|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
21.9.2011 10:11:19   
Anoniman
Amam evo recepta za paprike u paradaiz sosu

2 dl ulja, 3dl sirceta, 150 grama secera, 2 kasike soli, 1/2 kese bibera u zrnu, to da provri i dodati 2 kg samljevljenog paradajza i kuvati 20 minuta, zatim dodati 2 kg ociscenih paprika na cetvrt isjecenih i kuvati jos 20 minuta, dodati glavicu isjeckanog bijelog luka, vezu persuna i vezu celera. Stavljati vruce u vruce tegle. Pokriti 24h. S tim da ti mozes da kuvas ovaj paradaiz sos, ovako 20minuta, a ovamo u tegle poredas pecene paprike i samo zalijes paradaiz sosom, ja sam pravila obje varijante i bas je ukusno. Da i ja sam pravila vecu mjeru. A sok od paradaiza sam na sokovnik dobila, iscjedila paradaiz za 10minuta, a ni jedne kospice one nije upalo.

(odgovor članu baby2)
  Neposredna veza do poruke: 426
   RE: zimnica
22.9.2011 23:30:12   
Amam
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Amam evo recepta za paprike u paradaiz sosu

2 dl ulja, 3dl sirceta, 150 grama secera, 2 kasike soli, 1/2 kese bibera u zrnu, to da provri i dodati 2 kg samljevljenog paradajza i kuvati 20 minuta, zatim dodati 2 kg ociscenih paprika na cetvrt isjecenih i kuvati jos 20 minuta, dodati glavicu isjeckanog bijelog luka, vezu persuna i vezu celera. Stavljati vruce u vruce tegle. Pokriti 24h. S tim da ti mozes da kuvas ovaj paradaiz sos, ovako 20minuta, a ovamo u tegle poredas pecene paprike i samo zalijes paradaiz sosom, ja sam pravila obje varijante i bas je ukusno. Da i ja sam pravila vecu mjeru. A sok od paradaiza sam na sokovnik dobila, iscjedila paradaiz za 10minuta, a ni jedne kospice one nije upalo.

Hvala draga puno! Probat cu user posted image .Ljubac za A i L.



_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 427
   RE: zimnica
23.9.2011 21:39:26   
enna
Moze li mi neko dati provjeren recepr za mijesanu salatu nisam nikad pravila ali imam zelju da se i u tome okusam user posted image Hanady upomocsigurno ga imas u svojim receptima nije hitno za veceras tako da znate!!!!user posted image

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 428
   RE: zimnica
23.9.2011 21:42:22   
Hanady RR
ima je i ovdje...
sad ću ti naći i copiram...pravile su neke već prišle godine čini mi s ečak i naša jasminuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 429
   RE: zimnica
23.9.2011 21:43:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo mene

ja ovako prvaim šarenu salatu...
na veliku vreću kupusa kada pravim šarenu salatu ide 500 gr soli.....
elem izribam kupus....
pa ga nasolim i odmah u to dodam mrkvu narezanu na kolutove ( a neko i to renda) i paprike žute izrezane na manje komade...ja stavljam i zeleni pradajz narezna na četvrtine,a ako mi ostane kratsaviva nareženim i njih istio tako u ovu salatu. a može i bez njih naravno.
nasoljeno i izmješano ostavim da prenoći....
otprilike na veliku vreću kupusa stavim 3 kg mrkve i 3 kg paprika  ako stavljam i ostalo po 3 kg ako nemam paradjz i krasatvice odnda bez njih
ujutro uzmem svoje sterilisane tegle...oprane i stavljenje u pećnicu na 4-5 minuta....
napunim ih smjesom salate...pa onda ona voda koja je ostala naspem do vrha tegli i ostavim te tegle da stoje otvorene na tacni većoj ( oko 5-6 sati) jer obično ili iskipe ili sve upiju...ako upiju dodam ostatak vode ako iskipe obrišem tegle i poklopim odozgo plastičnim podmetačima najmenjim za to i dobro zatvorim.
ono što ja smatram bitnim je da šarenu salatu uvijek pravim u staklenim teglama nekako najbolje uspije,
da ispod poklopca tegle uvijek stavim nalonski celogan...etouser posted image



evo gauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 430
   RE: zimnica
23.9.2011 21:48:03   
enna
hvala cariceuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 431
   RE: zimnica
24.9.2011 18:03:29   
alea
je li znate neki recept, isproban, za kisele paprike, one roge paprike, pa kao fileti sto se kisele?

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 432
   RE: zimnica
24.9.2011 21:12:30   
anidla
ooooooooj majko moja

napati se ja.....

pekla sam u rerni crvene mesnate paprike pa ih gulila 3 sata, i vidim ja peku me ruke al ja uporna i dalje....

protrljam oci i peku meeeeee, liznem malo papriku a ono ljutoooooooo

i sad mi se pomijesale ljute i one fine....ne znam sta da radim user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu alea)
Neposredna veza do poruke: 433
   RE: zimnica
24.9.2011 21:29:21   
DM

IZVORNA PORUKA: alea

je li znate neki recept, isproban, za kisele paprike, one roge paprike, pa kao fileti sto se kisele?

Ja radim ovako-4 L vode
                      1 šolja soli
                      1 šolja šećera8ili malo manje9
                      1 šolja ulja
                      2 kašike esencije-to stavim da provri i u tu smjesu ubacim prethodno očišćene i na filete izrezane paprike-i čim voda ponovo proključa vadim paprike!
Pparike slažem u suhe i sterilisane tegle8možeš ih poredati u rernu da se zagriju)a između ubacam b-luk i biber u zrnu!
Na kraju stavim mrežicu i dolijem vode u kojoj su se paprike obarile(ovaj put sam ih zalila vrućom vodom)i već su isprobane-ekstra budu!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu alea)
Neposredna veza do poruke: 434
   RE: zimnica
7.10.2011 19:25:35   
lila25
Pripremam se za pravljenje ajvara sve nasla ali nemam masinu za mljevenje ne znam na sta bih ih mogla samljeti mogu li stapnim mikserom hoce li biti previse kasasto a joj bas mi se pravi domaci ...

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 435
   RE: zimnica
7.10.2011 23:24:40   
ElmaB
Ja sam ga mljela u multipraktiku. Samo sam promijenila nož, jer ima 6 vrsta noževa, i samljela ga super. Mislim da možeš štapnim, ali ne do kraja. Malo ćeš se namučiti, jer da ga ne bi pretvorila u kašu morat ćeš ocijeniti kada stati sa mikserom, a s druge strane ne bi trebalo da ostanu krupni komadi.

< Poruku je uredio ElmaB -- 7.10.2011 23:25:15 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 436
   RE: zimnica
7.10.2011 23:37:15   
M kao Mama
anidla ma pomješaj sa ne ljutim, ako voliš ljutkasti ajvar, ako ne voliš bolje ti je jovo nanovo,

ja sam prošle nedjleje odradila ajvar , i ove godine sam pravila posavsku varijantu i zaista je odličan,

to je ovaj što se bare paprike i patlidžan, i onda meljei ukuhava,
štapnim ne vjerujem, da može, previše je ot

ima u robotu ona starinska mašina na akciji za vikend

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 437
   RE: zimnica
7.10.2011 23:43:21   
Honey3
mama alma i mi pravimo ajvar od barenih paprika,ne gulimo ih, puno je jednostavnije a i ukus je extrauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 438
   RE: zimnica
7.10.2011 23:45:27   
M kao Mama
zaista ovo mi je tat aprošle goidne otkrio u posavini i prodao nama hahahah, i patliđan barim, ajvar bilo glava, a nema guljenja paprika do besvjesti, jer ja radim velike količine

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 439
   RE: zimnica
7.10.2011 23:50:16   
Honey3
ja neznam odakle smo pokupili recept,ali hvala mu ko ga smisliuser posted image ma i mi pravimo dosta,dijelimo na cetvero,u kazanu ga kuhamo....

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 440
   RE: zimnica
8.10.2011 9:40:51   
DM
IZVORNA PORUKA: zaha

ja neznam odakle smo pokupili recept,ali hvala mu ko ga smisliuser posted image ma i mi pravimo dosta,dijelimo na cetvero,u kazanu ga kuhamo....

Hvala mu ko ga izmisliuser posted image ja napravila od 50 kg paprika,a volila bih malo i od pečenihuser posted image
BTW-ja mljela na mesarsku mašinuuser posted image


< Poruku je uredio doublemum -- 8.10.2011 9:41:21 >


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 441
   RE: zimnica
11.10.2011 17:55:22   
gvendolina
moze li mi neko napisati recept za tursiju,molim vas
citala sam ove neke recepte i negdje pise da treba skuhati so i vu,a negdje neuser posted image


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 442
   RE: zimnica
11.10.2011 21:27:42   
Hanady RR
1 kg crvenog luka
2 kg kupusa
2 kg mrkve
2 kg paradjaz
2 lg paprika
2 lg karfiola
malo hrena
1 dl ulja
300 gr soli
1 vinobran ( mala kesica)
200 ml esencije
10 l vode

Sve povrce dobro oprati u hladnoj vodi, ocistit,i kupus izrezati na četvrtine i redatii u pripremljeno veće bure. Najbolje bi bilo resati po jedan red od svakog povrća i tako sve dok se ne upotrebi svo povrce. Kad je ljepo slozeno dodati još nekoliko malih krijen očišćenog hrena. Sve pritisnuti sa daskom koja prekriva čitavu povrsinu i na dasku staviti neki teret.
ja sam vam to ovako rješila ...ima na pijaci da se kupe one platike kao za tegle unutra da se pritisne...samo ova veće pa taman za moje bure od 20 l za turšiju...a pritisnem...male flaše od ledenog čaja one po pola litra oprane sređene i napunjene vodom... Moze i kamen ali prije toga mora da se dobro opere i obavezni staviti u kesu neku malo deblju.

Na kraju sve preliti sa sa smjesom
prokhati 10 l vode sa 2 dl esencije, 300g soli, i 10 g vinobrana.

zatvoriti i čekati na nadođe .

Evo gvendolina kako ja pravim...ja prokuham ovo bolidarno na količinu u receptuuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 443
   RE: zimnica
11.10.2011 21:44:44   
gvendolina
hvala draga moja puno user posted image
nisam ranije pravila a bas volim jesti i odlucila sam da sama pravim,nadam se da ce uspjetiuser posted image
nisam bila sigurna kako ide ovaj omjer vode i soli i da je potrebno kuhati


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 444
   RE: zimnica
11.10.2011 23:26:20   
taurus
ja turšiju pravim bez prokuhavanjauser posted image

5 l vode
5 kašika soli
5 kašika šećera
1 l sirćeta
1 vinobran

sve miješati dok se ne rastvori so i šećer
preliti željenu količinu povrća sa onoliko mjera rastvora koliko je potrebno da svo povrće bude prekriveno

ja ne stavljam luk i hren, bde mi jak okus i miris
prošle godine sam stavila kupus ali i kupus mi nije čemu, više volim klasični kiseli kupus

ove godine ne pravim turšiju jer sam prošle bacila pola bureta
ma zapravo ne pravim ništa od zimnice, samo sam ispohovala patliđana za zamrzivač i zaledila pečenih paprika i parika za filovanje, to mi se najbolje pojede
a ajvar mi je juče stigao (naravno kupila kod jedne tete user posted image ) i odličan je

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 445
   RE: zimnica
12.10.2011 0:12:11   
milenium
IZVORNA PORUKA: zaha

mama alma i mi pravimo ajvar od barenih paprika,ne gulimo ih, puno je jednostavnije a i ukus je extrauser posted image


ni ja ne gulim paprike,nisam ni znala da netko guliuser posted image  i da,i ja na onu mesarsku mašinuuser posted image user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 446
   RE: zimnica
12.10.2011 0:14:11   
Hanady RR
Joj brate mene samo ajvara slomi zbog guljenja paprike...ta�no ne porbah ni s atrećom turom ovaj almin recept...al sve razmišljam da u nedelju probam bar malo da vidim ukususer posted image

i da mesarska mašina zakon..i ja na njoj sve to sameljem sad pa saduser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 447
   RE: zimnica
12.10.2011 8:13:38   
DM
i da mesarska mašina zakon..i ja na njoj sve to sameljem sad pa sad

Ooo u koja se doba bez mene o zimnici pišeuser posted image user posted image
Ja ne pišem o mesraskoj na "ručni pogon"-nego o onoj "na struju"za 5-10 min samljeli 80 kg paprika i još patlidžanauser posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 448
   RE: zimnica
12.10.2011 8:39:20   
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: zaha

mama alma i mi pravimo ajvar od barenih paprika,ne gulimo ih, puno je jednostavnije a i ukus je extrauser posted image


za zahu i mama almu: može li molim vas ovaj recept za ajvar (samo da ih ne moram guliti), pretpostavljam da ste ga negdje već napisale,  mrzi me da tražim

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 449
   RE: zimnica
12.10.2011 9:10:10   
DM
Nadam se da se neće naljutiti zaha i mama almauser posted image evo moj recept sa druge teme za ajvar od kuhanih paprika
Ja i zaova ukupno 80 kg paprika i na to još patlidžan...Helem na 10 kg paprika-3 kg patlidžana, 1 L ulja, kašika soli, kašika šećera, fildžan esencije(ja manje stavim zbog djece)b.luk po želji!
Očistim paprike, ogulim patlidžane i u ključalu vodu, neka malo kuhaju(znaš da je kod mene sve "odokativna" metoda)i onda u đevđir da se ocijede od vode, ali nemoj previše(da ne ode "sve"iz njih),onda na mljevenje i standardni proces....
Mi smo na ovu kol.stavile 6 ili 7 L ulja i 2 fildžana esencije i 15-tak glavica b.luka(šolja i po soli  i šolja šećera)!



_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *