|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
29.8.2010 14:17:34   
bebana27
lakse mi je kad nisam sama sto se tice nicanja zubi
anel je pravi momak narastao presladak

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1151
29.8.2010 18:34:22   
aida.
ma bebana sve je to normalno nemoj da se brines, vidjet ces kad jedan dan zablistaju bisercici user posted image nas desne svrbe od 2 i po mjeseca a jos ih nikad... ja sve govorim sad ceuser posted image kako je krenulo necemo ni mi imat do godine... al moraju niknut, ha ja....

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 1152
29.8.2010 18:52:17   
Leena
Evo i nas malo:)
Hvala svima na lijepim zeljama, valjda ce nas ubrzo popustiti ova prehlada, mada je i mm sada uhvatilo i to pravo... Mene malo grlo boli, ali nije strasno. Najgore mi je sto sam je u petak vodila pedijatrici i kaze nije joj nista, a sad evo treci dan dijete samo kaslje, kise, hropti, nosic pun (btw, Lilix, kupila sam one Sunce moje malo kapi, pa njima ocistim)... Ma ne znam. Glavno je da za sada nema turu, nadam se da nece ni imati... I ostalim bolesnim user posted image zelim brz oporavak. A i mamama:)
Aida, i Esmu svrbe desni, stalno gura prste u usta, bali, ima onaj osip po bradi, ubaci donju usnu u usta, pa je cucla, ali ja gledala, nista se ne bijeli... Neise, nabavila sam onu ogrlicu od cilibara, pa bar malo manje bali, a nadam se da ce i bezbolnije proci taj rast zubica.
A sto se nervoze tice, Esma nikad nije bila ovakva kao posljednjih 5-6 dana, malo je reci da je sva kmezava, place bez razloga, lose jede, lose spava... tacno za poludjeti. Nikako da skontam sta je muci, pa da joj nekako pomognem...
Odoh zavrsiti pravljenje iftara:)
Ljubimo vas moja kmeza pekmeza i jauser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1153
29.8.2010 21:13:06   
Anoniman
hej ženice drage..mi smo vikend proveli na selu zahladilo pa od mora odustali,inace sve super kod nas. sutra idem u vrtic popunit neke formulare,presretna sam sto sam ga uspjela upisat,valjda nece biti vecih problema s navikavanjem. bebicama koje su bolesne želim sto brže odravljenje pusaaaaaa

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 1154
29.8.2010 21:29:24   
š t a
 marijanna super si ga uspjela upisati, znam da obično neće tako malu bebu, tj, teže ako ne hoda. Meni svekrva i mama hoće da čuvaju Davida a ja nedam jer će ga razmazit i bit će užas............

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1155
30.8.2010 7:33:16   
kanita25
e i mi poranili da se malo zalimouser posted image user posted image
kako nam je generacija user posted image

ne znam kako vase bebice slusaju posle podne ali moji oboje su nesnosljivi..Alen me sinoc bas brinuo da sam plakala ..nikako nije htio ni da dojiuser posted image  nesto kao ganja ali sve se odguruje i place..tek je oko 10 zaspao a za cijeli dan je spavao nekih 15 minuta..nisam mogla vjerovat kako je izdrzao...user posted image user posted image
jutros idemo na bocu user posted image  

Radoznalice nadam se da nisi izvela druga ono poslepodne, ja sam bila vani oko 6 i mislila da mi koza goriuser posted image  sad je zahladnilo pa cemo u tutnjazu ...nama je danas nazdravlje 40 dana user posted image  zovem te kad zavrsimo kod dr.user posted image

miny gdje si nam ti,kako nam je Ahmed??

miau gdje je moja mala boksacica,neuspjeh ti poslat video,znas da sam smotanauser posted image user posted image

zoe kako nam je drugarica jel ozdravila...dusa mala pa sta je to napalao male bebice??

aida. kako je mali ljepotanko...premeden je u onoj kutijiuser posted image user posted image user posted image user posted image

bebacha  jel nam drugarica bila nevaljalica za vikenduser posted image  kako je Alen???

Leena,Dzenana,sulty vidjela sam one prelijepe slike sa kafice... user posted image blago vama kad se mozete organizovat..puuuno poljubaca malim princezamauser posted image

danijela,lilix,sta,lejlash,idacha, marijanna,marinaDK,maminabeba,zeze,mama2009,ivanak,bambi,i sve ostale mamice ljubite vase malene user posted image  user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1156
30.8.2010 8:20:02   
bebacha
jutro.mi danas idemo na kontrolu pa cemo vidjet sta ce bit za vakcinu.bas nam prija ovo osvjezenje.

Kanita imoj Alen je cjeli vikend zezo sa dojenjem pa se bas brinula al et sinoc je fino dojio.a preko vikenda cim u pokusam stavit u usta one se rasplace a i ako uzme onda to skroz kratko traje. drugarica je juce bila dobra a u subotu katastrofalna.u subotu predvece sam povracala od muke,nemogu vjerovat na sto je sve sposobna.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1157
30.8.2010 9:05:30   
miny
Jutro drage moje. Evo nakon dužeg vremena da se i mi malo javimo user posted image .
Često vas čitam ali nešto ne stignem pisati, nisam se još "uhodala" na ovoj temi a kako sam počela sa javljanjima neću se nikad ni "uhodati" user posted image user posted image .
Kanitice dobro je moj Ahmed, za sada je dobrica,miran je hvala Allahu. Sutra ako Bog da idemo na prvu kontrolu. Kako su tvoji pilići? Sluša li Alonica?
Radoznalice kako nam je mali Abdulah?Sluša li mamicu?
zeze kako nam je Naidica? Neki dan sam se tako pronašla u tvom postu kada si pisala da ti je sve nepoznato i da reaguješ na svaki njen trzaj, i sama sam ti bila takva, tek sad me malo popušta user posted image user posted image , valjda se navikavam  user posted image user posted image .

Svima ostalima, a ima vas baš puno mašallah, šaljemo velikiiiiiiiii user posted image

27.07.2010 mama je zagrlila i poljubila svog sina, i od tada ga ne prestaje grliti i ljubiti :=)

Apsolutno sve znacis za mene
i bilo gdje da krenem
ne mogu bez tebe
i svaki novi dan zivim za tebe
jer ja ne mogu i ne znam drukcije

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1158
30.8.2010 9:27:01   
Zoe
Jutro i od nas, eh nase drage bebare, pa sta je ovo, svi su bojesniuser posted image user posted image
Ma aBd ozdravit ce one nama brzouser posted image user posted image
Farah je bolje, mislimuser posted image user posted image , manje kaslje, jos uvijek joj cujem da je nosic zacepljen, mada dok pajki nema frke, mirna je , lijepo spava i doji, procitala sam da one kapi od sljeza - max 5 dana mogu pa ih vise ne dajem, Nisitu spricnem 1x dnevno, sad sam prokuhala vode ( umjesto fizioloske) pa joj ukapam u nosic i izvlacim ono sto je ostalo, uspijeva i takouser posted image , nama je sutra kontrola, ali cisto sumnjam da cemo sutra dobiti vakcinu, valjda sto jos uvijek kasljucne a i taj nosic....
Drage mame, da vam vasa mala zlata sto prije ozdrave, a one velike bebare sto imaju sada seku ili bracu da bolje slusaju svoje mamiceuser posted image user posted image
Odoh sada nesto poraditi dok lopuzica pajkiuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu miny)
Neposredna veza do poruke: 1159
30.8.2010 9:34:52   
vjestica
jutro i od nas, da se i mi malo javimo user posted image
nisam ni ja redovna, pa nikako da upratim šta se dešava
nadam se da će bojesna djeca što prije ozdraviti
mi smo hB dobro, prekosutra idemo na vakcinu
i strašno nas iritiraju ljudi što vole "utješiti" pogotovo novopečenu mamu user posted image
kaže juče komšinica čuvaj joj uši (svaka se nađe da pametuje čuvaj uši, čuvaj pupu, obuci isl, a najjače kad mi kažu možda treba nadohranu, a beba mašala napreduje fino zahvaljujući isključivom dojenju) i još da me utješi , kaže, ali da znaš da svaka beba dobije upalu ušiju user posted image
moju rodicu su tako isprepadali sa ušima, i onim poričama ako pritisneš uho i beba plače, onda je upala ušiju, odvela bebača kod ORL ljelakara i to mu kaže, a on kaže, a jeste li ga pritisnuli za prst i jel plače, a da ga vodite ortopedu user posted image user posted image user posted image user posted image
naravno da će plakati beba kad je pritisneš

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1160
30.8.2010 9:52:21   
rose 87
jutro,jeste nam poranili,nadam se da ste se naspavali,mi smo malo losije spavali ali je jucer bio puno bolji nije bio tako nervozan,jos uvijek kasljemo nosic zacepljen,a vidim ima nas puno takvih
svim bolesnim user posted image zelim da brzo ozdravimo user posted image user posted image user posted image
meri user posted image za tutu i mi smo jednom kakili u tutu i sad smo je malo zapostavili ali dobro ste nas napomenuli da je izvadimo opet
lilix hvala i nama prija ovo zahladjenje nevole ni bebe ovu vrucinu,sigurno ce sada biti veselije
felix i drug nam se razbolio,nadam se da ce brzo ozdraviti a antibiotik ja nisam davala nije bilo potrebe hB,ma imamo mi nasu ped. pa ne daje antibiotike olako ali nikada neznam kad je ona tuuser posted image user posted image user posted image ,ljubi nam druga puno
vjestice user posted image user posted image user posted image bas me nasmija,ma tih savjeta je uvijek puno,kaze meni jedna gospodja neki dan,a ja nosim malog 10kg i vucem kolica jer nece u njih,a sto ga ne stavite u kolica reko eto bas mi nesto doslo da ga nosim u rukama,bilo je malo grubo al sta me pitasuser posted image user posted image user posted image pa nisam luda da ga nosim ako hoce u kolica,a kad je bio mali ja mu obukla jednu kapu i izvela ga napolje kaze komsinka obuci ti njemu i tu drugu(na duksu),obuci pa obuciuser posted image user posted image i nije joj bilo pravo sto nismo nosili dvije kape user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1161
30.8.2010 10:00:19   
chuci
evo da se i mi malo javnemo, mi uglavnom samo pročitamo šta se dešava sa vršnjacimaa ne javljamo se.
za bebe koje su bolesne i imaju začepljen nosić moj vam je savjet da nabavite aspirator za nos što se priključuje na usisivač. vjerujte puno brže i puno bolje ide nego pumpicom. i ne vuče kao usisivač već smanjeno, jer je napravljeno tako da se nešto pritisci redukuju.
imate ga kupiti u onoj dežurnoj apoteci kod novog robota kod zgrade elektroprivrede u sarajevu. mi kad smo tražili otišli prvo u onu apoteku kod vilaparka i tamo nas je čovjek čudno gledao, kaže nikad nije čuo za to, kaže gdje ćete bebi usisivačem nos čistiti, niđe veze, i naravno nudio nam je neku puno skuplji električni aspirator koji radi isto što i ovaj samo što se sam uključuje na struju.
evo mojoj princezi je dosadio baby einstein pa moram ići da joj čitam slikovnicu jer viče

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1162
30.8.2010 10:06:12   
H...
evo i nas tu...
beba me nekad brine jer poslije dojenja nekad spava 1h nekad 2h a ponekad mi dopusti da se odmorim pa odspava cijela 3h jel to sve ok??? obzirom da bebi ima tek 15 dana?????????

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1163
30.8.2010 10:10:40   
bananica
naravno da je sve ok, nista se ne brini

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 1164
30.8.2010 10:12:31   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: chuci

evo da se i mi malo javnemo, mi uglavnom samo pročitamo šta se dešava sa vršnjacimaa ne javljamo se.
za bebe koje su bolesne i imaju začepljen nosić moj vam je savjet da nabavite aspirator za nos što se priključuje na usisivač. vjerujte puno brže i puno bolje ide nego pumpicom. i ne vuče kao usisivač već smanjeno, jer je napravljeno tako da se nešto pritisci redukuju.
imate ga kupiti u onoj dežurnoj apoteci kod novog robota kod zgrade elektroprivrede u sarajevu. mi kad smo tražili otišli prvo u onu apoteku kod vilaparka i tamo nas je čovjek čudno gledao, kaže nikad nije čuo za to, kaže gdje ćete bebi usisivačem nos čistiti, niđe veze, i naravno nudio nam je neku puno skuplji električni aspirator koji radi isto što i ovaj samo što se sam uključuje na struju.
evo mojoj princezi je dosadio baby einstein pa moram ići da joj čitam slikovnicu jer viče

ja bih samo da se nadovežem na ovaj post u dijelu koji se tiče aspiratora za nos...
naziv je ariana babyvac...u sarajevo apotekama košta 43 KM...a na našoj temi baby vac imate mogućnost da isti nabavite za 26 KM...
ja ga također preporučujem što će te vidjeti i na temi koju sam vam napomenula
zato chuciuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1165
30.8.2010 10:14:22   
rose 87
IZVORNA PORUKA: H...

evo i nas tu...
beba me nekad brine jer poslije dojenja nekad spava 1h nekad 2h a ponekad mi dopusti da se odmorim pa odspava cijela 3h jel to sve ok??? obzirom da bebi ima tek 15 dana?????????

ma naravno da jest,samo ti to iskoristi i odmori se,kad malo naraste vjerovatno ce vise biti budna pa zato sad iskoristi to vrijeme

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 1166
30.8.2010 10:16:40   
Anoniman
Pozz za mame i male bebare od nas..samo da se javimo pa cemo se pridruzit aBd uskoro, sad se selimo pa je opsti haus kod nas.. user posted image user posted image user posted image user posted image
Moja Nejra danas ima 12 dana =)

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 1167
30.8.2010 10:16:54   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: H...

evo i nas tu...

savršeno OK.....
beba se još na tebe navikava i koliko doji toliko joj i treba....
ona će uspostaviti ritam samo strpljenja...
neke bebe doje svakih pola sata a neke spavaju po 3-4 sata...
samo dojite i ne brini...
na svaki zahtjev bebe ponudi joj siku...sve će bti OKuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 1168
30.8.2010 10:20:10   
Anoniman
H.. moja skoro noc prespava a da neustane da doji.. al zato nadoknadi ujutru po sat vremena zna dojitiuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1169
30.8.2010 11:05:27   
zeze
da se i mi malo javimo.
prvo pozdrav za sve mame i bebe.
ja padam od umorauser posted image , stan mi je u opstem hausu sto me nervira, ova moja samo hoce u ruke, na rukama spava cim je spustim progleda. Dok je nahranim svaa bude mokra i ja i ona, mlijeko mi ide kao iz cesme, svaki put se moram presvlacit. Stavim pamucnu pelenu, ali i ona propusti, a jos se stvarno pazim hrane i tecnosti nekad mislim da cu dehidrirat.
Ona opet stalno jede, patronazna je vagala u utorak i imala je 4,900kg a sutra ce opet doci, mislim da ce imati preko 5kg, jel to uredu? Dobila je 1kg za 20 danauser posted image . Nekad mislim da ce puci koliko jede.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1170
30.8.2010 11:11:26   
Leena
evo mi se tek probudile, ali smo zaspale u 7 jutrosuser posted image , ja ne znam sta je ovim nasim bebicama ovih dana...user posted image
kanita, bujrum i ti na kaficu cim mognes:)!
Bebaca, duso, sto si povracala?! Ako si premorena, zamoli nekogada ti pricuva djecu jedan dan, a ti malo odmori mozak... Nemoj da na kraju zavrsis na infuzijama i sl., onda neces ni sebi ni njima moci pomoci:(
vjestice, stvarno neki ljudi nisu bas pametni... kakva upala usiju....
Chuci, baby einstein je superuser posted image user posted image ,jedino vise voli Elmu i to samo kad pjeva npr. sa boticellijem hehehe, a ostali crtani ni tv uopste je ni najmanje ne zanimaju....
H..., to je normalno, nema razloga za brigu:)
Ostale mamice i bebice veeeelika pusa!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1171
30.8.2010 11:14:36   
Anoniman
MashAllah, Zeze, tvoja beba lijepo napreduje. To nije uopce previse, vec samo malo naprednija beba. Nemoj se brinuti.
A to sto ti curi mlijeko...sve je to normalno, jos uvijek se uspostavlja laktacija. Evo, mojoj malenoj je 6,5 mjeseci, a opet mi se zna nekad desiti da procuri iz npr. iz lijeve dojke dok desnu doji.
Zato postoje jastucici. Ja sam u pocetku koristila one DM, a sad pamucn, sto mi je jedna dobra teta silauser posted image . I super su stvar, mlijeko ne curi na majicu.
Malena_A, mashAllah, blago tebi, pa ti prespava noc u komadu. Mi se svaku noc budimo jednom makar, a ponekad i 4xuser posted image
Hronicno sam umorna i nenaspavanaaaaaa

(odgovor članu zeze)
  Neposredna veza do poruke: 1172
30.8.2010 11:15:52   
anidla
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

MashAllah, Zeze, tvoja beba lijepo napreduje. To nije uopce previse, vec samo malo naprednija beba. Nemoj se brinuti.
A to sto ti curi mlijeko...sve je to normalno, jos uvijek se uspostavlja laktacija. Evo, mojoj malenoj je 6,5 mjeseci, a opet mi se zna nekad desiti da procuri iz npr. iz lijeve dojke dok desnu doji.
Zato postoje jastucici. Ja sam u pocetku koristila one DM, a sad pamucn, sto mi je jedna dobra teta silauser posted image . I super su stvar, mlijeko ne curi na majicu.
Malena_A, mashAllah, blago tebi, pa ti prespava noc u komadu. Mi se svaku noc budimo jednom makar, a ponekad i 4xuser posted image

isto i kod nas user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1173
30.8.2010 11:18:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

isto i kod nas user posted image

user posted image A joj user posted image
Ali samo nek' su nam zivi i zdravi, izgur'o je Mujo i goreuser posted image

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 1174
30.8.2010 11:20:11   
Anoniman
Anidla, jesmo li se mi ono upoznale na BB? Znam da sam tad upoznala Enu23, cini mi se i tebe, al' vise nisam sigurna

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *