Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 11:38:26
Nini
Ja sam aazra bila oko 18h gore na drugom spratu...ma ne znam sta da vam kazem...Mojoj prijateljici koja je trudna isto 39 punih nedjelja rekao ovo je uredu dodji kad te zaboli..Kaze ona pa doktore mene sve boli..Njegov odgovor :"Sve je to normalno".. Meni je rekao da nemam jos porodjajne kontrakcije i da je vjerovatno beba malo spavala pa zato prvi CTG nije bio uredan.. Al je brate sve nekako na brzinu..ali sta Bog dragi da.
Skvo kad je tebi termin? Sretno draga i da ti sve abD prodje dobro
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 13:19:56
Skvo RR
Nina meni je termin 10.oktobar, ali mi je doktor u prosli ponedeljak rekao da je bebe po uzv starija...:)
Prosli put kada sam radila ctg bila je isto sa mnom jedna trudnica, kojoj je bebe spavala, pa joj je doktor rekao da ode prosetati i da popije sok i da se onda opet vrati na ctg.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 1:37:43
aazra
Skvo, termin nam je isti dan, i meni je 10. oktobar
Ja sam u dilemi trebam na kontrolu, otprilike u sri, ovaj put bi htjela izbjeci dr. beciragica, kad bi bar znala ko ce taj dan biti dezurni, a sestre obicno ne znaju ili nece da kazu. Skvo, kada ti moras na pregled? Nini sta je sa tobom, ne vidjeh kad si rekla da ti je termin hoces li ici ove sedmice?
Ja sam dvije sedmice pred porod isla kod zubara, tako da Idana nisam isla na vjezbice . jesi li ti bila? Pusa svima
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 1:44:25
Skvo RR
Aazra ja sam bila jutros i vec se pocela otvarati, na ctg-u kontrakcije ocitane...tako da ti cekam..:) Nocas mi se pojavilo i malo sukrvice... samo me ima dva sata gnjavi grlo....bas me boli....ne mogu da vjerujem da sam se prehladila...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 10:25:07
belmica
zdravo drugarice ! ja se patim sa zgaravicom pravo, izludih sta god da pojedem 32 sedmice pune sam trudna, termin abd je 22.11. leđa me isto bole... kontam mozda bi mi vjezbe neke pomogle gdje vi idete na vjezbe Kad se počinje ici na CTG?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 10:38:17
Nini
aazra meni je termin 2/3.10. i vjeruj mi da ja isto gledam kako cu izbjeci Beciragica jer me se nije ni malo dojmio, jako je uzurban i nezainteresiran za razliku od dr. Masica i Miseljica. Ja sutra aBd idem ponovo na CTG, i dalje se isto osjecam nista bolje nista gore , a mislim azra da je dr. Beciragic dezurni u ponedjeljak ili utorak. Jucer sam zvala bolnicu da pitam i za dr. Puzica kazu da i on ide na godisnji tako da sam u pravoj dilemi sta i kako, ali bice kako Bog dragi bude htio...
Belmice za zgaravicu sta da ti kazem, mislim da skoro sve mi pred kraj imamo isti problem. Neke jedu bademe, neke jedu sta stignu.. Ja uzimam Renee tablete za cuclanje, mozes ih kupiti u svakoj apoteci, i licno meni zaista pomazu, kratko ali koliko toliko mi bude lakse.. Sto se tice vjezbica neka ti naka druga pomogne, ja nisam isla, niti sam se trudila jer sam cijelu trudnocu bila u pokretu i zauzeta. A CTG sam prvi radila u 37/38 nedjelju...Sretno svim buducim mamicama
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 11:44:17
Skvo RR
Belmice vjezbice imas u Skerlicevoj i Kumrovcu, ali mislim da se smiju raditi do 36 sedmice. Nina sretno sutra....i ja ujutro idem na ctg, ako prije toga ne dobijem trudove.. Ali danas sam dobro hasta..zdrijelo me boli...nervira me....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 12:23:17
Nini
Skvo mislim da je to sve pred porod,, cuvaj se prehlade sad samo ti jos to treba...sretno i tebi i zelim ti lagan porod da sve prodje kako treba aBd...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.9.2008 17:36:46
dana3
ista smo sedmica i isti nam je termin.ja na ctg idem vec trecu sedmicu(2 x).tako je u svedskoj za dijabeticare.stanje je mirno sto se kontrakcija tice.sa ctg se pocinje obicno sa priblixzavanjem termina a ako postoji rizik za prijevremeni porod onda cak i ranije.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 1:01:33
eldi
Aazra samo da ti javim u srijedu je dežurna dr.Aida, a dr. Bečiragić je u četvrtak. To znam jer imam zakazano kod dr. Aide u srijedu pregled.
Nisam bila nešto česta u javljanju, tako da me se vjerovatno ni ne sjećate. Termin mi je 10.10., ali evo jutros mi je počela sukrvica i sa njom bolovi u predjelu stomaka i leđa užasni, na savakih pola do sat vremena. Ne znam sta da radim, mislila sam da odem dr. ali ne bih da me ostavljaju bespotrebno da ležim. Pa zato kontam ako se bolovi ujednaće i smanji razmak između kontrakcija da tek tada odem šta vi mislite o tome.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 8:39:27
Nini
ako je sukrvica ja bih otisla doktoru za svaki slucaj... aaaa ne mogu da vjerujem, da danas trebam na CTG i ako je dr. Aida u srijedu a Beciragic u cetvrtak onda znaci da i danas radi,,,a mojoj prijateljici je rekao da je dezurni za Bajram to je u utorak, pa sad .. Elem kako god imam osjecaj da ce me on danas docekat i da ce preglet biti bez veze kao i prosli put, tako da sam odlucila u tom slucaju otici kod svog doktora koji privatno radi da me on jos jednom pregleda da znam na cemu sam :)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 8:42:46
mamyca
Ja bih na tvom mjestu zovnula dr.koji ti vodi trudnocu i rekla mu za sukrvicu.Mada mislim da su ti trudovi poceli po opisu bolova,bolje ti ih je kuci prelezati nego u bolnici.Zelim ti srecu i lagan porod.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 10:53:50
bebbe RR
Eldi, vidim da si ti nekad nocas pisala, i vjerovatno si do sada nešto i uradila. Ako nisi - idi doktoru, jer ispadanje sluznog čepa siguran je znak da nisu lažni trudovi, a poslije dvanaest sati vjerovatno je vec vrijeme da te pregledaju i kažu ti šta i kako dalje. Pozdrav i sretno!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 17:02:33
Nini
Evo da se javim, bila sam danas na CTG, i dezurni je bio dr. Puzic koji me detaljno ovaj put pregledao i dosta umirio. Otvorena samo 1 prst, CTG uredan i rekao mi da cu docekati i Masica koji aBd 6.10. dolazi s godisnjeg, sto znaci da me porod ocekuje nekad u 41 sedmici...Porodio bi me on ali jos veceras radi, ide na godisnji... Sve u svemu malo sam mirnija, iako mi se ne svidja to sto misli da cu profurat termin.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 20:47:10
idana_85
Jao vama ispada sluzni cep a termin iza mene, meni nista,cini mi se mali mi je u grlu Joj meni sve ovo postaje tragikomicno. I ja cu sutra na kontrolu. Skvo, sta je bilo danas?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 21:04:23
Dinka 79
Zdravo drage moje, Ja imam osjećaj da ste vi svi iz Sarajeva ,baš cool.Da li ima iko iz SBK mozda ? Kako sam čitala o tom sluznom čepu,sada ga stalno izvirujem ,ali još ga nema..... Iako mi je termin 8/10,nešto mi sve u mislima da nebi mozda malo prije,neko kaze da zenska djeca se radjaju prije termina????? Vjerovatno gatke babine. Već me sve više i više trema hvata,i mogu vam reći da jedva čekam da i to prodje ABD,ovo iščekivanje nije više uopšte zabavno. U posljednja dva dana me povremeno bolicka stomak kao da trebam dobiti,valjda tako treba ,a sutra idem na kontrolu i mjerenje pritiska...Bit će akobogda sve uredu. A očigledno je nesanica ono što nas sviju muči kako se bliži taj dan D, Svima vama ko je se bliže tom danu želim puno puno sreće,kako kazu strpljen spašen
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 21:49:45
Enchy
Zdravo svima Izgleda da nam ovo iscekivanje stvarno ne da mira:) I ja slabo spavam..termin mi je 10.10. a ja vec osluskujem svaki trzaj i promjenu i hvata me panika. Pravo sam se uplasila...
I jos mi se uz sve javila neka upala izgleda jer imam lagani svrbes dole...pila sam brusnicu, ali ne pomaze bas. Sta mislite da li smijem u ovom periodu piti onaj caj Urogold?
I ja bih trebala doktoru poslije Bajrama, u srijedu ili cetvrtak, ali vidim da su dezurni izgleda doktori kod kojih nisam prije bila. a ne volim ni to.. Uh....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.9.2008 23:28:05
Nini
Kod mene je kazu doktori curica ali eto haman nece prije termina vec kaze da cu ga i profurati:):) babine gatke. Veceras me i neka prehlad uhvatila jos mi je i to trebalo... Skvo se izgleda poradja ako vec nije...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 10:11:00
Nini
jel uzimas paracetamol? sta pijes...ja sam stvarno mislila da ce me zaobici, ali sreca je nemam temperaturu samo šmrckam, nos zacepljen ali me izludi,,da i grlo pocelo da me boli
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.