|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
30.9.2008 21:52:52   
Nini
E drage moje, evo da se i ja javim...Od jutros imam kontrakcije, prvo su bile redovne svakih 10 minuta, pa prestale, kasnije se ponovo pojavile, i sad evo izgleda svakih 20 minuta.
Bila sam na CTG danas i docekao me ljubazni dr. Beciragic user posted image user posted image user posted image . 25 minuta sam lezala i slusala otkucaje i imala kontrakcije, da bi dr. dosao pogledao CTG, i kaze ponovo CTG za 4 dana, ni pritisak mi izmjerio nije, ni pitao kad mi je termin, ni kako se zovem...UZASSSSSS....moju prijateljicu koju sam spominjala i kojoj se doktorcic ulizuje zbog prezimena je poslao kuci po stvari jer je otvorena, nema bolova ali hoce on da je porodi veceras...nek joj je sa srecom.
Ja ukoliko nastave ove kontrakcije tokom noci ujutro idem ponovo valjda cu naletit na nekog drugog ljubaznog doktora...

UZAS JEDAN STA RADE

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 226
30.9.2008 21:59:52   
Romali
Ne znam kako je na klinikama u Sa, ali ovdje jedan dr.dežura 24 h. Od 7 h do 7h. Mislim da će taj dr.kod kojeg ne žrliš ići, već biti kući u beši kad ti dođeš. Osim, naravno, ako ti trudovi ne ubrzaju. Eto ja ti držim fige da oni pravi počnu tek ujutrouser posted image . Znam kako se osjećaš, tako sam i ja pred porod stalno gledala ko je dežurni dr., bojala se dvojice,a zatekla me najnajnježnija dr.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Nini)
Neposredna veza do poruke: 227
1.10.2008 16:28:55   
idana_85
IZVORNA PORUKA: Shee

draga idana, baš mi je žao što te to spopalo... samo malo vitamina i biće to dobro, nemoj se samo sikirati! Uživaj, bebi je još uvijek u pupi, tako da se možeš i odmoriti. Znam da si nestrpljiva, ali to će sve za tren... A onda ćeš ovako kao ja gledati spava li, plače li, je li gladna...user posted image Znas kako mi nedostaju oni udarci iznutra.:) 

Ma draga moja sve znam. Sad sam se zadeverala ovom prehladom, jos gore slinim danas. Sreca pa je Bajram ,hodam ,dolaze gosti pa skrenem misli, a bice u svoje vrijeme. nemam vala nikakvih znakova. Bebica se vrti, bolova nesto nemam, ono standardno, stomak sad tvrd sad mekan, sad gore sad dole, nema ni sluznog cepa ni nista....kad god odluci da dodje dobro dosao. Jedva cekam da se upoznamo
a kaze mi  i saso da pravo nedostaju ti udarci iznutra,ali boze moj.....sve sto je lijepo kratko traje:)

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 228
1.10.2008 16:41:37   
Anoniman
nemoj mi se samo umarati!:)
Pa znaš da ni ja nisam imala nikakvih znakova... čak nisam ni čep primjetila, jer bila sam prije poroda na tri dana bila na vaginalnom, pa mi je poslije nešto bilo, ja sam kontala da je od pregleda, tako da ni danas nisam načisto...user posted image
Šta znaš, možda te i sutra zaboli, pa bude mali Bajro, hehe, šalim se, sorry!
Vidi finog vremena, šetaj malo, ne misli kad će... I nešto važno- NASPAVAJ SE! Spavaj dok se ne onesvijestiš jer će ti trebati zalihe sna!:)
A i meni se i na dan poroda beba vrckala, ma nema pravila da ti to prepoznaš, pa hajd! Važno je da je sve spremno i što rekla dobro došao, nek ti bude živ i zdrav ako Bog da!

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 229
1.10.2008 19:32:58   
Skvo RR
Drage moje,
evo i ja da se javim....ja sa prehladom danas najgora.....doslovno ne mogu govoriti...user posted image ....glasne zice stradale...nos curi li curi...od petka traje...ne spavam nikako...bas sam nervozna....
Bila danas na kontroli..nista se ne desava..rekao je doktor da dodjem opet u petak na CTG....

Poljubac za sve...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 230
2.10.2008 0:34:43   
aazra
Ja sam se uzasno bojala prehlade jer je i moj muz imao, ali srecom zaobislo me je.
Osjetila sam neki znak - bas uoci Bajrama nesto sam peglala kad ono ostar bol u preponama, ne znam mozda bi it o mogao biti neki znakuser posted image .
Ma eto ja vec duze vremena zelim da osjetim bar neki znak, bar nesto samo da znam da se i moje tijelo priprema. Shee hvala ti na savjetima, vjeruj mi to za odmor ja vec nekoliko dana upraznjavam ne ustajem iz kreveta do 11, spavalo mi se ili ne spavalouser posted image .
znam da svaka bebica mora "napolje" ali ja sam se tako navikla na bebu u pupi da mi zao sto uskoro necu vise biti user posted image . a opet kada sam osjetila taj neki znak tu bol u preponama, nimalo me nije bilo strah, vise sam bila uzbudjena. ma ne znam ni ja kako se osjecam, nekad jedva cekam user posted image  da ga "uvalim" u ove stvarcice koje sam mu pripremila, a nekad mi zao sto nece vise biti tih "udaraca"i osjecaja da imas zivo bice u stomakuuser posted image user posted image . Nini, vidim nije te bilo danas, nadam se da si naletila na nekog finog doktora.
Taj Beciragic stvarno nije covjek, a kamoli doktor. Skvo, hocemo lin se zajedno poradjati iduceg petkauser posted image ? Ja cu u ovaj sad petak na kontrolu. Sretno nam svima i neka nam je bog na pomoci!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 231
2.10.2008 11:54:27   
Anoniman
aazra, i ja sam kad sam bila trudna voljela to stanje i osjećala se posebno. Bila sam luda, slobodno bih se šetkala po ulici govoreći mm da me niko neće pregaziti jer sam trudnica, onda svi ti se smješkaju, bebica se vrpolji, svaki dan novo iskustvo! Bilo mi je žao što će to prestati, ali sad je došlo još posebnije vrijeme... Ja sam postala puno ispunjenija, jer na neki način sam jaaako ponosna na sebe što sam uspjela ispuniti jednu tako veliku zadaću u životu, zrelija sam, motivisanija, imam osjećaj da mogu sve... onda kad nakon devet mjeseci ponovo vidiš svoje tijelo, bezobzira što to više nije isto, ti se osjećaš ko najbolja mačka, nakon onog stomaka.user posted image user posted image user posted image Uh, sve ti neobično, ja sve po kući ko leptirić skakućem!user posted image user posted image user posted image
Uostalom to se stanje uvijek može ponoviti uz Božju pomoć.user posted image
A što se tiče spavanja, ja sam ga puuuuno voljela, pa mi je sad pravo neobično da se naviknem na novi ritam. Zato vam govorim.user posted image
Došli su vam zadnji dani, hvala Bogu, jer ovo je bio samo put do cilja. Daj Bože da se sretno završi i da sve bude uredu!

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 232
2.10.2008 11:58:29   
Anoniman
a sad kad nekad držim bebu na stomaku u krilu, ona se vrpolji, a ja kažem: to su oni isti mali slatki nagli pokret. I poslije poroda sam shvatila: aaaaj, nije ni čudo da su me bolila krsta i prepone kad je ovo sve bilo navaljeno na njih! Tek poslije postaneš svijestan, šta je ustvari u tebi bilo, pa da nosaš u rukama bilo bi teško, a kamoli u sebi!!! Moje 3700gr zlata!

< Poruku je uredio Shee -- 2.10.2008 11:59:49 >

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 233
2.10.2008 12:06:30   
neki
Svima onima kojima se primakao termin poroda,zelim puno srece i da to sve ako Bog da prodje sto bolje i bezbolnije,i da im bebice budu zive i zdraveuser posted image user posted image user posted image Pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 234
2.10.2008 12:14:51   
MirelaK
Samo da se prijavim da sam i ja jos tu,...nemam nikakvih bolova ali i do termina je jos 19 dana.

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 235
2.10.2008 15:18:32   
Enchy
I ja sam jos tu, nema nikakvih znakova, a termin je 10.10.
Isla sam danas na CTG i nalaz mi pregledao dr. Miseljic, pa me narucio u nedjelju u 12 sati. To je u bolnici Abdulah Nakas.
Interesuje me da li neko zna ko je taj dan dezurni, jer izgleda da cu tada ici na vaginalni pregled?

Pozz

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 236
2.10.2008 20:54:05   
Dinka 79
Da znate da sam se porodila 30 09 u 11 i 32,
Naida mamina princeza pozdrav i sretno

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 237
2.10.2008 20:55:49   
mamyca
Cestitam i zelim vam sve najbolje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 238
2.10.2008 20:58:07   
anitaMO
eto moja dinka neka je sa srecom.kako je proslo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 239
2.10.2008 20:59:45   
Romali
Znači, stigla si na vrijeme do Tr.?user posted image E neka je sa srećomuser posted image user posted image . Rodila se malena na Bajram...

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 240
2.10.2008 21:04:59   
MirelaK
Cestitke Dinka tebi i maloj bebici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 241
2.10.2008 21:08:33   
Skvo RR
Cestitke i od mene....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 242
2.10.2008 21:10:02   
MirelaK
Skvo kako se ti osjecas?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 243
2.10.2008 21:13:53   
Skvo RR
Sutra idem na kontrolu..bebe udara...malo me koza na stomaku steze i povremeno me nesto "dole" presjece, jucer na vaginalnom pregledu kaze da se nisam vise otvaralauser posted image ...ali ok...imam prehladu pa sam se oko toga zabavila....grozno je, traje od petka...danas sam i kao malo bolje...Kako si ti Mirela?

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 244
2.10.2008 21:24:24   
MirelaK
Pa nemam nekih konkretnih promjena, osim sto mi je koza na stomaku jako puno zategnuta. Malo me zaboli stomak povremeno,...
Beba udara, mada kazu da se beba pred porod smiri. Ja ne mogu da iscekam da rodim aBd,...jest da me strah ali toliko jedva cekam da upoznam svoju bebicu,...
Gdje ti planiras roditi?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 245
2.10.2008 21:26:02   
nesanica
Dinka cestitke i od meneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Skvo pa ti si jos u komaduuser posted image user posted image user posted image user posted image
Koliko jos ima,odbrojavas li daneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 246
2.10.2008 21:26:16   
Skvo RR
Ja vodim trudnocu na GAK-u. A malo sam citala po net-u nije pravilo bas da se bebe smiri pred porod, ima raznih iskustava...gdje se ti akoBogda poradjas?

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 247
2.10.2008 21:29:20   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: nesanica

Dinka cestitke i od meneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Skvo pa ti si jos u komaduuser posted image user posted image user posted image user posted image
Koliko jos ima,odbrojavas li daneuser posted image user posted image user posted image

Pa termin mi je 10.10. ali sam u pripravnosti ima 10 dana,,,hehehhe...

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 248
2.10.2008 21:31:55   
nesanica
Ooooooooooooooo primaklo se Boga mi......ma neka samo sve sa hajrom prodje....
Nego zeno draga sad odmaraj i cuvaj snagu trebat ce ti za predstojece daneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A i probaj se naspavati, jer sna nikad poslije poroda dostauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 249
2.10.2008 21:37:47   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: nesanica

Ooooooooooooooo primaklo se Boga mi......ma neka samo sve sa hajrom prodje....
Nego zeno draga sad odmaraj i cuvaj snagu trebat ce ti za predstojece daneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A i probaj se naspavati, jer sna nikad poslije poroda dostauser posted image user posted image user posted image

A evo pokusavam sa odmorom...ali mi ova prehlada nije dala sna ima sedam dana....:(...danas mi je malcice bolje,pa mozda se i naspavam.....

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Svadja sa muzem
teacher75

Posvadjate li se nekada toliko sa muzem da se zaista pokajete sto ste se uopce udale?

Da (65%)

Ne (35%)

Broj svih glasova: 135

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *