Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 13:41:23
MirelaK
skvo a jesi li ti isla tamo na kontrole? meni kaze doktorica da samo uzmem uputnicu i da nema potrebe da me oni pregledaju, jer ona ce me preporuciti svom ljekaru na porod,...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 14:49:20
Nini
to ti je super ako ti dr. vec ima nekog svog,ja sam isto cula da je to sve uvezano. Ja sam trudnocu sve vrijeme vodila isto kod privatnika i pocetkom 8 mjeseca mi je preporucio dr. Masica, da kod njega bez veze ne placam. Medjutim dr. Masic na godisnjem do iza bajrama,, ako zna mozda me bas on porodi jer svakako se ne nadam ranijem porodu.. Navikla valjda na ove bolove i nervozu i sve, tako da sve nesto kontam kako cu i prenijeti.. Kako god bilo samo nek se moja beba rodi ziva, zdrava i normalna aBd.
Ja sam isto iz N. Sarajeva, imam karton u Skerlicevoj, a cula sam da se moze uzeti uputnica za porod i na sam taj dan, a valjda i taj nalaz za porodiljsko bolovanje. Inace radim kod roditelja tako da nisam ni zurila da otvorim bolovanje jer svakako ne radim vec 2 mjeseca..ponekad pripomognem
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 18:02:55
saso
Eh zenice,evo i ja da se javim,mozda sad i na pogresno mjesto jer nisam ise medju vama trudnicama. Porodila sam se i sad cuvam svoju bebicu koju najvise volim. Samo da vam kazem da je sve proslo u najboljem redu,porodila sam se u roku od 2 sata i porodu je prisustvovao i suprug koji mi je bio i vise nego od pomoci,al to cu sve detaljnije opisati u porodjajnoj prici za koji dan. Sada samo da vama koje jos iscekujete poselim srecu na porodu i dane do poroda pregurate sa sto manje popratnih tegoba.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 19:02:52
idana_85
O pa draga moja tu si, dolazis sebi i vracas nam se lagano. Joj kako vam zavidim, tebi i Rabi....i ja jedva cekam svoj fisek, al on cini mi se ne misli u skorije vrijeme....Kako si joj dala ime? Kako rana? Nadam se da je sve u najboljem redu i saljem vam puno puno pusa
Skvo, sta ima? Sta kaze doktor na zadnjem pregledu, kako si ti? Imal sluznog cepa? Ja sve teze i teze, nervoznije i nervoznije, a nikakvih simptoma nigdje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 20:50:01
Dinka 79
Zdravo, Nini kako ti je bilo na pregledu, meni je 39 sedmica i danas sam bila na kontroli,sve je uredu ,beba je hvala Bogu dobro ,samo ja imam visok pritisak pa mi je rekla da pijem neke tablete do ponedjeljka,a meni se nešto neda,vidjet ću sutra akb ako bude opet visok popit ću .Dobila sam i ja uputnicu da idem za Travnik ,jer kod nas nema carskog reza,pa sam malo opuštenija ,mada me polako fata frka.
Idana kako je bilo na ispitu.........Sada sam vidjela ustvari da su naši termini skroz blizu ,moj 08/10,kod mene ,jel imaš ti bolove iznad pupka ,mene nešto kao da uštine ali me drzi malo duze,i sve mi se češće to ponavlja,danas nemogu ni da se nasmijem kako treba.
Samo da sve prodje kako treba akobogda.
< Poruku je uredio Dinka 79 -- 25.9.2008 20:57:18 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:08:48
idana_85
Hehe, danas sam isla pare zaradjivati,nisam isla na ispit. Ma dobro sam,samo sam stajala i sjedila dugo pa me sve boli, a i otezala sam zaboga....Nikad to mene ne boli iznad pupka, jedino ono....kad se stomak stvrdne,beba gura pa malo pecka. Mene bole prepone, pogotovo ako duze sjedim ili lezim, pa kad ustanem pocnu trnci, uh to mi je grozno. Pa kad ti je zakazan carski, pretpostavljam ides prije termina, ne smijes cekati trudove??? Meni je 6,ali je moguce i da prenesem. U pon cu opet na kontrolu Ne igraj se s visokim pritiskom, to je jako opasno i po tebe i po bebu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:21:47
neki
Idana,jesi to bila na famoznom snimanju?Bezobraznice mala,nista ne javljas .Ma samo lagano,bitno je da nisi nervozna i da se ne sekiras,i uzivaj,a bebi ce krenuti kad mu dojadi u pupi Pusa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:25:05
idana_85
Hehe bila sam, ma ludnica. Birali mlade trudnice, mada one dvije....iako si starija izgledas tinejdzerski u odnosu na njih. Ma bolje ti je sto nisi bila,smrzle smo se, ukocile, bile do od 8 do 13h,bezveze skroz. Kako si ti, kako je pupo? Ides li na kontrolu, jesi saznala spol? Joj ja svaki dan sve teza i umornija. Sve me zivo boli, a ovaj vrazicak se vrti....ne znam sta mu je, plese break dance, slomi me....ali jos malo pa ce i to biti gotovo. Glavno mi je bilo danas, kaze glavni glumac "A jeste li vi stvarno trudni ili su vam to napravili?" (hrvat i malo cudno govori),a glumica se: "Stvarno je trudna i stvarno su joj napravili, njen muz" Hehe, svi mislili da sam lazna trudnica, dok stomak nije poceo skakati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:28:43
neki
E svasta Ma kod mene je pisonja 100%,ma znala sam ja to,udara pravo,bas je aktivan...A bas mi je zao sto i mene nisu zvali,joooj...A kako mislis birali trudnice?Je li bila i nasa Aida?Hajd nek ste vi uzele parice ,a zao mi je sto ste se smrzle,hajd,gotovo je.Pusa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:40:17
Nini
Bila sam na kontroli, radila CTG i posalje me doktor da prosetam 2 sata kaze nije uredu CTG pa da se vratim da ga ponovimo...Bila ja pa nestala, bas se prepala,,,odem do Zmaja na cevape i vratim se, uradim CTG i cekala doktora sat vremena da se vrati i da ga procita...kaze uredu je sad, i da dodjem ponovo u nedjelju...bas me iznervirao...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:44:49
Daja_sa
Eeee...drage moje...veceras sam prvi put bila na ctg-u i slusala kako kuca majeno srce...wow koji osjecaj...odmah sam zaboravila na sve togobe koje imam ovih dana .Potvrdjeno da u ponedeljak idem na carski jer bebara i dalje sjedi (mamina mahalusa prava ). Eto...bicu sa vama do nedelje a onda...uhhhhhhh...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 22:46:37
idana_85
IZVORNA PORUKA: Nini
Bila sam na kontroli, radila CTG i posalje me doktor da prosetam 2 sata kaze nije uredu CTG pa da se vratim da ga ponovimo...Bila ja pa nestala, bas se prepala,,,odem do Zmaja na cevape i vratim se, uradim CTG i cekala doktora sat vremena da se vrati i da ga procita...kaze uredu je sad, i da dodjem ponovo u nedjelju...bas me iznervirao...
Ma ne trebas se plasiti, ctg traze da se ponovi kad se beba uspava, recimo ako si mirna,cekas dugo....Nije to nista strasno, ne treba se zbog toga nerivrati....misli na svoju bebicu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 23:03:19
Dinka 79
Daja,zelim samo da ti poželim veliko sretno ,i akobogda sve će to biti kako treba samo misli na to da ćeš uskoro ugledati svog bebača.
Čudno mi ,jer pritisak mi je bio sve ovo vrijeme onaj idealan 120/80,i mislim da je to trenutno ,provjerit ću sutra,inaće se dobro osjećam sem što me malo boli glava,valjda je ok . Kada su mi prije govorili da će mi dodijati biti trudna i da u 9 mjesecu ću samo jedva čekati da prodje nisam im vjerovala ,ali upravo se tako osjećam ,jedva čekam taj dan akobogda pa da vidim svoju malu curicu.
A što se tiće carskog reza nije mi uopšte zakazan ,jer sve ide normalno ,do sada jedino ako bude taj pritisak zafrkao sve , a ja sam samo od očnog ljekara dobila nalaz da mogu roditi normalno ,ali da nesmiju produzivati porod niti uključivati drip i tome slićno zbog toga što imam malo veću dioptriju i nosim leće.Tek tada moram na carski rez,mada bi ja više voljela da sve ide prirodno,iako mi dosta ovdje kod nas zena reklo da je carski rez baš carski ,kazu neboli ,zaspeš,probudiš se i imaš svoju ljepoticu ili ljepotana.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 23:24:53
aazra
Drage moje, Nije me bilo juce, vidim sve ste hvala bogu dobro, Selma cestitke jos jednom .
Nini, jesi li ti bila danas, ja sam htjela kod dr. aide, a primio me dr. beciragic, vise i ne znam ko mi vodi trudnocu, i zavrsio me "ekspresno" , izmjerio pritisak, dao mi vaginaletu i dovidjenja. Hajd sto nije bilo UZ, ali mogao me je bar izvagati ili dati uputnicu za urin. A najgore sto njega izbjegavam i vidi on me potrefi! Ipak nije bio neljubazan, moram priznati. Idana, kako prodje na snimanju? Gdje si bila od 8 do 13 ja te nisam vidjela , kad ce biti taj film? Dinka, kod mene je . Jesi li ti iz sarajeva gdje se mislis poradjati? Nini, kad je ono tebi termin? meni je 10. i nadam se da ce se do tad vratiti dr. Masic.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 23:37:48
Nini
Masic ti se kazu vraca odmah poslije bajrama . Meni je termin 2/3.10. četvrtak mislim sljedeći... I mene je primio dr. Beciragic i aazra mogu ti reci da ni ja nisam bas bila zadovoljna...meni je samo CTG pregledao,,sreća pa se beba probudila, inače ne bih luda hodala, a i mm se bio prepao prilično...Hvala bogu pa se približilo, kaže dr. sad samo čekat kontrakcije ili da pukne vodenjak...U nedjelju idem opet na CTG i vjeruj da nemam pojma ko će taj dan biti gore...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.9.2008 23:47:17
aazra
Jesi li ti cula ili znas nesto o tom da preko dana ima vise dezurnih ljekara na porodjajnom? Ja sam Masica na pregledu pitala i rekao mi je da se vraca iza bajrama, imam fore , ako ovaj moj maleni ne pozuri . Tebi puno srece ko zna mozda smo bile istovremeno u cekaonici, ja sam pricala s nekim trudnicama, bila sam u crnom kaputu i imam veliki stomak
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 7:46:28
emma.L
Spava li itko od vas? Izgleda da je meni sa spavanjem gotovo Križa i lažni trudovi me ubise. Preksinoć sam ustala u 2, jutros prije 5. Dan je ok skroz, sve mogu još uvijek, ali me malo brine što je dr. rekao da spavam što više i hvatam svaki tren, a ne ide. I zna li itko kako ide sa pregledom kod dr. koji je dežurni? Idem li opet u prizemlje u općoj bolnici i tražim svog liječnika ili moram kod onoga koji se zatekne dole? Baš ne bih voljela da mi tako smlate pregled, kako čujem da se dešava.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 8:25:18
idana_85
Evo i mene, prevrcem se od 7h,al nema sanse zaspati, sve me boli, ne osjecam potrebu za snom, cak sta vise, jedva cekam jutro jer me sve zivo zaboli lezeci. Aazra, bila sam u onom desnom krilu, nije ginekologija,vec neki drugi odijel. A kad ce film...to ne znam. Hoces vjeceras na vjezbice? Da li ce biti vjezbica u srijedu kod Sadke, mislim Bajam je....ne vjerujem da ce biti u utorak kod Dine..... Kud bas na Begica, ja kako sam shvatila on je dole najgrozniji....al sta te briga, eto sace tvoj dr s godisnjeg,sljedeca kontrola kod njega. Ja cu u pon akobogda. Daja, zar vec u nedjelju carski? Kod tvog dr pretpostavljam? Mozda se onda i vidimo u pon....kako ti je ono ime? Sretno draga, konacno ces imati u rukama svoj mali fisek....Odoh sad malo prosurfati da vidim sta mi jos fali za bebu (ako ista fali da idem danas uzeti). Pusa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 8:31:16
Daja_sa
Jeste Idana...ponedeljak je Dan D . Kaze dr. da u nedelju moram doci u bolnicu da ze izvrse dodatne pretrage...i aBd sve dobro prodje da bi trebala izaci u petak. Ma to mi nesto duuugggooo...s obzirom da se jezim od bolnice...uffff...ali eto za svoje malo pile sam spremna sve izdrazti...samo da bude zivo i zdravo .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 8:34:43
idana_85
Pa sta, ni prva ni posljednja, bolje je i tako nego da rizikujes prirodnim porodom. Bice sve ok akobogda, vjeruj da ti cak malo i zavidim. Potrazit cu te u ponedjeljak, ako tad vec ne budes komirana. Ko ce te poroditi, tvoj doktor? Ma bice to sve ok akobogda, nadam se da je sve spremno.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.9.2008 8:55:49
Skvo RR
Evo i mene sa svjezim vjestima....jutros sam imala redovnu kontrolu....i situacija je sljedeca...sinoc me malo bolickalo, kad ono jutros pocelo otvaranje prst i po....smeksan i izravnan grlic...na CTG-u ocitani trudovi i kaze doktor bolje ti je kuci da prevalis trudove, da se javim kada budu jaci....ali mozda bude za vikend....Svratila sam u Skerlicevu po Uputnicu tako da sam spremna.....:) Bas sam pozitivno uzbudjena....
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.