Tidzi -> RE: Carski rez (25.5.2010 10:12:57)
|
IZVORNA PORUKA: Anidae Kakvo je budjenje iz anestezije? Cula sam jako losa iskustva, doduse od dosta starijih zena... Sve moje rodice i prijateljice, ali zaista sve, porodile su se prirodno, jedino ja moram na carski zbog placenta previae i iskreno, pomalo se plasim...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Na prvom carskom, ja sam potpuno spavala. Sjecam se da sam se malo probudila u sobi, obucena, sredjena, smjestena i poreds muz sa bebicom pokazuje mi bebicu. Znam jos to da je pored stojala zena sa fotoaparatom i slikala nas. (Ovdje je tako, cim se porodis i smjeste te u tvoju sobu, dodju da slikaju muza, bebu i mamu i to je prva zajednicka slikica koju dobijes zajedno sa odkucajima srca bebe, koliko je bila teska, duga...) Ostalog se ne sjecam. A mm kaze da sam jos pitala jel beba zdrava i jeli sve u redu i kad je on rekao da je sve super, ja sam pocela plakati. A ja o tome nemam pojma. S obzirom da sam se porodila u januaru u 19h, ja sam prespavala do ujutro i jutarnje budjenje je bilo sasvim normalno, kao i svako drugo. Nista nisam osjetila, ni mucninu, ni povracanje, bas nista, kao da nisam ni primila anesteziju. Meni su jos rekli da sam tako spavala, jer sam se predhodno poradjala 33h, pokusavajuci roditi bebicu prirodno, dok se sve nije zakompikovalo i ja zavrsila na hitnom carskom, gdje je hvala Bogu sve ok proslo.
|
|
|
|