Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 6:22:50
taurus
evo i mene budna od pola 5 ne znam šta mi je, jednostavno se probudim, uhvati me kiselina, ne mogu da nađem odgovarajući položaj i nema više spavanja osjećam se slomljeno juče sam pola dana opet bez razloga-valjda od hormona ali žao mi što mm i R trpe e baš mi je dosadilo biti jedva čekam da sve ovo prođe....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 7:17:40
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: taurus
evo i mene budna od pola 5 ne znam šta mi je, jednostavno se probudim, uhvati me kiselina, ne mogu da nađem odgovarajući položaj i nema više spavanja osjećam se slomljeno juče sam pola dana opet bez razloga-valjda od hormona ali žao mi što mm i R trpe e baš mi je dosadilo biti jedva čekam da sve ovo prođe....
medi sretna godišnjica
samo da kazem brzo ce to pa ce ti faliti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 9:25:51
vila.vilica
jutro zene... ja sam nesto mislila pisati ali od juce imam napad svraba po stomaku..jednostavno ruke su mi zauzete i lagano šizim..samo se češem po stomaku Pocela sam masirati uljem po 5x dnevno, a prijeje bilo dovoljno jednom...sad ništa ne pomažeeee!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 9:41:03
Medi_87
Vilice i meni se par puta desavalo i onda mi je seka uzela Nivea baby kremu ( Soft creme mit Panthenol ) za osjetljivu kozu veoma je hidratantna iako je namijenjena za bebinu kozu ja je koristim i za lice i ruke i za stomak sad i vjeruj mi da je jako dobra, ranije sam mazala s kremom protiv strija i sad ponekad ali ne stalno i ne svaki dan, ali ovom kremom mazem svaki i vise me ne svrbi nimalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 9:41:46
Rimljankaa
Jutro drage moje....
Ja sam se fino naspavala. Probudila se,pogledam noge- Boga mi fino otekle. I vidim da saku od ruku malo teze savijam,znaci da sam bas pocela oticati. Moracu opet na ananas navaliti-kazu da pomaze kod otoka.
Jucer su me kosti bas boljele, i to krsta i ove kosti izmedju nogu. Valjda se tjelo priprema za porod. Koliko to ranije pocne da boli????
canim, ja nemam te grceve ni trnjenja,samo kazem bol u kostima,koja nije jaka,izdrzljivo je.
Mery s. bas cu pogledati ovih dana te Nuk-ove flasice i sta pise na njima.Znam da nisu skupe,a cijena me i ne zanima puno,voljela bi samo da najdem onu pravu. Chicco su oko 26KM.
Rose,stavila sam stranicu u favorites. Kakva je danas Suraja? Slusa li? Bas mi je bilo smjesno da se djete umiri na zvuk usisivaca ili fena... Slatkica :) A kakvi su to preskoci u razvoju? A vidim Rose da i ti koristis Nuk-ovu flasicu. Vecina vas... Vidjecu opet sta cu da kupim.
Taurus i meni se desava ovih dana da se probudim tako rano,u 4h ili 5h odem u wc i ne mogu vise da zaspim. Pa muka ziva. Neko jutro sam pravila spisak sta mi treba da kupim rano ujutru. Ja sve kontam da mi je to od straha i treme i iscekivanja...
Vilo,i mene nekad stoma zna svrbiti. To se koza razvlaci i normalno je... Samo se mazi... Pa da spasimo sto se spasiti moze. Kad sam bila sad na UZ,kaze meni doktor,uh sto mi smeta ova tvoja krema protiv strija,smanjuje vidljivost UZ. Kao po ekranu mu sve kao sitni pjesak.. :) Ali kaze super je sto je koristis :)))
Medi, sretna vam godisnjica braka!!!!!!! Sve najbolje i da ih jos puno docekate skupa sa punoooo bebica oko vas :)))
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 9:46:26
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Vilice i meni se par puta desavalo i onda mi je seka uzela Nivea baby kremu ( Soft creme mit Panthenol ) za osjetljivu kozu veoma je hidratantna iako je namijenjena za bebinu kozu ja je koristim i za lice i ruke i za stomak sad i vjeruj mi da je jako dobra, ranije sam mazala s kremom protiv strija i sad ponekad ali ne stalno i ne svaki dan, ali ovom kremom mazem svaki i vise me ne svrbi nimalo
Medi i ja se slazem. Bitno se samo mazati,a mislim da krema toliko nije vazna. Kako se koza rasteze i stomak raste potrebno je samo "natapati"kozu da nedodje do pucanja,hraniti je i hidratizirati. Ja se mazem kremom protiv strija jer mi odgovara,a ne svrbi me toliko cesto. Nekad me oko pupka zasvrbi.. A znam se namazati i nekim drugim kremama. Samo mi ulje ne odgovara jer su mi pocele bubuljice iskakati.
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 9:47:14
Rimljankaa
Uh,pogledah ticker jos SAMO 26 dana ...
I sretna i prepadnuta... Uh!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 10:35:42
vjestica
Rimljanka skok u razvoju se javlja oko 6 sedmice, 3 mjeseca, 6 mjeseca i ne znma kad još tada beba traži više da sisa da navuče više mlijeka (proizvodnja mlijeka ide po principu ponude i potražnje, što beba više sisa, više će biti mlijeka i kako raste beba u neka doba joj zatreba više mlijeka nego što se trenutno proizvodi, pa češće sisa da potakne veću proizvodnju) beba tada može biti malo nervoznija što se kože tiče i mene je svrbila i tada sam se morala češće mazati ja sma prvo počela sa kremama protiv strija, pa mi noisu odgovarale, pa sam koristila baby ulja i obične kreme mazala sam se jednom dnevno nemam strija, ali za to smatram zaslužnom genetiku, a ne mazanje (moja mama se nikad nije mazala a nema nijedne strije, a ni ja nisam pretjerano se mazala) a sad poslije poroda mi je takva koža da se uopšte ne moram mazati poslije tuširanja (a prije sam morala obavezno, jer mi je bila suha koža)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 10:49:50
Rimljankaa
Vjestice,svakako da ima genetike,ali eto treba sprjeciti koliko se moze. Moja mama je dobila strije,ja se nadam da ja necu... Do sada ih nema,ako se ne pojave ovo jos malo do poroda ili nakon poroda.
To za skok u razvoju hvala za info,imacu u vidu :)))
A koliko prije poroda pocnu kosti da bole? kao mene sad sto zabole krsta,ili kosti izmedju nogu..Nije to strasna bol,samo pomalo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 10:55:12
canim
Rimljanka mene su kosti izmedju nogu pocele boliti sa pocetkom 9 tog mjeseca, pogotovo ujutro kad ustanem ili ako duze lezim, na pocetku 9tog su me cesce bolile nego recimo danas, sad ponekad.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 10:58:56
vjestica
i to koliko boli i šta boli je individulano mene je u 9 mjesecu sve bolilo nisam se mogla namjestiti, ni sjest, ni leć, imala sam samo ogroman stomak stopala su me boljela od težine, ma sve trnjenje se desi ako je pritisnut živac zbog opterećenja kičmenog stuba grčevi se javljaju u mišićima i za to treba uzimati magnezij do čini mi se 36 sedmice čim sam prestala sa mg, počeli su grčevi kod grčeva je bitno kad te uhvati, da samo istegneš taj mišić u kontra pokret (npr ako te grč uhvati u listu, ispružiš koljeno, i stopalo povučeš prema sebi)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:05:51
taurus
rimljanka normalno je da te kosti počnu boliti, to se tijelo priprema za porod radi onu leptir vježbu za karlicu (nadam se da znaš na šta mislim jer si išla na vježbe)
ovo sa nespavanjem su hormoni, meni je tako bilo i prošli trudnoću, samo se baš osjećam slomljeno, i kada spavam to je neki poluležeći položaj jer ne smijem zbog kiseline da legnem i još danas i sutra imam punu kuću gostiju jer je mom R rođendan
a što se tiče flašica ne bitno je koju firmu uzimaš samo geldaj ako su plastične da piše da su BPA free
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:19:35
bint
jutroooooooo...uh kako sam se ja naspavala eh moja rimljanko isto da mene opisujes,krsta bas bole,stomak isto ono predmenustralni boloviiii,saku mogu nekad da savijem nekad ne...ma et bas 9 a te flasice...ma i meni su rekli samo nek je BPA...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:19:47
m.i.n.a.
Oliiii... pravo ste aktivne,svasta ste mi zadale da citam...:) sto se tice mazanja nisam redovna,oslanjam se na genetiku sto se tice strija..ni mama ni sestra nisu imale.. mm je juce otisao,tako da je dan bio potezak al duram sve to hrabro..odmaram malo kod mame,jer kad dodjem kuci ceka me 9.mjesec da prodeveram:) medi cestitam godisnjicu,nek bude jos puuuuuunooooo sretnih.. svima pozzzz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:38:43
Rimljankaa
Ovo je taj peskiric za kupanje sto sam vam jucer govorila da smo kupili. Ja sam dobila preporuku da je bas praktican,mada sma ja bila vise za tu mrezicu koja se zakaci za banjicu. I onda me uhvatio strah da mi beba ne ispadne s te mrezice i zato smo kupili ovo,ono se ubaci u banjicu,a na ov beba.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:40:33
Rimljankaa
Znam da se kosti rastavljaju i pripremaju za porod. Nije to jaka bol,izdrzljivo je skroz...
Nego meni to nekako rano,imam jos do termina,pa kontam da se ne pordim ovih dana.
Taurus hvala to za flasicu,obraticu paznju da ima BPA free
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:44:52
mery s.
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
jutro zene... ja sam nesto mislila pisati ali od juce imam napad svraba po stomaku..jednostavno ruke su mi zauzete i lagano šizim..samo se češem po stomaku Pocela sam masirati uljem po 5x dnevno, a prijeje bilo dovoljno jednom...sad ništa ne pomažeeee!
help!
samo mazi draga,ja sam koristila johnsons baby oil gel, nista mi duze nije hidratiziralo kozu nego to,jutro vecer se istusiram i namazem na vlaznu kozu,ali znaci nisu ona ulja,nego uljni gel,on je sigurno 10puta masniji,uvecer namazem,i ujutro kad ustanem jos uvijek ga ima na kozi! nigdje ni jedne strije nemam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.12.2010 11:52:43
mery s.
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Vjestice,svakako da ima genetike,ali eto treba sprjeciti koliko se moze. Moja mama je dobila strije,ja se nadam da ja necu... Do sada ih nema,ako se ne pojave ovo jos malo do poroda ili nakon poroda.
To za skok u razvoju hvala za info,imacu u vidu :)))
A koliko prije poroda pocnu kosti da bole? kao mene sad sto zabole krsta,ili kosti izmedju nogu..Nije to strasna bol,samo pomalo...
mene su pocele boliti kosti izmedju nogu pocetkom 9.og mjeseca,al znam da sam se pred sam kraj osjecala super,bilo mi lakse nego recimo u 8.mjesecu, a nisam nesto posebno oticala,a onda sam se probudila petak jutro,otekla,prste ne mogu savit,glava ko bubanj,uh reko sta je meni!! i sutradan se porodila!!!