RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Tidzi -> RE: Carski rez (27.7.2010 0:32:25)

Ja sam rodila 2 puta na CR i obadva puta sam primala injekcije protiv tromboze, a i carape sam moralo nositi. Zasto? Nemam pojma! Tako mi  je receno i ja tek sad vidim da nije svugdje isto. Neki ne nose nikako carape..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ben 10 -> RE: Carski rez (27.7.2010 12:45:43)

2 puta CR i samo injekcije u stomak dok sam bila u bolnici,znači 4 dana.Nisam čarape nosila.

Tidzi -> RE: Carski rez (27.7.2010 12:49:12)

IZVORNA PORUKA: Ben 10

2 puta CR i samo injekcije u stomak dok sam bila u bolnici,znači 4 dana.Nisam čarape nosila.

A zasto injekcije u stomak?
Ovdje ih daju u noge!

leona81 -> RE: Carski rez (27.7.2010 12:50:53)

i ja sam primala injekcije 5 dana u bolnici i jednu kuci

Mostarka* -> RE: Carski rez (27.7.2010 19:14:21)

Meni su bili oni elasticni zavoji na nogama nakon intenzivne, jos jedan dan, dok ih ja sama nisam skinula (kazu da nisam trebala ali... nisam ih mogla trpiti) kao i kolegici iz sobe koja je isti dan rodila isto na carski. A ne sjecam se inekcije niti u stomak niti u noge [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
imala sam onu braunelu (ako se tako kaze) i znam da su mi uvijek nesto davali te infuzija, te nekakve inekcije, vjerujte mi vise se i ne sjecam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Deseo -> RE: Carski rez (5.8.2010 22:58:34)

Moze li mi neko reci kako izgleda komisija za carski rez na GAK-u? Kako se zakazuje i koje je sve nalaze potrebno prikupiti i predociti? Hvalaaaaaa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jasmin -> RE: Carski rez (6.8.2010 1:03:14)

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Ovdje ih daju u noge!

Ovdje uopce ne daju nikakve injekcije protiv tromboze.Samo par sati nakon operacije moras lagano dizati noge,jednu pa drugu koliko mozes,a nakon 8 sati ustajes malo hodati.

melly__ -> RE: Carski rez (6.8.2010 1:13:22)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Ovdje ih daju u noge!

Ovdje uopce ne daju nikakve injekcije protiv tromboze.Samo par sati nakon operacije moras lagano dizati noge,jednu pa drugu koliko mozes,a nakon 8 sati ustajes malo hodati.

Svasta[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
A sto ne daju inekcije,jesu li vam ista govorili??? i kod nas moras ustati ali i inekcije primas...Jedna je zena kod nas nedavno umrla jer se nije kretala poslije CR...zalosno[sm=smiley19.gif] imala je 30 god. a tromb joj dosao do pluca i ugusio je..prestrasno.ajgore sto je na vlastiti zahjev ranije izasla iz bolnice[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

jasmin -> RE: Carski rez (6.8.2010 1:37:02)

Ma to sve ovisi od lijecnika koji vidi ili ne vidi potrebu za injekcijama.Nisam se raspitivala za druge pacijentice,ali meni nisu nista davali ni u noge ni u stomak.

melly__ -> RE: Carski rez (6.8.2010 1:51:47)

Ne znam sta da ti kazem[sm=zmeden.gif] nas je bilo 6 u sobi i sve smo dobijale te injekcije...u rame...ako su to te,jer su nam ih davali "bruku" ..i kad je dobijes stomak te boli strahota jedna..primale smo ih u bolnici 4 dana i onda jos 3 kad sam dosla kuci,patronazna mi ih davala...

r o k o -> RE: Carski rez (18.8.2010 16:51:14)

Moje iskustvo carskog reza...ma super! ali kateter katastrofa,tražila sam da mi ga skinu odmah ujutro,ovo ostalo za 5!

sporty mamaa -> RE: Carski rez (18.8.2010 17:02:53)

IZVORNA PORUKA: Mostarka*

Meni su bili oni elasticni zavoji na nogama nakon intenzivne, jos jedan dan, dok ih ja sama nisam skinula (kazu da nisam trebala ali... nisam ih mogla trpiti) kao i kolegici iz sobe koja je isti dan rodila isto na carski. A ne sjecam se inekcije niti u stomak niti u noge [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
imala sam onu braunelu (ako se tako kaze) i znam da su mi uvijek nesto davali te infuzija, te nekakve inekcije, vjerujte mi vise se i ne sjecam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ne mozes vjerovat, jedan grad a sve razlicito... Ja sam imala i braunilu i dobivala sam injekcije i u straznjicu i u stomak, svako malo nesto bodu...

marelica9 -> RE: Carski rez (18.8.2010 17:20:00)

meni nisu dali tu injekciju u rame, a sve zene koje su lezale sa mnom u sobu su dobile. mislim da mi je nalaz krvi pokazivao dovoljan broj trombocita ???

Mostarka* -> RE: Carski rez (19.8.2010 12:15:20)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

svako malo nesto bodu...

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Joj ovo je stvarno istina zato i kazem vse se i ne sjecam sta sam primala, svako malo idu s inekcijama

tih dana sam skroz poravnila s bocanjem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mirkica -> RE: Carski rez (19.8.2010 12:17:53)

mene sikria jer imam termin 10 dana prije izracunatog termina , brine me da mi beba nece biti presitna jer ipak dolazi prije , brine me hocu li iamti mlijeka , kako ce s ranom i sta ce biti kada mogu ustati brinuti se o svojoj bebi sve me ove misli muce , najbitniej ej da on dodje ziv i zdrav na svijet sve cu ostalo zanemariti ali opet me ovo gore navedeno brine, termin ej za tri sedmice i prpa me hvata ali nadam se s Bozijom pomoci da ce sve biti OK .

Lejla Ka -> RE: Carski rez (19.8.2010 12:22:07)

Mirkice, nisam u toku, zašto ideš na carski rez?

Mostarka* -> RE: Carski rez (19.8.2010 12:24:10)

Sve je to nas mucilo ali vidjet ces kako ce se sve sloziti na svoje mjesto. Ne brini i uzivaj. Malo ce ti biti prvih dana teze dok se ti ne oporavis ali i to prodje i sve se poslozi na svoje mjesto. Neka te drzi to kako ce sve biti ok i kako ce ti besmisleno biti oko cega si se brinula. Sretno

Anoniman -> RE: Carski rez (19.8.2010 12:24:38)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Stvarno, Mirkice...?

Lejla Ka -> RE: Carski rez (19.8.2010 12:26:43)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Stvarno, Mirkice...?

Samo da dodam, ne pitam da nos zabadam. Već sam kuražila jednu forumašicu mailom, pa mogu i tebi poslati ove neke stvari koje je dobro znati, da se manje brineš.

leona81 -> RE: Carski rez (19.8.2010 13:41:37)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

mene sikria jer imam termin 10 dana prije izracunatog termina , brine me da mi beba nece biti presitna jer ipak dolazi prije , brine me hocu li iamti mlijeka , kako ce s ranom i sta ce biti kada mogu ustati brinuti se o svojoj bebi sve me ove misli muce , najbitniej ej da on dodje ziv i zdrav na svijet sve cu ostalo zanemariti ali opet me ovo gore navedeno brine, termin ej za tri sedmice i prpa me hvata ali nadam se s Bozijom pomoci da ce sve biti OK .

i moja je po mom terminu trebala tek krajem novembra a radili su mi carski 17.11 i beba je bila taman, 3100 i 51 cm...rana me boljela prva 2 dana dok se nisam navikla na bol, drugi dan sam sama sisla odozgo noseci torbe i super se brinula o bebi odmah nakon toga, samo nek ti skinu kateter drugi dan i super ces biti, to je jako bitno...6 dana sam bila u bolnici, mlijeko je itekako nadoslo samo nemoj piti previse tecnosti jer sam se ja zeznula, mislila nece nadoci pa previse nadoslo:) nista se ne brini sve ce biti super...

i dojimo punih 9 mj...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Mirkica -> RE: Carski rez (19.8.2010 13:44:25)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Stvarno, Mirkice...?

Samo da dodam, ne pitam da nos zabadam. Već sam kuražila jednu forumašicu mailom, pa mogu i tebi poslati ove neke stvari koje je dobro znati, da se manje brineš.

idem na Cr jer kao sto doktori tvrde moj kanal kroz koji treba izaci beba je preuzak , to su ustanovili na prvom porodaju i ne zele da rizikuju tako da su oni tako odlucili i ja sam prihvatila jer mi je moja beba najbitnija , Lejla moezs poslati sta zelis na pp sve me uvezi toga zanima .

Mirkica -> RE: Carski rez (19.8.2010 13:45:40)

hvala vam zene ,  za utjehu :)))) ama insan uvijek nadje da se brine  leona nadam se da cu proci kao ti :)) 

Anoniman -> RE: Carski rez (19.8.2010 13:53:47)

Mirkice, nemoj da se sikiriki. Ja sam svoju prvu phuljicu rodila na CR. Dosla kuci 5-i dan. Deseti dan bila ko nova. Oporavak prosao uredno kako samo moze. Fora je da se pridrzavas svega sto ti narede i da molis Boga da sve bude Ok..I bice, aBd. 

melly__ -> RE: Carski rez (19.8.2010 13:54:49)

Mirkice draga i ja sam isto 10 dana prije termina rodila na CR,a vidjela si mog Mirzu momcina prava[sm=smiley36.gif]Masalla..nista ne brini,brzo ces se oporaviti aBd samo nemoj razmisljati o bolu nego uzivaj sa svojom [sm=duda.gif] u svakom zajedno provedenom trenutku...vrijedan je svakog bola..
Sa srecom neka ti je i zelim ti sto brzi oporavak od [sm=smiley27.gif]

Mirkica -> RE: Carski rez (19.8.2010 13:57:00)

IZVORNA PORUKA: melly__

Mirkice draga i ja sam isto 10 dana prije termina rodila na CR,a vidjela si mog Mirzu momcina prava[sm=smiley36.gif] Masalla..nista ne brini,brzo ces se oporaviti aBd samo nemoj razmisljati o bolu nego uzivaj sa svojom [sm=duda.gif] u svakom zajedno provedenom trenutku...vrijedan je svakog bola..
Sa srecom neka ti je i zelim ti sto brzi oporavak od [sm=smiley27.gif]

ma joj melly ne bojim se ja bola bojim se samo da njemu ence biti dovoljno dobro i da se necu moci o njemu brinuti , ebiga ja se i rasplaka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>