RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

leona81 -> RE: Carski rez (21.6.2010 11:46:49)

IZVORNA PORUKA: Dada27

Meni je moja Dr. preporučila 2 godine pauze, to je da nebi morali opet CR raditi, jer kako kaze nama nista lakse do uzet noz u ruke i uraditi CR. Ja sam lično čekala dvije god. i sad sam opet trudna, i iskreno se nadam da neću završiti na CR jer nedaj Bože da moram biti 4 dana u bolnici bez moje djevojčice koja će biti kući. Zato se nadam da će sve biti ok uz Božiju pomoć.

i ja zelim roditi prirodno nakon carskog i nadam se da cu u tome uspjeti...ja cu cekati najmanje 2 godine a nadam se da ces ti napisati svoje iskustvo ovdje, i sigurno ce sve proci u najboljem redu:)

r o k o -> RE: Carski rez (22.6.2010 12:56:01)

da još da vas pitam ,dali se mora staviti kateter za mokraču,taman sam se riješila bakterija a znam da kateter sa sobom donosi i tu muku,nakon koliko vas ustanu da možete na wc?

selina -> RE: Carski rez (22.6.2010 13:13:47)

IZVORNA PORUKA: r o k o

da još da vas pitam ,dali se mora staviti kateter za mokraču,taman sam se riješila bakterija a znam da kateter sa sobom donosi i tu muku,nakon koliko vas ustanu da možete na wc?

kateter ide uz svaki carski rez koliko ja znam,a i ja sam ti zaradila bakteriju od njega i to pojaku bakteriju od koje sam dobivala temperaturu i vrtoglavicu pa sam ostala 8 dana duze u bolnici,ali nezelim te prepadati vec samo reci svoje iskustvo a za ustajanje u wc to je sve individualno od zene do zene ja sam morala odmah prvi dan ustati jer su tako sestrice zahtjevale ali naravno uz njihovu pomoc!

Anoniman -> RE: Carski rez (22.6.2010 13:17:21)

Ja sam kod prvog carskog kateter skinula treci dan, a kod drugog dr mi dosla i rekla drugi dan ujutro da mi je bolje da odma skinem, brze cu se oporavit. Tako sam i uradila, i bilo mi je bolje, jer ti je bolje da se kreces i ustajes

Ben 10 -> RE: Carski rez (22.6.2010 13:55:03)

Kateter ti ide uz svaku operaciju ,a cr je operacija.
Ja sam poslije prvoga poroda skinula drugi dan ,a 15 sati poslije poroda se ustala do wc i umila još sam imala infuziju i kateter.
Drugi cr sam ustala 8 sati poslije poroda ,a kateter mi skinuli dan poslije.
Nemoj da se prepadaš,sve će biti uredu.Ustajanje zavisi od žene do žene.

r o k o -> RE: Carski rez (22.6.2010 16:12:42)

Hvala vam puno,ma ustati ću se ja čim prije samo da ga izvade,taman sam zalječila te upale i bubrege stavila u normalu...nadam se na neću dobit opet neku beštiju ..

jasmin -> RE: Carski rez (22.6.2010 17:13:43)

Zasto tamo tako kasno skidaju kateter?Meni su oba puta skinuli kateter 8 sati nakon poroda i odmah su me dignuli da hodam.

leona81 -> RE: Carski rez (22.6.2010 19:38:28)

prvi dan, nakon operacije malo te dignu samo,a  drugi dan kad te prebace dole u sobu sa ostalim zenama i bebama, u pravilu ne skidaju kateter, mene su savjetovali da trazim od dr da kaze sestri da ga skine i odmah ujutru su mi ga skinuli...hvala Bogu, i to savjetujem svima, bila sam svjedok da su zenama skidali tek 3 dan i osjecale su se ko invalidi, a ja sam odmah nakon toga isla u wc i super se osjecala, i puno mi je lakse bilo s bebom jer imas jos infuziju na jednoj ruci...

jasmin -> RE: Carski rez (22.6.2010 19:43:09)

IZVORNA PORUKA: leona81

prvi dan, nakon operacije malo te dignu samo,a  drugi dan kad te prebace dole u sobu sa ostalim zenama i bebama, u pravilu ne skidaju kateter, mene su savjetovali da trazim od dr da kaze sestri da ga skine i odmah ujutru su mi ga skinuli...hvala Bogu, i to savjetujem svima, bila sam svjedok da su zenama skidali tek 3 dan i osjecale su se ko invalidi, a ja sam odmah nakon toga isla u wc i super se osjecala, i puno mi je lakse bilo s bebom jer imas jos infuziju na jednoj ruci...

Znam za infuziju,i ovdje je infuzija sve dok sam u bolnici,doduse ovdje pustaju dva dana nakon carskog reza.Mene su drugi put pustili sutra uvecer.Znaci ako budem tamo radjala da trazim da mi izvade kateter.I jos jedno pitanje,smije li muz boraviti uz zenu stalno ili samo u vrijeme posjete?

leona81 -> RE: Carski rez (22.6.2010 19:47:29)

ne smije boraviti, a i da smije ne znam gdje bi boravio? kod mene nas nije mogao vidjeti 6 dana...najgore je sto bebu nije mogao da vidi

jasmin -> RE: Carski rez (22.6.2010 19:50:27)

ne smije boraviti, a i da smije ne znam gdje bi boravio? kod mene nas nije mogao vidjeti 6 dana...najgore je sto bebu nije mogao da vidi

Pa je li tesko da ustajes sama?Vjeruj ja nisam mogla sama zbog naprezanja.Muz je bio uz mene i on bi mi pomagao da ustanem.Huh bas nezgodno.

Ben 10 -> RE: Carski rez (22.6.2010 23:14:38)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Zasto tamo tako kasno skidaju kateter?Meni su oba puta skinuli kateter 8 sati nakon poroda i odmah su me dignuli da hodam.

Meni je prvi porod bio u noći ponedjeljak na utorak(1.45),ustali su me u utorak naveče oko 20.00,a kateter su mi skinuli u srijedu ujutro.Drugi put sam rodila ponedjeljak na veče(21.25),ustala ujutro prije smjene ,a kateter skinula poslije vizite.
Sa cr nisam imala nikakvi problema i još bi ih petero rodila što se tiče cr.Prvi put su mi pomogle sestre ustati poslije sama.Malo boli podno stomaka ,ali pridrži se rukom i dobro je.

melly__ -> RE: Carski rez (22.7.2010 12:56:02)

Pozdrav drage zene...evo ja sa friskim iskustvom poslije CR...tek je mjesec dana prosao...a ja kao nova...super se osjecam,sve je u redu,malo me boljelo u bolnici prva dva tri dana,ali pisnula nisam valjda sam se dobro psihicki pripremila[sm=smiley36.gif]
Samo me interesuje koliko ste vi dugo imale krvarenje poslije CR meni jos to nije prestalo pa ne znam da li je to normalno..hvala unaprijed..lijep pozz..

jasmin -> RE: Carski rez (22.7.2010 13:42:01)

IZVORNA PORUKA: melly__

Pozdrav drage zene...evo ja sa friskim iskustvom poslije CR...tek je mjesec dana prosao...a ja kao nova...super se osjecam,sve je u redu,malo me boljelo u bolnici prva dva tri dana,ali pisnula nisam valjda sam se dobro psihicki pripremila[sm=smiley36.gif]
Samo me interesuje koliko ste vi dugo imale krvarenje poslije CR meni jos to nije prestalo pa ne znam da li je to normalno..hvala unaprijed..lijep pozz..

Sasvim je normalno da krvaris i sad,nista ne brini.Ja sam prvi put krvarila punih 40 dana(naravno nije bilo obilno,bilo je pomalo),a drugi put 39.

melly__ -> RE: Carski rez (22.7.2010 13:47:20)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: melly__

Sasvim je normalno da krvaris i sad,nista ne brini.Ja sam prvi put krvarila punih 40 dana(naravno nije bilo obilno,bilo je pomalo),a drugi put 39.

Bas ti hvala,odmah mi je lakse[sm=smiley36.gif] ja sam mislila da kod CR krvarenje traje krace,ali sad si me utjesila[sm=smiley36.gif] lijep pozdrav...

esmina i bebina mam -> RE: Carski rez (25.7.2010 22:51:13)

Ja sam trazila da mi izvade kateter drugi dan i osjecala sam se kao preporodena nakon toga a to me posavjetovala jedna rodilja koja je lezala do mene i moja preporuka je ko god osjeca da moze do wc-a neka vade[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

leona81 -> RE: Carski rez (25.7.2010 23:18:56)

IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Ja sam trazila da mi izvade kateter drugi dan i osjecala sam se kao preporodena nakon toga a to me posavjetovala jedna rodilja koja je lezala do mene i moja preporuka je ko god osjeca da moze do wc-a neka vade[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

i ja sam uradila isto na savjet sestre...:)

melly__ -> RE: Carski rez (26.7.2010 11:53:07)

i ja sam uradila isto na savjet sestre...:)

Kod nas se u bolnici svakako kateter skine odmah drugi dan..uh jest vala ljepse kad ustanes i skines kateter[sm=smiley36.gif] ja sam onda samo setala po odjelu[sm=smiley36.gif]jest da se savijes do poda ali je lakse kad se kreces[sm=smiley36.gif]

esmina i bebina mam -> RE: Carski rez (26.7.2010 14:12:26)

Ma super pošto ako budem na CR i ja cu u Zenicu.Jesi bila na patologiji ili tamo sa trudnicama koje su rodile prirodno?
Joj mene pravo hvata panika od svega,......
I molim te da li iamju normalne one carape protiv tromboze jer su moje bile totalno razvaljene vukle su se po podu uopšte nisu imale funkciju ako zna neko da li se moze negdje kupiti ili idu samo njihove.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

melly__ -> RE: Carski rez (26.7.2010 14:21:31)

Ma super pošto ako budem na CR i ja cu u Zenicu.Jesi bila na patologiji ili tamo sa trudnicama koje su rodile prirodno?
Joj mene pravo hvata panika od svega,......
I molim te da li iamju normalne one carape protiv tromboze jer su moje bile totalno razvaljene vukle su se po podu uopšte nisu imale funkciju ako zna neko da li se moze negdje kupiti ili idu samo njihove.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ja sam lezala gdje leze i zene koje se prirodno porode..u sobi br 1 ..ona je za oporavak od cr..a na patologiju se ide ako ti je [sm=duda.gif] previse mala pa mora u inkubator nedaj Boze...a za tu carapu mislim da trebas kupiti jer je sa mnom lezala jedna zena sa tim problemom i kupila je sebi..oni joj tako rekli..pozz i sretno...

leona81 -> RE: Carski rez (26.7.2010 14:27:55)

ja nisam imala carape

selina -> RE: Carski rez (26.7.2010 14:34:03)

ja prvi put cujem za carape nama su u tuzli na porodilistu davali inekcije protiv tromboze i prepisali ih jos deset dana po dolasku kuci znaci ukupno 18 smo sve primile

melly__ -> RE: Carski rez (26.7.2010 15:25:50)

Ova je zena vec imala trombozu...dobila u trudnoci jadna [sm=smiley19.gif] tako da je morala nositi tu carapu...a i nama su davali inekcije,vala sam ih se i naprimala nema kakvih nisam[sm=smiley36.gif] izbocali me samo tako[sm=smiley36.gif]

esmina i bebina mam -> RE: Carski rez (26.7.2010 16:21:54)

Ej hvala ti Melly pa cu da ih kupim.A sto se tice kravarenja ja sam poslije CR krvarila 30 ak dana ali nije ti bilo bas kao obican menzes drugacija je boja i pred kraj nije bilo obilno

melly__ -> RE: Carski rez (26.7.2010 17:05:25)

Ej hvala ti Melly pa cu da ih kupim.A sto se tice kravarenja ja sam poslije CR krvarila 30 ak dana ali nije ti bilo bas kao obican menzes drugacija je boja i pred kraj nije bilo obilno

Hvala i tebi [sm=smiley36.gif] ma meni je prestalo krvarenje,nije nesto bilo obilno...pa sad na kontrolu aBd..sretno draga..cuvam ti fige ..pozz[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>