|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
22.12.2010 9:15:51   
Mama2b
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Sorajica je bas fina bebica. Spava li i po noci? Koliko se budi puta?
I ja sam malo maloprije slusala ovu muzikicu,pa kontam nikad se ne bi covjek sjetio pustiti ovako nesto djetetu. A bas djeluje umirujuce.

Za oticanje,to je samo malo. Gotovo neznatno,pa mislim da ne bi trebalo biti problema s pritiskom. Do sada je bio uredan.
Vjerujem da cu poceti oticati sad jos vise,a i vrijeme je jos 20-tak dana...

A kosti isto pomalo bole. Nije to nekakva jaka bol,isto kao ukocenost.

Cekacu kao Mery s. da se sva napusem kao balon,pa da mogu da ocekujem porod.

Prijateljica mi se porodila na Jezeru prije nekoliko dana,kaze nije uopce strasno.
Puko joj vodenjak,ali bila malo otvorena,pa joj dali infuziju,onda jaci bolovi,jace kontrakcije i brze otvaranje. Nakon tri napona bebica izasla.  Malo je recnuli,ali kaze nije nista strasno.

Lejla80, mama2b je rekla da ce javiti za vaginalni. Valjda dodje i napise. Hajde sretno sutra. I napisi kako je bilo. Ja sam slijedeca  user posted image

mery s. bas kako rece..gdje sam tu sam...iscekujemo,a nisam ni torbu pripremila

Drage moje,

Nemam vam na zalost sta napisati. Ja sam se jucer fino spremila i otisla na CTG i pregled, medjutim nije me htio jos pregledati, opet da nesto ne izazove, pa me narucio za ponedjeljak. Mozda je tako i bolje, da ne cackamo, jer sta da mi i kaze da sam otvorena ili nisam, moje je opet da cekam prve bolove...CTG u redu, posto imam bijeli iscjedak (mislim da je to i normalno u zadnjim sedemicama) dali mi vaginolete Polygynax da stavljam 6 dana, ono kao cisto da se preventivno ocistim...

Svakako vam ja pisem ako me u pon pregleda i ako se prije toga ne porodim...Ne znam imaju li internet konekciju u Vojnoj, ove mame sto su se porodile mogle bi nam to odgovoriti?

Pozzz svima

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2976
22.12.2010 9:21:31   
Mama2b
Ema,

kod nas izgleda situacija ista, samo termin malo drugaciji, i ja u pon na pregled...

Pozz

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2977
22.12.2010 11:21:40   
ema_28
ma i ja evo citam Mama2b, sve nam isto user posted image . Kontam sigurno smo se i vidjele gore, slijedeci put moramo odrediti znak raspoznavanja user posted image . Meni je rekao da dodjem u 4 i 15 na drugi sprat u ponedjeljak. U koliko si ti?

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2978
22.12.2010 11:49:21   
Mama2b
da, da bice neki znak raspoznavanja:)

Nista mi nije rekao, samo dodji u ponedjeljak,ali posto trebam ctg uraditi onda cu prije podne oko 10, 10.30...
Mozda je tebi specificirao posto ti je tad termin...

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2979
22.12.2010 12:15:54   
sarah
Hello trudnjace, kako ste?
Nije me dugo bilo, malo sam se ulijenila.
Medi, hvala sto pitas za mene user posted image
Ja necu moci danas s vama na vjezbe, jer sam od juce na mirovanju.
Preksinoc sam imala bolove u stomaku skoro cijelu noc, i jedno sat vremena sam imala bas bas jake grceve i sigurna sam da su to bile kontrakcije. Zato sam i otisla juce kod dr. Medjutim, on nije na ultrazvuku vidio kontrakcije, a i stomak mi je bio mekan, ali kaze da je kod mene polozaj bebe takav da je glava gore a noge dole i da bebica nogama pritisce donji dio stomaka i odadle dolaze ti bolovi. Nisam znala da je i to moguce, tj. da moze izazvati takve bolove i toliko grcenje user posted image .
U svakom slucaju propisao mi je mirovanje, apaurin od 2 mg po potrebi i lezanje na lijevom boku.
Isto tako rekao mi je da uradim kompletnu krvnu sliku i urin i da dodjem onda na kontrolu.
Danas mi je bolje, stomak me skoro i ne boli, ali ipak mirujem.
Puno vas sve pozdravljam...

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2980
22.12.2010 12:23:44   
canim
Kako ste mi danas moje user posted image
Meni jos uvijek trne 2 prsta tako da mi je tipkati jako zanimljivo user posted image
Koliko puta sedmicno idete na CTG user posted image user posted image
Mene narucuju svake sedmice po jednom na CTG, prosle sedmice sam radila samo CTG nisu mi radili UZ ali ove sedmice cu traziti da mi urade i UZ, za vaginalni pregled meni niko nista ni ne pominje tako da necu ni ja nista pominjati do termina. 

2.1.2011 aBd ocekujemo najdrazi poklon :)

Nas najdrazi pokloncic dosao 4.1.2011... mamina curica :)

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2981
22.12.2010 14:35:25   
lejla80
Pozdrav drage moje...kako ste mi vi danas?
Ja evo upravo sa Jezera...bila na UZ i CTG-u. Sinoć uopšte nje isam spavala, valjda se nešto nasikirala zbog pregleda pa je bebici srce jako lupalo. Inače sve je OK.
Što se tiče vaginalnog pregleda,nećete vjerovati al i ja sam ga danas izbjeglauser posted image ,tako da vam ništa specijalno nemam za reći. Slijedeća kontrola u srijedu ako se do tada ne porodim. Inače idem na kontrole svakih pet do sedam dana i svaki put sam do sada radila UZ i CTG. Koliko sam mogla primjetiti sada uglavnom na UZ gledaju prohodnost pupčanika i plodovu vodu.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2982
23.12.2010 13:16:54   
m.i.n.a.
Oliii.
samo da vas sve pozdravim..mi smo dobro,odmaramo jos uvijek,pomalo dovrasavamno kupnju,setamo...
Nadam se da je i kod vas sve pod kontrolom i da uzivate sa svojim stomacicima i bebicama...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2983
23.12.2010 17:07:49   
sunce27
Sta se radi drage moje trudnjace, kako ste mi? Ja sam sva nekakva teska, tesko spavam jer se nocu toliko puta okrenem i sve me boli , ne mogu se nikako namjestiti, pitam se sta ce kasnije biti sa mnom. Danas sam mojoj princezi kupila krevetic, eto jos samo neke sitnice i to je to. Lijep pozdrav za sve vas...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2984
23.12.2010 17:36:46   
gagach
Zdravo trudnjacice....

Evo i mene malo da mahnem...inace nista novo...
Ja sam dobro, za sada nista ne boli...bebica je od jutros nesto mirna pravo...opet je u svojoj zen fazi hehehe...ja sam sinoc spavala super i danas sam jedno 3 sata odlomila...
Sinoc smo bili na vjezbicama i bilo je ekstra...opustena atmosfera i ismijale smo se do suza...trudnice su divna bica hehehhe
Sarah zao mi je sto nisi mogle doci....nadam se da si dobro i da su bolovi popustili...
Rimljanka opet si bila ljenguza 
Medi valjda ces iduce sedmice uspjeti da dodjes...
Sunce e hajde fino nam okaci taj krevetic da vidimo...i ja sam u fazi razgledavanja i nista mi se ne svidja
Opet ne mozes spavati....bas mi je zao sto se patis....imas kiss
m.i.n.a vidim i ti si u fazi velikog shoppinga ...mogu misliti kako uzivas ja cu izluditi od zelje da pocnem kupovati....

tek sam sada obratila paznju sta vas je pred porod....hehehhe odbrojavate bas sitno...:)

Svima saljem puuusu

< Poruku je uredio gagach -- 23.12.2010 17:37:35 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2985
23.12.2010 17:57:04   
sunce27
gagach dok ga sklopimo jednoga dana pa cu ga postaviti, ja sam kupila onaj najobicniji i meni je ok. Zeza me ovo okretanje sa jedne na drugu stranu, opet nekako malo ugrabim da odspavam. Kako si ti, sta radis?

< Poruku je uredio sunce27 -- 23.12.2010 17:59:01 >

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2986
23.12.2010 18:13:06   
naidica
pozdrav drage moje,,,evo da vam se malo javim!!!
danas sam bila na uzuser posted image i sve je masala ok,,,bebi raste,,sve je kako treba,,i rekao mi je da jedna malo krupnija beba,,cak sedmicu ide vise!!! tezak je masala sad 1 800!!! uglavnom najvise sam otisla zbog one bakterije ureaplasme da pitam i trece misljenje!!! i isto mi je rekao da se ne brinem,,,da sam vec dosta odmakla,,,i da je sve ok,,,samo mi je dao opet da pijem eritromicine,,,ali neka,,,sve za svoju bebicu!!!vec sam ih pila 2 puta,,,ali kaze jos ove dvije kutije da popijem i to je to,,,pa valda bude sad treca srecauser posted image user posted image uglavnom rekao mi je da ne brinem,,,smo da dolazim na kontrole i to je to..on je prezadovoljan kako se beba razvija,,i to mi je najbitnije!!! dao mi je i polygynax vaginalete,,je li ih ko koristio!!!
ljubim vas sve i cuvajte seuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 2987
23.12.2010 18:26:25   
gagach
Sunce dobro sam vala evo kanim se da okitim jelku...a nesto sam se uspavala sve mi se nesto jede a ne znam sta bih...

Naidice jesam li ti rekla da se ne brines previse...sad fino osmjeh na lice i uzivaj....pusa ti

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 2988
23.12.2010 19:38:27   
ema_28
Da li je neko od vas pio magnezij svaki dan? Ja sam ga pila ali mi niko nije rekao do kada a ja zaboravim da pitam. Trebam li ga piti do kraja trudnoce ili da prekinem ovih zadnjih dana pred porod??

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2989
23.12.2010 20:27:50   
lejla80
I ja sam se to isto pitala,s obzirom da pijem mg cijelu trudnoću.. i jučer moj doktor reče da je uredu,pa eto valjda jeste...pozzz

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2990
23.12.2010 21:13:23   
sarah
Kako ste trudnjace?
Evo da vam se malo javim. Dobro sam hvala Bogu, bebica se mrda.
Hvala ti gagach sto pitas za mene user posted image
Zao mi je sto nisam bila s vama na vjezbicama, ali bice prilike drugi put. Nadam se da ce i tada biti zanimljivo user posted image
Sto se tice ovog pitanja u vezi mg-a, ja mislim da se moze piti sve do kraja trudnoce i da to nije problem.
Jer i oni vitaminski dodaci tipa Prenatal i sl. preporucuje se da se piju i u trudnoci, a i u periodu dojenja.
Naidice, bravo za bebaca user posted image
Puno pozdrava za sve trudnice!

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2991
23.12.2010 21:16:33   
sarah
Zna li neko kad ticker prelazi u 7. mjesec?
Ja sam sad 25. sedmica i 6 dana, mada kad odem doktoru i on mi izracuna sedmice vidim da mi ticker bjezi sedmicu dana.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 2992
23.12.2010 21:29:48   
ladyblue RR
mama2b,nemas internet u Vojnoj. Ja sam se javila sa mobitela...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 2993
24.12.2010 9:14:02   
taurus
samo da user posted image user posted image user posted image  moje user posted image
kod mene sve po starom-kiselina i nespavanjeuser posted image user posted image user posted image
ali eto neće još dugouser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2994
24.12.2010 9:32:27   
m.i.n.a.
Jutric...
Vidim da je neko pitao za mg do kada piti..meni je doktorica rekla da ga mogu piti jos jednu sedmicu i onda da prestanem jer on smiruje matericu a oko 37 sedmice je vrijeme da se ne smiruje:)
Evo svima veliko mahanje,pa se cujemo....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2995
24.12.2010 10:52:23   
ema_28
hvala m.i.n.a. na odgovoru, tako sam nesto i pretpostavila jer mg je protiv grceva koje sad ne bi bas bilo pametno sprjecavati user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2996
24.12.2010 12:12:57   
Rimljankaa
Trudnjace moje samo da vas pozdravim...

Nas dvije smo hvala Bogu uredu. Ovih dana stalno u hodnji...  Bas,bas puno hodanja,a hvala Bogu nema otoka. I ako bude,stvarno je malo i neznatno.
Nema ni kiseline,samo dobrog apetita...  I limunada..uh,kako mi godi...Litrima bi je pila...

Ja se evo ovih dana kanim i torbu za bolnicu spakovati,pa mi sve nesto rano,a bojim se da nebude na brzinu. Moja mama i muz navalili..kaze,ma pakuj se ti za svaki slucaj,hehe...

Hvala Bogu dobro i spavam.

Vidim pricate o Mg,ja sma ga pila samo na pocetku trudnoce i nisam vise. Nemam grceve,tako da ga i ne pijem. Sad samo uzimam Prenatal.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2997
24.12.2010 12:26:19   
megi
samo da malo pozdarvim i mahnem user posted image
nadam se da ste dobro, da ce biti sto manje naticanja i kiselina

Rimljanko mozda je bolje da spakujes torbu da ne bi ko i ja u 6 ujutro pakovala torbuuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2998
24.12.2010 12:27:31   
naidica
pozdrav trudnace moje,,,kako ste mi???nas dvoje smo masala ok,,,mrdamo se ko veliki user posted image user posted image !!!
sarah ja mislim da u 27 sedmici ticker prelazi u 7 mjesec,,,mada opet nisam 100 % sigurna!!!pozdrav
gagach,,,rekla si ti meni da ne brinem,,,al tad nisam mogla prestati misliti na too,,, a sad cu te bas poslusati!!!hvalaaa. pusa i tebi
pozdrav za  medi,,,sunce,,,vila vilicu,,laru,,,rimljanku,,,minu,,,cickolini,,,,i ......sve ostale user posted image !!! cuvajte seee

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 2999
24.12.2010 13:33:08   
lejla80
Pozdrav svim trudnicama..evo upravo se sad nasikirah kad pročita da je slabo grijanje na Jezeru...doduše primjetila sam ja da je pohladno dole gdje su ambulante...eto još samo to fali...hheh

IZVORNA PORUKA: ema_28

hvala m.i.n.a. na odgovoru, tako sam nesto i pretpostavila jer mg je protiv grceva koje sad ne bi bas bilo pametno sprjecavati user posted image

Draga Ema i meni je to što ti pretpostavljaš logično,al eto moj doktor to tako ne prokomentarisa..vala svi govore različito,...neću ga ni ja piti više jer mi se baš žuri user posted image

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 3000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *