh ovako "sok od grozdja"
prebrati grozdje(otkidati bobice),oprati i u lonac potopiti vodom,da voda bude iznad grozdja mozda nekih 5cm.Staviti da prokuha i kad prokuha neka kuha 10-15 min.zatim procijediti.
Pošto mi pravimo u velikoj šerpi od 20 l - znači na 20 l soka stavimo 14 kg šećera i kuhamo na laganoj vatri jos 30 min da se zgusne
U sok staviti secer na 3,5l ide 1 kg.secera i to samo da prokuha i sipati vreo sok u vrele flaseuser posted image taj sok je kao sirup, ide mozda pola case soka pola vode,kako ko voliuser posted image sok je pravo ukusan i bas mirise na grozdjeuser posted image



Eto ja sam umetnula mali dodatak ali u suštini je isto user posted image

A sad odoh user posted image user posted image user posted image jer nemam ništa od zimnice



(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: zimnica
17.10.2010 20:35:07   
dinaa
Jel neko pravio salatu od cvekle,ako jeste molim receptuser posted image

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: zimnica
17.10.2010 21:29:32   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dinaa

Jel neko pravio salatu od cvekle,ako jeste molim receptuser posted image

jesam bezobrazna koa ja opet napišem receptuser posted image user posted image user posted image user posted image
al šta ću kad ga imam i pravimuser posted image user posted image user posted image

elem

ja cveklu operem, pa je sa korom stavim u pretis lonac i kuha jedno 15 minuta...ozvadim, ohladim, ogulim i izređem na krugove ( ako je veća krug na polovinu)

u šerpi skuham vodu cca 5 l, 2 fildžan soli, 2 fildžana ulja, 1 fildžan šećera...kad to ohladi oddam 1 vinobran od 10 gr.

cveklu poredam u tegle pa zlijem ohlađenom vodom,a u svaku teglu stavim po 2-3 čehna bijelog luka narezanog na listiće i peršuna isitnjenog po želji.

Zatvorim i stavim tegle u šerpu sa ključalom vodom. tegle su tada zatvorene i neka budu u ključaloj vodi nekih 5-6 minuta...dosta...povadim, kad se tegle ohlade idu u policu za zimnicu. Meni ovako spremnjena cvekla ima dug rok trajanja, nedavno sam otkrila onu koju sma privail rpije 4 zime i nekako je ostala ( ja na svaku teglu zimnice ljepim paipirić kada sam napravila) otvorili i suprug probao...kaže jedemo i pojeouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: zimnica
17.10.2010 21:51:13   
dinaa
Ma znala sam ja ko ce se javiti,hvalauser posted image

I mi svi volimo cveklu a imamo je podosta pa steta da propadne.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: zimnica
17.10.2010 23:08:00   
taurus
moram da  se pohvalimuser posted image user posted image user posted image
danas sam napravila turšiju (karfiol, mrkva, paradajz, parike i krastavice) čime je pravljenje zimnice kod mene i zvanično završenouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: zimnica
17.10.2010 23:12:13   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus

moram da  se pohvalimuser posted image user posted image user posted image
danas sam napravila turšiju (karfiol, mrkva, paradajz, parike i krastavice) čime je pravljenje zimnice kod mene i zvanično završenouser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa gdje si tiuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: zimnica
19.10.2010 14:37:30   
milenium


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


eh onda fino uzmi 10 kg crvenih paprika...
u toj vodi ih obari kao žute...
stavi u velike tegle...3 će ti trebat i onda u ohlađenu vodu dodaj češnjakak i bibera i zalij tegle...ostavi otvoreno preko noći na tacni nekoj ako iskipe...ujutro samo zatvori i ostavi na mjesto.
a ako ne iskipe dodaj malo pokuhane naspoeljene vode ako bude falilo. i etouser posted image



stavljala sam u male tegle jer budu manje otvorene tj prije se pojedu nego kad načmem veliku teglu pa bude otvorena tjedan dana.češnjak ne stavljam,ovdje to nije običaj,a ni u kupovnim paprikama nema češnjakauser posted image a i ne volim ga. napravila sam skoro 50 teglauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: zimnica
19.10.2010 15:50:46   
sheri
milenium, svaka cast! jesi ti vrijedna! bravouser posted image user posted image user posted image
ja sam do sada napravila sokova od borovnica, kupina, malina, visanja, i mislim da je ostalo jos malo istih. pekmez od bresaka i djumbira, to mi je nesto fatasticno! slatko od kupina i borovnica. pekmez od sljiva, i one sesirice os sljiva. ajvar, pindjur, zamrzla roga nesto malo, napravila ovih paprika u ulju, ali toga bih jos. ovaj vikend kontam i ja tursiju praviti, i narezati sarenu salatu.
i najponosnija sam sto sam si napravila domace kupinovo vino!user posted image user posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: zimnica
19.10.2010 15:52:58   
Mya_81 RR
Sheri, nadmašila si sve user posted image user posted image user posted image user posted image

Svaka čast user posted image user posted image user posted image

A zaboravim ti sve reći da ti je pekemz od šljiva fantazija!!!!user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: zimnica
21.10.2010 18:18:59   
DobraVila
Drage moje,da i ovdje pitam user posted image ,nemam vremena da citam ispocetka zbog mojeuser posted image ,pa ne znam da li ste to vec spominjale,i zato vam se unaprijed izvinjavam.
Treba mi recept za sarenu salatu od kupusa,mrkve,paprika...ali koja se pravi bez esencije,odn. samo sa soli i vodom???Hitnooo user posted image .Unaprijed zahvalna!!!!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: zimnica
21.10.2010 18:30:54   
jasmin

IZVORNA PORUKA: DobraVila

Drage moje,da i ovdje pitam user posted image ,nemam vremena da citam ispocetka zbog mojeuser posted image ,pa ne znam da li ste to vec spominjale,i zato vam se unaprijed izvinjavam.
Treba mi recept za sarenu salatu od kupusa,mrkve,paprika...ali koja se pravi bez esencije,odn. samo sa soli i vodom???Hitnooo user posted image .Unaprijed zahvalna!!!!

Hocu i ja,hocu i ja...
Hanady je majstor za zimnicu,sad ce ona nama napisati.
A vjerujem da jos dosta cura zna.Hajmo cure...

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu DobraVila)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: zimnica
21.10.2010 18:44:43   
Hanady RR
evo mene

ja ovako prvaim šarenu salatu...
na veliku vreću kupusa kada pravim šarenu salatu ide 500 gr soli.....
elem izribam kupus....
pa ga nasolim i odmah u to dodam mrkvu narezanu na kolutove ( a neko i to renda) i paprike žute izrezane na manje komade...ja stavljam i zeleni pradajz narezna na četvrtine,a ako mi ostane kratsaviva nareženim i njih istio tako u ovu salatu. a može i bez njih naravno.
nasoljeno i izmješano ostavim da prenoći....
otprilike na veliku vreću kupusa stavim 3 kg mrkve i 3 kg paprika  ako stavljam i ostalo po 3 kg ako nemam paradjz i krasatvice odnda bez njih
ujutro uzmem svoje sterilisane tegle...oprane i stavljenje u pećnicu na 4-5 minuta....
napunim ih smjesom salate...pa onda ona voda koja je ostala naspem do vrha tegli i ostavim te tegle da stoje otvorene na tacni većoj ( oko 5-6 sati) jer obično ili iskipe ili sve upiju...ako upiju dodam ostatak vode ako iskipe obrišem tegle i poklopim odozgo plastičnim podmetačima najmenjim za to i dobro zatvorim.
ono što ja smatram bitnim je da šarenu salatu uvijek pravim u staklenim teglama nekako najbolje uspije,
da ispod poklopca tegle uvijek stavim nalonski celogan...etouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: zimnica
21.10.2010 18:49:04   
DobraVila
hvala puuuno puuuno,samo ne kontam koja voda koja je ostala,da li so i vodu pomijesam pa tom vodom zalijem salatu?Hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: zimnica
21.10.2010 18:50:44   
jasmin
Eh moram ovo probati akobogda uskoro.Jos samo da pitam,nakon koliko se salata moze jesti?

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: zimnica
21.10.2010 18:57:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: DobraVila

hvala puuuno puuuno,samo ne kontam koja voda koja je ostala,da li so i vodu pomijesam pa tom vodom zalijem salatu?Hvala jos jednom user posted image

draga kada sve ovo narezano nasoliš i to prenoći...povrće ti pusti slanu vodu...
znači sve izrezano u veliki sud pospeš sa soli i dobro imješaša rukama i onda kda ujutro ustaneš ta salata ''pliva'' u svojoj vodi...i bude ti dovoljno za svo pakovenja...da vodu stavljaš nema potrebeuser posted image

a jasmin stoji oprilike 15 dana u srednje toplom prostoru...ja sve to nosim u garažu, hladinji i tamniji prostor pa jedem nekad za 20-30 dana zavisi od vremena, a jednu teglu tzv. porbalicu stavim u špaiz na spratu gdje živim a tu je toplo pa taman za 7-8 dana probam prvuuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DobraVila)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: zimnica
21.10.2010 18:58:02   
DobraVila
ja cu je veceras praviti kad user posted image zaspi.Ali imam problem sto nemam onih plasticnih podmetaca sto se stave na salatu user posted image ,moze li bez toga i da li postoji neka druga mogucnost ili je to obavezno?Joj koliko pitanja imam user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: zimnica
21.10.2010 19:03:01   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: DobraVila

ja cu je veceras praviti kad user posted image zaspi.Ali imam problem sto nemam onih plasticnih podmetaca sto se stave na salatu user posted image ,moze li bez toga i da li postoji neka druga mogucnost ili je to obavezno?Joj koliko pitanja imam user posted image

nije obavezno ali onda vodi računa da kada trpaš u tegle dobroooooooo rukama pritisneš i zubiješ salatu pa na kraju ako nemaš podmetače imaš li slamke ili šatpiće neke ili čak nešto drveno pa da nožem šstapiće napraviš i u nakrt staviš...i nesmije ti viti pri zatvarnju poklopcima povrće iznad vode...trune i porpada i naravno uništava sav posao....

ako nemaš ničim protisnuti onda tegle ne trpaj skroz do početka njihovog vrata nego ostavi jedna prst odozgouser posted image a sve do vrha vodom sutra napuni onom vodom koja je ostala do salate.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DobraVila)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: zimnica
21.10.2010 19:11:52   
DobraVila
hvala ti bas si me obradovala,a Bogami i mm (jer jako voli sarenu salatu)a ja je jos nikad nisam pravila user posted image .I samo mi jos kazi,koliko dugo se salata kiseli odn. kad cemo je moci jesti (i necu te vise "tusiti" user posted image ).

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: zimnica
21.10.2010 19:16:26   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: DobraVila

hvala ti bas si me obradovala,a Bogami i mm (jer jako voli sarenu salatu)a ja je jos nikad nisam pravila user posted image .I samo mi jos kazi,koliko dugo se salata kiseli odn. kad cemo je moci jesti (i necu te vise "tusiti" user posted image ).

evo dušo moja samo malo ispred sam ti napisla i touser posted image

tačnije jasmin sam odgovorila
ponovo copy
a jasmin stoji oprilike 15 dana u srednje toplom prostoru...ja sve to nosim u garažu, hladinji i tamniji prostor pa jedem nekad za 20-30 dana zavisi od vremena, a jednu teglu tzv. porbalicu stavim u špaiz na spratu gdje živim a tu je toplo pa taman za 7-8 dana probam prvu


i javi kako si nam posao završila...sigurna sam biće uspješno...ja sam to sama prije 5 godina uradila i sretna sma bila za 1 put sada veće je lakše...ali za sve postoji prvi putuser posted image
Sretnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DobraVila)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *