mery s.
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: vjestica rimljanka bivacin za pupak ti treba odmah, hidrogen kad otpadne pupak, znači kupi i to, D3 kapi idu od 15 dana života čaj od komorača ne pije beba nego ti (beba tek od 4 mjeseca,a tad i prestanu grčevi) flašice ti nisu potrebne odmah, ako ćeš dojiti moj ti je savjet avent izdajalica i jedna flašica avent (direktno izdojiš u flašicu i ostaviš mlijeko kad nisi tu) istu flašicu možeš koristiti i za ostalo lako je dokupiti još flašica ako bi ti trebale otopina za nos ti ne treba odmah, ni čaj od kamilice ja koristim niveinu kozmetiku za bebu (dobila sam ruksak nivein) bebinu odjeću perem odvojeno od naše u mašini i sensitive baby omešivač (i pola mjerice deterdženta) a ginekološki pregled može boliti, a i ne mora, zavisi kakve je ruke ljekar (Begić na jezeru je grub, oči ti ispadnu kad te on pregleda, ostali su ok - kad dođeš na porod, pregleda te ko stigne) ja sam hidrogen koristila i dok nije puak otpao..da skinem ostatke starog bivacina...pijem caj od komoraca za dojilje i dajem bebi njen po portrebi jer moze vec nakon 1 sedmice zivota rose,kako pripremas caj od komoraca bebici,na caju pise u 100ml vode,jedna kasikica caja,ali meni je to velika mjera,ja bi to svojoj bebi dala samo malo izmedju obroka,20-30ml.pa neznam koliko caja da stavim,jel mogu otprilike? naime,ja ne dojim,imala sam strasnih problema,mucila se do 6.dana i vise fizicki nisam mogla,porodila bi se ponovo,al to me iscrpilo 100puta vise,nemojte se prepadat,mislim da je kod mene jedinstven slucaj,uvucene bradavice i srasle unutra ipak sam izdajala tih 6 dana,dan noc,kap po kap,a mlijeko nadolazilo puno,a ne mogu ga izvuc van,jao,koje upale,bolova,babice izmuzale,muz,prijateljice,izdajalica,ja, sasvim male kolicine izlazile,da bi moje sunce bar osjetilo majcino mlijeko.