RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

malaaaa -> RE: Carski rez (18.12.2009 23:59:27)

sjecam se koda je sad bilo a ne prije godinu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] kada su mi srce moje malo stavili kraj glave ja ga poljubila i dirala po ruci i obrazu ma predivno cijelo vrijeme dok su me poradjali na carski ja sam samo iscekivala taj momenat da ga vidim i poljubim budna a ne osjecam bolove jeste da je kasnije rana bolila ali u periodima nije cijelo vrijeme

z_i_z_y -> RE: Carski rez (19.12.2009 19:16:31)

pozz nova sam na forumu
ovako na posljednoj kontroli dok mi je rekla da bi trebala ocekivati carski rez jer mi je karlica uska..meni nista jasno nije jel se to treba unaprijed dog ili jednostavno kad dodje do poroda odluci se..i zna li neko kolika je cijena....posto nemam zdravstveno

deckic -> RE: Carski rez (23.12.2009 0:04:45)

Pozdrav!
Zanima me da li se nalazi za CR rade u svojoj ambulanti ranije  ili gore u bolnici kad se legne? Ovopitam za dogovoreni CR.

Unaprijed hvala na odgovoru

Hanady RR -> RE: Carski rez (23.12.2009 0:07:08)

IZVORNA PORUKA: deckic

Pozdrav!
Zanima me da li se nalazi za CR rade u svojoj ambulanti ranije  ili gore u bolnici kad se legne? Ovopitam za dogovoreni CR.

Unaprijed hvala na odgovoru

ja sam CR radila u državnoj bolnici i sve nalaze sam morala donijeti prije nego su mi zakazli termin na neku tzv. komisiju. Tvoj doktor koji te vodi to bi ti trebao znati reći, meni je moj dao papir šta sve da pripremim od nalaza.

leona81 -> RE: Carski rez (23.12.2009 1:39:19)

ja sam radila nalaze nakon komisije a za komisiju mi trebao samo zadnji uz...radila sam carski na kosevu...

deckic -> RE: Carski rez (28.12.2009 14:21:16)

Drage moje, imam jedno pitanje na koje bih vas molila da mi odgovorite. Na pregledu kod doktorice dogovorile smo se da ce biti carsk i da ce ga ona uraditi. Termin mi je u krajem januara,ali moja doktorica kaze da se beba vec spustila u karlicu i rekla mi da dodjem na kontrolu za 20 dana. Sada ja se bojim da porod ne krene ranije, kako bi oni znali da treba raditi carski kad jos nisam isla ni na komisiju?
Mada se iskreno nadam da ce beba sacekati do termina,jer sad zaista mirujem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image].

hanabanana -> RE: Carski rez (28.12.2009 14:24:48)

Dotkorica je postupila onako kako treba, jer nema indikacija da bi porod mogao nastupiti. Nema garancije da li će porod krenuti ranije ili ne.

Koliko ja mogu preračunati ti još nisi ušla u deveti mjesec, mada me čudi zašto nemaš češće kontrole. Ja sam nakon ulaska u deveti mjesec išla na kontrolu svakih sedam dana, a kad sam ušla u 39 sedmicu išla sam na kontrolu svaka 3-4 dana.
Isto tako sam znala da ću roditi na carski rez, ali moj je ljekar išao za tim da dijete što duže bude u stomaku.

Zašto moraš na carski rez?

deckic -> RE: Carski rez (28.12.2009 14:33:56)

Idem zbog mioma na materici. A nisam ja usla jos u 9. mjesec, tacno kad mi bude sljedeca kontrola ja cu imati 36 sedmica i 5 dana. Samo me je to strah sto je beba spustila se glavom u karlicu, ali eto doktorica kaze da nece ranije krenuti (pa valjda moze ocijeniti). Poslije te kontrole kad udjem u 9.mjesec bice mi cesce kontrole.
Nadam se da ce biti sve ok, ali lakse mi je kaad ovdje s vama podijelim svoje brige[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

hanabanana -> RE: Carski rez (28.12.2009 14:41:22)

Ma naravno da može ocijeniti, ništa ne brini.
Normalno je da je beba zauzela položaj za porod.
Ne brini.

bini -> RE: Carski rez (29.1.2010 11:23:59)

Pozdrav svim forumasicama, interesuje me da li se cr moze unaprijed dogovoriti sa svojim dr., koliko se placa cr i da li se moze odrediti onako odprilike datum poroda? unaprijed vam hvala

H... -> RE: Carski rez (25.3.2010 7:53:49)

pozdrav svima...
jel neko ima iskustvo sa porodom a da je ranije imao povredu kicme???

ili tacnije frakturu prvog prsljena i nagnjecenje s lijeve strane (to je dijagnoza moje kicme)
kada sam svoju dr.koja mi vodi trudnocu pitala jel moguce roditi prirodnim putem...nije bas bila slatkorjeciva samo je rekla da me nece ona poradjati i nece nista reci za druge dr. to ce oni da odluce tacnije dr.koji me bude poradjao...a obzirom da se prvi prsljen skroz pomice sa svog mjesta a kod tebe(tj.mene)je vec slomljen nije bas sigurna o kakvom ce porodu biti rijec...

marelica9 -> RE: Carski rez (25.3.2010 8:16:02)

ne sikiraj se draga H...mislim da doktori znaju koji je najbolji porod u tvom slucaju, ali moj ti je savjet da vec sada nadjes doktora koji ce te poroditi i da ti on vodi trudnocu...ipak ce on biti vise upucen u tvoj problem

H... -> RE: Carski rez (25.3.2010 8:21:08)

hvala marelica9...pa ja sam tek usla u 5.mj. i u 7. idem u Sarajavo jer cu se tamo poroditi, i onda detaljno sve vidjeti sa doktorom...hvala u svakom slucaju

mojbebac -> RE: Carski rez (25.3.2010 13:23:26)

IZVORNA PORUKA: b'''

Pozdrav sv'm forumas'cama, ''teresuje me da l' se cr moze u'apr'jed dogovor't' sa svoj'm dr., kol'ko se placa cr ' da l' se moze odred't' o'ako odpr'l'ke datum poroda? u'apr'jed vam hvala

to vjerovatno zavisi od doktora do doktora ...... meni je dr. savjetovao CR jer je beba bila jako krupna, a moja karlica uska .... nisam dobila bolove, 10 - og maja mi je bio termin, i dr mi je rekao da izaberem dan, i eto ja sam odabrala 14 - ti i porodila se, bolove nisam dobila tako da mislim da se sad dr - om moze to dogovoriti .....

Nanica Sarajevo -> RE: Carski rez (26.3.2010 13:12:57)

Draga H...
i za manje stvari preporucuju doktori carski rez...
Tako da je to to....
Ma ne opterecuj se... sve ce to na vrijeme da se sredi, samo nadji dobrog doktora da ti to uradi....

H... -> RE: Carski rez (27.3.2010 7:39:04)

hvala ti Nanice na utjesnim rijecima...ma ne sikiram se ja bas puno...samo da sve bude hajirli i da i bebica i ja budemo dobro...

Nanica Sarajevo -> RE: Carski rez (27.3.2010 21:03:54)

I ja sam rodila na carski, opet sam trudna i opet ce ici carski...
Boli... ali boli i kada se porezes na papir :)
Carski obicno ide dvije-tri sedmice prije termina, samo da znas da se psihicki pripremis :)

SRETNO!

H... -> RE: Carski rez (28.3.2010 10:27:53)

bas si srce...Nanice... imam ja jos pola trudnoce do termina...1.9. al bit ce to dobro...ljubimo vas punoooo

Nanica Sarajevo -> RE: Carski rez (29.3.2010 15:29:41)

[sm=smiley1.gif]
samo polako!

jasmin -> RE: Carski rez (29.3.2010 15:41:11)

IZVORNA PORUKA: Nanica Sarajevo

I ja sam rodila na carski, opet sam trudna i opet ce ici carski...
Boli... ali boli i kada se porezes na papir :)
Carski obicno ide dvije-tri sedmice prije termina, samo da znas da se psihicki pripremis :)

SRETNO!

Hej Nanice,prvi put cujem da carski rade toliko prije termina,to je bas puno bez nekog opravdanog razloga jer bebici je svaki dan bitan u 9 mjesecu.Ja sam dva puta rodila putem carskog reza.Nije mi ostao u ruznom sjecanju ni jedan put.Vise je primjetan oziljak koji sam zaradila kao dijete cakijom kojom je rodjak pogodio desnu ruku i to sirine pola centimetra,nego oziljak od carskog reza koji sam zadnji imala prije godinu i 6 mjeseci.Drugi mi je radjen 2 dana prije termina.Radjen je laserskim nozem.
Bice sve ok H...,sve je za zenice i drage mamice.

Nanica Sarajevo -> RE: Carski rez (29.3.2010 22:02:18)

Pa nekada carski rade i nakon termina ako se bebica nije okrenula ili nesto slicno, ali ako se zna da ce zbog nekih komplikacija kod majke raditi carski, idu ranije, ne cekaju da dodje do pocetka trudova ili nesto... Meni su zbog mioma radili carski i vec u 6tom mjesecu su mi rekli da ce se raditi 2 sedmice prije termina... i jos jednoj zeni koja je bila samnom (eh, sad se ne sjecam zasto je njoj bio carski).
No nije sada ni bitno, bitno je da je sve gotovo i to sretno i da je bebac tu :)

tajcika -> RE: Carski rez (2.4.2010 20:27:31)

molim vas da mi ako je moguce objasnite proceduru vezanu za carski rez,u ponedeljak bi ako Bog da trebala ici na komisiju,sta da ocekujem na toj komisiji,da li oni odrede datum,ljekara koji ce raditi,sta treba ponijeti od nalaza i sl.

tajcika -> RE: Carski rez (3.4.2010 11:14:46)

imal li neko sa ovim odgovorom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image],vidjela sam da je neko slicno postavio i samo mu je odgovoreno za nalaze krvi i ekg,a mene interesuju i ostale info

Anidae -> RE: Carski rez (24.5.2010 23:25:37)

Kakvo je budjenje iz anestezije? Cula sam jako losa iskustva, doduse od dosta starijih zena... Sve moje rodice i prijateljice, ali zaista sve, porodile su se prirodno, jedino ja moram na carski zbog placenta previae i iskreno, pomalo se plasim...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

leona81 -> RE: Carski rez (24.5.2010 23:41:08)

ja sam se probudila na stolu i boljelo je jer ne daju odmah nesto protiv bolova, al boljelo me mozda tih sat i onda sam bila ok, pricala na telefon, sve 5...gore sam podnijela operaciju slijepog crijeva kao klinka...
uglavnom sisla dole drugi dan, hodala, trazila da mi skinu kateter i isla normalno u wc i brinula se o bebi...na pocetku je tesko al iz dana u dan sve lakse...uzdignute glave izasla iz bolnice i nosila sve svoje stvari a mm samo dala bebu:)

od nalaza ja sam radila samo krv prije carskog, za komisiju...sve ostalo sam radila dan prije carskog, kad sam legla u bolnicu...na komisiji mi nista nisu radili, moj dr im rekao da me pregledao dan prije, da je beba na zadak i nije se nikad okrenula i to je bilo dovoljno za njih...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>