Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 0:14:12
rose
IZVORNA PORUKA: mery s.
moj muz uvijek pripremi onako kko pise...100 ml a ja bebi dajem pomalo kad mislim da je zedna ili kada je stomacic muci i kada se napinje da kaki...sve mislim da ce joj olaksati...meni je mlijeko jak0 slabo nadolazilo ali jesada vec bolje...ipak joj dodajem i poneku flasdicu AD...u noci dok je dojim, druga bukvalno curi...dojim je svaki put kad zaplace i svaki put prihvati
a ja mislim da svaki put trebam svjez napravit,pa zato ne pravim tu dozu od 100ml,koliko dugo koristis kad ga napravis? i sutra trebam poceti s d3 kapima,daju se s mlijekom,ili posebno na kasikicu? izvini ako gnjavim,al vidim da si rodila mjesec prije mene,pa si friska u svemu ovom, a dovoljno iskusna da meni pomognes
caj moze stajati max 24 sata a mlijeko treba biti svjeze...ja kapi nakapam na kasikicu i onda nakapam svoje mlijeko kojeg ujutru ima najvise i najbolje curi i dam joj kasikicom...ona napravi grimasu a odmah nakon toga je podojim pa tako brzo zaboravi okus kapi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 6:19:44
Rimljankaa
Evo jedne trudnjace koja nemoze da spava....
Sad cu fino da opet pravim spisak sta mi treba.
Lejla Ka,hvala za klipove-upravo ih pregledala.
Rose,super je da bebica hoce i jedno i drugo.Jer tete na vjezbama su govorile nikako flasicu,ako je nedovoljno davati na kasicicu,jer kao da se ne navikne na flasicu,pa nece siku. Bito je da bebica napreduje...
lejla80,oticanje je neznatno za sada. Samo ga ja primjetim.Vrlo je moguce da ce se poceti povecavati. Ne sikira me to. Hvala Bogu da do sada nije bilo,a ovo jos malo izdrzacu. Sad mi je lakse,znam da nisu kile,nego voda...
Mama2b,Lejla 80 i ja idem na vaginalni pregled aBd u prvoj sedmici januara...Do tada cekam vase utiske..Nadam se da nije strasno :)
Mama2b imamo isti krevetic :) Nas je samo bijeli :)))) Ovo na zidu su slicice iz Magme Home ili???
A i ja cu prati u masini,na 30. Sve mi rano,pa neka jos malo saceka....
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 6:30:34
Rimljankaa
Za dojenje jos sam htjela pitati,je li se osjeti da mlijeko izlazi? jer ako bebica stavi siku u usta kako da znam izlazi li mlijeko ili ne? Osjeti li se da curi?
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 7:13:04
bint
rose...znam ja na ste se odnose te 'sifre'(skracenice)s uz osim kcs al et sad i to znam,hvala vam...sve sam to pratila na rr pod nazivom 'skracenice uz' al me zanimalo tvoje misljenje bas sad u 36 sed,na ove dimenzije koje su napisane na nalazu...jer ponavljam prepala me ona sestraica sa pricom 'ma tebi je tek 32/33..rekoh zar je toliko sitnoooooooo??? mada doktor to nije prokomentarisao,vec ono u globalu kaze 'ok je sve sto se moze vidjeti' hvala vam svakkoooooooooo.... rimljankooo...i mene ti tako brine sve sad,bas prpa...i to dojenjeeee uh...samo molim Boga da mogu dojiti trudicu se,bas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 8:48:00
m.i.n.a.
Jutric...evo padobranca.. sve sma bila lijepo ispisala i nisam kopirala i naravno izbaci me... svima veliki pozz da se sad ne ponavljam..ja jos uzivam sa mm jos malo... Rimljanko imamo iste misli i dileme samo sto sam ja ya dojenje ubjedjena da je to svima moguce (izuzev nekih fizickih problem )ali da je dojenje prirodna stvat mislim d ajest..ako bude problema uvijek ima izdajalica.. Cickolini bas mi je zao ybog bolnice al bolje i to nego sto bi se ti kuci mucila razmisljanjem koliko si jela,sta si jela jel sta beba dobila...cuvaj se i javljaj se.. Gagach pa misa mu vise i to mi sa Jarrya dokle to vise...mada nemoj se prepadat jos malo i eto vidjeces da ce to biti najljepsa i najzdravija bebica... Kod nas sve ok,uz,pregled,moja vena..moze li i neko reci gdje se nalazi skreliceva i kako mi je lakse doci sa socijalnog do nje..dobila sam uputnicu da tamo uradim ctg 31.12. i nisam sigurna jel se trebam naruciti ili kako obzirom da sam ja u Kumrovcu... Svima veliki pozz..da sad ne nabrajam,idem stagod doruckovat i u nove pobjede... cuvajte se zime,leda,baja...uzivajte...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 10:08:39
neda 30
Dobar dan drage !
Gagach drage i ja sam juče završila kod doktora jer sam dan prije isto osjetila kao grčenje u donjem cijelu stomaka,baš oštra kratkotrajna bol i blago grčenje-stvdrnjavanje cijelog stomaka uhhh kako sam se prepala... . Još sam na terapiji Gynipralom, a to mi se dešava. Mislila sam da sam se počela otvarati . Uglavnom, doktor nije ništa vidio na uz, a mene ništa nije ni žignulo dok sam ležala na stolu, a ležala sam oko 45 min. nebili on vidio to što mu opisujem, samo jdnom se blago povećao tonus materice...grlić je ostao isti od prošlog pregleda, skraćen ali zatvoren. Ja sam sad malo mirnija i pokušavam baš biti često u horizontali, bitno je da je bebano ok i baš je aktivna.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 10:42:01
Mama2b
Jutro drage moje, Nadam se da ste se naspavale, u Sarajevu prava zimska idila, vani padaju krpe:)) A ja sam inace luda za snijegom i zimskim radostima:)
Lejla 80 - i ja mislim da cu se svaki dan poroditi, sva sam si teska i natecena, al me puca energija, ne mogu da lezim, samo bi nesto radila, spremala, hodala, pravi simptomi u 9.mjesecu. Danas mi dolaze gosti na rucak, a svi mi kazu ti si luda zoves u 39. sedmici, meni ce tako brze vrijeme proci, al danas zavrsavam sa tim aktivnostima...
Rimljanko - Pisem utiske sa pregleda, cim ga obavim, a naljepnice sam narucila preko ebaya.
Rose - smajli je nekako veseo, a i nije neki izbor ovdje kod nas...Mislim da sam citala da si kupila jastuk za dojenje, sluzi li ti? Ja sam ga kupila, moj Eustahije, super mi dodje sad kad teze spavam, vec sam zadovoljna sa njim...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 11:42:57
Medi_87
Poz drage, ma joj mi trudnice sve povjerujemo sto drugi kazu Hvala na savjetima, od sada nikog ne slusam Moja bebara pravo aktivna samo se vrti Sladak vam ovaj krevetic, ima li on ladicu ispod i mama gdje si kupial ogradicu svidja mi se, ja do sada sto sam vidjela samo mi se jedna svidjela na Otoci u Merkuru 108 km dodje i posteljina i jorgan s ogradicom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 11:49:07
gagach
Jutrooo...kako ste mi...? ja sam malo bolja...al samo malo ...jos uvijek me prehlada drzi...aaaaaaaa odoh malo na sajam knjiga...ne mogu sjediti u kuci vise poludit cu....
cmok cmok vaaaaam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 13:08:07
naidica
pozdrav drage moje,,kako ste mi na ovoj zimi???? bas je lijepo gledati kroz prozorcic kako snijeg pada!!! sta ima kod vas????? nadam se da je sve ok!!! ja sam masala ok,,bebi se mrda!!! mama2b krevetac i ogradice i sve ostalo je super,,,i meni se bas svidja takav krevetac,,ja mislim da cu kupiti takav ali samo bijeli,,vidjela sam ga izdaleka kod nas ovdje u jednoj radnji???? je li ima i latice dole,,,je li dobar uzivo kao sto je ovako na slici???? pozdrav za sve ostale moje da vas ne nabrajam,,,masallah ima nas dosta . cuvajte se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 13:32:38
Maleno85
Cao trudnjace!
Evo da se i ja danas javim, cijeli dan skakucem po dvoristu koje je ogromno i puuuuno snijega, pa mm i ja cistimo snijeg i uzivamo u njegovoj bjelini. (Naravno mm cisti, ja sam samo moralna podrska i dezurno smetalo )
Banja Luka prilicno objelila, dolsa prava zima, vjerujem da je tako i u ostalim gradovima.
Ja sam ok, bebos kucka i javlja se redovno, stomak kad-kad bolucka, ali nista alarmantno. Danas cemo kod moje mame na rucak, pa ni u kuhinji nista ne radim[sm=smiley36.gif.
Eto, tako ljubim vas, pa se cujemo!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 13:41:17
mala20
Zdravo drage opet prepadnuta ja jucer mi se samo odg ono sto sam pitala za ultrazvuk idem sad svakih 7 do 10 dana ugl, zadnjih dana sam bila bolesna jer sam pokupila neku virozu. i preksinoc lezim u krevetu i kako sam kihnula, tako me jako presjeklo u donjem dijelu stomaka i nastavilo lagano da boli. tako da sam jucer otisla kod doktorice. ii, opet imam kontrakcije i rekla mi je da moram da lezim 10 dana bez rada i puno pomjeranja da vidimo sta ce se desiti i doktorica mi je rekla da je kihanje i kasljanje jako jako opasno je moze doci do odvajanja posteljice i spontanog pobacaja ko da me mlatnula necim po glavi i onda sam legla i vidjela na ultrazvuku da se beba ne pomjera sreca spavala je jer malo srculence idalje kuca
gagach kontrakcije su npr kao kad te boli stomak pred menstruaciju. i jucer sam pitala svoju doktoricu, pa reko mene stalno dole nesto ili boli ili ziga, i uvijek nesto osjetim da se desava, reko moze li to biti razvlacenje materice? kaze ona da je bol bol, i kad su kontrakcije osjeti se bol, a kad se materica razvlaci osjetis razvlacenje ja idalje ne znam to razlikovati ali mozda tebi pomogne
cickolini jako mi je zao sto moras biiti u bolnici, meni lezanje grozno padne ali sve ce to brzo proci i cim dobijes svoju bebicu u ruke sve ces to zaboraviti
rimljamko vidim imas milion pitanja oko dojenja ali nemoj puno da sezamaras jer to je jedan prirodan proces tako da mislim da kad uzmes bebicu u svoje ruke ce sve teci kako treba u svakom smislu
ostale trudnice uzivajte malo vani u setnji, napravite jedan krug i za mene al emojte mi se previse umoriti poljubac svim i njihovim stomacicima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 14:18:24
rose
IZVORNA PORUKA: bint
rose...znam ja na ste se odnose te 'sifre'(skracenice)s uz osim kcs al et sad i to znam,hvala vam...sve sam to pratila na rr pod nazivom 'skracenice uz' al me zanimalo tvoje misljenje bas sad u 36 sed,na ove dimenzije koje su napisane na nalazu...jer ponavljam prepala me ona sestraica sa pricom 'ma tebi je tek 32/33..rekoh zar je toliko sitnoooooooo??? mada doktor to nije prokomentarisao,vec ono u globalu kaze 'ok je sve sto se moze vidjeti' hvala vam svakkoooooooooo.... rimljankooo...i mene ti tako brine sve sad,bas prpa...i to dojenjeeee uh...samo molim Boga da mogu dojiti trudicu se,bas...
nemoj se sekirati oko mjera...kod mene su neke mjere pokazivale koju sedmicu manje, ali i doktori procjenjuju vrijeme zaceca a ne znaju ga sigurno..to je sve ok i ne sekiraj se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 14:24:40
rose
IZVORNA PORUKA: Mama2b
Rose - smajli je nekako veseo, a i nije neki izbor ovdje kod nas...Mislim da sam citala da si kupila jastuk za dojenje, sluzi li ti? Ja sam ga kupila, moj Eustahije, super mi dodje sad kad teze spavam, vec sam zadovoljna sa njim...
ma ja ga slabo koristim za dojenje radije za odmaranje, da se naslonim dok drzim bebu..a samo sam je jednom spustila na jastuk i to probavala neki polozaj hza dojenje kad drzis bebu jednom rukom sa strane ...nako vala njoj se nije svidio i ja odustala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 14:25:11
lejla80
Evo samo da vas sve pozdravim...danas baš zapadalo a sad koliko vidim bljuzgavica vani...Ja odlučila da ne hodam...sigurnije mi je kući nego vani, ionako nisam baš najsigurnija na nogama Ostalo je još samo par stvarčica da kupim al skontala sam da sastavim spisak i ostavim malo mm da se zabavi oko toga, nek malo vježba jer nije baš neki zaljubljenik u kupovinu ...ko zna možda i zavoli
Vi koje osjećate blage bolove nemojte paničariti, sve je to normalno...uživajte u trudnoći i ne radite nikakve teške poslove..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 14:27:11
rose
IZVORNA PORUKA: naidica
pozdrav drage moje,,kako ste mi na ovoj zimi???? bas je lijepo gledati kroz prozorcic kako snijeg pada!!! sta ima kod vas????? nadam se da je sve ok!!! ja sam masala ok,,bebi se mrda!!! mama2b krevetac i ogradice i sve ostalo je super,,,i meni se bas svidja takav krevetac,,ja mislim da cu kupiti takav ali samo bijeli,,vidjela sam ga izdaleka kod nas ovdje u jednoj radnji???? je li ima i latice dole,,,je li dobar uzivo kao sto je ovako na slici???? pozdrav za sve ostale moje da vas ne nabrajam,,,masallah ima nas dosta . cuvajte se!!!
ima jednq ladica al kad je pretrpas spadne...nama stoji na podu...odlican je krevetic jer ima 3 nivoa...mene je spasilo jer milion puta bbu dignes i spustis i ko bi se saginjao...ja je cak i presvlacim na kreveticu...lakse mi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 14:39:04
rose
IZVORNA PORUKA: ema_28
Gdje ima da se kupi taj jastuk za dojenje i koliko je para??? Neko je spomenuo da ga je kupio ali sad ne mogu da nadjem ko
u BBI u baby centru i kostao je 80 km...to je oaj napunjen nekim granulicama s tim se moze i spavati u trudnoci...evo ja trenutno na krevetu naslonjena na to...ko u fotelji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 15:12:46
bint
rose.
[/quote]
nemoj se sekirati oko mjera...kod mene su neke mjere pokazivale koju sedmicu manje, ali i doktori procjenjuju vrijeme zaceca a ne znaju ga sigurno..to je sve ok i ne sekiraj se [/quote] ok pozz za sviju,uzivajteeeeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 16:00:48
vjestica
bint ne seiraj se oko mjera, jer je to sve individualno, ne može svačija beba imati iste mjere, kad ih ni mi nemamo i moja beba je imala manje mjere femura, glava ok (a meni tačno znaju datum zčeća jer sam radila inseminaciju) pa se rodila mašala velika beba od 3 700 gr(velika za mene, ja sam mala žena) a pred porod bila procjenjena težina 3 400 jastuk za dojenje je prava stvar, spasio mi je leđa meni je kupila mama negdje na čaršiji, platila manje od 50 km, ali ne znam tačno gdje je kupila, kad je pitam napisaću vam rose kad beba isprazni jednu dojku, da li joj ponudiš drugu ili odmah AD? moja beba nekad jede samo jednu dojku, a nekad obje (a i ona je hranjena u bolnici sa AD, jer je tada nisam smjela dojiti, li čim smo došle kući uspostavile smo isključivo dojenje, bez AD, upravo tako - kad pojede jednu, ponudim joj drugu siku ako je još gladna)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 16:19:08
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Za dojenje jos sam htjela pitati,je li se osjeti da mlijeko izlazi? jer ako bebica stavi siku u usta kako da znam izlazi li mlijeko ili ne? Osjeti li se da curi?
osjeti se mlijeko kako da ne jos kad nadodje curi iz siski. Vidjeces kad rodis fino ces znati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.12.2010 16:22:28
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neda 30
Dobar dan drage !
Gagach drage i ja sam juče završila kod doktora jer sam dan prije isto osjetila kao grčenje u donjem cijelu stomaka,baš oštra kratkotrajna bol i blago grčenje-stvdrnjavanje cijelog stomaka uhhh kako sam se prepala... . Još sam na terapiji Gynipralom, a to mi se dešava. Mislila sam da sam se počela otvarati . Uglavnom, doktor nije ništa vidio na uz, a mene ništa nije ni žignulo dok sam ležala na stolu, a ležala sam oko 45 min. nebili on vidio to što mu opisujem, samo jdnom se blago povećao tonus materice...grlić je ostao isti od prošlog pregleda, skraćen ali zatvoren. Ja sam sad malo mirnija i pokušavam baš biti često u horizontali, bitno je da je bebano ok i baš je aktivna.
nebrigaj mila,odmaraj lezi i bit ce sve dobro Da te pitam,kad odes na pregleda vidim pijes gynipral jel te pregleda ne sad da moras lec na sto,....Pregled je taj da rasiris none i on/ona stvai ti dole 2.prsta da vidi jesili otvorena nemoze drugacije znati sigurno.Meni je tako radila svake kontrole skoro i uzv.