Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 12:12:27
Nini
Prije svega Dinka sretno i cestitam.
Ja sam se isto porodila 1.10. u 14:04, poslije onih kontrakcija negdje oko podne dobila prave bolove i to bi to:) Lana se rodila sa 3300 i 53 duga :) ljubim vas sve i da sto bolje prodjete na porodjaju... sretno
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 12:53:43
aazra
Nini, sve najbolje, evo jedna po jedna nas "napustaju"... drago mi je da je sve zavrseno, zelim tvojoj bebici dug i sretan zivot i sve naj tebi i tvom muzu od srca
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 13:23:36
aazra
Cao Liby, vidis brojim "zadnje" dane i pokusavam sto vise da se naspavam slusam savjete "nopvopecenih" mama. Malo mi je frka jer vise nemam doktora koji mi vodi trudnocu pa me "primi ko stigne" a inace je sve ok. Hvala sto brines
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 14:19:39
liebevoll
Samo spavaj, moja seka zna reci da se zadnji put naspavala 5.9. a 7. je rodila malu dusu. Zato, samo naprijed sa spavanjem, toga nikad dosta, i drago mi je sto si dobro
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 21:31:17
idana_85
Cestitam Dinka i Nini, blago vama....i ja vise jedva cekam. Ali cini mi se ne misli maleni jos, tek se sad osilio pa suta maksimalno. Joj kako me boli podno stomaka, kad ustajem i hodam, pogotovo prvih par koraka kad tek ustanem. Ne mogu ni spavati, vazda se nocu vrti. U preponama zigovi koji traju i po pet minuta, dok se ne pomakne.....ja poludih. Stalno trcim u kupatilo,gledam imal sluznog cepa al nema pa nema.....Mislim da je deveti mjesec najgori i najtezi, tezi nego si prethodni skupa....ili se to meni cini.....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 21:34:32
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: idana_85
Cestitam Dinka i Nini, blago vama....i ja vise jedva cekam. Ali cini mi se ne misli maleni jos, tek se sad osilio pa suta maksimalno. Joj kako me boli podno stomaka, kad ustajem i hodam, pogotovo prvih par koraka kad tek ustanem. Ne mogu ni spavati, vazda se nocu vrti. U preponama zigovi koji traju i po pet minuta, dok se ne pomakne.....ja poludih. Stalno trcim u kupatilo,gledam imal sluznog cepa al nema pa nema.....Mislim da je deveti mjesec najgori i najtezi, tezi nego si prethodni skupa....ili se to meni cini.....
Draga Idana, i kod mene slicna situacija...slabo pravo spavam...mi cemo izgleda skupa...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 21:39:46
idana_85
Erna draga, pa ziva si.... I ti jos u komadu. Gdje ces se ono poradjati? Na kosevu? Pa bas bi bilo super da budemo skupa, bilo bi nam lakse Imal tebi tog sluznog cepa....ja samo virkam, nikad ga
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.10.2008 21:46:58
Skvo RR
Jesam....hehehe....Kosevo.... ...evo curica udara do suza.....bas je veceras raspolozena...a bole me ledja.....a za sluzni cep nemam pojma, jer sam ja par puta krvarila od vaginalnog pa je mozda i otisao....ali imam pojacan iscjedak...nista idemo u hodanje da se brze otvaramo, mozemo pjeske do GAK-a Kraljem Tomislava sve gore dole dok se ne otvorimo.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.10.2008 6:24:25
Skvo RR
Ja sam budna od 4:30....samo da prijavim da se nesto desava....bole me ledja dobro...istice mi "nesto" ruzicaste boje..(ne znam da li je plodova voda, vaginalni iscjedak ili taj famozni cep").....kontam da ne panicim i da sacekam razvoj situacije, pa tek onda da zovem doka...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.10.2008 23:05:34
Sanj
Drage moje, da vas pitam za savjet!? U 38.sam sedmici i prije sedam dana sam imala upalu srednjeg uha zbog prehlade i pila antibiotike.Sad mi je bolje ali nista ne cujem na to uho.Isla sam na kontrolu pa mi dali Operil kapi za nos ali nista ne pomaze.Zna li iko ista na prirodnoj bazi da bi mi moglo pomoci jer ne bih voljela da ovako nagluha idem na porod! Hvala unaprijed svima!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.10.2008 22:16:04
Skvo RR
Drage moje ja sam postala majka 05.oktobra u 10:40h. Moja beba ce se zvati Uma. Rodjena je sa 3250 tezine i 51 cm duzine....danas smo dosle kuci i evo da vam se javim.. Hvala vam sto ste se brinule za mene...sve vas volim i ljubim.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.10.2008 23:11:10
aazra
Skvo, cestitam jos jednom i sto si uspjela javiti nam se cim si stigla vidi se da mislis na nas .
Ionako se ne bi poradjale zajedno jer si ti koliko vidim bila na KOsevu, ali eto termin nam je bio isti dan.. Idana je vec presla svoj termin, a i ja cu vjerovatno danas mi doktorica koja me pregledala rekla da nisam otvorena, ne znam kako stomak mi se spustio pravo i imam povremeno neke bolove, mislila sam da jesam bar malo. Ali eto jos nista.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.10.2008 14:25:17
aazra
Jesam li to ostala sama na ovoj temi...?
Idani je jucer bio termin, evo sad smo se vidjele, ali nema pristup internetu, tako da meni se cini samo sam jos ja ostala Pa evo nesto o mojim "zadnjim" danima. Koristim priliku da se odmorim, procitam neku knjigu, hodam...Jedino mi ide na zivce sto me svi "bombarduju" savjetima koje manje vise znam, pitaju gdje sam, kad se ne javim na tel, panika, pravo mi pocinje smetati. Cini mi se da mi svi idu na zivce osim MM. Nadam se da je Nini dobro i da se oporavila, i ti Skvo jedva cekam da nam ispricate kako je bilo. Nedostaje li vam "pupa" ?