|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
23.9.2008 0:26:48   
aazra
Vidim skupilo se nas nekoliko sto nam je termin tu negdje. Nini, i ja sam vodila trudnocu kod Masica, onda je on otisao na godisnji i sad cu do kraja kod dr. Aide.
Idana, oprala sam vecinu stvariuser posted image   vidis da sam bila vrijedna pa me nije bilo par dana na forumuuser posted image , nisam jos neke koje sam dobila od drugarice sjecas se da si mi ti rekla da to ipak ide na 60. Kupili smo jos jednu ambasadorku, u Amku, otidji pogledati 15 maraka. Stvarno treba za ovo vrijeme one tanke dekice tesko da ce nam koristiti.
Sad mi je ostalo peglanje, ne mogu spavati (valjda trema) i ta kiselina vise niti sta jedem nit sta pijemuser posted image , sve sto sam probala i kiselu i bademe i jogurt pomogne tek pola sata onda se vrati a najgore je navece kad lezim onda se pojaca.
Ja ne odustajem od vjezbica, a ti Idana kako si mi opisala vidim da ti nije do toga..

Brinem se pravo sto ja nemam nikakve simptome, sto znaci nista me ne boli ponekad tu i tamo samo osjetim u predjelu jajnika kratak bol i to je sve. To znaci da se moje tijelo mne priprema za poroduser posted image .
Kako je Selma, kako se zove bebica, kad ce kuci?
Blago njoj...

< Poruku je uredio aazra -- 23.9.2008 0:29:57 >

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 126
23.9.2008 9:34:11   
Nini
E Azra bila sam i ja prosli utorak kod te dr. Aide i jako je nezainteresirana bila...smanjila mi je bebu od Masicevog zadnjeg pregleda na UZ, cak mi rekla i da pijem vitamin B jer mi je beba sitna...Ma vise su mi shega ti doktori svaki drugacije vidi i gleda,,,ne bi me iznenadilo ni da na kraju djecaka rodim,,,a govore da je curica...nek je samo zivo, zdravo i normalno...

Sinoc mi je ispalo nesto user posted image  mislim da je sluzni cep,,,zuckasto bijelo,  nesto kao smola,,,e sad jel to to nemam pojma...nek mi je Bog na pomoci...od jucer ne mogu da hodam sve me zivo boliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 127
23.9.2008 11:38:18   
mamin sin
Moja aazra nemoj da se sekiras, nisam ni ja nista osjecala a beba se spustala i otvarala sam se...

(odgovor članu Nini)
Neposredna veza do poruke: 128
23.9.2008 15:39:43   
idana_85
Dinka, dobro nam dosla, izdrzi jos malo, sve cemo
Nini, sluzni cep je roskast ili crvenkast, kao sukrvica, mislim da je to samo pojacan iscjedak.
Uh azrice, lakse mi je sad kad znam da si napola spremna. Hajde uhvati se peglanja,ubilo se vrijeme za touser posted image Ma draga moja ne znam kako ces to izvesti. Ja sam gorzno.  Nisam isla jutros na vjezbice, imala sam obavezana faxu. Da sam bar sta stigla obaviti,pa hajd ovako samo ih bezveze propustila. I dodjem kuci, gladna. A lazanje mi se jedu danima. Nekako se nakanim da ih napravim, sve me zivo zabolilo, jedva sejla dok sam cekala da ih zapecem. I sve gotovo, nosim ih iz kuhinje u terpezariju, naleti svekar i lazanje ispadnu, po citavoj terpezariji ih je bilo, vatrostalna se slomila....a ja dozivih nervni slom. Citav dan sam plakala,a ostatak prespavala. Evo maloprije ustala,tek jela (muz bjesni, htio me hraniti dok sam spavala), popila kaficu i sada ucenje, valja prekosutra na ispit. Nocas oka nisam sklopila, beba se vrtila majko mila. Pa pitam se kako vise ima prostora da se vrti,dana ssam usla u 39 sedmicu. Prijetila sam mu da se smiri ili da izlazi ako mu kod mene u stomaku ne valja. Sve vise pricam sama sa sobom i sa svojim stomakom, mm kaze da se brine za moje zdravlje.  Jos kad mi juce doktor rece da bi se ovo moglo i prenijeti, kad me srce nije zdrmalo.
E hvala ti za tu ambasadorku, ja zaboravih gdje si rekla da si onu kupila. Svakako sam kontala za vikend do amka da pokupujem jos tih par dekica sto mi fali, i do neke apoteke za te sitnice za bebe.
Za Selmu ne znam, zvala je jucer, nesto joj mob nije ok, a nemam kucni. Danas ne moram ni govoriti zasto je nisam zvala. Mozda veceras. Koliko znam nije jos dala ime.
Jesi bila na vjezbicama jutros, kako je bilo?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 129
23.9.2008 17:34:10   
Skvo RR
Eh drage moje.....izgleda kod svake se zivci tanje....ma nisam vam ni ja bolja...ja opet lucidno nasmjesena....samo cekam bebi....:) Danas radila ctg....pa opet u petak na kontrolu.....vise mi je bolniceuser posted image ....

Nemam nikakve simptome....danas me doktor pita jel me sta bolickauser posted image .....

P.S. Ali bar imam inspiraciju da kupujem...danas smo joj kupili male roze adidas tene...kao privjesak za kljuceve su...sve se igram sa njima.....vidis Idana svi smo mi pukli...ja npr...danas pricam sa tenama.....user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 130
23.9.2008 20:24:51   
Dinka 79
Hvala na dobrodošlici,nazalost nisam imala prilike da se prije druzim s vama,jer sam tek od jućer prestala raditi na poslu,a imam osjećaj da ste pravi tim i da u svakom slučaju ipak pomazete jedna drugoj korisnim savjetima. Već ste mi otklonili dilemu na koliko stepeni da operem garderobicu ( na 60 stepeni),koju sam dobila od prijateljice.Supeeerrrr.I mene polako hvata trema ,i kada pozelim da se malo smirim odem pa preslozim garderobu da mi bude lakše. Ta zgaravica i to udaranje po čitav dan me umara pravo ,ali opet ako ne osjetim bebicu sat vremena nešto mi sve fali,i loše se osjećam.I samo još da vam kazem da doktori kazu da čekamo curicu ,prva nam je to beba i da
će se akobogda zvati NAIDA user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 131
23.9.2008 20:33:13   
idana_85
Hehe, ja sam stvari koje sam dobila prala na 90, a nove na 30 I peglala sam na 35, mislim vanjske temperatureuser posted image user posted image user posted image user posted image
Cestitam na maloj curici, divno ime,uvijek mi se svidjalo....
Odakle si, gdje ces se poroditi, koji doktor te vodi?
Mislim da ce ti biti super na ovom nasem forumu,ima super tema, za svakoga ponesto.

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 132
23.9.2008 23:14:04   
aazra
Drage moje,

Vidi se da je "drugo" stanje svaku nesto muci. Mene sinoc probudi zgaravica kao da mi neko vatru pripalio, a pred spavanje popila i kiselu i jogurt nekad mi najvise prija samo da se ustanem i sjednem i to sam uradila i upalila tv.
A u zadnje vrijeme na sve neke "cudne" stvari nabasam, sad je skupina hendikepiranih (jedan bez ruke, dvoje u kolicima, jedan sa stakama, gluhonijem i slijep idu kroz dzunglu). I tako oni se probijaju takvi kakvi jesu predju taj put, a ja mislim boze kad oni mogu onakvi valjda cu i ja moci s dvije ruke i dvije noge brinuti se oko bebe...

A ujutro se probudim s namjerom da idem na vjezbe, i samo sam se okrenula na drugu stranu i spavala do neka doba, tako da sam ih propustila.
Sutra idem definitivno, nedostajat ce mi Satka nema sansi da propustim.
Prije toga cu u grad do firme gdje sam radila da se pozdravim, jedva cekam da i to zavrsim.
Idana, zao mi je zbog lazanja. Svaka ti cast kad uspijevas uciti ja sam srecom ostala user posted image  nakon sto sam diplomirala. Ipak, trebalo bi vise da odmaras, pomisli da zato poslije nece biti vremena.
Ja sam bebin krevetic "zatrpala" stvarima za peglanje, plus su tu i moje spavacice i par peskira pa cu narednim danima "probijati" vam glavu s peglanjemuser posted image .
Jos se brinem MM ima gripu da ne "fasujem" i ja samo bi mi to jos trebalo dvije sedmice pred termin.
Nini, ne znam sta da ti kazem, ja nisam ni planirala kod Aide samo predala knjizicu, mislila da ce mi primiti Masic jer je jos radio, sestra me prozva, ja usla vidim neka doktorica i poslije vidim na pecatu da je to dr. Aida, a mislila sam kod Puzica ili Nakasa. Mozad je taj dan bila raspolozenauser posted image . vidjet cu kako cu proci u cetvrtak kada idem opet. Svima veeeeliki user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 133
23.9.2008 23:22:04   
Nini
Pa idem i ja u cetvrtak ako Bog da,,dr. Beciragic je dezurni i rekao mi je da dodjem do njega, ide samnom i prijateljica koja je isto trudna i u terminu je...ma nesto sve mislim da necu moci izgurati do kraja, sveeee me boli,,jedva se krecem od bola u donjem dijelu ledja...ali vidjet cemo sta ce doktor reci u cetvrtak...kad si ti Azra planirala u cetvrtak,,javi mi koji te je doktor primio i kakva je situacija...ljubim vas sve

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 134
24.9.2008 0:48:26   
Dinka 79
Ćao,imala sam goste samo što sam pospremila ,i još uvijek mi se nespava !!!!!!!!! Inaće sam iz Bugojna,diplomirani sam ekonomista,radim u banci i doktorica mi je Šefika,ali kada bude vrijeme poroda akobogda idem za Travnik jer kod nas u Bugojnu nemamo mogućnost poroda na carski rez tako da obićno prvorotkinje šalju za Travnik,a i inaće nosim leće pa valjda i zbog toga mi je očni doktor napisao uputnicu za Travnik,ali neka nekako se osjećam sigurnije ,ipak je to bolnica,a kod nas samo dom zdravlja.Odakle si ti ,jer vidim da vas par spominje istog doktora..... Azra ,i kod mene je krevetac pun stvari za pranje ,ali pošto sam sve do sada radila na poslu ,sada tek imam vremena da se posvetim pranju i peglanju i pripremama,tako da se nadam da će i ovo vrijeme do poroda brzo proćiuser posted image Iako sam namjeravala da i ja idem na vjezbe,nisam otišla niti jednom,vjerovatno sam se zeznula ali gotovo je sada,inače sam poprilično aktivna bila ćitavo vrijeme pa se tješim da je to to ,samo mi je zao tih vjezbi disanja i sl... Pozdrav i lijepo pajkite trudnice moje

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 135
24.9.2008 1:07:52   
Dinka 79
Draga Azra ,jel i ti to imaš problem sa spavanjem ili te i večeras mući zgaravica user posted image ,imam i ja još dvije sedmice do termina,mislim da smo blizu ,moj termin je 8/10 i čekamo curicu,bar su nam tako rekli i garderoba nam je 90 % roza.Jel ti čekaš curicu ili dečkauser posted image ,zelim ti ugodnu noć i dubok san većerasuser posted image ,laku noć buduće mamice

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 136
24.9.2008 9:14:35   
idana_85
Evo meneuser posted image Moram se pohvaliti da sam nocas samo jednom ustala u wc.....da,da, nevjerovatno. Doduse legla sam kasno i prije spavanja sam isla par puta. I jutros samo jednom,u vrijeme sehura i do pola 9 nista :)
Malo sam se smirila,dosla sebi, malo cu uciti pa sta bude sutra.Briga me,necu da se opterecujem. Gledacu da dodjem veceras na vjezbice azra, mada imam goste najavljene,pa ne znam hoce li ranije ili kasnije....ako se ne porodim.
Cula sam se i sa Selmom,dobro je ali jos nemocna i rana je malo boli. Drugi joj dodaju bebu da je doji, bole je bradavice,ali je sretna. Jos ime nije dala. a iz bolnice je izasla vec sutradan.

Dinka,ako imas vremena idi na vjezbice, nikad nije kasno,svaki put se nesto nauci. Sretno

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 137
24.9.2008 10:54:32   
Nini
Idana sta studiras? Super si ti kad mozes da ucis ove zadnje dane...Doduse i ja sam nedavno predala diplomski koji mi je zivce pojeo,, ali bitno je da sam ga predala, a odbranu sam trazila nekad u novembru...vidim da se danas bolje osjecas :):) ja se i dalje tesko krecem, bas me boli kad hodam...jedva cekam doktoru sutra

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 138
24.9.2008 11:41:08   
Dinka 79
Ćao, samo da ti pozelim sreću na ispitu,ništa se ne sikiraj sve će proći kako treba,ti ćeš to poloziti.I ja moram sutra doktoru,ta redovna kontrola,ali me već trema hvata,iako se osjećam dobro,malo me samo boli ispod stomaka al valjda je to normalno... Nina šta ti završavaš,mislim koji studij pošto sam pročitala da si već predala diplomski user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 139
24.9.2008 14:57:26   
Nini
Ja sam na Pedagoškoj, ustvari nisam vise hvala Bogu :):):) a mogu ti reci da mi malo i nedostaje trenutno jer mi je uzasno dosadno, a tjesim se nece biti kad dodje bebica aBd...Dinka odakle si ti?

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 140
24.9.2008 14:58:10   
Nini
sorry vidjela sam sad da sii iz Bugojna :):):) i diplomirani ekonomista..svaka cast 

(odgovor članu Nini)
Neposredna veza do poruke: 141
24.9.2008 15:11:26   
idana_85
Evo mene drage moje, ja izletih sa mm isao da potpise ugovor i ja nesto da isprintam
Pa i ja sam buduci dipl ekonomista,akobogda, jos koji ispit. Sad sam apsolvent i trudim se poloziti sto vise dok bebica nije dosla, mada vam mogu reci da nije nimalo lahko, tesko se namjestim da ucim, a o zadacima da ne govorim....ukocim se sva nakon pola sata vjezbanja,al sta cu.....
Bolje sam danas raspolozena,ali su tegobe iste. Ma bar sam se na spavala. Jos ako stignem otici malo na vjezbice da vidim sta ima kod onih hanumica bice super.....
Joj Nini, nece ti biti dosadno uz RR vjeruj mi, ja u slobodno vrijeme samo se fatam foruma ili gledam zone realityuser posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Nini)
Neposredna veza do poruke: 142
24.9.2008 15:48:32   
Skvo RR
Da se i ja prijavim za danas.....ja opet danas imam problem sa migrenom....ovo mi vrijeme nikako ne godi....:( Valjda ce biti bolje......user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 143
24.9.2008 15:52:45   
idana_85
A draga moja,ista sam ti,a i vid mi je oslabio....valja ovo istrpiti. jesi uzela paracetamol? hoces li ti na vjezbice? ja sve evo kontam, imam uciti,a voljela bih kod sadke otici jos bar jednom,ko zna sta u sljedecoj sedmici moze bitiuser posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 144
24.9.2008 15:57:26   
Skvo RR
Ma bas bi htjela otici na vjezbice, ali smo pozvani na iftar...valjda cu se do tada dozvati...nisam popila jos paracetamol....popila apaurin i ispovracala se....ne mogu da procjenim ili je migrena ili zeludac....drmnulo me dobro....
P.S. a nesto me bolickaju i ledja.....

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 145
24.9.2008 16:05:52   
idana_85
ma ne brini, to je normalno,vjerovatno su lazice....bices ti dobro,malo odmori do tog iftara pa lagano

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 146
25.9.2008 12:50:49   
Enchy
Zdravo svima. Ja sam evo prvi put na ovom forumu, a vec sam trudnocu privela kraju (usla u 38 sedmicu)....prije tri dana prestala raditi pa sada imam vise vremena za sve...pa i za razmisljanje:)
Sto bas i nije dobro, panika me hvata.
Nini, neka te ne cude razlicite dijagnoze doktora, svi grijese, bitno je da ne panicis. I meni su na jednom pregledu rekli da imam placentu previu i da cu sigurno morati na carski rez, pa za petnaest dana, vise je nije bilo...sreca da sam ja to prihvatila nekako normalno, nisam se nasikirala. Ipak mislim da bi bilo bolje da vjerujes vise dr. Masicu, on je zaista strucnjak.

A sto se tice tegoba, imam ih i ja poprilicno...valjda je to normalno. Stalno nesto bolucka, pojacano bijelo pranje, zgaravica ne prestaje, a meni se jede user posted image

Sutra bih trebala ici doktoru na kontrolu, pa cemo da vidimo sta ce reci

(odgovor članu Nini)
Neposredna veza do poruke: 147
25.9.2008 13:18:56   
Nini
ja evo danas idem na kontrolu, a danas mi je punih 39 sedmica..bas me zanima sta ce dr. Beciragic reci...inace danas me zeludac toliko boli kao nikad do sad, jedva disem, a sta god probam ne pomaze...

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 148
25.9.2008 13:23:36   
MirelaK
eh Nini neka ti  je sa srecom, ija sam u 37. sedmici i jako sam nervozna,...a o kisalini da ne pricam,....ali jedva cekam da vidim to svoje malo pile,....
ej znam da nij tema ali imam jedno pitanje. naime, ja vodim trudnocu privatno i dr mi je rekla da uzmem uputnicu na otoci, a ja stanujem na grbavici? pa je li to problem?

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu Nini)
Neposredna veza do poruke: 149
25.9.2008 13:32:08   
Skvo RR
Ti trebas otvoriti trudnicku knjizicu u Kumrovcu i tamo mozes zavrsiti uputnicu za bolnicu...Mozes i u Skerlicevu i ja sam npr. iz Novog Sarajeva pa sam otvorila trudnicku u Skerlicevoj.... Ja isto moram otici po uputnicuuser posted image

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *