|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
18.12.2010 17:39:05   
rose

IZVORNA PORUKA: vjestica

bint ne seiraj se oko mjera, jer je to sve individualno, ne može svačija beba imati iste mjere, kad ih ni mi nemamo
i moja beba je imala manje mjere femura, glava ok (a meni tačno znaju datum zčeća jer sam radila inseminaciju) pa se rodila mašala velika beba od 3 700 gr(velika za mene, ja sam mala žena) a pred porod bila procjenjena težina 3 400
jastuk za dojenje je prava stvar, spasio mi je leđa user posted image
meni je kupila mama negdje na čaršiji, platila manje od 50 km, ali ne znam tačno gdje je kupila, kad je pitam napisaću vam
rose kad beba isprazni jednu dojku, da li joj ponudiš drugu ili odmah AD? moja beba nekad jede samo jednu dojku, a nekad obje (a i ona je hranjena u bolnici sa AD, jer je tada nisam smjela dojiti, li čim smo došle kući uspostavile smo isključivo dojenje, bez AD, upravo tako - kad pojede jednu, ponudim joj drugu siku ako je još gladna)

ma ponudim ja i drugu, nekad joj dosta jedna, nekad obje isprazni pa je opet vratim na prvu...stalno je premecem s lijeva na desno...a danas isto mala gladez pa trazi siku svako pola sata...nije sastavila 15 minuta sna danas...popila je flasicu oko 6 jutros nakon sto sam je sigurno 4 puta dojila u noci, i nakon flasice doji svako sat, pola sata, 15 minuta??? onda joj oko 1 dala flasicu ne bi li je uspavala, jok opet trazi i sve do sada je dojim svako pola sata...iscjedilo me dijete ko krpu...mislim da je muci stomak pa se tjesi na siki jer ima stolicu svako drugi dan a mozda je i onaj skok u razvoju ko ce joj znati...

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2901
18.12.2010 22:00:04   
neda 30

[/quote]nebrigaj mila,odmaraj lezi i bit ce sve dobro
Da te pitam,kad odes na pregleda vidim pijes gynipral jel te pregleda ne sad da moras lec na sto,....Pregled je taj da rasiris none i on/ona stvai ti dole 2.prsta da vidi jesili otvorena nemoze drugacije znati sigurno.Meni je tako radila svake kontrole skoro i uzv.

[/quote]

upravo tako me pregleda svaku kontrolu plus vaginalni uz, iako sad nije, pa onda pređe na onaj preko stomaka user posted image . ma ja mislim da meni i miom koji imam daje kontrakcije, al izguraćemo mi do kraja ako Bog da user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2902
18.12.2010 22:56:00   
canim
'Vece drage moje
Samo da vas pozdravimo, ja i moja princeza user posted image i da pitam ove sto su usle u 9 mjesec jeli imaju mozda probleme s trnjenjem ruku ili grcevima?  Meni srednji prsti desne ruke su poceli da trne prije jedno 10tak dana, tj samo jagodice i evo ne staje, jeli ima ko da ima slican problem ? Inace vec par mjeseci imam i bolove u nogama prilikom spavanja, ali na to sam se vise i navikla ali na ovo nikako da se naviknem, zna li neka kako ublaziti ovo trnjenje ?

2.1.2011 aBd ocekujemo najdrazi poklon :)

Nas najdrazi pokloncic dosao 4.1.2011... mamina curica :)

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 2903
19.12.2010 7:13:58   
Medi_87
Jutrooo, jeste li se napajkile

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2904
19.12.2010 9:35:49   
mery s.
IZVORNA PORUKA: canim

'Vece drage moje
Samo da vas pozdravimo, ja i moja princeza user posted image i da pitam ove sto su usle u 9 mjesec jeli imaju mozda probleme s trnjenjem ruku ili grcevima?  Meni srednji prsti desne ruke su poceli da trne prije jedno 10tak dana, tj samo jagodice i evo ne staje, jeli ima ko da ima slican problem ? Inace vec par mjeseci imam i bolove u nogama prilikom spavanja, ali na to sam se vise i navikla ali na ovo nikako da se naviknem, zna li neka kako ublaziti ovo trnjenje ?

ja sam imala grceve u kuku,u noznim prstima, ostre bolove u nozi,na sekund se ne mogu pomjerit,sve je to normalno,buduci da se rasklapas,tj.sve se kosti pomjeraju sa svog mjesta,pa pritisnu neke zivce.

04.12.2010.rodio se moj mali princ!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2905
19.12.2010 9:43:35   
ema_28
Canim i meni se isto desava od akko sam u 9-om mjesecu. Jagodicu lijevog kaziprsta uopste ne osjecam. Cula sam da je moguce da beba pritisce neki zivacpa kao od toga. Uglavnom nema nam lijeka user posted image .
Za kukove da ne pricam, kad lezim ja se raspadam.

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2906
19.12.2010 9:52:48   
taurus
IZVORNA PORUKA: mala20

rimljamko vidim imas milion pitanja oko dojenja ali nemoj puno da sezamaras jer to je jedan prirodan proces tako da mislim da kad uzmes bebicu u svoje ruke ce sve teci kako treba u svakom smislu

s ovim se ne bih složila
jeste prirodan proces, ali moraš biti dobro informisana jer jedna greška te može koštati mastitisa
ja sam mislila da sve znam, pa sam danima ležala sa temperaturom 40, umirala od bolova (imate moju priču o dojenju na toj temi)
zbog toga bih svim user posted image  savjetovala da dobro isčitaju sve teme o dojenju, sve filmove da pregledaju i da pitaju sve što im nije jasno
opet napominjem naša draga lejla ka je najbolji savjetnik o dojenju i sigurna sam da će odgovoriti na svako vaše pitanje (sorry lejla što ja žene upućujem na tebe-nadam se da se ne ljutiš)

(odgovor članu mala20)
Neposredna veza do poruke: 2907
19.12.2010 10:40:26   
canim
'Jutro
mery.s i ema_28 hvala na odgovorimauser posted image . Kao sto rekoh lako mi je sa nogama i grcevima ali sa prstima na ruci mi je pravo cudno, ali jos malo ako Bog da pa ce biti lakse, sve se moze trpiti za malu bebaru user posted image

Jeli koja od trudnica ili novih mama kupovala kolica ? Jeste li gledali kolica u malisi u Merkuru, cini mi se oni imaju Peg Perego kolica  koja im je cijena ?
Nesto nemogu da se odlucim dali da kupim kolica prije poroda ili poslije user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2908
19.12.2010 12:15:27   
bint
kako ste mi sve redomuser posted image ?
uuuu i kod mene se ovaj 9 bas osjeti,et napokon i ja znam kakao je biti trudnica...do sad nikakve promjene  hvala Bogu nisam osjecala,sad pomalo i grceve imam i pritisak varira,nateknu mi ruke,al jos mi ne trne prsti...
canim nek je sve ok s bebi,procice to i samo ce se zavti juceruser posted image a drugaica mi kaze 'trudnoca je takvo stanje da ti vjeruejm ako kazes rogovi ti porasli,sve je to normalno'user posted image user posted image user posted image
a nisam ni aj jos kolica kupila,sve mislim ma ne trebaju mi ipak je to januar kad je termin pa februar također hladan,ono kud cu s bebicom pa et ne znam...savjet ej dobrodosaoooo,svakkouser posted image user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2909
19.12.2010 12:21:04   
canim
Bint ja sam isto tako razmisljala ma gdje cu zima ovo ono ali ako budem isla u kupovinu ili negdje prosetati po ovim nasim centrima onda bih morala malu negdje ostaviti, ovako samo malu u kolica i u kupovinu, ne znam, nisam jos odlucila ali do sad nisam ni nasla neki model kolica da mi se svidja.

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2910
19.12.2010 13:30:38   
Rimljankaa
Pozdrav trudnjace i mlade mame... Kako ste danas?

Ja evo tek stigoh da se javim...

Jucer cijeli dan proveli u hodnji i kupovini... Ma nismo toliko ni hodali,sve je autom,ali mene su noge bas zaboljele i krsta. Kako Bint rece,pocela i ja da osjecam trudnocu u 9-tom mjesecu.
Nije to ni bol,koliko je nekakva teza u misicima,kao da mi ne neko olovo svezao,pa se jedva krecem.

Kad sam kuci dosla odmah sam i zaspala.

Kupili smo ogradicu za nas krecetac. Konacno smo i to rjesili. Nasli smo bas lijepu u onoj radnji pored Katedrale. Ja je vec stavila u masinu da se pere,pa vam je pokazem kad sve to lijepo stavimo na krevetac.
Ne znam da li ste vi svoju prali,ali ja kontam,ko zna ko je sve to rukama dodirivao bolje je da oprem.

Kupili smo i onaj peskiric za kupanje beba,sto se stavi u banjicu. Meni je ov bas glupo izgledalo,ali me prijateljica posavjetovala da ga je ona koristila i da joj je bas super bio. zato ga i kupih. Ima li neka iskustva isto s tim???

Kupili smo i Bivacin prah i orginalnu palvoderm mast. Htjela sam kupiti D3 kapi i Hidrogen,ali mi teta u apoteci rece da sacekam s tim,pa da kupim kad se bebica rodi,da ce mi babica sve to napisati sto mi treba. Kao i one kapi protiv grcica isl.

Kupili smo i pumpicu za nos Chicco i jos nekakvih sitnica...

Razgledali smo flasice (Nuk,Chicco i Avent) i na kraju nismo nista kupili. Ja ostavila da se posavjetujem s vama koje znate...

Nuk-ove flasice su plasticne i one najobicnije,nemaju nikakvu funkciju protiv grcica.
Avent isto tako,nema zakrivljenu dudu,niti onaj dio u flasici gdje se ispusta zrak da bi sprijecilo grcice i sve su im plasticne flasice. Sad je bas tesko naci staklenu.
Dude su im ili kaucuk ili silikon.
Chicco-ove flasice su najskuplje i meni se cine da su i najbolje. E pa sad ne znam????

One imaju u dnu flasice rupice,gdje se ispusta zrak,zakrivljene su bas kao da oponasaju majicinu dojku,i dude su im ili silikonske ili od kaucuka.
Ova prodavacica mi kaze da je silikon postojaniji,a da je kaucuk vise prirodniji. Pa ako se odlucimo za kaucuk,da odmah uzmemo rezervne dude i da ih mjenjamo svaki mjesec,jer se kaucuk siri i skuplja,a to se ne primjeti bas golim okom,pa ih treba mjenjati svaki mjesec.

Mene su bas zbunili svom tom pricom,i ja na kraju nisam uzela niti jednu...

Ne znam sta da radim... Mozda mi nece ni trebati,ja se nadam da cu aBd moci dojiti,ali eto kupila bi za svaki slucaj.

Sta mi vi savjetujete???  Da li Avent ili Chicco? Cudno mi je da Avent ima bas tako te obicne flasice...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2911
19.12.2010 13:47:12   
vjestica
naravno da sam prala ogradicu
sve sam bebino oprala u mašiini, a ono ostalo dezinfikovala bakticidom
ne znma na koji peškirić misliš?
ja sam prva 2-3 puta okupala bebu tako što sam je stavila na običnu pelenu, pa u kadicu (to mi je babica pokazala) a poslije i bez toga
kad je okupam, onda je umotam u onaj peškir za bebe
a što se tiče flašica, ja se stim uopšte nisam opterećivala, nego sam se informisala o dojenju
i slažem se sa taurus, treba se informisati, imate našu lejlu ka i tražila sam u bolnici da mi sestre pokažu kako bebu pravilno staviti na dojku i sve što me zanimalo pitala sam sestre i čim sam izašla iz bolnice prešla na isključivo dojenje bez problema (doduše 3 puta sam izbjegla mastitis, zato što sam bila informisana i na vrijeme prepoznala znake i potražila pomoć. lejla ka mi je dosta pomogla, i sestre u bolnici)
a nabavila aventovu izdajalicu i običnu aventovu flašicu, i to čisto da imam za svaki slučaj, a i kad moram negdje ići da izdojim i pripemim mlijeko ako beba ogladni

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2912
19.12.2010 13:56:39   
rose
kako ja u stresnim situacijama brzo razmisljam i koristim google nadjoh odlicnu stranicu s "bijelom bukom" koja umiruje bebe a manje je iritantna od fena ili usisivaca...a sve cete se susresti s placem bebe kojoj nista ne pomaze a vec ste iscrpljeni za nosanje i padate s nogu

http://cantonbecker.com/music/white-noise-sleep-sounds/mp3s.php

evo trenutno sumi uz otkucaje srca i moja beba je mirna ko bubica u svom kreveticu

probajte sve vi cijim bebama ne pomaze ni nosanje ni hranjenje i koje jednostavno ne mogu da se umire ilo zbog grceva ili skoka u razvoju...nama za sada pomaze

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2913
19.12.2010 13:59:04   
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Pozdrav trudnjace i mlade mame... Kako ste danas?

Ja evo tek stigoh da se javim...

Jucer cijeli dan proveli u hodnji i kupovini... Ma nismo toliko ni hodali,sve je autom,ali mene su noge bas zaboljele i krsta. Kako Bint rece,pocela i ja da osjecam trudnocu u 9-tom mjesecu.
Nije to ni bol,koliko je nekakva teza u misicima,kao da mi ne neko olovo svezao,pa se jedva krecem.

Kad sam kuci dosla odmah sam i zaspala.

Kupili smo ogradicu za nas krecetac. Konacno smo i to rjesili. Nasli smo bas lijepu u onoj radnji pored Katedrale. Ja je vec stavila u masinu da se pere,pa vam je pokazem kad sve to lijepo stavimo na krevetac.
Ne znam da li ste vi svoju prali,ali ja kontam,ko zna ko je sve to rukama dodirivao bolje je da oprem.

Kupili smo i onaj peskiric za kupanje beba,sto se stavi u banjicu. Meni je ov bas glupo izgledalo,ali me prijateljica posavjetovala da ga je ona koristila i da joj je bas super bio. zato ga i kupih. Ima li neka iskustva isto s tim???

Kupili smo i Bivacin prah i orginalnu palvoderm mast. Htjela sam kupiti D3 kapi i Hidrogen,ali mi teta u apoteci rece da sacekam s tim,pa da kupim kad se bebica rodi,da ce mi babica sve to napisati sto mi treba. Kao i one kapi protiv grcica isl.

Kupili smo i pumpicu za nos Chicco i jos nekakvih sitnica...

Razgledali smo flasice (Nuk,Chicco i Avent) i na kraju nismo nista kupili. Ja ostavila da se posavjetujem s vama koje znate...

Nuk-ove flasice su plasticne i one najobicnije,nemaju nikakvu funkciju protiv grcica.
Avent isto tako,nema zakrivljenu dudu,niti onaj dio u flasici gdje se ispusta zrak da bi sprijecilo grcice i sve su im plasticne flasice. Sad je bas tesko naci staklenu.
Dude su im ili kaucuk ili silikon.
Chicco-ove flasice su najskuplje i meni se cine da su i najbolje. E pa sad ne znam????

One imaju u dnu flasice rupice,gdje se ispusta zrak,zakrivljene su bas kao da oponasaju majicinu dojku,i dude su im ili silikonske ili od kaucuka.
Ova prodavacica mi kaze da je silikon postojaniji,a da je kaucuk vise prirodniji. Pa ako se odlucimo za kaucuk,da odmah uzmemo rezervne dude i da ih mjenjamo svaki mjesec,jer se kaucuk siri i skuplja,a to se ne primjeti bas golim okom,pa ih treba mjenjati svaki mjesec.

Mene su bas zbunili svom tom pricom,i ja na kraju nisam uzela niti jednu...

Ne znam sta da radim... Mozda mi nece ni trebati,ja se nadam da cu aBd moci dojiti,ali eto kupila bi za svaki slucaj.

Sta mi vi savjetujete???  Da li Avent ili Chicco? Cudno mi je da Avent ima bas tako te obicne flasice...

ako mislis na lezaljku za kupanje beba neka si je kupila...mi smo nasu bebu prvo kupali preko ruke i uzasno je plakala svaki put...onda je ojacala i pocela da se otima...e ovo je pomoglo, polako spustis bebu i pricas joj, lagano je kvasis i dok se okrenes okupana beba a nigdje stresa...ja sam se svaki put stresirala kada je trebam okupati a lezaljka mi je bas pomogla i pomaze i sada...veoma korisno

ja imam NUK staklenu na kojoj pise aniti colic system i imam jos jednu NUk s kaucuk dudom iz koje jako brzo popije pa mislim da mi to bas i nije dobro...bolje i pola sata da je hranim al polako i da kosristim ovu anti colic

< Poruku je uredio rose -- 19.12.2010 14:01:01 >

Neposredna veza do poruke: 2914
19.12.2010 15:19:03   
canim
Ja imam ovo bijelo za kupanje bebe

user posted image

user posted image

Samo mi banjica fali. Gdje mogu kupiti finu vecu cvrstu i kvalitetnu banjicu za bebe, da je unutra ravna bez onih nekih dodataka jer je kod nas u kupatilu samo tus tako da namjeravam kupati bebicu duze u banjici.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2915
19.12.2010 15:44:06   
lejna_
Pozz!
Canim, gdje si kupila ovo bijelo za kupanje bebe, ja nisam nigdje mogla naći???
I gdje sve imaju da se kupe Chicco proizvodi, usput da pitam :D ??

user posted image user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2916
19.12.2010 16:47:17   
Rimljankaa
Ma to je onaj peskiris ili lezaljka za kupanje ne znam tacno kako se zove. Ima okolo metalnu konstrukciju i na njoj je peskiric koji se moze skidati i prati. To se stavi u banjicu,i onda na to stavis bebicu i kupas je. Cim se osusi peskiric,jer sma ga skinula i oprala,slikat cu pa pokazati.
Mi nismo kupovali onu posebnu kadicu za kupanje,nego obicnu banjicu.

Vjestice,i ja se informisem o dojenju. I najvise bi voljela i najsretnija bi bila da dojim. Potrudicu se..ALi se moram i ovako obezbjediti. Mislila sam da flasicu nikako ne kupujem,pa sam se predomislila. Bolje da je imam,a ako nista moze kasnije sluziti za sok.

Zato sma u dilemi koju da kupim?! Da li Avent,jer Avent je ipak brend i sumnjam da su im flasice lose,ili da uzmem Chicco,jer vjerujem da su i njihove dobre.

Ne znam samo zasto su sad skor svugdje plasticne flasice? Ovdje sma citala da se obicno kupuju staklene...
Ova Chiccova flasica lijepo izgleda,nakrivljena je,bas djete kad pije iz nje imitira dojenje,i ima to regulisano za zrak,da smanjuje grcice. Bar meni kao laiku tako izgleda,sto neznaci da sam i upravu.

Rose,to prvi put cujem da fen ili usisivac umiruje bebu????  Fino je i to znati,ali stvarno do sada nisam cula?!
A nisam cula ni za ta "preskakanja u razvoju"?!

Canim,i ja sam gledala to za kupanje i mislila kupiti. Predomislila sma se u zadnji tren. Jer me nesto bilo strah (mada mozda djelujem da previse panicarim)kad zakacim to za banjicu da ce beba "visiti" i kontam ako se otkine,a beba ziva okrece se,pukne to i padne djete u banjicu. Zato sma odustala. Mozda su to samo moje glupe vizije.

Lejla,ovo bijelo za kupanje imas kupiti u Interexu i kosta 20KM.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 2917
19.12.2010 17:04:45   
Rimljankaa
Bint,Canim ni mi nismo kupili kolica. Isti razlog kao i kod vas. Porod u januaru aBd pa onda necu da zurim. Necu nigdje izlaziti sigurno na pocetku. Gdje cu tek rodjenu bebicu izvoditi na ovoj zimi?!Zato i kolica cekaju! Kupicu ih kad osjetim da mi trebaju i tad cu kupiti ona koja mi se tada budu svidjela i najvise odgovarala.

Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 2918
19.12.2010 19:47:54   
mery s.
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Ma to je onaj peskiris ili lezaljka za kupanje ne znam tacno kako se zove. Ima okolo metalnu konstrukciju i na njoj je peskiric koji se moze skidati i prati. To se stavi u banjicu,i onda na to stavis bebicu i kupas je. Cim se osusi peskiric,jer sma ga skinula i oprala,slikat cu pa pokazati.
Mi nismo kupovali onu posebnu kadicu za kupanje,nego obicnu banjicu.

Vjestice,i ja se informisem o dojenju. I najvise bi voljela i najsretnija bi bila da dojim. Potrudicu se..ALi se moram i ovako obezbjediti. Mislila sam da flasicu nikako ne kupujem,pa sam se predomislila. Bolje da je imam,a ako nista moze kasnije sluziti za sok.

Zato sma u dilemi koju da kupim?! Da li Avent,jer Avent je ipak brend i sumnjam da su im flasice lose,ili da uzmem Chicco,jer vjerujem da su i njihove dobre.

Ne znam samo zasto su sad skor svugdje plasticne flasice? Ovdje sma citala da se obicno kupuju staklene...
Ova Chiccova flasica lijepo izgleda,nakrivljena je,bas djete kad pije iz nje imitira dojenje,i ima to regulisano za zrak,da smanjuje grcice. Bar meni kao laiku tako izgleda,sto neznaci da sam i upravu.

Rose,to prvi put cujem da fen ili usisivac umiruje bebu????  Fino je i to znati,ali stvarno do sada nisam cula?!
A nisam cula ni za ta "preskakanja u razvoju"?!

Canim,i ja sam gledala to za kupanje i mislila kupiti. Predomislila sma se u zadnji tren. Jer me nesto bilo strah (mada mozda djelujem da previse panicarim)kad zakacim to za banjicu da ce beba "visiti" i kontam ako se otkine,a beba ziva okrece se,pukne to i padne djete u banjicu. Zato sma odustala. Mozda su to samo moje glupe vizije.

Lejla,ovo bijelo za kupanje imas kupiti u Interexu i kosta 20KM.

e,draga,ja ti imam Nuk staklenu flasicu,i na njoj pise anti colic air sistem,sto sam tek sad vidjelauser posted image ,a uzela sam je po preporuci iskusne prijateljice,a staklene su ti uvijek bolje iz razloga sto ti plasticne s vremenom poprime miris.Kosta 15ak Km,i ja sam pravo zadovoljna,imam samo nju,a bebu hranim samo aptamilom, svakako ti treba jedna,i ako budes dojila,trebace ti za caj,ili kasnije za sokice.

04.12.2010.rodio se moj mali princ!

Neposredna veza do poruke: 2919
19.12.2010 20:51:53   
lejna_
Hvala Rimljankaa

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2920
19.12.2010 21:02:54   
rose
rimljanko ako vidis neke moje ranije danasnje postove vidjet ces da sam otkrila nesto sto se zove "bijela buka" i mnogo je ugodnije od fena a bebu umiruje (gore imas link pa ga stavi u favourites nek ti se nadje)...juce sam vilenila koliko je bila nervozna i plakala a danas je bubica...kad se probudi ja je nahranim, presvucem i opet u krevetac...prvi put danas sam se osjecala dobro jer nisam morala umirivati bebu vec je sve nekako bilo relaksirajuce...cak sam uspjela i citav stan usisati, prvi put od dolaska iz bolnice user posted image i docekati sama goste i biti s njima jer mm i veceras radi...to je proteklih dana bila nemoguca misija bez najmanje 10-ak ustajanja na bebin poziv ...nisam se usudjivala ikakve goste primati ako mi nema kuci muza da bude s njima dokn sam ja s bebom...veceras je bilo drugacije i cim su otisli potpuno sam se posvetila svojo maloj ljubavi, osvjezila je, presvukla i sad pajki

doduse ja sam stavila vodu za kafu a oni su je sami napravili user posted image user posted image malo se druzili s bebom, malo sa mnom i otisli user posted image

< Poruku je uredio rose -- 19.12.2010 21:04:41 >

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 2921
19.12.2010 21:09:17   
rose
i ja imami avent bocicu ali nikad nije htjela iz nje piti...valjda cucla tvrda, pije samo iz NUK-ovih i na njima pise anti-colic air system

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2922
19.12.2010 21:29:53   
lejla80
IZVORNA PORUKA: canim

'Vece drage moje

I meni već nekoliko dana trnu ruke..posebno noću kada spavam..probudi me ta utrnulost..eto izgleda da nas puno imauser posted image
Što se tiče bolova u nogama to već odavno imam i preko dana i navečer a posebno u donjem dijelu leđa, al definitivno smatram da se sve uduplalo od kako sam ušla u deveti mjesec, tako da jedva čekam da se porodim...hehhe...samo da nema strahauser posted image
Pozdrav svim trudnicama..

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2923
20.12.2010 0:24:44   
canim
Kako ste mi veceras mile moje,
Evo ja maloprije dosla kuci, bila u Alti i isla kod mojih, Alta krcata user posted image ovaj narod samo hoda user posted image uglavnom... nismo stigli sve obici a centar mi se cini solidan....najvise smo se zadrzali po buticima nesto kupovali i onda me vrucina opalila tako da smo iz Alte malo kod mojih kuci na osvjezenje.

Lejna_ ja sam to bijelo jos ljetos kupila u Turskoj, vjerujem da kod nas u radnjama gdje se prodaje vecinom turska roba ima i takvo nesto, stvarno ne znam gdje bi tacno moglo biti.Meni se svidja ovo bijelo i dijeluje mi prakticno, krajevi su napravljeni od cvrste plastike koja se zakaci za kadicu u kojoj se kupa beba i ne djeluje mi nesto toliko labavo da bi se moglo brzo razvalti ali vidjet cemo.

Lejla80 ja se osjecam sva nekakva teska kao da imam 200 kg, sve govorim da ne znam kako ovi debeli ljudi mogu zivjeti sa svojim kilama, stvarno im nije lako user posted image ....ali jos malo pa ce nas ako Bog da nase cedo obradovati user posted image jedva cekam user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2924
20.12.2010 6:04:17   
Medi_87
Uranile, naspavale se ja haman cijelu noc nisam oka sklopila, grcevi me spopali, pa sam sva nikakva, a podocnjaci mi do podauser posted image
E da i ovdje cestitam sebi i svom dragom godisnjicu brakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *