Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 13:26:04
Skvo RR
Nini moze - paracetamol 500.... - Aqua maris sprej za nos - i za grlo lysob. I znas sta je najbolje pileca supa.
Bila danas na CTG i opet na vaginalnom,,,kaze doktor jos zera jedna...:) ...Nego me je raskrvario...pa sam sad i oko toga..... Zvala sam ga, kaze da je to krv od pregleda...nista strasno....ali nije fino za vidjeti....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 13:30:33
Enchy
Skvo, interesuje me da li te bolio taj vaginalni pregled? I je li ti ovo prvi put da radis vaginalni pred kraj poroda? Kod kojeg si doktora bila? Ja sam isto pri kraju, termin 10.10. ali me jos nisu pregledali tako, pa mi frka...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 13:36:26
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Enchy
Skvo, interesuje me da li te bolio taj vaginalni pregled? I je li ti ovo prvi put da radis vaginalni pred kraj poroda? Kod kojeg si doktora bila? Ja sam isto pri kraju, termin 10.10. ali me jos nisu pregledali tako, pa mi frka...
Pozz
Draga ja...ti radim od kad sam usla u 9 mjesec....ovo mi je 3 put.... Ja sam kod dr Nikulina... Ne boli pregled, malo je neugodno....ali ipak tako najbolje vidi da li si otvorena ili nisi...odnosno kakva je situacija..da mozes planirati porod. Prvi put i evo danas sam prokrvarila...ali kaze doktor da je to od pregleda... Uglavnom prvo radim CTG, pa vaginalni.... Sto se tice vaginalnog svaki doktor ima drugi pristup, neki ga rade, neki ne.....On se ne bi trebao raditi prije devetog jer moze potaknuti porodaj, a sve kasnije je ok. Nadam se da sam pomogla...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 13:47:16
Lulu_
drage TRUDNICE mogu vam reci samo ovo.kad se porodite kao prvo sve ce proci kao drugo shvatit ce te kako je ljepo kad vise nisi trudan
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 13:54:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: eldi
Aazra samo da ti javim u srijedu je dežurna dr.Aida, a dr. Bečiragić je u četvrtak. To znam jer imam zakazano kod dr. Aide u srijedu pregled.
Nisam bila nešto česta u javljanju, tako da me se vjerovatno ni ne sjećate. Termin mi je 10.10., ali evo jutros mi je počela sukrvica i sa njom bolovi u predjelu stomaka i leđa užasni, na savakih pola do sat vremena. Ne znam sta da radim, mislila sam da odem dr. ali ne bih da me ostavljaju bespotrebno da ležim. Pa zato kontam ako se bolovi ujednaće i smanji razmak između kontrakcija da tek tada odem šta vi mislite o tome.
evo da vam javim da se eldi juce i porodila i na svijet donijela curicu... ipak su to bili znaci porodjaja svima koje jos cekaju zelim sto sretniji i bezbolniji porod pusa
< Poruku je uredio Dina RR -- 29.9.2008 13:55:57 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 17:47:21
Nini
uzela sam paracetamol, ali se stvarno uzasno osjecam..jos cijeli dan hodam i kupujem bajramluke umjesto da odmaram i lezim...
E ja od jucer od tog vaginalnog pregleda imam sukrvicu, nije cista krv vec bas smedjkast iscjedak, da li je pomijesan sa bijelim pranjem ili sta nemam pojma. Malo prije sam mislila da sam se upiskila kad ono velika kolicina sluzi pomijesana tom sukrvicom...i bas nesto razmisljam ziva ne znam sta bih kad bih se sad bas morala porodit da li bih mogla jer me ubi ova prehlada... Sutra idem ponovo na CTG, a tamo me opet ceka dr. Beciragic :):):)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 20:04:54
Dinka 79
Ako ima neko da mi objasni,ja sam danas ustvari oko 5 sati bila kod doktorice,pošto me je sinoć čitavu noć boli stomak ,tako me pregledala vaginalno i ustanovila da sam prst i po otvorena,kako sam došla kući osjećam bolove u stomaku i u dnu leđa,i prokrvarila sam ( ali mi je ona rekla da ću prokrvariti ),sada neznam uopšte šta da radim,meni do bolnice treba sat vremena jer moram u Travnik a zivim u Bugojnu,mislim boli me stomak ali nije nepodnošljivo,Pomozite stvarno neznam šta da radim,a zao mi reći mami jer se ona strašno sikira pa ako su neki laznjaci nebi je sikirala djaba,
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 20:23:54
Romali
Dinka, to je to! Tako je kod mene počelo. Prokrvarila oko 2 h po noći, rodila u 14 h. E sad ne znam koliko je tebi do Tr., to ti bolje znaš. Prati jačinu i učestalost trudova. Ja sam u bolnicu otišla oko 8 h, bila već 4cm otvorena. Samo prati sama sebe. Želim ti sreću i brz porod
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 20:28:56
Nini
Dinka i mene je doktor jucer pregledao prvi put vaginalno, kaze otvorena isto 1 i po prst, samo kod mene nije cista krv vec smedjkast iscjedak, ja sutra aBd idem na CTG pa cu vidjet sta je i kako...bolovi su mi isti, samo sto sam ja skroz malaksala i bojim se stvarno jer nemam snage vise... svaki pokret koji napravim boli me sve, a jedva i hodam, uz stepenice nema sanse.. zivim na prvom spratu i zamislite ja idem liftom
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.9.2008 21:35:29
Dinka 79
Ma meni je do Travnika oko 1 sat voznje,a ovi bolovi mi udarili sada u leđa,mislila sam čekati do sutra ujutro da vidim,nemam pojma ,strah me i da ranije odem do bolnice a strah me i da ne odem na vrijeme,pojma nemam šta ću,neka mi je dragi Bog na pomoći a i svima vama,hvala vam na odgovorima
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.9.2008 0:20:35
aazra
Eldi, cestitam ti na curici i hvala ti sto si mi rekla da planiram kada da odem, Dinka tebi puno srece drzimo ti fige .
Nini, ti i ja bjezimo od Beciragica kao "djavo od krsta" ali tako to obicno biva... Ako vec ides sutra, molim dragog boga da ti sve prodje u redu i da ne bude on, a i ako bude sve je u bozjim rukama... Ja mislim da je to kod tebe sluzni cep i da ce brzo. MM takodjer prehladjen, Skvo termin nam je isti dan meni se cini (10.10) ali ti ces izgleda prije... I mene je tako strah prehlade, MM prehladjen danima, mene ako spuca to je i temperatura, traje dan dva kod mene i onda prodje. i sta ako me bas tad spucaju konttrakcije...? necu ni da mislim. Idana, sjetila sam te se jucer, evo ispratih goste, bas su nasli kad ce doci, pokipilo mi mlijeko, izivcirala se, plakala ko luda... Sve smo osjetljivije kako se priblizava porod, super je sto podrzavamo jedna drugu. Samo mene je uzasno strah dr. Beciragica, nit me je vagao, ni gledao UZV, a kamoli vaginalni pregled ali kakav je on bolje da mi ga i ne radi. samo da izdrzim dok ne dodje Masic, pa neka me on i ne porodi samo da znam da je tu. Moramo se cuvati prehlade, necemo imati snage za porodjaj ako nas spopadne. A niko nece zbog prehlade poslati na carski, a MM sad nasao kihati i kasljati. Nini, puno srece i da ne bude beciragic, mislim na tebe, jedva cekam da se javis...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.9.2008 7:10:09
Nini
Dinka sretno, da ti sve bude i prodje na najbolji i najlaksi moguci nacin..
E Azra draga ja citavu noc sklopila oka nisam, ne zbog Beciragica vec valjda zbog prehlade. Koliko znam on je danas dezurni jer se ulizuje mojoj prijateljici jer joj zna prezime pa valjda malo gleda i korist, a njoj je danas rekao da dodje od 13-14h, tako da me nece zaobici, a ja moram otici na CTG, bas me zanima hoce li ocitati ista sem bebinih otkucaja jer me evo boli stomak u nekim nepravilnim vremenskim razmacima...vise ne znam ni sama jesul kontrakcije ili je i to normalno pred porod...i dalje se jedva krecem... MM se isto jucer prehladio, valjda mu od mene preslo ko ce znati...molim Boga samo da mi malo bolje bude jer ovakva na porod nema sanse...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.9.2008 16:21:01
idana_85
Ej drage moje, kako ste? Ja super, kad nemam turdnickih bolova nesto me drugo spopadne. Ja se prehladila. Jucer me grlo bolilo, pa pocela goriti,sinusi,kasljati....bas se prehladila. Nocas sam tri puta se presvlacila, bila sam totalno mokra. Jutros isto tako, te uzmem caj s medom i iscijedim limun, popijem i opet se preznojim i evo ko bolje sam danas....do kad ne znam. Vala samo jos prehlada mi fali....Jucer bila kod doce, kaze sve ok, otvorena jedan prst, nalaz uredan, bebica dobro, doduse sitna,ali dobro, ne zna kad ce porod, u pon opet na kontrolu. Ne kontam kako to ide u drzavnoj....vi idete na odredjeni datum na kontrolu pa ko bude ili uvijek idete istom doktoru? Ja se sms-om dogovorim sa svojim, kad on radi i tad idem. Nikad drugom nisam ni isla, osim onome sto mi je radio papa test.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.9.2008 16:34:44
Anoniman
draga idana, baš mi je žao što te to spopalo... samo malo vitamina i biće to dobro, nemoj se samo sikirati! Uživaj, bebi je još uvijek u pupi, tako da se možeš i odmoriti. Znam da si nestrpljiva, ali to će sve za tren... A onda ćeš ovako kao ja gledati spava li, plače li, je li gladna... Znas kako mi nedostaju oni udarci iznutra.:)
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.