|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
28.9.2010 17:28:16   
Hanady RR
Pomoćuser posted image
mamine oči je negdje nedavno u vrijeme ramazana napisla divan recept salate od roga paprika za zimnicu...sjećam se žena izrezala i tegle nam slikala ali ja sada ne mogu recept da neđem. a hitno mi...
naime ja nedavno pekla roge za zamrzivač i pohvalim se mužu kako jedna naša froumašica pravi istu salatu od roga kao iz Konzuma koju on voli pojest i on umjesto da ode po salatu u konzum maloprije dođe sa 3 vreće rogauser posted image user posted image user posted image

mamine oči pomgaj daj recept ovdje da ga pokupim inače ako i ove budem stavila ispečene ua zamrzivač ima da mi se zamrzivač prezasiti  i porpjeva o rogama crvenim već sam 3 vreće stavila.user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 201
29.9.2010 1:12:49   
Hanady RR
evo ga...našla mi moja prija double mum...
ja ću ga ovdje prenijeti neka nam ga na mjestu da se zna za ubudućeuser posted image

IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image
5kg crvenih paprika
naravno oprati i ocistiti od sjemenki
user posted image
sitno iseckati na trakice
isekane paprike staviti u plasticnu kofu oko 5l
napraviti smjesu od
200gr secera
100gr soli
soljica eksencije
250ml ulja
i dva konzervansa
sve sjediniti
user posted image
smjesu preliti preko paprika kofu zatvoriti poklopcem svremena na vreme mjesati
paprike ostaviti da odstoje 24 h
sutradan ih pakovat u tegle i dodati malo presuna bjelog luka mrkve
user posted image
dan kasnije su vec spremne za konzumiranje:)

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.9.2010 1:25:27 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 202
29.9.2010 9:28:29   
taurus
imam ja jedno pitanje za ovaj recept
koji konzervans koristiteuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 203
29.9.2010 11:27:51   
Dinkica
Napravila sam nešto kao malu zimnicu, nisu salate u pitanju, već zaledila povrće, 10ak porcija sataraša i 5-6 porcija pečenih i oguljenih crvenih paprika i jedno 2 kg paradajza iz maminog dvorišta da imam za Adnine čorbice i supice. Sve sam to nagurala u jednu ladicu frizidera, jedva zatvorila user posted image .

Isto tako sam i mrkvu ogulila onim nožem za povrće, izrezla na kolutiće u multipraktiku i zaledila (to je sve bilo za 5 minuta). Lakše mi otkinuti šaku mrkve i ubaciti u lonac nego svaki put, prati guliti i reckati a i malo  da multipraktik aktiviram da ne hvata prašinu.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 204
29.9.2010 12:00:52   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus

imam ja jedno pitanje za ovaj recept
koji konzervans koristiteuser posted image user posted image user posted image

ja stavila vinobran...

i to 1 kesivca na 5g kg...kesica od 10 gr.

a evo da podjelim sa vama Zeleni ajvar ( plaho dobar i kao namaz i kao prilog jelima)

5 kg zelenog paradajza
3 patlidžana
500 gr hrena
500 ml ulja

oprati sve, samljeti mašinom za meso....
staviti u šerpu i ukuhavati na tihoj vatri oko 45 minuta....
tegle sterilisati u pećnici...napuniti ajvarom...( vruće tegle hladnim ajvarom)
tegle zatvoriti opet staviti u šerpu sa vodom pa priokuhati 4-5 minuta.user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.9.2010 12:13:01 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 205
29.9.2010 12:11:48   
taurus
hvala Hanady user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 206
29.9.2010 14:02:28   
taurus
opet pitanjeuser posted image user posted image user posted image
evo kako meljem paradajz vidim da ima puno sok i čini mi se da se to neće ukuhati ni za 5 sati
je li ok da mi bude ovako rijetka smjesauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 207
29.9.2010 14:55:34   
Hanady RR

opet pitanjeuser posted image user posted image user posted image
evo kako meljem paradajz vidim da ima puno sok i čini mi se da se to neće ukuhati ni za 5 sati
je li ok da mi bude ovako rijetka smjesauser posted image user posted image user posted image

samo ti njega ukuhaj na laganoj vatri...ja sam za 45 minuta...završila...mže najduže sat trajati. i ja ovo prvi put pravila jutros...
meni recept jedna muževa kolegica poslalauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 208
29.9.2010 15:19:35   
taurus
ma joj meni nešto mašina slabo melje patlidžane
uh već sam se pokajala što počeh
jesi li ti gulila patlidžaneuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 209
29.9.2010 15:51:52   
Hanady RR

ma joj meni nešto mašina slabo melje patlidžane
uh već sam se pokajala što počeh
jesi li ti gulila patlidžaneuser posted image user posted image user posted image

naravno ogulila...
i izrezal aha kriške i mljela.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 210
29.9.2010 15:56:36   
megi
vidim da je Hanadyu ovdje aktivna
pa da je priupitam gdje ima hrena kupiti

hvalaaaaaaa

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 211
29.9.2010 15:59:43   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: megi

vidim da je Hanadyu ovdje aktivna
pa da je priupitam gdje ima hrena kupiti

hvalaaaaaaa

ima u konzumu i interexu onaj u teglici ( ja najviše sam koristila POdravkin....u nedostatku moga iz bašte.)user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 212
29.9.2010 23:31:30   
taurus
evo moje iskustvo sa zelenim ajvaromuser posted image

ja sam prilikom mljevenja iz mašine odvajala dio soka jer da to nisam uradila bilo previše tečno

ukuhavala sam malo duže (oko sat i pol) jer ja volim da je smjesa malo čvršća

i na kraju ukuhavanja kada sam probala, bilo mi neslano pa sam onako od oka dodala soli i popravila ukus

i po meni bi se mogla smanjiti količina hrena jer ipak ima jak miris i baš se osjeti u smjesi

ma meni je bitno da sam ja to napravilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 213
29.9.2010 23:37:25   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image
sve ćeš ti to pojestiuser posted image user posted image user posted image user posted image
sutra porbaj...savršen...
a ja nisma ništa solilauser posted image doduše nama se sviđa i ovako...
a hren... e ja sam koristila svoj iz bašte...možda onaj iz teglice i treba manje staituser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 214
29.9.2010 23:38:57   
taurus
ma sad je gotovouser posted image user posted image user posted image
ali već se vidim kako ga na silu jedem samo da dokažem mm-u da je ovaj ajvar savršenuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 215
14.10.2010 0:13:14   
milenium
koliko kg paprika ide na 3 litra vode,za kiselit paprike ,one roge?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 216
14.10.2010 0:14:16   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

kako sprmaš te roge...jel ih bariš u toj vodi
kaži kako ih spremaš da ti dam mjeru....

ne kontam šta hoćeš sa njima...
svak živ prvo izvaga paprike a ti prvo vodu izmerila...jesi u nju stavila šta već da porkuhauser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 14.10.2010 0:22:20 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 217
14.10.2010 0:24:08   
anidla
joj da imam kucu ja bi sve pravila od zimnice, ali nit imam prostora za praviti nit imam gdje drzat user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 218
14.10.2010 0:30:00   
Hanady RR
eh jel ima ko ideju šta dobro da napravim sa domaćim crnim grožđem...imama ga puno...čini mi se nikada nam nije ovako rodila loza...sigurno 50 kg ako ne i više...jeli smo, ostavili u zamrzivač za kompot, pravili sok...al jel ima ko kakvu ideju šta bi još mogla napravit. neki fin receptuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 219
14.10.2010 0:30:04   
milenium

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

svak živ prvo izvaga paprike a ti prvo vodu izmerila...jesi u nju stavila šta već da porkuhauser posted image

nisam još ništa počela kuhat.nešto sam zimnice već napravila a nešto nisam.
kiselim paprike,napravit ću onu smjesu od csencije,bibera itd i time preliti paprike samo ne znam koliko paprika kupiti,ne želim viška pa da propada,ili da moram još jednu smjesu pravit.

Neposredna veza do poruke: 220
14.10.2010 0:30:49   
milenium

eh jel ima ko ideju šta dobro da napravim sa domaćim crnim grožđem...imama ga puno...čini mi se nikada nam nije ovako rodila loza...sigurno 50 kg ako ne i više...jeli smo, ostavili u zamrzivač za kompot, pravili sok...al jel ima ko kakvu ideju šta bi još mogla napravit. neki fin receptuser posted image

kupite još toliko i napravite vinouser posted image

Neposredna veza do poruke: 221
14.10.2010 0:34:32   
Hanady RR

nisam još ništa počela kuhat.nešto sam zimnice već napravila a nešto nisam.
kiselim paprike,napravit ću onu smjesu od csencije,bibera itd i time preliti paprike samo ne znam koliko paprika kupiti,ne želim viška pa da propada,ili da moram još jednu smjesu pravit.

eh onda fino uzmi 10 kg crvenih paprika...
u toj vodi ih obari kao žute...
stavi u velike tegle...3 će ti trebat i onda u ohlađenu vodu dodaj češnjakak i bibera i zalij tegle...ostavi otvoreno preko noći na tacni nekoj ako iskipe...ujutro samo zatvori i ostavi na mjesto.
a ako ne iskipe dodaj malo pokuhane naspoeljene vode ako bude falilo. i etouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 222
14.10.2010 0:39:28   
milenium
nisam mislila tako ali probat ću i to .hvalauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 223
14.10.2010 11:05:19   
Nejrica

I mi imamo slicnu situaciju...puno grozdja...pa je sveki rekla da cemo praviti slatko...posto nam je crno,valjda se kozica odstrani i onda ukuha standardno kao sljive...pa et vidjecemo.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

Neposredna veza do poruke: 224
14.10.2010 14:58:29   
Honey3
Hanady stavim ti ja recept za sok od grozdja za nekih 20 min.sestra moja pravila,sok je extra,samo da ona dodje sa posla pa mi izdiktira recept,ako se vec neko ne javiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *