|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
16.12.2010 13:43:46   
gagach
IZVORNA PORUKA: idacha

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj, gagach, sorry, ali nasmijah se ovome ''nesto za citanje''... ne treba ti, vjeruj mi... 
hahahah to sam i ja sa foruma kopirala i meni je to smjesno bilo...al sta znas...ako je carski rez i ostajes u bolnici 4 dana mozda ti se i pricita stagoduser posted image user posted image user posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 2801
16.12.2010 13:46:11   
gagach

gagach, naravno da je moguce da stuca.. moj guzi je stucao do samo kraja skoro, i danas je hapaljiv kad jede i pije..user posted image
ako se na UZ nisu vidjele kontr, znaci da ih tada nije bilo.. mozda zbog apaurina, a mozda su se i smirile na pregledu...

joj mene pravo prpa da necu znati prepoznati te kontrakcije...sad sam se opsjednula sa tim...jer me stomak zadnjih dana boli i otisla sam na uz i dr mi je popipala stomak i pogledala na uz i nista nije bilo ali sad se bojim mada mi je ona stvarno fino objasnila kako to izgleda al ja sve kontam da sam malo tuki tuki i da necu skontati ...user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 2802
16.12.2010 13:46:53   
rose
vata za pranje user posted image ja svojoj bebi od pocetka perem guzu u kupatilu, vodom s cesme, vatu sam koristila u pocetku kada sam joj genitalije citila kamilicom...s tim kazu ne treba pretjerivati...i prvo kupanje u kuci joj je bilo 3i dan zivota kada je patronazna okupala i kosu joj oprala samponom, bokalom vode je saprala i to sve prije nego joj je pupak otpao a otpao je 6i dan i ranica je hvala Bogu potpuno zacijelila evosad cu joj vatom malo prebrisati lice kamilicom i to je to...onaj hipermangan nisam htjela koristiti...to je vrlo agresivan preparat i samo jedna mikroskopska cestica ako se ne rastvori u vodi kako treba moze bebi stvoriti novi ojed..mi uzeli cackalicu da probamo rastvoriti, vrh cackalice izgorio user posted image user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2803
16.12.2010 13:47:35   
idacha
ma i kada je carski u pitanju, nemas kada citati od bebe.. bar je tako ovdje kod nas u Tz.. odmah ti daju bebu i ostave te sa njom da se snalazis..
dodaj na spisak i gumicu za kosu i ubruse.. ako se sjetim jos necega korisnog, javim...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2804
16.12.2010 13:49:29   
idacha
gagach, mila, bas smo pisale na temi Kontrakcije o njima... procitaj i no sikiriki, prepoznaces ih 100%user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 2805
16.12.2010 13:53:47   
rose

gagach, naravno da je moguce da stuca.. moj guzi je stucao do samo kraja skoro, i danas je hapaljiv kad jede i pije..user posted image
ako se na UZ nisu vidjele kontr, znaci da ih tada nije bilo.. mozda zbog apaurina, a mozda su se i smirile na pregledu...

eh, da, sjetih se jos necega.. ja pisem cega se sjetim, jer znam koliko mi je svaki savjet zlata vrijedio... meni se desio peh, ja sve kupila i pripremila za bebin dolazak, bas sve (kontam ja), a drugu noc dobijem mastitis i nisam mogla dojiti bebu i sveeeeeeeee ja imam, samo nemam hrane...user posted image user posted image user posted image user posted image tako da je mm u 2 ujutro isao traziti AD malom.. sitnica na koju covjek jednostavno zaboravi, a u datom moemntu je najvaznija stvar...

kod mene isto...beba stucala i sada halapljivo jede i stuca redovno...svaki dan nekad i vise puta...mislim da je to bas pocinje nervirati

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 2806
16.12.2010 13:58:06   
rose
ponesi toalet papir i vlazne maramice...ne vidjeh na spisku toalet papir a obicno ga u bolnici nema, bar ga nije bilo kad sam ja bila

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2807
16.12.2010 13:59:18   
vjestica
gagach uvin čaj se ne preporučuje ni trudilicama a kamoli trudnicama
to prvi put čujem da ljekari kažu da nema veze user posted image
u svakom slučaju pije se ili brusnica ili uva, nikako zajedno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 2808
16.12.2010 14:03:36   
vjestica
jedan savjet - da izbjegnete mastitis i veliku temperaturu (a to se lako može desiti u početku, kad jako nadolazi mlijeko) stalno provjeravajte dojke i ako beba sve ne popije, izdojite višak
ako osjetite krvge u dojci, dajte bebi da pjede i pri tom masirajte dojku (beba to najbolje izvuče, bolje nego ozdajalica)
ja sam tako par puta u zadnji momenat izbjegla mastitis
ja imam aventovu izdajalicu, pa sam kupila običnu aventovu flašicu koja se nakači na izdajalicu
te viškove koje u početku izdojite možete zalediti, pa kasnije iskoristiti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2809
16.12.2010 14:18:11   
megi
pozdrav drage user posted image
ndam se da vam nije previse hladno

sto se tice citanja, ja sam bogami pozeljela da sam nesto ponijela da citam
bila sam sama u sobi, beba je bila sa mnom al je vecinom pajkila, dobra dusa mamina, malo dojila, malo spavala a ja od euforije nisam mogla spavati pa sam pomislila sto bi bilo dobro da sam koji casopis ponijela user posted image

rimljanka zavisi od bebe do bebe koju ce kozmetiku bolje podnositi, ja sam dobila hipp, al nakon sto sam je ptrosila viseje nisma koristila nista posebno, nama je i nivea bila odlicna, asad smo na kosili samponu i kupki
tako da sama izaberi

kamilica je bolja ona u cvijetu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2810
16.12.2010 14:37:59   
gagach
IZVORNA PORUKA: megi

pozdrav drage user posted image
ndam se da vam nije previse hladno

sto se tice citanja, ja sam bogami pozeljela da sam nesto ponijela da citam
bila sam sama u sobi, beba je bila sa mnom al je vecinom pajkila, dobra dusa mamina, malo dojila, malo spavala a ja od euforije nisam mogla spavati pa sam pomislila sto bi bilo dobro da sam koji casopis ponijela user posted image

rimljanka zavisi od bebe do bebe koju ce kozmetiku bolje podnositi, ja sam dobila hipp, al nakon sto sam je ptrosila viseje nisma koristila nista posebno, nama je i nivea bila odlicna, asad smo na kosili samponu i kupki
tako da sama izaberi

kamilica je bolja ona u cvijetu
eto vidis idachauser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2811
16.12.2010 14:42:46   
idacha
user posted image user posted image user posted image user posted image mashallah i ovo da cujemuser posted image user posted image user posted image
eto, zelim ti od sveg srca da pozelis nesto da procitasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2812
16.12.2010 14:53:14   
gagach

user posted image user posted image user posted image user posted image mashallah i ovo da cujemuser posted image user posted image user posted image
eto, zelim ti od sveg srca da pozelis nesto da procitasuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 2813
16.12.2010 15:05:07   
megi
sad se vi meni smijete user posted image user posted image
ja vam od srca zelim da imate lagan porod kao i ja
da vas beba slusa i da imate vremena za citanje

naravno sad kad je curica narasla i ne miruje na jednom mjestu ne pamtim kad sam sta procitala user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2814
16.12.2010 15:43:07   
gagach
IZVORNA PORUKA: megi

sad se vi meni smijete user posted image user posted image
ja vam od srca zelim da imate lagan porod kao i ja
da vas beba slusa i da imate vremena za citanje

naravno sad kad je curica narasla i ne miruje na jednom mjestu ne pamtim kad sam sta procitala user posted image
ne smijemoooo se tebiiii...nego smo o ovom citanju diskutovale ranije...nego daj Boze da budem imala takav porod da citam...mada uvijek ima mobitel i ringerajauser posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2815
16.12.2010 15:52:46   
megi
gagachuser posted image
ma naravno salila sam se ja
i meni je to bilo smijesno ali posto mi je iznenada pukao vodenjak nista nisam bila ponijela u bolnicu osim mob koji nije zadnja rijec tehnike nema internet tako da sam pomislila ne bi bilo lose da se ima sta procitati
u neka doba je dosla u sobu neka zena pa smo malo pricale

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2816
16.12.2010 18:12:29   
Medi_87
Pa helllllllo gdje ste viuser posted image user posted image user posted image user posted image Ja nazalost nisam mogla ovaj put stici na vjezbe prezentacija mi se oduzila na duga tri sataaaaaaaaaaaaa, imala jucer ispit danas cijeli dna na faksu, grozotaaaaaaaa, a nikako se namjestiti da fino sjednemuser posted image
uglavnom malo sam obisla trzne centre, aman u Robotu nista za bebeuser posted image a bas mi se svidio onaj krevetic a sad ga vise nemauser posted image opcenito nisam zadovoljna ni onim Baby centrom u BBI bas slabo izbora, odoh sad odmarati slobodna sam do utorka nigdje se ne micem iz kuceuser posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2817
16.12.2010 18:15:23   
Medi_87
Naidice zaboravih ti napisati znas da sam ja na pocetku trudnoce iamla problema s u.u. meni je Eritromicin pomogao, ali postoje i drugi antibiotici kojima se ona moze izlijeciti, to ti stoji i u nalazu, bar je meni pisalo nekoliko vrsta i glupo je to da ti kazu zanemari-jok nego lijeci
gagach kako si mi ti user posted image
Vjestice kako tvoja malena vjesticauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2818
16.12.2010 18:33:31   
Mama2b
Drage moje,

evo  da se i ja javim, stalno nesto zauzeta, danas sam zavrsila konacno sa kupovinom, od apoteke, dm-a, krevetic spreman, odjeca oprana i opeglana, u punoj smo pripravnosti:)))

Sinoc sam osjetila blage kontrakcije i mislila evo krece, medjutim nista. Ove sedmice radila CTG, nalaz u redu, narucili me ponovo za utorak + ginekoloski pregled, tako da cu vam svjeze napisati kako je izgledao i taj "pregled"...

Pozzzz

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2819
16.12.2010 21:07:41   
bint
user posted image
imam pitanje???????
ja sam trudnocu do 6 mjes.vodila kod privatnice,onda sam po preporuci rodice kod doktora u drzavnoj,eh
sad me zanima od koga ja uzimam uputnicu kad se budem trebala  poroditi????
prosli put sam nalaze radila i doktor mi je rekao da idem kod doktorice opce prakse po uputnicu za nalaze i stavrno nikakvih problema doktorica mi to dala al je nisam pitala hocel mi ona dati tu uputnicu za porodiliste il mi daje to ginekolog neki iz doma zdravlja??????
thnx

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2820
16.12.2010 22:01:15   
sunce27
Kako ste drage moje, ja citav dan nisam stigla da se javim, bila sam na kontroli, masAllah sve je ok, bebica napreduje i njene mjere se poklapaju sa sedmicama trudnoce. Laro i gagach jeste li mi ozdravile? Rimljanka, kako si mi ti? Medi i ja sam bila u Robotu i bas se razocarala, kvalitet uzasan a cijene stavili kao da je ovo Njemacka a ne Bosna.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2821
16.12.2010 22:08:27   
Rimljankaa
Vecer trudnjace,sta radite?

Kod nas nocas gosti,ispratili ih,masina pere sudje,a ja na RR.

Cickolini,hvala za spisak. I ja ih imam nekakvi,ali sve se bojim da nesto ne zaboravim.

Gagach,ovaj tvoj je predug. I prije sam ga gledala ovdje na RR,ali je koristan-moze se bitno izvuci iz njega.

Ja opet u dilemi. Da pitam mame,da li sad da kupujem hidrogen,bivacin,ovu otopinu za nos,caj od kamilice i komoraca, 3D kapi isl. jer ne bi da mi stoji,vise volim frisko kupiti kad zatreba. Pa ne znam treba li mi to od prvog dana ili tek nakon npr. jedan mjesec??

Dakle po preporuci Rose najbolje su Nuk flasice. Stvarno ne mogu biti pametna,ne znam koju uzeti:Avent.Nuk ili Chicco???? 
Za Chicco sam cula kad se sipa sok ili mlijeko,da je bas dobra,kao sve baloncici izlaze,tj. zrak i manja je mogucnost da djete grcice dobije.

Ja sam sad pred kraj toliko zbunjena,kao na samom pocetku trudnoce. Nikako ne znam sta bi kupila,sta mi treba,sta netreba..Da ne pogrjesim? Da ne kupim gluposti,a bitno ne zaboravim? Uh...

Rose,to za ginekoloski,i mene ce pregledati pocetkom januuara aBd,a 18.1. mi je termin,dakle isto pred pord. Hvala Felix i tebi za utjehu da ne boli toliko,jer kako kazah,meni su rekli da bas boli uzasno,i da ti guraju cijelu saku unutra.
A to za sivanje,isto sma dobila savjet,da odmah trazim da me siju,dok je jos vruce..pa cemo vidjeti kako ce biti.

Mama2b jedva cekam tvoja iskustva s ginekoloskog pregleda... I da mi javis ko te pregledao i kakve je ruke?! user posted image

Sretno!!!
Malo si ispred mene,a eto sve si pripremila. I ja cu se potruditi da u slijedecoj sedmici konpletiram sve. Da kupim jos kozmetiku i moram oprati odjecu.

Jesi li ti prala na ruke ili u masini????  Cula sam da netreba na masinski prati,nego rucno,pa ne znam sad?????

Jos jednom dosadna Rimljanka da napomene, od kozmetike sta ste koristile Nivea,HIPP,Bekutan ili neku drugu,sta je najbolje za kupiti?

Ia za flasice da li da uzmem Nuk,Avent ili Chicco? I je li da kupim smao onu krivu protiv grcica za pocetak???

Rose,uvijek me iznenadi ova tvoja slicica na avataru... Ruza je bila divna,ali ovaj cvjet je punoooooooooooo ljepsi,a vjerujem i mirisniji....

:))))

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2822
16.12.2010 22:11:19   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: sunce27

Kako ste drage moje, ja citav dan nisam stigla da se javim, bila sam na kontroli, masAllah sve je ok, bebica napreduje i njene mjere se poklapaju sa sedmicama trudnoce. Laro i gagach jeste li mi ozdravile? Rimljanka, kako si mi ti? Medi i ja sam bila u Robotu i bas se razocarala, kvalitet uzasan a cijene stavili kao da je ovo Njemacka a ne Bosna.

Sunasce,hvala Bogu da je sve uredu...Ta polovina trudnoce je najljepsa.. Na pocetku ne znas ni gdje si ni sta si,a ovo pred kraj prava zbunjola...

Za Robot bezveze je skroz,ja kad sma bila kupila sma nekakvu kapicu za bebicu i rukavice..Ostalo nista...
Jedino sto nekad imaju odjecu od Pcelice Maje koja jestvarno super. Ja sam dosta od njih kupila. Plisani bodici su im bas mekani i prijatni.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 2823
16.12.2010 22:17:21   
Anoniman
rimljankaa rimljankaauser posted image user posted image user posted image moram se smijat toliko pitanja ,,,ti jedva cekas da rodis potpuno te razumim sama sam takva bilauser posted image .
Za d3.kapi rece ti u boln.da kupis kad dodjes kuci tako da komotno mozes ih uzeti,ja koristim od rodjenja nuuk flasu prezadovoljna samuser posted image user posted image tako i dude varalice.
To netrebas uzimat pa doji ces ako trebadne lako je kupitiuser posted image ja bar nisam ......
Za ostalo neznam nisam nista uzimala od ostali preparata dok se nije rodio sta ja znam sta ce,trebat sta ne....
Pupak je otpo u bol.dosao kuci cist nisam nista radila bila gore 4.dana .
eH,da hiip caj komorac se i daje djeci od 0.rodjenja al ni to ti netreba odma jer ces dojitiuser posted image to ide samo uz flasu kad bude na flasi.Imas radije uzmi caj hiip za mame dojilje to neka imas zlu netrebalouser posted image user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
  Neposredna veza do poruke: 2824
16.12.2010 22:19:11   
Anoniman
A to za sivanje,isto sma dobila savjet,da odmah trazim da me siju,dok je jos vruce..pa cemo vidjeti kako ce biti.
pa da tako,ti i rade i ideuser posted image pa nece te pustiti da ladis pa da onda siju te....mada mene su pustiliuser posted image dok su bebu izvagali pregledali,upisali sve onda ja dosla na red kakvi su bili tersi jos da sam rekla sij me znas kakav bi odg.dobila!!!!

Jesi li ti prala na ruke ili u masini???? Cula sam da netreba na masinski prati,nego rucno,pa ne znam sad?????
ja sam odvojeno prala sve do godineuser posted image na ruke ma nije nista strasno prljavo,sem pelena njih sam otkuhavala user posted image

< Poruku je uredio felix -- 16.12.2010 22:21:48 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *