|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
16.12.2010 22:33:21   
rose
IZVORNA PORUKA: bint

user posted image
imam pitanje???????
ja sam trudnocu do 6 mjes.vodila kod privatnice,onda sam po preporuci rodice kod doktora u drzavnoj,eh
sad me zanima od koga ja uzimam uputnicu kad se budem trebala  poroditi????
prosli put sam nalaze radila i doktor mi je rekao da idem kod doktorice opce prakse po uputnicu za nalaze i stavrno nikakvih problema doktorica mi to dala al je nisam pitala hocel mi ona dati tu uputnicu za porodiliste il mi daje to ginekolog neki iz doma zdravlja??????
thnx

ja sam vodila trudnocu kd privatnika do kraja a paralelno u 36-oj isla u vojnu...uputnicu mi dali u skerlicevoj nakon vjezbi za trudnice...ja pitala mogu li dobiti a imala knjizicu i dali mi

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2826
16.12.2010 22:36:19   
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Ja opet u dilemi. Da pitam mame,da li sad da kupujem hidrogen,bivacin,ovu otopinu za nos,caj od kamilice i komoraca, 3D kapi isl. jer ne bi da mi stoji,vise volim frisko kupiti kad zatreba. Pa ne znam treba li mi to od prvog dana ili tek nakon npr. jedan mjesec??

Dakle po preporuci Rose najbolje su Nuk flasice. Stvarno ne mogu biti pametna,ne znam koju uzeti:Avent.Nuk ili Chicco???? 
Za Chicco sam cula kad se sipa sok ili mlijeko,da je bas dobra,kao sve baloncici izlaze,tj. zrak i manja je mogucnost da djete grcice dobije.

Ja sam sad pred kraj toliko zbunjena,kao na samom pocetku trudnoce. Nikako ne znam sta bi kupila,sta mi treba,sta netreba..Da ne pogrjesim? Da ne kupim gluposti,a bitno ne zaboravim? Uh...

Rose,to za ginekoloski,i mene ce pregledati pocetkom januuara aBd,a 18.1. mi je termin,dakle isto pred pord. Hvala Felix i tebi za utjehu da ne boli toliko,jer kako kazah,meni su rekli da bas boli uzasno,i da ti guraju cijelu saku unutra.
A to za sivanje,isto sma dobila savjet,da odmah trazim da me siju,dok je jos vruce..pa cemo vidjeti kako ce biti.

Jesi li ti prala na ruke ili u masini????  Cula sam da netreba na masinski prati,nego rucno,pa ne znam sad?????

Rose,uvijek me iznenadi ova tvoja slicica na avataru... Ruza je bila divna,ali ovaj cvjet je punoooooooooooo ljepsi,a vjerujem i mirisniji....

:))))

kupi sve a d3 stavi u frizider ostalo sve moze na sobnoj temperaturi

za sivanje mozes traziti ali dok ti ne izadje posteljica nema sivanja a i to trbasacekati

ja sve perem u masini samo njen ves ne mesam sa nasim i perem nekim blagim deterdzntom iz DM-a i ne koristim omeksivac ..obavezno 2 puta isprati

hvala za komentar na avatar...to je moja mala ruza mirisna voli je mama najvise na svijetu user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2827
16.12.2010 22:37:21   
bint
rose...jasno šefice!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2828
16.12.2010 22:39:08   
rose
IZVORNA PORUKA: bint

rose...jasno šefice!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

eto te ko moj muz...i on mi ovako kaze kad mu kazem "sta treba" user posted image

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2829
16.12.2010 22:42:13   
vjestica
rimljanka
bivacin za pupak ti treba odmah, hidrogen kad otpadne pupak, znači kupi i to, D3 kapi idu od 15 dana života
čaj od komorača ne pije beba nego ti (beba tek od 4 mjeseca,a tad i prestanu grčevi)
flašice ti nisu potrebne odmah, ako ćeš dojiti
moj ti je savjet avent izdajalica i jedna flašica avent (direktno izdojiš u flašicu i ostaviš mlijeko kad nisi tu) istu flašicu možeš koristiti i za ostalo
lako je dokupiti još flašica ako bi ti trebale
otopina za nos ti ne treba odmah, ni čaj od kamilice
ja koristim niveinu kozmetiku za bebu (dobila sam ruksak nivein)
bebinu odjeću perem odvojeno od naše u mašini i sensitive baby omešivač (i pola mjerice deterdženta)
a ginekološki pregled može boliti, a i ne mora, zavisi kakve je ruke ljekar (Begić na jezeru je grub, oči ti ispadnu kad te on pregleda, ostali su ok - kad dođeš na porod, pregleda te ko stigne)

< Poruku je uredio vjestica -- 16.12.2010 22:48:18 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2830
16.12.2010 22:46:13   
idacha
ja sam uzela sve Aventovo za bebu i ja sam zaista zadovoljna... flasice, cucle, izdajalicu... nama je stvarno godilo sce njihovo, nismo imali ni grceva, a ja dojila samo prva 2 mjeseca, a i to jedva.. grceva nismo imali nijedan dan ni noc, hvala Bogu po milion puta...

sto se tice odjece, ja sam vala svee u masini prala od prvog dana.. odvojeno, naravno.. sto bih na ruke, kad ljudi smislili masinu :) iskreno, ne znam nikoga ko je na ruke prao odjecu.. ja fino u masinicu na 40 stepeni, a bodice i prljavije stvari (koliko mogu biti od bebeuser posted image ) na 60.. pelene sam otkuhavala...

Rimljanko, moj ti je savjet, kupi sve sto mozes prije poroda, nista od toga sto si nabrojala nije ograniceno rokom, pa da se brines o svjezini... samo ne otvaraj, i bice ti frisko, pa bilo u tvojoj kuci ili apoteci, isto je... sto vise pripremis, rahatnija ces biti poslije, neces razmisljati o svemu... ja bih ti savjetovala da kupis i pripremis i flasice i hranu i cucle... pisala sam ranije, ja sam drugu noc dobila mastitis, potpuni zastoj mlijeka, i srecom imala sve pripremljeno, a to je bilo u 2 sata ujutro, tako da ne znam gdje bih u to doba nasla flaasisce i ostalo.. nisam samo imala hranu, jer sam bila ubjedjena da cu uspjesno dojiti, pa je muz morao ici u 2 ujutro da trazi Ad.. srecom, radila je dezurna apoteka... nikada ne znas sta moze biti.. dao Bog da odmah uspjesno pocnes sa dojenjem, ali bolje imati, nego nemati, zlu ne trebalo...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2831
16.12.2010 23:01:05   
rose

IZVORNA PORUKA: vjestica

rimljanka
bivacin za pupak ti treba odmah, hidrogen kad otpadne pupak, znači kupi i to, D3 kapi idu od 15 dana života
čaj od komorača ne pije beba nego ti (beba tek od 4 mjeseca,a tad i prestanu grčevi)
moj ti je savjet avent izdajalica i jedna flašica avent (direktno izdojiš u flašicu i ostaviš mlijeko kad nisi tu) istu flašicu možeš koristiti i za ostalo
bebinu odjeću perem odvojeno od naše u mašini i sensitive baby omešivač (i pola mjerice deterdženta)
a ginekološki pregled može boliti, a i ne mora, zavisi kakve je ruke ljekar (Begić na jezeru je grub, oči ti ispadnu kad te on pregleda, ostali su ok - kad dođeš na porod, pregleda te ko stigne)

ja sam hidrogen koristila i dok nije puak otpao..da skinem ostatke starog bivacina...pijem caj od komoraca za dojilje i dajem bebi njen po portrebi jer moze vec nakon 1 sedmice zivota

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2832
17.12.2010 8:31:51   
gagach
jutro mojim trudnjacama
evo kafa i caj pa kome sta odgovarauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ja sam , kako bi rekla nasa vila poklonila urin pa sad cekam rezultate...ne volim da cekam....user posted image
nego nesto kontam gdje su sve trudnjace??? pravo se slabo javljate...sto ste mi se usutileeeee
sunce,ivana st,medi,mina,maleno.sarah,sara....gdjeeee steeeee

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2833
17.12.2010 8:32:04   
Nellica
Jutro drageuser posted image , ako mi moja vrcka dozvoli iscitam sta ste sve pisale i sta sve ima novo.
Rimljanka vidim da si u dilemi oko priprema za bebu, iz mog iskustva ću ti reći da sve sitnice
kao D3, bivacion, gazice i sl. pripremiš prije poroda, meni su za pupak super koristile kao
široke elastične trakice koje se stave preko trbuščića da se gazice ne pomjera,
posebno je r je moja bebara u početku kakala ko luda to pelene nisu mogle zadržati user posted image .
Mislim da nije loše imati jednu mali bočicu ( mislim da je ne bitan proizvodjač neka je BPA free,ja sam
kupila jednu malu aventovu i počeli smo je koristiti tek sa 6 mjeseci),ako planiraš dojiti mislim da ti izdajalica ne treba, barem je ja nikada nisam niti koristila niti kupila, bitno je od starta forsirati da beba pravilno doji
( moje mišljenje je da izdajalica može napraviti samo debalans ponude i tražnje mlijeka), sama ćeš vidjeti
po dojkama ako budu ''pune'' i tvrde, a beba ne izdoji sve, pod tuš i lagano izmasiraj, kažem
ovo sve je iz mog iskustva, dojili smo punu godinu bez i jednog mastitisa , ragada bilo čega.

A glede pranja rublja, ne luduj da pereš na ruke, odvoji bebino i u perilicu, većinu bebinih stvari možeš prati na 60 stepeni što je sasvim dovoljna temp. da se sve nečistoće uklone ( na ruke ne možeš podnijeti tu temp.) i meni je koristio dm-ov sapun za fleke jer je kakica beba koje doje toliko jaka da ostaju fleke koje samo deterdžent ne može oprati.

Oprostite na opet dugom postu.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2834
17.12.2010 8:40:11   
Nellica
Draga gagach  ništa ne brini, kada dodju kontrakcije i te kako ćeš znati da je to to :))
sada samo uzivaj.

A ja sad odoh pokupiti razbacane jabuke, mandarine, pocijepane novine, povaditi mm vizit kartice iz krompira,
pokupiti markere , kuhinjske salvete , sklopiti daljinske.... sve je ovo nastalo dok ispisah post.

Pusa svima

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 2835
17.12.2010 10:07:16   
vjestica
Nellice slažem se s tobom da izdajalica može stvoriti debalans, a kod dojenja je bitno uspostaviti ponudu i potražnju (trudnjače nemojte se uplašiti ako vam nakon nekog vremena dojke postanu mekane, niste izgubile mlijeko, nego se uspostavila ponuda i potražnja)
meni konkretno je pomogla izdajalica dok sam bila u bolnici, a nisam smjela dojiti bebu zbog terapija pod kojim smo bile, da sačuvam mlijeko i izbjegnem upalu, a takođe mislim da je izdajalica dobra stvar kad morate negdje ići, a bebu ostavite da je neko čuva
ja sam tako par puta izdojila mlijeko da beba ima ako ogladni, srećom ja sam se vraćal uvijek prije nego što beba ogladni,a li sma bila mirna, jer sam znala da neće biti gladna, jer ima mog mlijeka

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 2836
17.12.2010 10:40:33   
Medi_87
E jutro drage moje, sad mi je nesto na pamet palo sto sma odavno htjela pitati, pa prosvijetlite me, mnoge zene su mi rekle kao da u 7 mjesecu vec se ne znam ni ja samo akko to objasniti, ostaju fleke na potkošulji kao tragovi od mlijeka i da je to siguran znak da ce se moci dojitiuser posted image e sad da li je to tacno jer se meni do sada nista nije pojavilouser posted image  

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2837
17.12.2010 10:49:17   
megi
medi
nemas razloga za brigu
to je isto kad kazu ako ti se grudi nisu povecale ili su male da nemas mlijeka i neces moci dojiti
sto nema veze s pamecu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2838
17.12.2010 10:52:10   
Medi_87
Ma i mnei je to bilo cudno ali hajde rekoh da pitam, ja se vec pocela brinutiuser posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2839
17.12.2010 10:52:14   
Maleno85
E dugo me nije zezao forum, sve sam lijepo napisala, i evo moram ispocetka, ali nema veze, bar vremena imam na pretek.
Zdravo user posted image moje!

Samo da vas pozdravim!
Udubila sam se u citanje ovih vasih postova o potrebnim stvarcicama za bolnicu, pa me uhvatilo neko ludilo sve bi to isla jos danas kupiti, ali je nama jos rano, tek samo na pola puta.

Kada ste vi pocele kupovati stvarcice za bebose?

Gagach, kad je tebi termin, cini mi se da mi bjezis za 1 mjesec, meni je 12.05.

Sad idem malo na svjez vazduh, da prosetam, dosadilo lezetiuser posted image .

Ljubim vas!

Sve mi je lako kad znam da me ti voliš..
T&N 15.05.2010.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2840
17.12.2010 10:54:03   
mery s.
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: idacha

gagach, naravno da je moguce da stuca.. moj guzi je stucao do samo kraja skoro, i danas je hapaljiv kad jede i pije..user posted image
ako se na UZ nisu vidjele kontr, znaci da ih tada nije bilo.. mozda zbog apaurina, a mozda su se i smirile na pregledu...

joj mene pravo prpa da necu znati prepoznati te kontrakcije...sad sam se opsjednula sa tim...jer me stomak zadnjih dana boli i otisla sam na uz i dr mi je popipala stomak i pogledala na uz i nista nije bilo ali sad se bojim mada mi je ona stvarno fino objasnila kako to izgleda al ja sve kontam da sam malo tuki tuki i da necu skontati ...user posted image

i ja sam imala taj strah,ali nemoj,mozda ih neces u prvi mah prepoznati,tako sam ja,mislila da se beba uznemirila,pa mala bol po dnu stomaka,kao menstrualna,lagana,ko neka tezina dole, i tako 2-3 sata,e onda sam primjetila da se to pocelo ponavljati periodicno,pa sam gledala na sat,kad skuzis da se tako ponavlja,neznam svaki 15ak min.to je to,a ja sam ti cekala i sve mislila nije to to dok nije poslo svakih 5 min.onda se spakovala, sjeli u auto i do zenice,inace sam iz zepca,znaci nema razloga da trcis u bolnicu,nece beba tako brzo izaciuser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2841
17.12.2010 11:00:55   
gagach
ah ma ne brinem ja za kontrakcije pred porod...to sam sigurna da cu prepoznati...ja sam tek 24 sedmica i imam bolove u stomaku a nisam sigurna jesu il kontrakcije...kao neki grcevi...pijem apaurine  i bila sam na uz medjutim dr nije vidjela da ima kontrakcija i stomak mi je bio mekan...sinoc me opet boluckalo pa sam se opet prepala....al kontam mozda se ipak materica rasteze i penje...ne znam ni sama....user posted image

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2842
17.12.2010 11:03:09   
gagach

ah ma ne brinem ja za kontrakcije pred porod...to sam sigurna da cu prepoznati...ja sam tek 24 sedmica i imam bolove u stomaku a nisam sigurna jesu il kontrakcije...kao neki grcevi...pijem apaurine  i bila sam na uz medjutim dr nije vidjela da ima kontrakcija i stomak mi je bio mekan...sinoc me opet boluckalo pa sam se opet prepala....al kontam mozda se ipak materica rasteze i penje...ne znam ni sama....user posted image
btw ponovljeni nalaz urina je uredan....user posted image  ipak nije upala i ipak nece trebati antibiotici...user posted image
Maleno meni je termin 13.04 hehehhe tacno mjese i bjezimuser posted image

< Poruku je uredio gagach -- 17.12.2010 11:04:34 >

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2843
17.12.2010 11:10:08   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Medi_87

E jutro drage moje, sad mi je nesto na pamet palo sto sma odavno htjela pitati, pa prosvijetlite me, mnoge zene su mi rekle kao da u 7 mjesecu vec se ne znam ni ja samo akko to objasniti, ostaju fleke na potkošulji kao tragovi od mlijeka i da je to siguran znak da ce se moci dojitiuser posted image e sad da li je to tacno jer se meni do sada nista nije pojavilouser posted image  

Niti postoji siguran znak da ćeš moći dojiti, niti siguran znak da nećeš moći (osim ako imaš neki fizički hendikep sa grudima ili neki teži hormonalni poremećaj hipofize).

Te fleke su od kolostruma, prve, prije bih rekla, hrane nego mlijeka za vašu bebu. Kolostrum je žućkast, gust.
Istina, kolostrum se počinje stvrati već u trudnoći, i on se nalazi u grudima u trenutku kad bebu rodite. Kod nekih se žena pojavljuje vani i tokom trudnoće, neke ga žene ne mogu čak ni istisnuti i nakon poroda. Ali on postoji u dojkama, i beba će ga posisati kod prvog podoja. On se nastavlja stvarati u prvim satima i danima, kad polako prelazi u tzv. prelazno mlijeko, i nakon toga u zrelo mlijeko.
Kolostrum se proizvodi u malim količinama, ali je kolostrum energetska i imunološka bomba. Nema te vakcine koja bi čovjeka imunizirala na nepovoljne vanjske uticaje kao što je kolostrum. Sva antitjela koja je majka razvila u toku života za borbu sa bakterijama i virusima sa kojima je dolazila u dodir se nalaze u tim dragocjenim kapima. Zato je veoma bitno da prvi bebin obrok bude upravo kolostrum. On bebina crijeva, koja su po porodu sterilna, naseljava potrebnim korisnim bakterijama koje će omogućiti probavu hrane, i prenosi mamin imunitet bebi.

Ne treba da vas brine malena količina kolostruma, on je veoma zasitan, a beba kad se rodi ima želudac veličine klikera.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2844
17.12.2010 11:10:12   
mery s.

ja ti samo letimicno pogledam,ne uspijem sve iscitat od svoje bebiceuser posted image ,pa te nisam razumjela,
a moguce je da se maternica rasteze,ja sam imala tako neke bolove na pocetku,mozdda do 12 sedmice,al to ne znaci da ih ti ne mozes imati i sad,a ako si bila kod dr.vidjela bi da imas kontrakcije,samo kad to osjetis,smiri se,lezi,odmori.

04.12.2010.rodio se moj mali princ!

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2845
17.12.2010 11:16:48   
gagach
IZVORNA PORUKA: mery s.

ja ti samo letimicno pogledam,ne uspijem sve iscitat od svoje bebiceuser posted image ,pa te nisam razumjela,
a moguce je da se maternica rasteze,ja sam imala tako neke bolove na pocetku,mozdda do 12 sedmice,al to ne znaci da ih ti ne mozes imati i sad,a ako si bila kod dr.vidjela bi da imas kontrakcije,samo kad to osjetis,smiri se,lezi,odmori.

pa da... tako i radim....samo da mi je gynipral zbjeci...
hvala tiiiuser posted image

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2846
17.12.2010 11:22:54   
mery s.
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: vjestica

rimljanka

ja sam hidrogen koristila i dok nije puak otpao..da skinem ostatke starog bivacina...pijem caj od komoraca za dojilje i dajem bebi njen po portrebi jer moze vec nakon 1 sedmice zivota

rose,kako pripremas caj od komoraca bebici,na caju pise u 100ml vode,jedna kasikica caja,ali meni je to velika mjera,ja bi to svojoj bebi dala samo malo izmedju obroka,20-30ml.pa neznam koliko caja da stavim,jel mogu otprilike? naime,ja ne dojim,imala sam strasnih problema,mucila se do 6.dana i vise fizicki nisam mogla,porodila bi se ponovo,al to me iscrpilo 100puta vise,nemojte se prepadat,mislim da je kod mene jedinstven slucaj,uvucene bradavice i srasle unutrauser posted image ipak sam izdajala tih 6 dana,dan noc,kap po kap,a mlijeko nadolazilo puno,a ne mogu ga izvuc van,jao,koje upale,bolova,babice izmuzale,muz,prijateljice,izdajalica,ja, sasvim male kolicine izlazile,da bi moje sunce bar osjetilo majcino mlijeko.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2847
17.12.2010 11:29:15   
mery s.
IZVORNA PORUKA: Maleno85

E dugo me nije zezao forum, sve sam lijepo napisala, i evo moram ispocetka, ali nema veze, bar vremena imam na pretek.
Zdravo user posted image moje!

Samo da vas pozdravim!
Udubila sam se u citanje ovih vasih postova o potrebnim stvarcicama za bolnicu, pa me uhvatilo neko ludilo sve bi to isla jos danas kupiti, ali je nama jos rano, tek samo na pola puta.

Kada ste vi pocele kupovati stvarcice za bebose?

Gagach, kad je tebi termin, cini mi se da mi bjezis za 1 mjesec, meni je 12.05.

Sad idem malo na svjez vazduh, da prosetam, dosadilo lezetiuser posted image .

Ljubim vas!

ja sam pocela kupovati tek kad sam usla u 9.mj.od krevetica,posteljinice,odjece,pa do apoteke i pelena, sve to mozes za dva dana pokupovati,ti samo skupljaj novce i polako pravi spisak,gledaj gdje sta ima za kupit,i takuser posted image

(odgovor članu Maleno85)
Neposredna veza do poruke: 2848
17.12.2010 13:42:36   
Cickolini
Drage moje trudnjace, evo ja sad stigla kuci sa kontrole i necete vjerovati moram ostati lezati u bolnici. Nalazi su ok, ali se beba nije udebljala. Tako da cu vam se javiti ako bude tamo interneta, a do tad sretno svima. Ljubim vas

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2849
17.12.2010 13:44:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Medi_87

to  je i kod mene bilo,samo nemoj da bi slucajno dirala sta ili istiskalauser posted image

(odgovor članu Medi_87)
  Neposredna veza do poruke: 2850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *