MaminaBeba
|
Mile moje da se brzinom javim dok čekam patronažnu sestru da dođe. Ovih dana skroz slabo imam vremena da uđem na forum i opustim se. Moj Jaman prava ljutica, nekad mi dođe da plačem sa njim skupa kada se rasplače, a ja ne znam šta mu je. Mislim da su grčevi, pa onda mislim da nisu, ma ne znam ni ja sama. Kada njemu nadođe da plače, čini mi se da se čuje do zadnjeg sprata u zgradi.. Pa ja nosam, ljuljam, pjevam, otrca jezik pjevajući.. Ako ga samo ljuljam, a ne pjevam, opet plače.. .. Ja sam kriva što sam pustila da svako ko dođe uzima dijete iz ruke u ruku, malo se poigra, pa ga rasplače, a ja ostanem sa djetetom ljuljajući po čitavu noć.. Još on neće nikako da ga neko drugi ljulja, samo se smiri kada ga ja uzmem i pjevušim, duša mamina.. Ali evo ja kao zombi! Ne sjećam se kad sam spavala zadnji put! I kada on spava, ja ne mogu da osmorim, dok ugostim narod što dolazi, vremena nemam da se na ogledalo pogledam.. Evo danas će mm kupiti onu ljulju Gracovu na baterije, jer mi stvarno ruke otpadaju više, pa ne bi li mi se tu smirio. Dojim ga, ali je puno halapljiv i često mi se zagrcne, a ja hoću odmah da umrem od straha, uhhh kako se toga bojim. A danas nam je 24 dana u dobar čas, sve mislim da ga izvedem malo vani ne bi li mi bio mirniji, jer neki dan sam ga vodila malo do mame i do svekrve, ali u autu smo išli, tako mi je miran dok se vozi, sam se sa sobom u korpi igra i brzo zaspi.. Samedi mila i kod mene je ista situacija, dosta meni više gospođa sa komentarima, dođe mi da ih sve zatjeram... Ja sam oduvijek imala maximalno 62kg, prije trudnoće, sada poslije poroda skoro ništa nisam skinula, grozna sam... Najgore je što sam neki dan obila tržni centar tražeći odgovarajuće hlače za sebe, vjeruj da nisam našla broj hlača za sebe. Ja sam posebno ostala krupna u donjem dijelu tijela, noge su mi ogromne, a i guza! Mona dušo, zašto ne probaš davati malenoj glukozu? Nama je super super super pomogla! Meni je doktroica to propisala, kada sam ga vodila za žutilo. Davala sam mu onoliko koliko je htio popiti između svakog obroka. Žutilo se povuklo za 2-3 dana. Ljubim vas! :* Tidži mila... Primi moje iskreno saučešće... Beskrajno mi je žao što si izgubila oca.. Zeze mašallah za Naidicu! :))) Prava djevojka! A med je medeni! Spava li tvoja Naida lijepo? I Boga ti, zna li se rasplakati pa da ju jedva smiriš?? Ja ne znam šta da radim mom Jamanu kada se to desi, duša me moja boli. Malena kako si mi??? Sve mile ženice, puno zagrljaja od mene i mog malenog princa.. Ljubim vas!!! :)) Žo mi je što češće ne mogu da svratim i da čitam, ali ja čim imam vremena uđem na forum pa bar iščitavam, ako nemam vremena da se javim.
|