|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
31.8.2010 9:14:32   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: aida.

Mona, draga, iskreno se nadam da ce sa tvojom Aisom sve biti ok a sigurna sam da hoce... Sve je to normalno i zutilo i osjetljiva koza i neodoljivi osjecaj mirisa bebe user posted image user posted image i mi se nadamo i zelimo da se jos cesce druzis sa nama na ovoj temi... i ja nekad nemam vremena da udjem danima a nekad visim na forumu-kao danas, nije tesko pogoditi zasto-danas kisa user posted image user posted image ljubi nam malu princezicu...

I ja se iskreno nadam da hoce uz Boziju pomoc..
I ja jako cesto visim na RR no u posljednje vrijeme nisam bas aktivna..Ne kao prije..Vise citam..Malo mi je teze *pohvatati* jer su mi svi uglavnom novi..Osim Kanite.user posted image
Evo..Javih se ovo jutro..Popravljam se.user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1226
31.8.2010 9:16:52   
bebacha
evo i nas.meni vala godi ovo vrijeme i kisa al je bas naglo zahladnil i nece biti nekog veceg pobljsanja sljedeci 7 dana
jesen stizeeeeeeeuser posted image user posted image
Alen se probudio u 8,malo jeo,malo se igrali i evo opet spava s sinoc se budio cini mi se svaki pola sata.nije kakio evo vec 4-ti dana,bas me to mucio. 

Tidzi neznam sta da napisem osim da mi je zao.
Mona bice to sve ok.
Samedi nebrini da zbog toga,ona jede koliko je njoh potrebno.ne poredi bebe nikad.
Kanita imam curice koje su jakooo slicne u nestaslucimauser posted image user posted image user posted image
Aida nek si ba malo kod kuceuser posted image user posted image user posted image zato kisa i pada
odi pravit dorucak pa tipkam kasnije

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1227
31.8.2010 9:20:58   
MaminaBeba
Mile moje da se brzinom javim dok čekam patronažnu sestru da dođe. Ovih dana skroz slabo imam vremena da uđem na forum i opustim se. Moj Jaman prava ljutica, nekad mi dođe da plačem sa njim skupa kada se rasplače, a ja ne znam šta mu je. Mislim da su grčevi, pa onda mislim da nisu, ma ne znam ni ja sama. Kada njemu nadođe da plače, čini mi se da se čuje do zadnjeg sprata u zgradi.. Pa ja nosam, ljuljam, pjevam, otrca jezik pjevajući.. Ako ga samo ljuljam, a ne pjevam, opet plače.. user posted image .. Ja sam kriva što sam pustila da svako ko dođe uzima dijete iz ruke u ruku, malo se poigra, pa ga rasplače, a ja ostanem sa djetetom ljuljajući po čitavu noć.. Još on neće nikako da ga neko drugi ljulja, samo se smiri kada ga ja uzmem i pjevušim, duša mamina.. Ali evo ja kao zombi! Ne sjećam se kad sam spavala zadnji put! I kada on spava, ja ne mogu da osmorim, dok ugostim narod što dolazi, vremena nemam da se na ogledalo pogledam.. Evo danas će mm kupiti onu ljulju Gracovu na baterije, jer mi stvarno ruke otpadaju više, pa ne bi li mi se tu smirio.

Dojim ga, ali je puno halapljiv i često mi se zagrcne, a ja hoću odmah da umrem od straha, uhhh kako se toga bojim. A danas nam je 24 dana u dobar čas, sve mislim da ga izvedem malo vani ne bi li mi bio mirniji, jer neki dan sam ga vodila malo do mame i do svekrve, ali u autu smo išli, tako mi je miran dok se vozi, sam se sa sobom u korpi igra i brzo zaspi..

Samedi mila i kod mene je ista situacija, dosta meni više gospođa sa komentarima, dođe mi da ih sve zatjeram... Ja sam oduvijek imala maximalno 62kg, prije trudnoće, sada poslije poroda skoro ništa nisam skinula, grozna sam... Najgore je što sam neki dan obila tržni centar tražeći odgovarajuće hlače za sebe, vjeruj da nisam našla broj hlača za sebe. Ja sam posebno ostala krupna u donjem dijelu tijela, noge su mi ogromne, a i guza!

Mona dušo, zašto ne probaš davati malenoj glukozu? Nama je super super super pomogla! Meni je doktroica to propisala, kada sam ga vodila za žutilo. Davala sam mu onoliko koliko je htio popiti između svakog obroka. Žutilo se povuklo za 2-3 dana. Ljubim vas! :*

Tidži
mila... Primi moje iskreno saučešće... Beskrajno mi je žao što si izgubila oca.. user posted image

Zeze
mašallah za Naidicu! :))) Prava djevojka! A med je medeni! Spava li tvoja Naida lijepo? I Boga ti, zna li se rasplakati pa da ju jedva smiriš?? Ja ne znam šta da radim mom Jamanu kada se to desi, duša me moja boli.

Malena kako si mi??? user posted image

Sve mile ženice, puno zagrljaja od mene i mog malenog princa.. Ljubim vas!!! :)) Žo mi je što češće ne mogu da svratim i da čitam, ali ja čim imam vremena uđem na forum pa bar iščitavam, ako nemam vremena da se javim.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1228
31.8.2010 9:22:08   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: samedi

IZVORNA PORUKA: felix

Samedi,nemoj ju nazor gurat da jede ako nece i nemoj se mjeriti sa ostalim bebama...Nijedna nije ista .....Bar A.nije pio kao svoji vrsnjaci nebrini zeno draga ,koliko god popije masalah .
Pit ce vise kad htjedne i ogladni.Samo neznam na koliko joj sati dajes hapu ?
Nemoj brinuti i mi smo sitni draga ,user posted image bitno da su zdravi .
Mona ,sta ima kod vas kako malo pilence slusa ljubimo je punoooooooo.Jel dojis,kako napreduje spava???

Dajem joj na svaka 3 sata,nekad i 3.5,nekad popije sve odjednom a nekad nece nikako,kao npr.juce i danas,nece pa nece. Evo danas je zadnji put hapila u pola 7 i zaspala u 7 i jos se ne budi da jede. Sad cu joj napraviti pa da vidim koliko ce popiti. Nekad zna popiti flasicu u 8 navece i do 6-7 ujutro se ne budi da jede. I kad se probudi ne place nego se samo vrti u kreveticu. Bas skroz malo jede. Nekoliko puta sam ustajala po noci i davala joj flasicu da makar malo popije,a ona nece da se probudi i gotovo. Sve mislim da bebe vise napreduju ako po noci hape,a ona se nikako ne budi po noci,ma ne znam vise sta da mislim.user posted image
Znam da je ona sitnija beba i da ne treba da je poredim sa drugim bebama,ali jednostavno me srce boli. Kad sam je sa 3 mjeseca odvela na vakcinu,kaze meni sestra " pa zar ona moze primiti tu vakcinu?" Na moje pitanje "zasto?" ona odgovori "Pa meni izgleda kao da nema ni 2 mjeseca". Nisam znala u tom trenutku sta da joj kazem,neka tuga me uhvatila a i bijes,ma sve odjednom! Bas sam nesto bezze danas,ne zamjerite user posted image

Mona,nadam se da cete se ubrzo rijesiti tog zutila. Razumijem te potpuno, user posted image

Aida,neka je vala kisa pala,bas je lijepo kad si tu user posted image  jubi nam malog drugara!!!

Polahko, draga Samedi..Vjerovatno beba uzima dovoljno dok ne place, ne histerise, ne hvata je nervoza..I dobro je da je ne poredis s ostalim bebama jer je ona jedna, jedina, originalna i nije zasluzila poredenje sa drugima.user posted image  
Moja djevojcica je sprva jako slabo ruckila..zbog zutila..mada se budila skoro svakih dva sata ali ubrzo zaspe, a ja kao neiskusna apsolutno nisam imala ideju da zbog zutila ona mnogo spava i da ju je skoro pa nemoguce probuditi.
Sestricu i slicne sestrici na ignore. I nama su govorili u smislu..aj kako je malecka, kako je sitna, pa sta si to rodila..Valjda je to trebalo da zvuci kao sala..no ja sam uvijek odgovarala, a i dan-danas znam reci: Niko vas ne tjera da je volite..
Ti samo mazi i pazi svoju bebicu, a ona neka rucki kada hoce..Zna ona to bolje nego mi. Meni je doktor rekao da je budim svakih 2 sata da rucki..I kada sam uspjevala, ona nije htjela..I pored tolike uspavanosti, uspjela je dobiti pola kile za dvije sedmice sto je za nas ogroman uspjeh obzirom da je imala malu kilazu kad je rodena..Onda je doktor rekao neka rucki na zahtjev, kada ona hoce..
Veliki zagrljaj. Ne mijenjaj dragocjene trenutke sa bijesom, srdzbom. Nedostajat ce kasnije kada bebice porastu. Big hug.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1229
31.8.2010 9:32:41   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: zeze

jutro.
ja sam postala zabrinuta, vec nekoliko puta Naida vrisne u snu, ali nije bilo toliko jako, sinoc je toliko vrisnula da sam i ja pocela plakat sa njom. Stvarno se ne vidi na njoj da je nesto muci, ali tako me sinoc prepala odmah me presjeklo preko stomaka. Jel to mozda znak neceg?

Draga Zeze, psiholozi smatraju da bebe upravo tada ruzno sanjaju..Da ne kazem imaju nocne more..
Aisha isto tako zna pustiti neki glas kao jecanje ali malo kasnije. Vrlo je vazno bebe ne buditi dok ruzno sanjaju vec ih lagahno pomilovati, tiho kazati nesto tek toliko da cuju majcin glas i da se smire.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1230
31.8.2010 9:40:44   
Mona Mohamed
Mamina Bebo, mozda su bas grcevi..Vidis li kako vrti nozicama i rucicama..Pokusaj opisati pa ce ti neka iskusnija mama kazati jesu li ili nisu..
Pokusaj ga staviti u polozaj tako da mu glava bude blizu tvog srca..Tada se bebe obicno smiruju..I malo ga ceskaj po ledima, lagahno masiraj..Mozda se i ulezao djecak pa mu dosadilo..I pjevusi..To sigurno pomaze.
Imamo glukozu..Od prosli put..Dat cu joj. I prosli put sam davala.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1231
31.8.2010 9:44:19   
veeseelaa

joj draga ovako je i moja par dana se ponasala kad je bila malena beba, ja sam to pripisala grcevima.... kupi jecam na pijaci i dobro ga iskuhaj u vodi da se raskokaju zrna, zatim joj daj koju kasikicu te vode
Vidi u apoteci sta imaju protiv grceva, sad se vise ne sjecam imena al znam da mi je tih dana valjao i jecam i to sto su mi dali u apoteci
Za dan-dva bila je drugo dijete, vise se cak grcevi nisu javljali

< Poruku je uredio veeseelaa -- 31.8.2010 9:45:14 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1232
31.8.2010 9:47:41   
Meri29
kapi Espumisan, to smo mi koristili kada smo imali grceve

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1233
31.8.2010 9:59:12   
samedi
Mona,Bebacha,MaminaBeba, Kanita,hvala vam puno na utjesnim rijecima!!! Bas ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

MaminaBebo,ja sam svojoj davala Sab simplex/Espumisan kapi i Plantex caj ali budi oprezna sa cajem,ja sam davala caj na flasicu i malo pomalo malena vise nije htjela da doji,navikla se na flasicu,pa cim malo treba povuci vise ona nece,znala je poplaviti od vristanja a nece da doji,i onda je i meni polako nestajalo mlijeka,ma sve se sastalo,tako da smo jedva mjesec dana dojili,plus sto je dobila 500gr za taj prvi mjesec. Ako ga svi nosaju,prevrcu,igraju se sa njim,vjerovatno se unervozi,znam kako ti je,i ja sam je jedva smirivala,svi odu a ja je ljuljam,nosam i smirujem. Nadam se da ce ti ta ljulja pomoci! I probaj ove kapi,ne skode a mozda mu pomognu,moze ih piti od 15.dana zivota. I probaj mu caj dati na kasicicu. Sretno!!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

Neposredna veza do poruke: 1234
31.8.2010 10:16:40   
Zoe
Pozz drustvo drago user posted image user posted image user posted image user posted image
Vidim, svega imauser posted image
Tidzi, basum sag olsun,user posted image user posted image hB jos nisam dozivjela ali pri samoj pomisli da izgubim jednog od roditelja dusa mi se stisneuser posted image Polahko, samo sabura, vrijeme lijeci sve, eto i marijanna ti je kazala...Zao mi je sto se slomilo to na dojenju i bebi, srce drago, ali hB eto lijepo ti papa, sretno na pregledu...
samedi duso, pa nemoj da se obazires na raju, uglavnom nutkaj je da vidis hoce li papati, ako nece pa vjerovatno srce nije gladna, da se plaho no sikiriki da ti kazem da moja dajdzinca ima malenu od 2,5 god koja ima 10-11 kila, mala je tako simpaticnaa, zdrava i zivahna, samo je mali svrco i sta bi saduser posted image , a za komentare - pa bona, nek na jedno uho udje a na drugo izadjeuser posted image
Mona Muhamed, mozes svoju mazu ujutro i predvece po 30 min drzati raspremljenu kraj prozora ( ako je toplo u sobi), okreni je i na stomacic, da se osunca sva, nadam se da ce biti dobro , ali ako i to ne uspije nemoj se brinuti, znam da se sa glukozom to moze rijesiti, pitaj pedijatra, moja prijateljica je malom dala kocku secera rastopljenu u vodi ( sad neznam tano omjer vode) a po savjetu babice ( ne znam koliko je dugo davala) i proslo ga zutilo...
Meri, cestitke za nasu Majdicu, kako je ona svojoj mami sjela na tutuuser posted image user posted image user posted image
Ostale mamice pozz, vidim bebare su uglavnom dobrouser posted image user posted image user posted image
E sad miuser posted image
Farah nam nije jos ozdravila, sad smo dosli od dr., dobili smo Zinnat sirup i veli dr da i dalje koristimo kapi od sljeza, ne smeta za sluznicu nosa, kontrola nam u petak , dotada je i vakcina odgodjena, teski smo 7050 gr ( dobili smo samo 750gr ovaj mjesec - nesto nisam navikla na to kod Farah pa mi malouser posted image user posted image  - doduse ostala mi je samo na 1 nocnom podoju)..
Ljubimo vas puno pa se cujemo opetuser posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 31.8.2010 10:18:21 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1235
31.8.2010 10:21:15   
megi
ej drage mamice samo da vidim kako ste

samedi  nemoj se brinuti oko kilaze, znam da je tesko i ja sam se prvih mjeseci nervrala ali kasnije sam sve pustila, i moja cura je rodjena sa 2,5 kg i nikad nije dobijala kao neke bebe po kilo kilo i po za mjesec, ali ja nisam prestajala da je dojim i ona je hb zdrava, i sad je sitna sa godinu dana imala je 8 kg, ali to meni vise nije vazno,
zato pusti je nek jede koliko moze i bice ona abd super

MaminaBebo moguce da su grcevi ako se javljaju u isto vrijeme svaki dan, vidjeceas ako beba kupi noge prema stomaku, evo cure su ti rekle koje kapi da uzmes, a patronazna nek ti pokaze kako da masiras stomacic

Mona nadam se da je aisa dobro, a koliko ja znam ne mora btii beba direktno izlozena suncu ako je prejako, samo nek bude na dnevnoj svjetlosti

sve ostale mame ljubite te pilice, uzivajte s njima

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1236
31.8.2010 10:28:23   
bebacha
Zoe ona i netreba dobijat vise jer je najcvise dobijala prva 3-4 mjresca.to je tamam.Alen od jutros ne hropce na nos,valjda ozdravi pa da u cetvrtak primi vakcinu.danas smo trebali na skinin usiju al smo i to moorali odgodit

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1237
31.8.2010 10:31:34   
lilix
jutro user posted image ,
ja ovih dana u nekoj frci, ništa ne stižem, malo brzinski virnem da vidim šta se dešava
i sad nemam baš vremena da kuckam, mi smo uglavnom hB dobro, Berina se obradovala ovom zahlađenju pravo, počela je opet da "visi" na siki i uglavnom još uvijek najviše spava
samedi ne sekiraj se za te kilice, koliko ti nejra otprilike dobije za mjesec, po onim nekim tabelicama donja granica je 400 grama, ona pije koliko je njoj dovoljno;
a za komentare tipa - debelo dijete je zdravo dijete- i meni se diže kosa na glavi; i meni tako kad pođu zbog Benje kako je "jadan" mršav sigurno je i bolešljiv user posted image user posted image ; on meni hB osim sredstava za snižavanje temperature drugih lijekova probao nije, hvala Bogu još jednom kažem; kao što felix napisa on je meni hB taman
Mona Mohamed, nadam se da ćete se brzo riješiti tog žutila user posted image , obavezno skidaj bebicu po 15-tak minuta ujutro i predveče skroz golo i drži ga na prozoru, nadam se da će pomoći, mi smo to radili po savjetu patronažne sestre

ih eto toliko od mog javljanja, obaveze,
veliki pozdrav svim mamama i bebama od mojih pilića user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1238
31.8.2010 10:42:13   
lilix
lažna uzbuna user posted image , Beri nastavila da spava
Tidži iskreno mi je žao zbog tvog velikog gubitka, basun sagolsun, vjerujem da čovjeka nikada taj bol ne napusti ali da se vremenom nauči živjeti sa tim...
Zoe miša mu, pa što nam se to ne da drugarici da nam ozdravi user posted image , nadam se da će ubrzo da joj bude bolje
aida znači stolice su se uredovale hB, ali vjerujem da ih ti još uvijek studiozno pratiš user posted image
Meri user posted image za tutu, dobro ste počele
Kanita kakva je situacija, je li se Alona malo primirila?

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1239
31.8.2010 10:53:43   
bebacha
e sto me moj Alen obradova,dusa mojauser posted image user posted image user posted image posto sam pisala ranije da nije kakio ev 4-ti dan ja mu napravim kamilicu i dadnem flasicu i on odma poce piti ko lud i popi 30 mililitara odjednom i poce pljuvat flasicu i smijat se i ja njemu i dalje stavljam flasicu u usta a on lijepo izbaci,okrenu glavu prema dojci,otvori sirom usta i poce udarat rukom od dojku i onda me pogleda i  nasmijala se.ja se istopila,konta djete kakva flasica daj ti meni moju siku.pojede malo sikeuser posted image user posted image user posted image i zaspa.valjda se i ukaki.

Lilix lijepo te je procitat malouser posted image user posted image user posted image navracaj nam cesce

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1240
31.8.2010 10:53:53   
Zoe
Hej lilixuser posted image  a Beri kao i moja klipaca, odmah pajkenjeuser posted image , kako nam je mala dusauser posted image
Eto, ja se nadam da ce Farah sto prije ozdraviti, vala bas mi je tesko gledati kao je nutkam sirupom i s njom se borim da ona to popije, a sad opet jos jedan..jel ko imao iskustva sa ovim Zinnatom, kakav je sirupuser posted image  A nosuser posted image user posted image , samo ga cistim - a vazda ima nesto, vrijeme mi je da kupim onaj Babyvac...
user posted image user posted image bebacha, Alen ti je mrakauser posted image user posted image , nadamo se da ce brzo kakatiuser posted image
Sad kad napomenu, Fara kad je gladna krene da cmizdri i kako joj se priblizavam i otkrivam siku ona odmah krene sa UUUUUUU i smije se  sa ispruzenim rukicama prema siki, zbilja djeca su blago najveceuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 31.8.2010 10:57:08 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1241
31.8.2010 11:00:58   
lilix
 Zoe moje Beri još nije ustala, ja moram do opštine a ona kao da zna, zainatila se pa spava user posted image , a meni je žao buditi; ne znam stvarno šta bih ti rekla za nosić, ja sam uspjevala sa šljezom sve iščistiti, nadam se da će ti se javiti neka mama koja ima iskustva s tim sirupima
bebacha, ma pusti se ti flašice daj ti njemu siku, ma baš čovjeka obuzme milina kad bebare tako pođu tražiti siku, meni Beri zavrti glavicom, pa je zgrabi i rukicom i navali baš ko malo telence user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1242
31.8.2010 11:04:15   
bebacha
ja sam sinoc zvala i Damira da dode vidjet.vuce Alen moju majicu i to fino uhvati prsticima i ja dignem majcu a on obadvjema rukama je zagrlio i kad sam mu dala da jede cjelo vrijeme je "krio" jednom rukom.bas su djeca luda za dojenjem.uh sto me neka dobrota spucalauser posted image

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1243
31.8.2010 11:35:25   
aida.

IZVORNA PORUKA: bebacha

evo i nas.meni vala godi ovo vrijeme i kisa al je bas naglo zahladnil i nece biti nekog veceg pobljsanja sljedeci 7 dana
jesen stizeeeeeeeuser posted image user posted image
Alen se probudio u 8,malo jeo,malo se igrali i evo opet spava s sinoc se budio cini mi se svaki pola sata.nije kakio evo vec 4-ti dana,bas me to mucio.

Tidzi neznam sta da napisem osim da mi je zao.
Mona bice to sve ok.
Samedi nebrini da zbog toga,ona jede koliko je njoh potrebno.ne poredi bebe nikad.
Kanita imam curice koje su jakooo slicne u nestaslucimauser posted image user posted image user posted image
Aida nek si ba malo kod kuceuser posted image user posted image user posted image zato kisa i pada
odi pravit dorucak pa tipkam kasnije

sto si ljubomorna, hodaj i ti user posted image user posted image user posted image user posted image mi sinoc nismo najbolje spavali,, budio se mamin sin...pred spavanje sinoc dala MU FLASICU, preko noci dojio, sad opet nema mlijeka...ev flasica u ruci... jede i kaki, ev usmrdio mi sobu user posted image user posted image bebacha u nedjelju apoteka nije radila a jucer s obzirom da je maja ono zvala hajd reko u carsiji si pa ces provjerit,, za mast...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1244
31.8.2010 11:39:02   
bebacha
a ja luda zaboravila.Alen bolje i ja zaboravilauser posted image user posted image a hodamo i mi,nismo ljubomorniuser posted image user posted image user posted image e juce smo bez tebe pile kafuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1245
31.8.2010 11:47:06   
aida.
user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1246
31.8.2010 12:24:24   
bebana27
evo i mene malo
juce smo dobili nasu nagradu Ibrahim se je tako lijepo igrao sa njom
on spava i ja hocu da nesto pravim za iftar a ni sama ne znam sta....?
pozdrav za ostale bebe i njihove mame

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1247
31.8.2010 12:24:32   
Mona Mohamed
E super sto mi rece za dnevnu svjetlost..Dnevni boravak mi je full osvjetljen pa i meni trebaju suncane naocale jer malo kao i skiljim..Aisa lezi na fotelji, pokraj prozora i spava..Dala sam joj glukozu i popila je 5 ml..Tolika nam je sprica a  tako nas je doktor savjetovao kada je tek dobila zutilo.
Ima li neki znak kako prepoznati da je zutilo nestalo? Stvarno se radujem tom momentu.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1248
31.8.2010 12:42:41   
Leena
Evo i nas:). Malo smo bolje spavale sinoc, pa je odmah svijet areniji hehe:)))). Esma je, cini mi se, bolje, hvala Bogu.
Samedi, i Esma jede 120ml, i mog mlijeka i dohrane, bas rijetko pojede vise. Jednom je pojela 200ml, ja bila u soku. Tako da ne brines... i ne znam jesam li ti rekla, ali ljubicica ti je med medeni, masalla! A ti sto komentarisu kilazu djeceuser posted image ... Da je gladna plakala bi ti non-stop sigurno, znaci jede dijete koliko joj treba:)
Mona, nemoj se sekirati, proci ce to zutilo ubrzo, aBd.
Kanita, mi cemo sutra u skitnju ako ne bude kise, pa ako se organizujes, javi:)
Maminabeba, ako je halapljiv, vjerovatno se naguta zraka, pa su grcici... ne brini, i to prođe i zaboravi se... Probaj mu dati Sab Siplex kapi, mojoj Esmi su pomogle. A za to sto ga razvlace iz ruku u ruke, meni je bilo isto... I onda smo se mm i ja dogovorili da to vise ne dopustamo.... Kad su prijatelji kazemo da je pospana i da se ne dize, jer ce je razbuditi i unervoziti, kad je njegova rodbina on kaze, a kad je moja ja i tako niko nikome ne zamijera, a i da zamijera bas me briga, nije to igracka, nego dijete i svi kojima je iskreno stalo do nje ili nas to trebaju razumjeti.
Zoe, masalla! Veeejika cura:)))
Bebacha, lilix, mene tuga uhvati kad Esma ponekad odbija siku, ali zato kad je tako zagrli, bas me neka čista sreća uhvati!

Ostale mamice, ljubac vama i bebicama!:*!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1249
31.8.2010 14:07:52   
Tidzi
Hvala vam drage moje na potpori! Sta bih ja bez vas?!

Moja cura danas nesto nervozna, nista joj ne pase. Ne znam sta joj je. Evo, jedva uspjeh malo da vam se javim i da iscitam ovo zadnje.
MaminaBebo, moguce da su grcevi. Ja, hvala Bogu, ni sa jednim nisam imala problema sa grcicima, tako da nemam neki savjet da ti dam. Probaj ovo sto ti cure savjetuju koje su to vec prosle. Zelim ti da se toga sto prije rijesite i uzivate!
Mona, bice to ako Bog da sve ok sa bilirubinom.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *