|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
31.8.2010 14:13:05   
Tidzi
Samedi, i ja ovo moju moram malo da cupkam da sve to pojede. Na pocetku smo muku mucili s tim, pojede veoma malo, a ostane vise od polovine. Sad to vec nekako ide. Mada i ona ne iskapi sve, ostane nekad 20-30 ml. Danas je evo 2 puta pojela gotovo sve, ostalo samo 10 ml.
Koliki je vremenski razmak kod tvoje? Moja jede svako 4 sata evo vec treci dan. Mada ona nekada trazi i sa 3-3,5, al je malo drzimo, dok je presvucem naguramo blizu 4 sata. Tako da ona valjda bas ogladni i onda dobro pije.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1251
31.8.2010 14:45:11   
Dzenana_G
Samo da vam se na kratko javim. Ja nemem vremena ni za sta. Radimmagistarski, Nejla full nervozna adnjih dana. Ne spava kako treba, ne jede, po noci se budi po par puta. Jos joj se juce pojavi krupica u ustima, ja pokusavala cistiti, kad  jutros se sve prosiilo po usnama. Odvela je dr. dala nam nistatin kapi. valjda cemose brzo rijesiti toga.
Vidim dosta bolesnih i nervoznih bebica. Zelim vam brzo ozdravljenje i bolje raspolozenje user posted image
Pozdrav od Nejle i mame

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1252
31.8.2010 16:35:58   
MaminaBeba
Hvala mile moje na savjetima. Bili smo malo vani, jedno vrijeme je spavao u kolicima, a onda kada se rasplakao, trk iz tržnog centra u auto i tu ga nadojim, ali opet plakao, pa smo otišli kući. Šuti dok se vozi, tako mu odgovara.
Grčeve ima sigurno, prepoznajem baš po mahanju rukica i nogica kada plače i sav se zacrveni, a i čujem kako mu kvrče crijeva i nakon što ga nadojim.. Nemoguće da je gladan opet..user posted image A uzimamo mi ESPUMISAN kapi od jučer, pa se nadam da će to pomoći.

Zoe ja sam uzimala kapsule ZINNAT, nakon što mi se upalila rana od epiziotomije i mogu ti reći da su extra. Upala se povukla za cca 2-3 dana. Odličan antibiotik. Nadam se da će malenoj brzo brzo pomoći. user posted image

Kanita mila kako si? Blago tebi, pa tvoj dječak dobrica. Da mi je samo 1h vremena odspavati, a da ne gledam na jedno oko.. user posted image

Mona meni je dr. savjetovala da slobodno pojim bebu između svakog obroka sa glukozom. Ja sam to tako i radila. I žutilo se pravo brzo povuklo. Primijetit ćeš najbolje da je nestalo, kada joj bjeloočnice ne budu imale žućkasti pigment. Rekli su mi da beba dnevno može da slobodno popije i do 150 ml. glukoze. Samo što naravno naši maleni pilići ne popiju ni pola od toga dnevno.

Vesela hvala na savjetu za ječam. Probam i to. user posted image

Samedi moj beban neće nikako flašicu. Ne zna da vuče iz nje i nervira ga što samo iz nje kapa, a da se on i ne potrudi. Onda ga huja uhvati, puno povuče iz nje i zagrcne se, a ja onda u sekundi umrem i oživim od straha. Cuclu da ne spominjem, ja mu je stavim, on se rasplače toliko da se sav trese. Zato mi se sa sise ne bi skidao. A ko god mi dođe hoće da ga nosa, ljulja, dok se ne rasplače. Onda ja nagrabusim poslije.. Jedva ga smirim..

Megi hvala na savjetu. A ne smijem da mu masiram stomačić, bojim se pupčana ranica još potpuno nije zarasla, sve me strah da ga to ne boli ili nešto... Mislim da će na tom mjestu biti granulom. Nazire se kao bijela gljivica.. Morat ću ga odvesti pedijatru ove sedmice da mi to pogledaju.

Hvala svima puno na savjetima. user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1253
31.8.2010 21:11:46   
aida.
Evo i nas nakon cijelodnevnih setnjica... Isli prijateljici pa s tajom obilazili od kafica do kafica user posted image bas smo pozeljeli bili s tajom izac user posted image user posted image veceras kad ne svisnu od srece... Erol nesto kenjkav i sve gleda u mene dok ga mm drzi, malo se nasmije pa lopovski nastavi kenjkat i u jednom trenutku ce, ja znam da je to slucajno, sastaviti slog od MA-MA... ja pocela vristati.. kad opet mammm-mammm hehhehehhe... Kaze mm Boga mi on tebe zove... nisam mogla da vjerujem.. ma premalen je to je sigurno sasvim slucajno ali zvucalo je takooo lijepo... user posted image user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1254
31.8.2010 21:15:53   
sara.at
Hay mala rajauser posted image evo i Nas da se prijavimouser posted image
Moje malo Pilence je jucer Imao sedmicu Dana. Malo dojimo,malo ruckimo flasicu ucimo se na sve user posted image kad se razljuti onda nece Sike ocima da vidi e onda ruckimo flasicu i poslije siku. Napocetku je spavao Danju a mene izludjivao nocu da Sam bila Danima kao prikazauser posted image Al to je zbog tog sto je rodjen navece i Tacno u isto vrijeme se svaku noc budio i do Jutra plakao, Pa smo Ga drzali Po danu budnim i sad navecer spava jednom ustane da rucki i nece siku nego flasu,ma moze i to samo da ne vristiuser posted image
Do jucer moja Mama bila kod Nas tako da je u svemu mi pomagala a sad smo sami Pa je i meni i mm neobicno sami Nas troje Al snalazimo se....
Sutra cu Ga prvi put kupati jer dosad je to Mama radila i mm prvi put poslije poroda u bolnici....vratili smo porodjajnu tezinuuser posted image pupak nam je u subotu otpao....
Moram sad da dem djete mi rasturi dudu koliko je zvace vjerojatno je gladanuser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1255
31.8.2010 22:11:45   
aida.
Da li se vec sad moze "vidjeti" ovo sto mene brine... Nije neki problem al eto... Erol mi sve uzima lijevom rukom i sto mu bas dam u desnu nekako smotano uzme i prebaci u lijevu.. Dal to znaci da ce bit ljevak... I mm i ja smo desnjaci...

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1256
1.9.2010 0:18:03   
idacha
dobro vece, lijepe moje..
evo inas, nakon par dana... bas ste mi nedostajaliuser posted image user posted image ja sam i sinoc, i preksinoc, i veceras imala goste na na iftaru, i mrtva sam doslovce... oko 22 h sam sjedeci zaspala, trgnem se, sjetim se da je ves u masini, pa hajde rekoh da ga prostrem da se ne izguzva, pa pravac spavanje.. vraga, utom se razbudim pa hajde da operem puuuuunu kuhinju sudja, mrzim kada ostaje, i tako i bi... helem, jedva cekam da legnem..

na brzaka sam iscitala sta ste pisalle.. naravno, pola zaboravilauser posted image
tidži, moje iskreno saucesce... ja sam svog tatu izgubila prije 4 godine, imao je 53.. mogu samo da ti kazem da suosjecam sa tobom u potpunosti i da, kod mene, ta bol nikada nije prestala i mislim da nikada ni nece.. mislim da bi mi trebao jos jedan zivot da prihvatim isitnu.. sa ovim jednim, nikada se nece pomiriti da je ovo ''nas'' kraj.. ruzno je, ali i ja budem ljubomorna kada vidim druge kako zice i uzivaju zajedno.. onda sama sebi kazem da moram prevazici taj ''sebicluk'' i pozelim svima dug i sretan zivot.. neki dan vidim jednog malca sa siperom.. na njemu pise ''djedov sultan''.. jaaaaaaaaaa... neka ti samo dragi Bog pomogne da sto prije naucis zivjeti sa svojim gubitkom... velika pusa
kanita, mila, jos ne pakujem stvari.. mm pocinje od 1. oktobra, pa dok se nadje stan.... ima jos.. kako pilici?
aida., HB pa je kaka ok.. jubni nam druga.. mogu misliti osjecaja kada je sastavio ''ma-ma''.. ja Imranu svaki dan ponavljam ma-ma, a dzaba, kad on caci svom pruza ruke kad god ga vidiuser posted image user posted image
mona, nadam se da ce se bebacica brzo definitivno oporaviti od tog zutila... divna si majka... :) ljubimo vas obje

joooooj, oci mi se sklapaju same... definitivno sam na izmaku snage.. jos me je i danas grlo toliko steglo, odmah uzelal tylolhot, pa valjda necu fasovati prehladu..

sve vas puno ljubimoooooooooo, i svim bolesljivim bebama zelimo brz oporavak..

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1257
1.9.2010 0:55:57   
melly__
Evo i nas napokonuser posted image user posted image ne znam da li smo nekome faliliuser posted image mozda Idachi u ponocnom druzenjuuser posted image ali nismo imali internet,ispucali limit,pa smo zeljno cekali 01.09.
Na brzinu sam samo preletila sta se desavalo,vidim da su nam se pridruzile Zeze,Danijela27,Tidzi i Sara ,pa dobro dosle i vi a i male user posted image user posted image user posted image user posted image
Tidzi..iskreno saucesce zbog tvog oca,bas mi je zao mlad covjek,zivot je bas nepravden ponekad,ali sta ces moras biti jaka zbog svoje divne djecice,ne znam jesu li stigli iz Bosne.kako se slazu sa Ernom...ljubi ih sve troje od nasuser posted image
Eh sad idem citati...Idacha tu sam ako si raspolozena za mahalanje user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1258
1.9.2010 1:07:47   
idacha
Melly, user posted image user posted image user posted image user posted image bas si mi falila.... :)
evo i ja iscitavala sta su zenice pisal epo forumima, ali sam vec skoooooooooooooz umorna, tako da odoh lagano pod tus na brzaka, pa u krevet, dusa mi spavaaaaa..

nadam se da je princ dobro i zdravo, da ga nije ovaj virus uhvatio...
veliki kiss, pa se cujemo sutra, aBd...

laku nocccc

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1259
1.9.2010 1:12:27   
melly__
user posted image user posted image user posted image i vama....Mirza je super hB,vidim dosta beba je bolesnouser posted image user posted image bas mi je zao...odmarajte pa se tipkamo sutrauser posted image sta cu kad se naspavam ujutru,jutros Mirza spavao do 11.30,samo se probudi da jede i opet nastaviuser posted image ljubi ga majkauser posted image
pussa tebi i Imranu od nas..odmarajuser posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1260
1.9.2010 7:52:18   
zeze
Drage moje, jesam ja ovo jutro prvauser posted image user posted image user posted image
Ja sam se malo naspavala, Naida je spavala od 11h, pa do 6h jutros, tako da sam i ja malo odspavala, ali odmah sam legla cim je i ona zaspala.
Evo je sad s mamom u krilu i tipkamo user posted image
Tidzi mnogo mi je zao zbog tvog gubitka, budi hrabra i cuvaj se za svoju djecicu jer si im potrebna , puno zagrljajauser posted image user posted image
Kanita Alona pravi zijanceruser posted image user posted image mogu je zamislit kako se razbacivala po frizideru hih. od moje sestre sin je isto radio, cim uhvati priliku pravac frizider i rusvaj nastane, ona muku mucila user posted image . Kako Alen slusa? Jeli Alona ljubomorna?user posted image
Sarooo dobro dosla u klub user posted image Arian pravi medenko masallah.
melly hvala na dobrodoslici ovim novim mamama, ja se nekako snalazim al treba jos vremena da se ustelimuser posted image
maminabebo i ja svojoj cujem crijeva user posted image
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

čujem kako mu kvrče crijeva i nakon što ga nadojim.. Nemoguće da je gladan opet..

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Samedi moj beban neće nikako flašicu. Ne zna da vuče iz nje i nervira ga što samo iz nje kapa, a da se on i ne potrudi. Onda ga huja uhvati, puno povuče iz nje i zagrcne se, a ja onda u sekundi umrem i oživim od straha. Cuclu da ne spominjem, ja mu je stavim, on se rasplače toliko da se sav trese. Zato mi se sa sise ne bi skidao. A ko god mi dođe hoće da ga nosa, ljulja, dok se ne rasplače. Onda ja nagrabusim poslije.. Jedva ga smirim..

ista stvar, potpuno identicno i sa mojom Naidom, mene ruke vise bole od nosanja, ljuljanja, ona cim se spusti odmah place user posted image . Ja mislim da ona nema grceve, dajem joj caj od komorace, jedva malo popije. Uh

Mona draga, nadam sse da ce brzo proci to zutilo kod bebice, mi nismo imali hB, ali moja Naida je bila konstantno na svjetlosti i cim bi sunce prgrij ja bi je stavi da se sunca user posted image .
Eto drage, ja dok napisah ona mi zaspa u naramkuuser posted image
Pozdravljam vas sveee user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1261
1.9.2010 8:54:04   
kanita25
jutro generacijo user posted image
veeeelika dobrodoslica nasem drugu Arijanu i njegovoj mamici
saro premeden je masAllah user posted image user posted image user posted image

moji se probudili i ponovo u carstvo snova utonuliuser posted image  bas mozak odmaram..juce nam je seka prvi put otisla sa kumom i bila kod njih citav dan,a mama iskoristila pa s Alenom u shopinguser posted image  jooooj miline ne ganjat je i ponovljat NE ALONAuser posted image user posted image user posted image  bili smo 4 sata i mamin bumbarko je bas bio dobar sve prespavao..

bebacka jel Alen kakio,dusica...imal seka novih izvalauser posted image ...moja sad ako joj nesto zabranimo sakrije okice rukama i samo jeca,a nigdje suzauser posted image user posted image

lilix eh kako si dobro rekla da Beri zgrabi siku kao malo telenceuser posted image user posted image  Alen isto tako kad dugo spava i pocne ruckit, pa ne zna od srece da dise i polako vece ,udara i nogama i rukama grabi pa se stalno zagrcne user posted image  treba nam 5 minuta samo da pocne normalni ritam hranjenja...A sto se tice Alone ona je malo bolja kako je zahladnilouser posted image  a i zabavim je na sve moguce nacine...kupile smo kolaz papir pa pravimo krugice i lijepimo po zidu u njihovoj sobi a Alen u to gleda ko telence u sarena vratauser posted image user posted image  
idacha mila cuvaj se ...kad god mozes odmori i odspavaj..mene spremanje iftara smori..najgore mi je kad dodu djeca pa mi se vrte po kuhinji...a niko od roditelja da kaze sjedni sine,ne smetaj...ljubni nam drugauser posted image

melly zato tebe nema nocimauser posted image user posted image user posted image   poljubac veeeliki za Mirzuuser posted image

maminabebo draga mogu mislit jesi umorna isto sam tako radila sa Alonom,na jedno oko uvjek gledala u nju..user posted image budala..user posted image user posted image ona nas zafrkavala i dan i noc...i sad isto..a sa Alenom sve normalno i djete se normalno i ponasa..
sto se tice nosanja drugih ,ja bi stvarno zamolila da neprave tebi probleme,jer svi odu kuci a ti ostanes sa svojom bebicom nerovozna jer ne znas kako joj pomoc..stvarno su ljudi nerazumniuser posted image

zeze jel nam se drugartica rijesila onih bubuljicica? uh Alona ti visi u frizideru,juce odem da kupim one zakacke za frizider i vjeruj zaboravila,user posted image  

Radoznalice user posted image  kako je Abdullah? ti? user posted image user posted image

Dzenana sretno sa radom magistarskog..nadam se da ce te cura slusati pa ti pomoci da sto prije zavrsisuser posted image

Zoe kako je drugarica,jel malo bolje??

mogla bi do sutra ujutro pisat koliko nas ima user posted image
pozdrav svima i veliki poljubacuser posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1262
1.9.2010 9:10:16   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: aida.

Da li se vec sad moze "vidjeti" ovo sto mene brine... Nije neki problem al eto... Erol mi sve uzima lijevom rukom i sto mu bas dam u desnu nekako smotano uzme i prebaci u lijevu.. Dal to znaci da ce bit ljevak... I mm i ja smo desnjaci...

MOj Adin je tako isto. Od pocetka sve poceo sa lijevom rukom. Sad vec ima 3,5 godine i gotovo sve je sa lijevom rukom. Pedica nam rekla da ga ne forsiramo da bude desnjak, pa ce izgleda i ostati ljevak.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1263
1.9.2010 9:13:36   
Tidzi
Melly, hvala. Djecica su dosla iz Bosne nakon nekoliko dana kada sam izasla iz bolnice. I da ti kazem, super su prihvatili bebu. Samo je ljube, maze...A da cujes kako joj tepaju?! user posted image user posted image user posted image  Vjeruj da sam se malo plasila kako ce to funkcionisati, mislila sam da ce biti agresivni, ljubomorni, ali hvala Bogu je super.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1264
1.9.2010 9:48:44   
Atarka
Dobro jutro svima. Mi se ne javljamo ovdje cesto, iako jos svega mjesec dana pripadamo ovoj grupi. Moram da se malo ispusem, srce mi se cijepauser posted image user posted image user posted image . Od danas ga cuva teta do 4 i jedva sam se od njega odvojila. Pita me teta zasto placem, a ja nisam ni primijetila da mi niz obraze teku suze... A on, lutka moja, zaigrao se i ni ne gleda me. Teze cu se ja naviknuti nego on...
Dzenana, procitala sam da ti beba ima krupicu. Samo budite redovne sa nistatinom i ako dojis cisti s njim i bradavice. Prvo sa gazom omotanom na prst (nakapaj malo borax glicerina) skini bijele naslage, a onda predji sa nistatinom. Mi smo se dugo s tim borili i jedino ovako smo iskorijenili. Svim bebicama pusice.

30.09.2009

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1265
1.9.2010 10:02:51   
Zoe
Jutro drustvouser posted image
Ja cu krenuti odzada sto bi se reklouser posted image
Atarka, eto sad si i mene user posted image , bit ce tesko i neobicno ali eto to je prirodni tijek i proce, zato kada dodes kuci dobro ga izgnjavi i izljubiuser posted image  ( i ja  sada o ovome razmisljam kako ce biti a imamo jos vremena do razdvajanja...)
Dzenana i ja sam nakon duge upotrebe Daktarin gela presla na Nistatin kapi i zacas to sredila, ako nosis blaznice za dojenje, mijenjaj ih cesto..
kanita, a krenulo se u prvi veci soping, uh ma neka malo, da i dusa dahneuser posted image user posted image
idacha, to kod tebe iftar za iftarom, svaka cas_t zenouser posted image user posted image , ja bih mogla podnijeti 2 puta sedmicno jer sam vec oko 8h spremna za dobrog sna, F. je neumornauser posted image user posted image
aida. ma jel to drug Erol rekao mamauser posted image user posted image user posted image , sad ce jos malo biti to mnogo cesceuser posted image user posted image
MaminaBeba hvala za kometar o sirupu, a koliko sam primjetila izgleda da je dobar, Farah od sinoc ne kaslje, jos malo nos curi i mislim da je aBd to - touser posted image
Ostale drugarice i drugoviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 1.9.2010 10:03:30 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 1266
1.9.2010 10:37:22   
vjestica
jutro user posted image
ja nikako da pohvatam šta se dešava
tidzi primi moje saučešće, znam kako ti je , i meni je tata umrro u 49 godini user posted image , nažalost nije dočekao ni da se ja udam, a kamoli da vidi unuku user posted image
aida a zbog čega ti je bitno hoće li biti ljevak? mislim ja tu ne vidim nikakav problem
mame, jesu li bolesna dječica bolje ?
nadam se da jesu i da će što prije ozdraviti
mi danas idemo na vakcinu user posted image i nadam se da će sve proći kako treba

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1267
1.9.2010 10:39:37   
aida.
Dobro jutro user posted image ma ne znam jel to on stvarno sastavio rijec ili je to slucajno user posted image zar nije ranouser posted image user posted image

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1268
1.9.2010 11:01:59   
samedi
Evo i nas! Jeste bile vrijedne sinoc i jutros! Imala sam sta i procitati!!!
Sara,dobro nam dosli,Arian je med medeni,gledala sam na FB! Cestitam jos jednom user posted image
Idacha mila,pa uspori malo,nadji vremena i za sebe! Ja imam osjecaj da si ti pravo vrijedna i da ne trpis kad sve nije na svom mjestu! Grijesim li? Mene nekad uhvate takvi dani da bukvalno luuuudim ako nije sve na svom mjestu,a nekad mi se zna desiti da danima ne uzmem krpu u ruke i ne uradim nista osim spremanja jela i pranja sudja.
Aida,svaka zast za malenog i prve rijeci! I moja N. nekad zna to reci,ono mammmmmm a ja ne pridajem tome znacaj,ona je jos skroz mala za to pa vjerujem da je to kod nje samo ono brbljanje,a vec Erol bi mogao nesto tako da kaze user posted image
Dzenana,joj kod tebe bas frka sa magistarskim jos sad i Nejla dobila krupicuuser posted image  nadam se da ce sto prije nestati! Jedva cekam da budes malo cesce s nama! Gledala sam juce slike kod delfin na FB i imaju dvije iz Aspeka na kojima su sve prelijepe trudnice,nase forumasice,ma divne ste sve,kako vam zavidim na tim kaficama a i sadasnjim setnjicama!
Melly,welcome back, i ja sam pri kraju sa ovim gigama,ali nama su prikljucili net 8.8. ne znam jel se i kod nas sad racuna od 1. ili od 8.user posted image
Zoe,jel nam to drugarica krofnica ozdravila user posted image user posted image  jupiiiii!!!
Atarka,mogu misliti kako ti je bilo,i ja sam na to mislila kad sam isla na razgovor za posao,ali eto ne bi nista od posla pa cu ostati jos sa malenom. Sve to nama puno teze pada nego njima,sjecam se,jednom sam je ostavila kod kuce od 8 do 4,i cijeli dan mi se pricinjavalo da je cujem kako place,ma mislila sam da ludim i jedva cekala da dodjem kuci. Kad sam dosla ona pajki,spavala skoro cijelo vrijeme,samo se budila da jede,a ja gotov svisnula od brige user posted image
Tidzi,bas mi je drago da su djecica tako lijepo prihvatila seku user posted image  Dodala sam te na FB,ne znam jesi li me prihvatila user posted image  Ja svojoj dajem na svaka 3h trazila ona ili ne,ali zato sto ona zaspi oko 7-8h navece i ne budi se do ujutro,napravim joj oko 10 flasicu koju popije ne budeci se,i onda cijelu noc se ne budi i ne hapi do 6-7,tako da mi je to bas nekako dug period da nista ne jede,zato joj dajem po danu na svaka 3h,ali nece sve da popije. Juce sam joj kupila flasicu sa vecim otvorom i jutros je na njoj popila sve,ne znam,mozda je i do toga user posted image
Kanita,neka si vala malo mozak odmorila,a za to najbolje pomaze soping user posted image
Zeze,e red je vala i bio da se  malo odmoris,nadam se da ce smizlica odsad tako da pajki po noci user posted image
MaminaBebo,ako nece flasicu,dadni mu pomalo na kasicicu,jos bolje ako nece flasice,zaboravila sam ti reci i da mozes dati caj od komoraca ili kamilice,mada neki ne preporucuju kamilicu ali eto ja sam svojoj davala,opet je na tebi da odlucis.Uh valja sad izdrzati te grceve,ali proci ce i to!
Uh al ja oduzi,odoh!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1269
1.9.2010 11:04:27   
aida.

IZVORNA PORUKA: vjestica

jutrouser posted image
ja nikako da pohvatam šta se dešava
tidzi primi moje saučešće, znam kako ti je , i meni je tata umrro u 49 godini user posted image , nažalost nije dočekao ni da se ja udam, a kamoli da vidi unuku user posted image
aida a zbog čega ti je bitno hoće li biti ljevak? mislim ja tu ne vidim nikakav problem
mame, jesu li bolesna dječica bolje ?
nadam se da jesu i da će što prije ozdraviti
mi danas idemo na vakcinu user posted image i nadam se da će sve proći kako treba

ma nije problem nego onako pitam se dal se vec sad mogu vidjeti znakovi... meni uvijek zelja bila da sam ljevak user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1270
1.9.2010 11:23:39   
megi
poz malim user posted image  i njihovim mamama

Atarka ja se pitam gdje li ste vi, ne vidjam vas u setnji, mora da ste gdje skitali
znaci pocela teta da cuva, ma teze je nama se naviknuti nego njima
moja cura je ispocetka bila malo ljuta na mene, ali sad je dobro

nadam se da su ostale bebe dobro, mlade mamicene umarajte se previse,
ja sam znala bar jednom po danu zaspati kad i beba, da se malo odmorim
drugacije ne moze

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1271
1.9.2010 12:08:33   
Anoniman
hej ženice evo  da vas pozdravim,kasnije idem polagati testove za vozacki ispit,držite mi figeuser posted image   Nikoli se apetit opet vratio,super jede,Bogu hvala nema vise onih muka dok ga hranim ,sad pojede sta mu god dajemuser posted image

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 1272
1.9.2010 12:53:17   
Mona Mohamed
Vozdra mala raja!
Od jutros sam na svojim nozicama. Sredila sam stan kao pistu. Uhvatio me opet neki srklet za ciscenjem. Jos masina da ves opere i to je to..Moram naci na netu recept kako napraviti japrak..Nesto mi zamirisao..A malo cu se igrati i sa zacinima pa da vidimo kako ce to izgledati. MM, sretno!user posted image
Aida, masallah za bebu..Ja ne vjerujem da je to slucajno..Ipak mislim da je Erol krenuo sricati svoje prve rijeci. Nisu sva djeca ista..Neki progovore dosta rano, neki malo kasnije..Bravo za malu pametnicu Erola! Katkad si ja umislim da Aisha nesto prica na svom jeziku..Zapravo oni i pricaju..Kada pustaju prve glasove, samoglasnike..I npr: Pitam ja nju: Ko je mamina ljepotica?, ona kaze: Eee..user posted image  Taj smo dio momacki istrenirale..Tako da kad odemo na skype, pohvalim se roditeljima..Ko je mamina ljepotica..Eee..Doduse, nece svaki put..Samo kad je suha i sita.user posted image  Pa onda koristimo guzvu..
Djevojcica se preko dana izlezava pokraj prozora..Samo je u pelenama. Ne znam kako bih rekla..Njene oci su dosta krupne i vrlo je tesko uociti bjeloocnicu ali ono sto vidim iz prikrajka oka nema zutog pigmenta..No neka je, neka lezi..
Cestitke mamama na prvim rijecima, tuticama, vakcinicama..I da..Atarka, polahko, mila..Treba neko vrijeme da se majka privikne bez djeteta..Ako takvo privikavanje uopce i postoji..Ja bez svoje djevojcice ne mogu spavati..Do sad jos nikad nisam zaspala prije nego ona zaspe..Lezim i gledam je, divim se Bozijoj kreaciji i njenoj ljepoti..
Masina za ves zove! Cuvajte mi se.
Forumasica sto ide na polaganje testova, sretno..Kada budes polagala voznju, obavijesti raju iz svoga grada..Zbog njihove bezbjednosti.user posted image  

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1273
1.9.2010 13:20:09   
melly__
Evo i nas a nije ponoc user posted image user posted image
Zahladnilo pa ne mozemo u skitnjuuser posted image ,Mirza lezi gleda tv kao veliki je,satima bi gledao bilo sta na tv-u.a kad mu neko zakloni ekran odmah placuser posted image ma nikad dosadno nije sa njim,stalno nesto guguce,smije se,pravo veseo djecacicuser posted image ne mogu ga se nagledati...Trazimo mu malo odjelce za Bajram aBd pa nigdje nemauser posted image ne mogu da vjerujem..zna li neka od vas gdje bi to mogli naci...hvala..
Mona ...vidim Aisha napreduje hB...bas mi je drago..a to zutilo mozes i na mokraci vidjeti,ako je tamnija to znaci da ima zutila...nadam se da cete ga se ubrzo rijesiti...pussa za vas i user posted image
Marijana sretno user posted image cuvamo ti figeuser posted image
Kanita divim ti se kad sve stignes user posted image ali soping je vala lijek za sve,odmah se nekako bolje osjecas kad sta kupis zar ne user posted image Alen je Masalla prava dobrica,a oboje su med medeni..ljubi ih od nas
Miau sta nam je sa vama..ljepotice dvije,bas ste mi prelijepe obe..ljubimo vasuser posted image user posted image
Aida Erol je bas pravi momcina,Masalla,mogu misliti koliko ti je user posted image bilo kad si to cula..uh jedva cekam da ovaj moj mrv progovori abd..user posted image i poljupci i za vas..
Tidzi.super da se tako slazu sa sekom,mogu misliti tepanjauser posted image duse drage,preslatki su mi,pussa i vama..
Saro user posted image user posted image i za tebe i Ariana,mogu misliti kako uzivas sa njimuser posted image i nemoj mi tamo puno oko snahe Seline imas svoju Zaru user posted image ja i Elkina smo se vec dogoorile da budemo prijeuser posted image
Eto toliko od nas...ljubimo vas i grlimo sve..bas ste nam nedostajali...

17.06.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1274
1.9.2010 13:45:48   
MaminaBeba
Dan mile moje! user posted image Evo napokon malo odmora, poslije neprespavane noći, moj Jaman se stalno budio.. Tako da nisam oka sklopila. Evo sada mm duša moja, napravio nam doručak, kafu, pa dok Jaman spava, mi malo uživamo. Kupili smo mu ljulju, bezveze smo čini mi se bacili tolike pare, jer on samo kad je njemu ćejf malo se ljulja i opet se javlja da ga uzmem i nosam. Evo sad mamiina duša spava, uh iako je baš teško dok se dijete podigne i odskoči, a mama opet to ne gleda kao toliki teret, kada ga vidim, vrijedi svake žrtve na svijetu!!! Mamino sunce!!!

Zeze mila!!!!!!! NAIDA I JAMAN su pravi drugari. Vidiš li ženo da nam djeca imaju iste osobine! user posted image Belajčići maleni ! A šta bi eto kad im se moramo prilagoditi. Da znaš od sad kad god ga budem ljuljala i nosala, pomislit ću na tebe, da mi bude lakše, kad znam da nisam jedina. user posted image Meni opet najgore kad se rasplače, ništa mi teško ne pada kao to, a ja ne znam šta ću mu. Je li to i Naida imala one gnojne bubuljice? Imao ih je i Jaman, i sada se zna pojaviti ponegdje neka, pa ja to čistim i mažem emulzijom rivanol+tečni puder, brzo prođe.

Melly
gdje si kono?? user posted image Jučer vidim MIRZINU sličicu u novinama. Medić maleni! Sluša li tebe tvoj momak? Koliko ja vidim, ti si sa njim rahat. I to mi je beskrajno drago! Kada budemo mogli šetati, doći ćemo vam u komšiluk, pa da zajedno šetamo! user posted image

Kanita dušo, blago ti se za Alena! Vjerovatno se čovjek opameti kada dođe drugo dijete, pa sa drugim bude sve lakše. Ma joj ne mogu nikome da dokažem. Ja sinoć dok sam bila u wc, moja mama ostala da pripazi Jamana, mm bio noćna, pa mi ona tada ostane noćiti, a u međuvremenu došla svekrva, a dijete mi spavalo i ona hop fino onako dijete na spavanju uzela i nosa. Ja poludila kad sam izašla. Pitam ja što mi probudi dijete, kaže nije ona, on se sam probudio. Pa mora se probuditi kad si ga uzela na spavanju i treseš ga tamo-ovamo, kao da je igračka!!! Najgore mi od svega pada, što ne mogu toj svekrvi ništa da dokažem, ja ju zamolim da to ne radi, a jesam li okrenula leđa, ona po svom.. Nije mi jasno kako neko može biti tako nerazuman. MM joj rekao do sad 1000 puta da ga ne uzima golog dok se presvlači, da ga ne dira hladim rukama, da ga ne uzima na spavanju.. Ništa! Vrh je bio kada ga je uzela i prislonula na obraz, a on bio gladan i tražio sisu, pustila dijete da joj sisa obraz. Kada sam to vidjela ja se šokirala! Isto tako neki dan se rasplakao, zna da neće cucu, ja u frci slučajno vidim, ona uzela cucu stavi na brzinu u svoja usta, pa u Jamanova... Kosa mi se na glavi digla.. Meni je Boga mi više dotužilo, došlo mi je da joj kažem da mi djetetu ne prilazi... Meni je to bolesno ponašanje. Kao da nije odgojila svoju djecu, nije mi jasna nikako... user posted image user posted image

Sarooo
sluša li Arian??? Ljubim ga, kako je samo meden. Lijepi buckasti obrazi!

Ljubim sve ove divne žene i bebane! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *