|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
17.12.2010 13:47:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagach

ah ma ne brinem ja za kontrakcije pred porod...to sam sigurna da cu prepoznati...ja sam tek 24 sedmica i imam bolove u stomaku a nisam sigurna jesu il kontrakcije...kao neki grcevi...pijem apaurine  i bila sam na uz medjutim dr nije vidjela da ima kontrakcija i stomak mi je bio mekan...sinoc me opet boluckalo pa sam se opet prepala....al kontam mozda se ipak materica rasteze i penje...ne znam ni sama....user posted image
nebrini mila proce,opusti se pij apaurine i nebrini user posted image user posted image user posted image user posted image
Jesu to kontrakcije i grcevi sigurno,samo se opusti lezi i tu gdje te ulovi lagano rukom masiraj proce......Strpi se pa masallah 24.sed.sad ce to vrijeme proletiti vidjeces sad-saduser posted image
Vidim bojis se gyniprala,a nije ti dao da pijes jel????
Pa iako moradnes neboj se bit ces mirnija 100% i one ce te cuvati budi sigurna od kontrakcija i nedaj boze da se nebi prije otvorila zato one sluze.....Ja sam ih pila do kraja trudnoce neznam sta bi,da njih nije bilo bas su me sacuvale

< Poruku je uredio felix -- 17.12.2010 13:49:33 >

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 2851
17.12.2010 14:04:49   
Medi_87
Cickolini nadam se da ce se bebara udeblajti brzo user posted image
Ma jok Felix ne pada mi na pamet d aista diram, samo sam se bila zabrinula da necu moci dojiti, tj da necu imati mlijeka,a nadam se da hocu aBd,

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2852
17.12.2010 14:20:56   
Anoniman
medi moja odakle ti,to da neces imati mlijeka i da neces moc dojitiuser posted image tko ti to rece ...Nidje veze stim nema.....Pa naravno da ces imati draga kako da ne.....Samo nemoj dirati,kad trebadnes abd..dojiti i kad rodis sve ce ti babice objasniti kako i sta da radisuser posted image ....

(odgovor članu Medi_87)
  Neposredna veza do poruke: 2853
17.12.2010 14:59:56   
Maleno85
Mery s. ja ne smijem nista ni gledati od stvarcica, mm me samo odvlaci od takvih polica, jer ja odmah podjem stavljati u korpu.. i onda se pravdam, ma ne kupujem za nasu bebu, vec da poklonim i onda nabrajam sve bebice u okruzenju, provalio me, pa mi ni to vise ne prolaziuser posted image

Gagach, meni se takodje javljaju ziganja po dnu stomaka, za koja ne znam da li su kontrakcije, obzirom da nosim bas, bas nisko, one se ocekuju, a ja se bas cuvam i kad zaboli odmah u vodoravan polozaj. Na zadnjoj kontroli bio mi je tvrd stgomak, ali se takodje nisu vidjele kontrakcije, dr mi je propisala Ginypral, da ga uzmem i imam kod sebe, ali da ga podjem piti tek ako bi se te kontrakcije pocele cesce javljati, jer meni zna proci i po 5-6 dana da me nista ne zaboli, ali tada obicno lezim. Ni meni se nesto ne pocinju piti, ali ako budem morala, sta cu, nece nam odmoci. Cim zagusti, ja zovem dr, pa mi ona kaze sta mi je ciniti. Mene uvijek prvo zabole ledja, a onda kad predje napred, brrrrrrr boli, ali sva sreca ne potraje dugo. A kad me bebos sutne i pomazi iznutra, ama bas sve me prestane boliti user posted image

A za grudi i dojenje sam i ja cula sve i svasta i apsolutno ni cemu ne pridajem vaznost. Meni su grudi uvijek bile velike i bas, bas lijepe, i sada su malo vece i nemam nekih posebnih promjena na njima, nisu mi potamnile bradavice, niti su se povecale, pa meni moja jedna nazovi "drugarica" kaze, ne bi da te plasim, ali to sto nemas promjena na grudima je skoro siguran znak da neces moci dojiti, na sta se ja samo nasmijem. Uvijek je bila ljubomorna na moje poprsjeuser posted image user posted image user posted image

Sve mi je lako kad znam da me ti voliš..
T&N 15.05.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2854
17.12.2010 15:02:56   
rose

IZVORNA PORUKA: mery s.

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: vjestica

rimljanka
bivacin za pupak ti treba odmah, hidrogen kad otpadne pupak, znači kupi i to, D3 kapi idu od 15 dana života
čaj od komorača ne pije beba nego ti (beba tek od 4 mjeseca,a tad i prestanu grčevi)
flašice ti nisu potrebne odmah, ako ćeš dojiti
moj ti je savjet avent izdajalica i jedna flašica avent (direktno izdojiš u flašicu i ostaviš mlijeko kad nisi tu) istu flašicu možeš koristiti i za ostalo
lako je dokupiti još flašica ako bi ti trebale
otopina za nos ti ne treba odmah, ni čaj od kamilice
ja koristim niveinu kozmetiku za bebu (dobila sam ruksak nivein)
bebinu odjeću perem odvojeno od naše u mašini i sensitive baby omešivač (i pola mjerice deterdženta)
a ginekološki pregled može boliti, a i ne mora, zavisi kakve je ruke ljekar (Begić na jezeru je grub, oči ti ispadnu kad te on pregleda, ostali su ok - kad dođeš na porod, pregleda te ko stigne)

ja sam hidrogen koristila i dok nije puak otpao..da skinem ostatke starog bivacina...pijem caj od komoraca za dojilje i dajem bebi njen po portrebi jer moze vec nakon 1 sedmice zivota

rose,kako pripremas caj od komoraca bebici,na caju pise u 100ml vode,jedna kasikica caja,ali meni je to velika mjera,ja bi to svojoj bebi dala samo malo izmedju obroka,20-30ml.pa neznam koliko caja da stavim,jel mogu otprilike? naime,ja ne dojim,imala sam strasnih problema,mucila se do 6.dana i vise fizicki nisam mogla,porodila bi se ponovo,al to me iscrpilo 100puta vise,nemojte se prepadat,mislim da je kod mene jedinstven slucaj,uvucene bradavice i srasle unutrauser posted image ipak sam izdajala tih 6 dana,dan noc,kap po kap,a mlijeko nadolazilo puno,a ne mogu ga izvuc van,jao,koje upale,bolova,babice izmuzale,muz,prijateljice,izdajalica,ja, sasvim male kolicine izlazile,da bi moje sunce bar osjetilo majcino mlijeko.

moj muz uvijek pripremi onako kko pise...100 ml a ja bebi dajem pomalo kad mislim da je zedna ili kada je stomacic muci i kada se napinje da kaki...sve mislim da ce joj olaksati...meni je mlijeko jak0 slabo nadolazilo ali jesada vec bolje...ipak joj dodajem i poneku flasdicu AD...u noci dok je dojim, druga bukvalno curi...dojim je svaki put kad zaplace i svaki put prihvati

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2855
   [Obrisana poruka]
17.12.2010 15:07:55   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medi_87)
  Neposredna veza do poruke: 2856
17.12.2010 15:13:04   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Iman83

i Lejli Ka na temi problemi sa dojenjem

Ma možeš mi vjerovati i na temi Mame dojilice - prebrojmo se user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2857
17.12.2010 15:46:39   
Rimljankaa
Sta radite danas trudnjace i mame?
Ja u pokretu cijeli dan...  Boga mi sve teze,u nogama kao da mi je olovo,a svi govore..ma super ti picis...A ja takva-ziva,pa mi mrsko da se povlacim kao slina.
Jutros sam primjetila da cizme,u koje sam mogla obuci dvoje carapa,na jedne carape sam jedva obula.Znaci da sma malo otekla,mad aja ne primjetim. Odmah sam kupila ananas i evo jedem,jer sam cula da je on super za izbacivaje vode i smanjenje otoka.

Felix,vjerujem da cu se i ja smijati na sva moja pitanja koja budem  kasnije citala.A sad su bas zabrinjavajuca.
I nije bas da jedva cekam da se porodim,nego eto-nemam izbora,a moram se pripremiti i docekati sve to spremna.

Za pranje,dakle moze u masini. Pa tako cu i uraditi. Moja masina jos ima i nekakav baby program,i dodatna ispiranja. Sve je novo,nego samo malo od prasine da skinem. Prepracu,osusiti i staviti u kese da se ne prasi.

Vjestice,Rose,Idacha;Nellica vidim vas savjet da kupim prije poroda sve to. Pa cu sutra otici kupiti bivacin,hidrogen,alkohol,gaze,sampon,kupku,a D3 kapi cu kupiti kasnije,ako se odmah ne daju.

I caj od komoraca kasnije.
A kako to da kamilica netreba odmah???? Zar se beba u prvim danima zivota ne kupa u vodi sa malo kamilice,i zar ne treba za umivanje bebe????

A izdajalicu sam odlucila ne kupovati sad,nego ako zatreba onda kupiti. Muzu sam pokazala gdje ima i kako izgleda i rekla da dobro zapamti,ako bude trebalo.

Lejla Ka hvala za tvoje korisne savjete o dojenju. Ja nemam ni male ni velike grudi,ali ja ne vidim da su mi se nesto povecale u trudnoci. Mozda od stomaka ne primjetim. A te tecnosti do sada nema nikako.
Nekako mi je utjesno sto imam vece bradavice,i sto su bas izbacene vani,pa se nadam da aBd nece biti problema s dojenjem.

Rose,ako smijem pitati,zasto jos dodatno dajes hranu bebi (kako sma ja razumjela)ako vec hvala Bogu imas dovoljno mlijeka???

Cickolini,bas mi je zao sto moras biti u bolnici. Ali jos malo draga moja i sve ce se zvati juce... Bitno je da je beba samo sigurna,i da pocne napredovati,a hoce aBd.  Cuvaj se i nemoj se nervirati i sikirati...

Opet moj dugi post....sorry...user posted image

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2858
17.12.2010 15:55:48   
vjestica
ja nisam kupala bebu sa kamilicom, samo sam je par puta umila kad joj se pojavio osip na licu
a što se tiče dojenja, većina ljudi u okolini se trudi da sabotira dojenje
informiši se na vrijeme, lejla ka je najbolji savjetnik, a okolinu zanemari

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2859
17.12.2010 15:57:38   
sunce27

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Drage moje trudnjace, evo ja sad stigla kuci sa kontrole i necete vjerovati moram ostati lezati u bolnici. Nalazi su ok, ali se beba nije udebljala. Tako da cu vam se javiti ako bude tamo interneta, a do tad sretno svima. Ljubim vas

Cickolino, bas mi je zao, ali ne sikiraj se, bice to sve ok, eto tebi jos malo tvoje princeze.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 2860
17.12.2010 15:59:22   
vjestica
ja imam mikroskopske grudi i bradavice, nikad mi nije procurilo mlijeko u trudnoći, pa uspješno dojim i to isključivo (bez dodavanja bilo čega, jer prije 6 mjeseci i ne treba ništa sem majčinog mlijeka) a bebi je 5 mjeseci

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2861
17.12.2010 16:35:53   
bint

Drage moje trudnjace, evo ja sad stigla kuci sa kontrole i necete vjerovati moram ostati lezati u bolnici. Nalazi su ok, ali se beba nije udebljala. Tako da cu vam se javiti ako bude tamo interneta, a do tad sretno svima. Ljubim vas

cickolini......ja danas bila na uz i ctg,po pravilu treba mi biti 36 sed.međutim kaze meni ona sestra' sto ti radis ctg kad ti je tek 32 'sed.rekoh' ne,to mi je bilo prije mjesec'....kaze ona 'eh onda ne znam'i ono sva zacuđena....oj strah me safatao bio neki,ma crkla sam dok nisma iscekala doktora(masic) i onda ona snimi sve i kaze ok 36sed.po ovom svemu sto se vidi bebica je ok,al bice sitna...doduse i aj sam rođena sa 2 700gr.user posted image
sretno i ne briniiiii se,a nek ej sve ok s beby a ima vremena napredovace aBd kad se rodiuser posted image

rose....hajd mi objasni sta znaci posteljica starznji zid???BPD-94mm,FL-68,2mm..KČST-to nemam pojma sta je...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 2862
17.12.2010 17:08:10   
Rimljankaa
...kod mene pise posteljica prednji zid

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2863
17.12.2010 17:21:30   
bint
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

...kod mene pise posteljica prednji zid

rimljanka...pa sta znaci jednoa  sta drugo????????
meni samo kaze ok...

Neposredna veza do poruke: 2864
17.12.2010 17:35:14   
tekja
bint, evo ja cu ti odgovoritiuser posted image
posteljica u normalnom obliku moze biti s prednje ili straznje strane, rizicno je samo ako je previa - odnosno ako poklapa otvor rodnice, tada se mora raditi cr, specificno kod posteljice koja je s prednje strane je to sto se bebini pokreti u sustini manje osjete na povrsini, a mnogo vise u unutrasnjosti stomaka, dok kod posteljice sa straznje strane je, logicno, obrnuto...pored kcst bi trebao stajati +, to znaci da su prisutni otkucaji srca bebe..eto to je koliko se ja sjecamuser posted image  pozdrav

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 2865
   [Obrisana poruka]
17.12.2010 17:50:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 2866
17.12.2010 17:54:06   
bint
IZVORNA PORUKA: tekja

bint, evo ja cu ti odgovoritiuser posted image
posteljica u normalnom obliku moze biti s prednje ili straznje strane, rizicno je samo ako je previa - odnosno ako poklapa otvor rodnice, tada se mora raditi cr, specificno kod posteljice koja je s prednje strane je to sto se bebini pokreti u sustini manje osjete na povrsini, a mnogo vise u unutrasnjosti stomaka, dok kod posteljice sa straznje strane je, logicno, obrnuto...pored kcst bi trebao stajati +, to znaci da su prisutni otkucaji srca bebe..eto to je koliko se ja sjecamuser posted image  pozdrav

ahaaa ok hvalaaaaauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2867
17.12.2010 19:15:07   
mery s.

[/quote]

moj muz uvijek pripremi onako kko pise...100 ml a ja bebi dajem pomalo kad mislim da je zedna ili kada je stomacic muci i kada se napinje da kaki...sve mislim da ce joj olaksati...meni je mlijeko jak0 slabo nadolazilo ali jesada vec bolje...ipak joj dodajem i poneku flasdicu AD...u noci dok je dojim, druga bukvalno curi...dojim je svaki put kad zaplace i svaki put prihvati
[/quote]

a ja mislim da svaki put trebam svjez napravit,pa zato ne pravim tu dozu od 100ml,koliko dugo koristis kad ga napravis? i sutra trebam poceti s d3 kapima,daju se s mlijekom,ili posebno na kasikicu? izvini ako gnjavim,al vidim da si rodila mjesec prije mene,pa si friska u svemu ovom, a dovoljno iskusna da meni pomognesuser posted image

04.12.2010.rodio se moj mali princ!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2868
17.12.2010 20:43:31   
Mama2b

Vecer trudnjace,sta radite?

Kod nas nocas gosti,ispratili ih,masina pere sudje,a ja na RR.

Cickolini,hvala za spisak. I ja ih imam nekakvi,ali sve se bojim da nesto ne zaboravim.

Gagach,ovaj tvoj je predug. I prije sam ga gledala ovdje na RR,ali je koristan-moze se bitno izvuci iz njega.

Ja opet u dilemi. Da pitam mame,da li sad da kupujem hidrogen,bivacin,ovu otopinu za nos,caj od kamilice i komoraca, 3D kapi isl. jer ne bi da mi stoji,vise volim frisko kupiti kad zatreba. Pa ne znam treba li mi to od prvog dana ili tek nakon npr. jedan mjesec??

Dakle po preporuci Rose najbolje su Nuk flasice. Stvarno ne mogu biti pametna,ne znam koju uzeti:Avent.Nuk ili Chicco???? 
Za Chicco sam cula kad se sipa sok ili mlijeko,da je bas dobra,kao sve baloncici izlaze,tj. zrak i manja je mogucnost da djete grcice dobije.

Ja sam sad pred kraj toliko zbunjena,kao na samom pocetku trudnoce. Nikako ne znam sta bi kupila,sta mi treba,sta netreba..Da ne pogrjesim? Da ne kupim gluposti,a bitno ne zaboravim? Uh...

Rose,to za ginekoloski,i mene ce pregledati pocetkom januuara aBd,a 18.1. mi je termin,dakle isto pred pord. Hvala Felix i tebi za utjehu da ne boli toliko,jer kako kazah,meni su rekli da bas boli uzasno,i da ti guraju cijelu saku unutra.
A to za sivanje,isto sma dobila savjet,da odmah trazim da me siju,dok je jos vruce..pa cemo vidjeti kako ce biti.

Mama2b jedva cekam tvoja iskustva s ginekoloskog pregleda... I da mi javis ko te pregledao i kakve je ruke?! user posted image

Sretno!!!
Malo si ispred mene,a eto sve si pripremila. I ja cu se potruditi da u slijedecoj sedmici konpletiram sve. Da kupim jos kozmetiku i moram oprati odjecu.

Jesi li ti prala na ruke ili u masini????  Cula sam da netreba na masinski prati,nego rucno,pa ne znam sad?????

Jos jednom dosadna Rimljanka da napomene, od kozmetike sta ste koristile Nivea,HIPP,Bekutan ili neku drugu,sta je najbolje za kupiti?

Ia za flasice da li da uzmem Nuk,Avent ili Chicco? I je li da kupim smao onu krivu protiv grcica za pocetak???

Rose,uvijek me iznenadi ova tvoja slicica na avataru... Ruza je bila divna,ali ovaj cvjet je punoooooooooooo ljepsi,a vjerujem i mirisniji....

:))))

Uh, bas ste aktivne drage moje trudnjace:))

Rimljanko - ja sam prala u masini na 30, jer sve je to novo i cisto, a koristim DM deterdzent bez mirisa Ultra Sensitive (bijele boje, majka i dijete na slici). Sto se tice apoteke, kupila bivacin i komprese za pupak, D3 kapi, a lako je kupiti hidrogen ako bude trebao. Za njegu uzela bademovu i HIPP ulje. Uzela sam i flasicu za svaki slucaj da se nadje i to NUK staklenu, a dude varalice uzela Aventove. Caj od komoraca uzela za mame u DM (babylove BIO-STILLTEE), to je savjet od prijateljice koja ga je pila i prije dojenja, a i poslije, a prezadovoljna, ima mlijeka i beba nema grceva.

Torba je spremna, od odjece do VIR ulozaka, toalet papira, jednokratnih gacica, spavacica...Ja sam na pocetku trudnoce lezala u Vojnoj sa porodiljama i mogla sam vidjeti kako to sve izgleda, od pripreme za cr do kontrakcija pred porodjaj, rijetko tko cita novine ili tako nesto, a cimerka i mobitel su vam u tim trenucima najvazniji.

Pokusacu staviti sliku krevetica ako uspijem, pozzzz svima!!!

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

Neposredna veza do poruke: 2869
17.12.2010 21:07:39   
Mama2b
user posted image

< Poruku je uredio Mama2b -- 17.12.2010 21:14:20 >

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2870
17.12.2010 21:49:52   
Lejla Ka
Lejla Ka hvala za tvoje korisne savjete o dojenju. Ja nemam ni male ni velike grudi,ali ja ne vidim da su mi se nesto povecale u trudnoci. Mozda od stomaka ne primjetim. A te tecnosti do sada nema nikako.
Nekako mi je utjesno sto imam vece bradavice,i sto su bas izbacene vani,pa se nadam da aBd nece biti problema s dojenjem.

Draga Rimljanko, bebu što prije na grudi, pazi na pravilan prihvat bradavice (ukucaj u youtube correct latching, baby latching, Lathing on i pogledaj filmiće) i pusti da doji koliko god hoće, bez ograničenja trajanja i razmaka. I nema nikakve potrebe da se sekiraš. Na veličinu i izgled grudi utiće masno tkivo dojki, a ne mliječne žlijezde, tako da ti izgled i veličina ne igra nikakvu ulogu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2871
17.12.2010 23:26:09   
lejla80
IZVORNA PORUKA: Mama2b

Drage moje,

evo  da se i ja javim, stalno nesto zauzeta, danas sam zavrsila konacno sa kupovinom, od apoteke, dm-a, krevetic spreman, odjeca oprana i opeglana, u punoj smo pripravnosti:)))

Sinoc sam osjetila blage kontrakcije i mislila evo krece, medjutim nista. Ove sedmice radila CTG, nalaz u redu, narucili me ponovo za utorak + ginekoloski pregled, tako da cu vam svjeze napisati kako je izgledao i taj "pregled"...

Pozzzz

Ni ja još uvijek nisam pregledana vaginalno i mislim da će se desiti slijedeće srijede.nešto mi je doktor natuknuo..nadam, se da nije ništa strašno...napiši odmah svoje utiske please tako da se stignem psihički pripremiti...

Inače svaki drugi dan pomislim,,...evo sad ću se poroditi...hehheheh..vidim da nam se termini poklapajuuser posted image

Krevetić je divan, da ne zaboravim napisati.....a ostale trudnice puno pozdravljam

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2872
17.12.2010 23:29:30   
lejla80
E da...Rimljanko...i ja sam ulaskom u deveti mjesec počela naglo oticati...noge, ruke , lice....mm ženo ti se za nekoliko dana uduplala user posted image ...sve u svemu bitno je da pritisak nije visok

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2873
18.12.2010 0:06:27   
rose

Rose,ako smijem pitati,zasto jos dodatno dajes hranu bebi (kako sma ja razumjela)ako vec hvala Bogu imas dovoljno mlijeka???

moja je beba treci dan zivota zavrsila na pedijatriji zbog zutice a onda i malo zadrzana radi toga sto je dosta izgubila na tezini jer ja jos nisam imala dovoljno mlijeka...i dugo je mlijeko nadolazilo, izdajalica mi je pomogla da ga zadrzim dok je bebab bila u bolnici...jer sam izdajalicom stimulisala mlijecne zlijezde... i jos es uspostavlja ponuda i potraznja...tako da pored sto je dojim kada primjetim da bi mogla jos a ja vise nemam dam joj flasicu...danas sam joj dala dvije a ostalo sam je dojila...plan je smanjivat dohranu a povecavat dojenje pa to i pokusavam...mislim kako bebi koja place i kojoj cujes da krce crijeva ne dati bocicu ako nemas mlijeka? ona je hvala Bogu napredna i ja i dalje ne odustajem od dojenja a ona i dalje prihvata i siku i flasicu

Neposredna veza do poruke: 2874
18.12.2010 0:10:55   
rose

IZVORNA PORUKA: bint

cickolini......ja danas bila na uz i ctg,po pravilu treba mi biti 36 sed.međutim kaze meni ona sestra' sto ti radis ctg kad ti je tek 32 'sed.rekoh' ne,to mi je bilo prije mjesec'....kaze ona 'eh onda ne znam'i ono sva zacuđena....oj strah me safatao bio neki,ma crkla sam dok nisma iscekala doktora(masic) i onda ona snimi sve i kaze ok 36sed.po ovom svemu sto se vidi bebica je ok,al bice sitna...doduse i aj sam rođena sa 2 700gr.user posted image
sretno i ne briniiiii se,a nek ej sve ok s beby a ima vremena napredovace aBd kad se rodiuser posted image

rose....hajd mi objasni sta znaci posteljica starznji zid???BPD-94mm,FL-68,2mm..KČST-to nemam pojma sta je...user posted image user posted image user posted image

ne mogu da vjerujem da do 36e sedmice nisi pitala sta znace ove skracenice jer se one pojavljuju na svakom nalazu...materica ima zidove pa sad kako kome se zakaci...na prednji ili zadnji...BPD je obim glave, FL je duzina butne kosti, KCS su kucaji cedinjeg srca odnosno pored toga stoji + sto znaci da su prisutni...imeni su rekli da ce beba biti sitna po tim mjerama a rodila se 3400...dosuse ti je blizu moje tezine kada sam se rodila..u tvom slucaju mozda zaista bude sitna

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *