|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
7.8.2011 13:32:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

Ma ne te za kompota!
Znaš onaj način -u tegle?!
U teglu staviš voće po želji(već sam negdje pisala ovaj recept-možda i ovdje)dodaš šećera(4-5 kašika-ja sam probala i manje, ali mi bude ljutkasto, tako da ne znam je li ljuto ili pokvarenao)i doliješ vode do onog sužavanja na tegli!
Staviš ih u šerpu(na dno šerpe staviš salvetu) i poliješ hladnom vodom(neka cijele tegle budu u vodi ili bar do kapka) i staviš da kuhaju 5 min(nakon što proključaju), ostaviš da se ohlade , izvadiš i iamš kompot cijelu godinu! Možeš ga malo razblažiti vodom prilikom konzumiranja!

Hajd' probaj jednu teglu-navući ćeš se garantuser posted image user posted image user posted image a i ti noauser posted image

e ovako moja svekrva pravi kompot od visanja i user posted image je.
Ja ne pravim, jer nemam potrebeuser posted image Imam divnu svekrvuuser posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 376
7.8.2011 14:04:06   
DM
Pahuljo-ja sam već pisala da ovako pravim kompot od dosta vrsta voća i svi suuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 377
13.8.2011 18:20:56   
le_ella
ja sam planirala konzervirat ljute paprike ali ne znam kako i cime ih zaliti, ako neko zna nek napise.... nisu fafarone izgledaju kao obicne slatke paprike ali su preljute uhhh mislila sam ih izrezat na prstenove i stavit u tegle ali ne znam kako ih zaliti trebal vinobran ili ocat sta vec nikad nisam pravila nikakvu salatu hahahaha

Boze, olaksaj, nemoj otezati,
Boze, svaki nam posao zavrsi sretno, Uslisaj Boze!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 378
15.8.2011 9:54:00   
Hanady RR
Imam pitanjeuser posted image

Planiram praviti slatko do tikve...

to sma davno prije rata jela kod svoga dede...i sad imama tikvi koje će biti taman za slatka...al imama dilemu u odnosu na recepte koje sma nabavila...pa ako je neko od vas ili neko vaš pravio d ami razriješi...

nakon stajanja u krečnoj vodi koliko puta treba porkuhavati tikvu...
neki recepti kažu 4 puta a neki čak 9user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu le_ella)
Neposredna veza do poruke: 379
15.8.2011 10:37:43   
DM
Ja je nakon te krečne vode samo fino operem pod mlazom vode i ubacam u "agdu" ...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 380
15.8.2011 10:41:51   
Hanady RR

Ja je nakon te krečne vode samo fino operem pod mlazom vode i ubacam u "agdu" ...

jel... a jel 24 sata držiš u krečnoj vodi...
znači nema potrebe za kuhanjem uopšteuser posted image

ma i ja kontam neće biti ni tako stara tikva...biće tvda al stara nikako...nema potrebe za kuhanejm tolikimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 381
15.8.2011 10:44:20   
DM
Ja ne kuham, a ti vidi kako ćešuser posted image Ja volim da ona okolo bude malo hrskava-ona opna okolo bude tvrđa-u stvaru to i pomaže da se ne raspadne..

Neposredna veza do poruke: 382
15.8.2011 10:48:00   
Lejla Ka

Koliko se ja sjećam (a ne sjećam se baš najbolje user posted image ) ni moja nana nije kuhala nakon krečne vode. I kod nje je bila ta hrskava opnica. Bože kako je to dobro slatko, nikad mi ga nije bilo dosta. Nana je vadila tikvu onim kuglastim vadilom pa su u slatku bile kuglice. Eeeeeeeee, nek joj je vječni rahmet, draga moja user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 383
15.8.2011 10:49:57   
Hanady RR

Ja ne kuham, a ti vidi kako ćešuser posted image Ja volim da ona okolo bude malo hrskava-ona opna okolo bude tvrđa-u stvaru to i pomaže da se ne raspadne..

eda ta hrskavost mi je i bitna....

nemama mi dede moga d ami kaže kako...a moja mati se ne sjećauser posted image

hajd skontata ću onda dok tikcu počnem vaditi...

kupila sam kao za slodoled kugle jaku kačiku al onako lijepe veličine pa ću vaditi lopticeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 384
15.8.2011 10:51:25   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Koliko se ja sjećam (a ne sjećam se baš najbolje user posted image ) ni moja nana nije kuhala nakon krečne vode. I kod nje je bila ta hrskava opnica. Bože kako je to dobro slatko, nikad mi ga nije bilo dosta. Nana je vadila tikvu onim kuglastim vadilom pa su u slatku bile kuglice. Eeeeeeeee, nek joj je vječni rahmet, draga moja user posted image

čovječe ...nemoguće smo...
u isto smo vrijeme kucaleuser posted image

I moja nana je to pravila ali je poginula kad je meni bilo 3 godine i ond aje moj dedo rahemtli to stalno nama pravio...
i isto bilo je okruglo...ja sad napisah da sma našla alatić da mi pomogne u tom izgleduuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 385
15.8.2011 11:01:42   
Lejla Ka
Ja se zapravo sjećam da je bilo kupiti tih kuglica već obrađenih krečnom vodom.

Ih, ova alatkica za tikve je pravila kuglice manje od klikera, ne znam kako će izgledati to za sladoled. Probaj turu, pa vidi, a komad tikve zamotaj prozirnom folijom, neće joj ništa biti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 386
15.8.2011 11:05:11   
Hanady RR

Ja se zapravo sjećam da je bilo kupiti tih kuglica već obrađenih krečnom vodom.

Ih, ova alatkica za tikve je pravila kuglice manje od klikera, ne znam kako će izgledati to za sladoled. Probaj turu, pa vidi, a komad tikve zamotaj prozirnom folijom, neće joj ništa biti.

ma znaš kako je mala...

malo veća od klikera...al sitna u odnsou na one prave kugle za sladoled....

probat ću...
a ako bude preveliko rezat ću na kockice nareckanim nožem jednu turuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 387
15.8.2011 11:11:24   
DM
Sad vas ništa ne kontamuser posted image
Kako mislite vadila loptice(kontam loptice...ali kada?)
Ja je izrežem na  željene komade pa onda u krečnu vodu  itd.

Neposredna veza do poruke: 388
15.8.2011 11:16:00   
Hanady RR

Sad vas ništa ne kontamuser posted image
Kako mislite vadila loptice(kontam loptice...ali kada?)
Ja je izrežem na  željene komade pa onda u krečnu vodu  itd.

pa vadiš loptice iz tikve...
umsjeto d arežeš vadiš loptice...i njih u krečnu vodu

uzmeš pola tikve i ne guliš je nego očistiš unutra sjemnke i onda izdubljuješ loptice...

jesi me skontalauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 389
15.8.2011 11:41:34   
DM
I mislila sam tako da ide, ali me zbuni s prethodnim postom-misliola sam da si cijelu tikvu u krečnu vodu stavila, pa ćeš sad vaditi loptice i prepadoh se da će ti se rsapastiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 390
15.8.2011 11:41:55   
Lejla Ka
Joj Hanady, evo se i ja radujem i jedva čekam da napraviš pa da javiš kako je ispalo user posted image

Kako si došla do krečne vode, napravila je?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 391
15.8.2011 13:33:12   
10 mart 2009
Hajde Hanady živa bila, uradi ti to kad si nas već tako naučilauser posted image , a onda lijepo postavi fotke uz temeljito pojašnjenje korak po korak, a mi ćemo  za tobomuser posted image , može?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 392
15.8.2011 13:36:12   
Hanady RR

Joj Hanady, evo se i ja radujem i jedva čekam da napraviš pa da javiš kako je ispalo user posted image

Kako si došla do krečne vode, napravila je?

napravit ću jeuser posted image

2 litra vode i 100 ml krečauser posted image

našla sma i taj receptuser posted image

nema frka...sad vidim nisma jedina sa ovom što mj mu kaže ''ludom'' idejom pa abd kad budme radila ubrzo nakon bajrama ja ću vama slikatiuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 393
2.9.2011 15:45:14   
baby2
Evo malo moje zimnice pripremane tokom ramazana
user posted image
ika/4981345.htm]user posted image [/url] dzem od smokvi
user posted image slatko od drijena

Neposredna veza do poruke: 394
2.9.2011 15:47:53   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image baby2 bila si baš vrijedna

mmmmmmm kako volim drenjke, sad si me podsjetila

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 395
2.9.2011 15:49:45   
babina beba
Bravo za djem od drenjaka i ja sam ga pozelila!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 396
2.9.2011 15:51:28   
baby2
Inace sam pravila sos paradajz,ajvar,bestilj,sok od drijena,pekmez od kruski onaj rijetki...aBd za koji dan cu praviti sok od grozdja...

A ovo slatko od tikve nisam pravila,ali od kore lubenice jesam na slican nacin,i gdje god se u receptu trazi prokuhavanje u vise voda ja prokuham max u dvije .

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 397
2.9.2011 15:56:12   
baby2
Ajvar od pecenih paprika i ptlidzana na zaru.
user posted image

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 398
2.9.2011 15:57:30   
taurus
baby nemoj više gladna samuser posted image

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 399
2.9.2011 15:58:40   
baby2
Mi drijen imamo u basti,neopisiva blagodat.

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *