rose
|
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa Pozdrav trudnjace i mlade mame... Kako ste danas? Ja evo tek stigoh da se javim... Jucer cijeli dan proveli u hodnji i kupovini... Ma nismo toliko ni hodali,sve je autom,ali mene su noge bas zaboljele i krsta. Kako Bint rece,pocela i ja da osjecam trudnocu u 9-tom mjesecu. Nije to ni bol,koliko je nekakva teza u misicima,kao da mi ne neko olovo svezao,pa se jedva krecem. Kad sam kuci dosla odmah sam i zaspala. Kupili smo ogradicu za nas krecetac. Konacno smo i to rjesili. Nasli smo bas lijepu u onoj radnji pored Katedrale. Ja je vec stavila u masinu da se pere,pa vam je pokazem kad sve to lijepo stavimo na krevetac. Ne znam da li ste vi svoju prali,ali ja kontam,ko zna ko je sve to rukama dodirivao bolje je da oprem. Kupili smo i onaj peskiric za kupanje beba,sto se stavi u banjicu. Meni je ov bas glupo izgledalo,ali me prijateljica posavjetovala da ga je ona koristila i da joj je bas super bio. zato ga i kupih. Ima li neka iskustva isto s tim??? Kupili smo i Bivacin prah i orginalnu palvoderm mast. Htjela sam kupiti D3 kapi i Hidrogen,ali mi teta u apoteci rece da sacekam s tim,pa da kupim kad se bebica rodi,da ce mi babica sve to napisati sto mi treba. Kao i one kapi protiv grcica isl. Kupili smo i pumpicu za nos Chicco i jos nekakvih sitnica... Razgledali smo flasice (Nuk,Chicco i Avent) i na kraju nismo nista kupili. Ja ostavila da se posavjetujem s vama koje znate... Nuk-ove flasice su plasticne i one najobicnije,nemaju nikakvu funkciju protiv grcica. Avent isto tako,nema zakrivljenu dudu,niti onaj dio u flasici gdje se ispusta zrak da bi sprijecilo grcice i sve su im plasticne flasice. Sad je bas tesko naci staklenu. Dude su im ili kaucuk ili silikon. Chicco-ove flasice su najskuplje i meni se cine da su i najbolje. E pa sad ne znam???? One imaju u dnu flasice rupice,gdje se ispusta zrak,zakrivljene su bas kao da oponasaju majicinu dojku,i dude su im ili silikonske ili od kaucuka. Ova prodavacica mi kaze da je silikon postojaniji,a da je kaucuk vise prirodniji. Pa ako se odlucimo za kaucuk,da odmah uzmemo rezervne dude i da ih mjenjamo svaki mjesec,jer se kaucuk siri i skuplja,a to se ne primjeti bas golim okom,pa ih treba mjenjati svaki mjesec. Mene su bas zbunili svom tom pricom,i ja na kraju nisam uzela niti jednu... Ne znam sta da radim... Mozda mi nece ni trebati,ja se nadam da cu aBd moci dojiti,ali eto kupila bi za svaki slucaj. Sta mi vi savjetujete??? Da li Avent ili Chicco? Cudno mi je da Avent ima bas tako te obicne flasice... ako mislis na lezaljku za kupanje beba neka si je kupila...mi smo nasu bebu prvo kupali preko ruke i uzasno je plakala svaki put...onda je ojacala i pocela da se otima...e ovo je pomoglo, polako spustis bebu i pricas joj, lagano je kvasis i dok se okrenes okupana beba a nigdje stresa...ja sam se svaki put stresirala kada je trebam okupati a lezaljka mi je bas pomogla i pomaze i sada...veoma korisno ja imam NUK staklenu na kojoj pise aniti colic system i imam jos jednu NUk s kaucuk dudom iz koje jako brzo popije pa mislim da mi to bas i nije dobro...bolje i pola sata da je hranim al polako i da kosristim ovu anti colic
< Poruku je uredio rose -- 19.12.2010 14:01:01 >
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|