|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
30.8.2010 18:56:57   
aida.
samedi nemoj da se brines, uzme ona dovoljno... ako je sitnija onda i ne moze popiti propisno. nemoj da se sekiras, bit ce to ok, jest ce kad je gladna...user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1201
30.8.2010 19:51:14   
lejlašh
Tidzi - basum sagolsun, ne daj se, svi smo uz tebe. I ja sam izgubila oca na slican nacin, jako brzo u 49. godini i uvijek ce mi nedostajatiuser posted image

Mi smo danas dobili vakcinu, lijepo je podnio, hB, vagali su ga i sada ima 5150g i 57 cm, masAllah, ali morace na dijetu poguzija moja. Salim se, naravno, ali mi vec ledja otpadaju kad ga nosam, a sta ce biti kasnije.Ma nek je ziv i zdrav, proci ce i to.
Pusa za malu raju

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1202
30.8.2010 20:05:26   
Mona Mohamed
Tidzi, draga..Da Uzviseni Allah olaksa vase boli, podari mnogo imana i sabura tebi i tvojoj porodici. Molim Allaha da tvome babi podari milost i oprost aBd, a ti cini dovu za njega..Dova djeteta za rahmetli oca ili majku donosi dobra djela rahmetliji..Uz tebe smo..Veliki zagrljaj.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 1203
30.8.2010 20:21:52   
Meri29
Veceras smo opet rano zaspali, vec u pola 8. Ja cijeli dan odmaram kad curica cijeli dan spava, sad mi dosadno user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1204
30.8.2010 20:24:06   
aida.
Tako i ja pozelim Erola kad dugo spava user posted image sad gleda u monitor i nesto vam prica dok ja tipkam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1205
30.8.2010 20:26:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Meri29

Veceras smo opet rano zaspali, vec u pola 8. Ja cijeli dan odmaram kad curica cijeli dan spava, sad mi dosadno user posted image user posted image
blago tebi suti i uzivaj mazi se sa muzemuser posted image user posted image imas vremena na pretek.....

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 1206
30.8.2010 20:29:10   
Meri29
Radi nocnu user posted image user posted image E zato igram sudoku user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1207
30.8.2010 20:30:49   
Anoniman
Samedi,nemoj ju nazor gurat da jede ako nece i nemoj se mjeriti sa ostalim bebama...Nijedna nije ista .....Bar A.nije pio kao svoji vrsnjaci nebrini zeno draga ,koliko god popije masalah .
Pit ce vise kad htjedne i ogladni.Samo neznam na koliko joj sati dajes hapu ?
Nemoj brinuti i mi smo sitni draga ,user posted image bitno da su zdravi .
Mona ,sta ima kod vas kako malo pilence slusa ljubimo je punoooooooo.Jel dojis,kako napreduje spava???

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 1208
30.8.2010 20:38:58   
Meri29
Sta nam sad radi Anel, boli li ga guza od inekcije user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1209
30.8.2010 21:09:31   
Anoniman
dobro je docepo se hore dusa moja pa ode ko zvrk pozelio puzati dirati mami sve zivouser posted image guza neboli tek je prva boca.Ima ih jos 4.dobiti.
vidim na fb.majdu s macomuser posted image kako ju maca slusa???
Cupal macu???
Mi imamo jednu malu neko nam ju donijeo mala ba ko mrvica,ja anela setala ona ide sve pod noge a on ju sutauser posted image i uhvatio je cupati jadna macauser posted image neda Bog da je u kuci svu bi je iscupo.

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 1210
30.8.2010 21:25:46   
Mona Mohamed
Drage moje..Aishi se zutilo ponovo javilo. Kada smo ju prije par dana vodili doktoru na pregled, on nam je kazao da je za dvije sedmice dobila pola kg, medutim rezultat nalaza krvi kaze da joj je bilirubin 12. Kada je pustena iz bolnice nakon dva dana, bilirubin je bio 7..
Bas me brine.
Danas sam je u 9:35 ujutro iznijela na sunce i za samo 15 minuta njena koza je jako pocrvenjela. Unijela sam je u stan, malo hladila jastucicem, i kvasila rucice i nozice vodom..Nakon 10-ak minuta otprilike bila je uredu. Ona i dalje doji hvala Bogu svakih 2 sata..A nekad svakih sat vremena..Voli da se mazi i nece da spava sama..To sam ja kriva. Nisam joj mogla odoljeti.user posted image
Nekih sat vremena pred zalazak sunca ostavila sam je u pelenama pokraj prozora jer tad sunce nije toliko jako..I sutra cu aBd jakjo poraniti i na sami izlazak sunca je iznijeti, pa i kada bude zalazilo..Naredna kontrola i vadenje krvi nam je za dvije sedmice. Zaista se nadam da ce biti ok aBd..Jer ovo zutilo me vec pocinje nervirati..

Trudit cu se da cesce *upadam* na ovu temu kako bih upoznala jos svojih forumasica, njihovih bebica i kako bismo razmijenile iskustva i naucila mnogo vise.user posted image  Lijepi pozdrav.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1211
30.8.2010 21:31:03   
aida.
Mona, draga, iskreno se nadam da ce sa tvojom Aisom sve biti ok a sigurna sam da hoce... Sve je to normalno i zutilo i osjetljiva koza i neodoljivi osjecaj mirisa bebe user posted image user posted image i mi se nadamo i zelimo da se jos cesce druzis sa nama na ovoj temi... i ja nekad nemam vremena da udjem danima a nekad visim na forumu-kao danas, nije tesko pogoditi zasto-danas kisa user posted image user posted image ljubi nam malu princezicu...

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1212
30.8.2010 21:51:52   
samedi
IZVORNA PORUKA: felix

Samedi,nemoj ju nazor gurat da jede ako nece i nemoj se mjeriti sa ostalim bebama...Nijedna nije ista .....Bar A.nije pio kao svoji vrsnjaci nebrini zeno draga ,koliko god popije masalah .
Pit ce vise kad htjedne i ogladni.Samo neznam na koliko joj sati dajes hapu ?
Nemoj brinuti i mi smo sitni draga ,user posted image bitno da su zdravi .
Mona ,sta ima kod vas kako malo pilence slusa ljubimo je punoooooooo.Jel dojis,kako napreduje spava???

Dajem joj na svaka 3 sata,nekad i 3.5,nekad popije sve odjednom a nekad nece nikako,kao npr.juce i danas,nece pa nece. Evo danas je zadnji put hapila u pola 7 i zaspala u 7 i jos se ne budi da jede. Sad cu joj napraviti pa da vidim koliko ce popiti. Nekad zna popiti flasicu u 8 navece i do 6-7 ujutro se ne budi da jede. I kad se probudi ne place nego se samo vrti u kreveticu. Bas skroz malo jede. Nekoliko puta sam ustajala po noci i davala joj flasicu da makar malo popije,a ona nece da se probudi i gotovo. Sve mislim da bebe vise napreduju ako po noci hape,a ona se nikako ne budi po noci,ma ne znam vise sta da mislim.user posted image
Znam da je ona sitnija beba i da ne treba da je poredim sa drugim bebama,ali jednostavno me srce boli. Kad sam je sa 3 mjeseca odvela na vakcinu,kaze meni sestra " pa zar ona moze primiti tu vakcinu?" Na moje pitanje "zasto?" ona odgovori "Pa meni izgleda kao da nema ni 2 mjeseca". Nisam znala u tom trenutku sta da joj kazem,neka tuga me uhvatila a i bijes,ma sve odjednom! Bas sam nesto bezze danas,ne zamjerite user posted image

Mona,nadam se da cete se ubrzo rijesiti tog zutila. Razumijem te potpuno, user posted image

Aida,neka je vala kisa pala,bas je lijepo kad si tu user posted image  jubi nam malog drugara!!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1213
30.8.2010 22:01:46   
aida.
I to mi je neka medicinska sestra, puu... user posted image Nemoj ti da se brines, ona spava-napreduje, da je gladna budila bi se, samo se ti nama ne brini... Ona je sitna, malena, narast ce i vidjet ces kako ce brzo da sustigne svoje vrsnjake... Ako je jela u 7 nije to nista sto se do sad ne budi... Spava, najela se od toga sto je pojela i sad uziva lijepo joj u carstvu snova user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1214
30.8.2010 22:11:37   
Anoniman
joj sestre grruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tko je postavi da radi.Ma nebrini draga sta bi nama tek rekla ja anela odvela na vakc.kad je imao 2.5 kg nema gdje da da same koscurice bileuser posted image nidje mesa.....
Znam da ti nije lako,nije ni meni bilo iskreno sta sam puta plakala na netu kad vidim bebe bebele napreduju samo anel zaskrgljo nesto aman posle sam skontala i rekla ma briga me samo neka je zdrav.
Ja sam do mozda 10mjes.ustajala anelu davala flasu na snu svaka 3 do 4 sata stas luda bilauser posted image djete spava ja ga trpam nikad se nije sam budio i kad je nije kmecao da nemoze cekat flasu.
Sve dodje na svoje nebrini,nije niko isti na svjetu...
Pa vidis meni dans rece dokt.na hitnoj kao koliko mu je mjes. reko 14.,mjes.kao sitan mi je al tako jadno rece.Reko gospodjo nije ni cudo rodio se sa 2kg.a nemoze biti debeo jer vidi mene i mm.kako smo slanguser posted image A.se na nas baciouser posted image ocito.....
Mene to nedira kao prije sto,jest priznajem.
Boze moj sitan je ima sitnu kost nije bebli kao ostala djeca sigurno al je zanimljiv veseo smjesan sve zna i sladak je nije sto je mojuser posted image user posted image
Vidjetes kad ojaca abd.sama ce se buditi ja sad A.ukidam nocni obrok al dzaba on se budi i place vriska ga stoji,snjim pravim flasu kao da je mala beba
Pusa velika
Nebrini mama :-)))
Samo,joj nemoj nazor davati,neka jede koliko moze i kad hoce.
pusa

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1215
30.8.2010 22:12:42   
danijela27
sad za sad nemamo ture user posted image user posted image user posted image
malo je pekmeza al sve uglavnom ok. malo se nosamo i mazimo pa ce brzo proci.
samedi nemoj se brinuti bitno je da je bebica zdrava. i sama sam bila sitna kad sam bila bebica, kud ces vise kad je u meni bilo 2.200 g a da me vidis sad masala user posted image
mona i ja ti izvodim predvece svoju. ja mislim da je ujutro jos uvijek vruce, jedino da poranis pravo.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1216
30.8.2010 22:26:16   
Anoniman
mona nadam se da cete sto prije rijesiti probleme sa žuticom,nikola ju je imao citavih mjesec dana,sto vise na svjetlosti i doji ga ,sve ce biti dobro,no sikirikiuser posted image Nikola pajki a i ja cu sve mi se cini za njim,vani je bas hladno,kisa pada ma pravi ugodjaj za spavanja.. lijepi pozdrav...

(odgovor članu danijela27)
  Neposredna veza do poruke: 1217
30.8.2010 22:40:09   
samedi
Hvala vam drage moje,bas ste me oraspolozile user posted image Mene kad neko vidi reko bi da sam rodila dijete od 5kg kolika sam a ni mm ne zaostaje user posted image ali eto,doduse i ja sam se rodila sa 2700gr a sad sam sira nego duza user posted image Jos kad mi pocnu davati gospodje komentare kad me vide " Jao pa ti si sebe debljala a ne bebu,sve tebi otislo a tako sitna bebica" dodje mi da ih da izvinete na^ijem nogom u g... Ko da sam ja mogla reci "hej bebo de se ti debljaj a ja necu,de nek se tebi prima a ne meni! user posted image

Evo sad je popila 100ml i to nije se ni budila. Ma necu nazor joj gurati hranu vise. Gora sam ja,isprepadana,cim nesto cujem,neke crne misli me uhvate. Npr.neka beba dobila proljev i smrsala pola kg a ja odma kontam pa kako bi moja Nejra,ne dao Bog da dobije proljev,pa ona nema od cega ni smrsati. Ma budala zesca,ni ova moja glava me ne slusa,ja sama sebi govorim "nemoj tako misliti,nece se nista desiti,sve je u redu" a mozak i dalje fercera 100 na sat,nista ne slusa sta mu govorim user posted image
Jos u zadnje vrijeme ne mogu da spavam,po cijeli dan zijevam i jedva cekam kad cu leci i kad napokon legnem mrtva umorna,oci se upale ko fenjeri i san nece i nece.

Ma Anelko je meni nesto drag ma ne mogu ti opisati,ne znam zasto,ne znam ni tebe ni njega,ali nekako smo se "upoznali" user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1218
30.8.2010 22:41:23   
samedi
lilix draga,viris,viris user posted image kako nam je generacija?? user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1219
30.8.2010 23:05:48   
Anoniman
joj draga samedi,samediuser posted image user posted image mani crne misli neskaci za svaki plac,sitnicu polako draga sve ce ti to na kraju da dosadi kad predje u ritual.Dodse nemam ti,sta reci bila sam sto puta gora od tebeuser posted image al zato,ti ja sad ko fol iskusnija govorim da nebrines jer nemas potrebe
Ja sam A.kad je imao 8mjes.trpala trpala,pa mu stomak zeznilauser posted image povraco posle .....
Nemoj ti tako,radije pomanje a cesce isto ti dodje na kg.user posted image
A.je sada veliki pa popije 150ml do 200ml dok su nasi vrsnjaci davno pili 150 do 200ml.
Nezamaraj se mila.....
Pa ja sam bezbeli anela rodila malog jos,kao nedonosce sa 2240gr.ma nista sitnije ni manje niti sam vidjela niti drzala .....
Evo ga na hajr boze odhranila sam ga sada ima 14.mjes i 9750gr.
I taman je on,meni user posted image boze zdravlja samo.
Hvala mila na komplimentu,i ti si meni dragauser posted image pusa maloj zezalici:-)

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 1220
31.8.2010 8:08:07   
Meri29
Jutro user posted image Nas probudio tajo, dosao sa posla. Sad cemo malo jesti i pravac tuta user posted image
Mona kako se ti brines oko svoje bebice. Bas lijepo za procitati da ustanes u zoru da je izneses na sunce, spava sa tobom (ni ja nisam mogla odoljeti svojoj ljepotici user posted image ).
Zutica ce proci, skoro sve bebice je imaju, sunce i dojenje sto kaze Samedi i bice ok user posted image user posted image
Kako nam Samedi jutros mala drugarica, je li sta jela user posted image
Anel nam danas prima drugu bocu user posted image
Inace mi imamo tri mace i Majda se igra sa sve tri, vise ih cupa nego sto ih mazi pa su one sad u fazi bjezanja cim Majdu vide, ali proci ce valjda i to user posted image

Ostalim bebicama i mamicama user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1221
31.8.2010 8:20:14   
zeze
jutro.
ja sam postala zabrinuta, vec nekoliko puta Naida vrisne u snu, ali nije bilo toliko jako, sinoc je toliko vrisnula da sam i ja pocela plakat sa njom. Stvarno se ne vidi na njoj da je nesto muci, ali tako me sinoc prepala odmah me presjeklo preko stomaka. Jel to mozda znak neceg?

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1222
31.8.2010 8:40:25   
samedi
Jutro i od nas! Malena je jela jutros u 6,popila 120ml i zaspala.evo  je jos pajki kraj mene user posted image  
Majdica je dobra user posted image  i moja stalno nesto cupa,sve i svakoga,niko ne ostane postedjen user posted image user posted image
Zeze,ja mislim da je to normalno,i moja se trzala u snu i nekada vristala,bez budjenja,ja je malo smirim i ona nastavi pajkiti,no sikiriki!
Veliki pozz svima,odoh sad za poslom,evo je budi seee

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1223
31.8.2010 8:53:38   
kanita25
jutro i od nas user posted image
mi smo suuuper pajkili ...a mama jutros ovako posle budenja iz carstva snova user posted image user posted image  user posted image seka nam ustala prije  i otvorila frizider sve povadila i prosula po kuhinji ...pavlake na sve straneuser posted image user posted image  dok ocistih prode me volja i za kafuuser posted image
juce smo primili prvu bocu i samo sam malkice zaplakao..dusa mamina prespavao cijeli dan...sreca jer smo imali ne najavljeni iftar pa nam trka-frka cijelo poslepodne..ne znam ni kako bi da je bio nerovozan..
za 7 dana sam dobio 300 gr sad imamo 4950user posted image  mali mamin bumbarkouser posted image user posted image

tidzi basum sag olsun..znam da ne postoje rijeci da te utjesimo..mislimo na tebe..cuvaj nam svoje pilice..

Leena hvala na pozivu..potrudicu se nekako organizovat pa da se vidimo ako Bog da..bas bi voljela da se upoznamouser posted image
Mona user posted image  joooj mrzim te dosadne zutice i sve sto napada malene bebice...nadam se da ces nam brzo pisati da se princeza rijesila te napasti zutila..uzivajte u tim neodoljivim trenutcimauser posted image  znam kako jeuser posted image

idacha jel nam se to pakujes,nema te par dana?kako je drugar?user posted image

lilix gdje si ti sa svojim kolacicima,kako je princezauser posted image

meri nasmija me najutro sa bjezanjem maca user posted image user posted image  user posted image user posted image za Majdu

pozdrav svima evo zovu moji indijanciuser posted image user posted image
ljubite bebare

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1224
31.8.2010 8:57:15   
rose 87
jutro i od nas,mi smo jutros poranili u 6 ustali,pa smo pili kafu,jutros sam mu dala plazmu da jede sam,stavila mu u njegovu zdjelicu,izlomila i on sam mrljavio rukicama dusa moja,inace brine me sad malo jer nece da jede,vjerovatno ga boli grlo,manje kaslje ali je nosic i dalje zacepljen,za rucak pojede par kasikica i to kad ga prevarimo,nadam se da ce ovo brzo proci
kako su nam druge bolesne bebiceuser posted image user posted image user posted image
felix vi primate boce,ma ni mi nismo nista puno bolje u petak ce 7 dana kako je bolestan pa ako ne bude bolje vodit cu ga opet da vidim sta ce nam reci ako nas ne izbace jer smo u zadnje vrijeme stalno kod ped. a sta cu kad je bolestan,sta ste vi pili za anemiju,mi smo dobili legofer ali nikako ga nemogu prevariti da popije cak ni sprica ne pali,cini mi se da bi se radije ugusio nego proguto
tidzi basum sag olsun,neznam vise sta bih ti rekla osim da probas biti jaka zbog svoje djecice
samedi nemoj da se brines,ako je zdrava i vesela znaci nista joj ne fali i nije gladna pa nemozemo biti svi isti kao ni bebice,a ti komentari user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bolje bi bilo ljudima da vode racuna o svojim problemima
mona user posted image user posted image user posted image nadamo se da ce malena aBd brzo da se rijesi tog zutila dosadnog i da ce poceti da se druzi sa nama,a i moj user posted image i ja spavamo zajedno zadnjih mjesec dana nemam srca da ga pustim da place u kreveticu pa se tjesim da ce i to proci nekada aBd pa se vise nece dati maziti,treba to iskoristit dok su jos maliuser posted image
svima veliki pozrav i puse malim user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *