|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
30.8.2010 11:20:23   
zeze
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

MashAllah, Zeze, tvoja beba lijepo napreduje. To nije uopce previse, vec samo malo naprednija beba. Nemoj se brinuti.
A to sto ti curi mlijeko...sve je to normalno, jos uvijek se uspostavlja laktacija. Evo, mojoj malenoj je 6,5 mjeseci, a opet mi se zna nekad desiti da procuri iz npr. iz lijeve dojke dok desnu doji.
Zato postoje jastucici. Ja sam u pocetku koristila one DM, a sad pamucn, sto mi je jedna dobra teta silauser posted image . I super su stvar, mlijeko ne curi na majicu.
Malena_A, mashAllah, blago tebi, pa ti prespava noc u komadu. Mi se svaku noc budimo jednom makar, a ponekad i 4xuser posted image
Hronicno sam umorna i nenaspavanaaaaaa

isto i kod nas user posted image

uzela sam blaznice u apteci i njih stavljam dok ne doji da ne prolazi, a cim pocne da doji moram stavit pelenu jer one mi ne mogu pomoci, toliko se natope da mogu cijedit iz njih. Moja Naida se sva zaokruzila, mene strah da ne bude predebela.user posted image

Uh mojoj 26 dana a ja vec preumorna, sta ce onda biti kad bude starijauser posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1176
30.8.2010 11:22:14   
anidla
zeze, sve je to individualno...Noini neki vrsnjaci spavaju po citavu noc i kasno ujutro se bude...

kod nas je ovako kako jest, ali eto sreca je samo sto trazi da jede i nastavi, ali isprekidan san je vise posatao user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1177
30.8.2010 11:23:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zeze

IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

MashAllah, Zeze, tvoja beba lijepo napreduje. To nije uopce previse, vec samo malo naprednija beba. Nemoj se brinuti.
A to sto ti curi mlijeko...sve je to normalno, jos uvijek se uspostavlja laktacija. Evo, mojoj malenoj je 6,5 mjeseci, a opet mi se zna nekad desiti da procuri iz npr. iz lijeve dojke dok desnu doji.
Zato postoje jastucici. Ja sam u pocetku koristila one DM, a sad pamucn, sto mi je jedna dobra teta silauser posted image . I super su stvar, mlijeko ne curi na majicu.
Malena_A, mashAllah, blago tebi, pa ti prespava noc u komadu. Mi se svaku noc budimo jednom makar, a ponekad i 4xuser posted image
Hronicno sam umorna i nenaspavanaaaaaa

isto i kod nas user posted image

uzela sam blaznice u apteci i njih stavljam dok ne doji da ne prolazi, a cim pocne da doji moram stavit pelenu jer one mi ne mogu pomoci, toliko se natope da mogu cijedit iz njih. Moja Naida se sva zaokruzila, mene strah da ne bude predebela.user posted image

Uh mojoj 26 dana a ja vec preumorna, sta ce onda biti kad bude starijauser posted image

Dojeno dijete ne moze biti predebelouser posted image Don't worry!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
  Neposredna veza do poruke: 1178
30.8.2010 11:25:18   
Anoniman
I moja Imancica, samo se podje vrpoljiti, cujem je, ustanem, podoji i ona odmah zaspe. nema nikakvih specijalnih efekata kad treba zaspati, srecom, ali to budjenej konstantno toliko vremena...stvarno ostavlja goleme tragove na meni i mojoj psihiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1179
30.8.2010 11:35:39   
Mamica24
Evi i nas... Velikiiiiiii user posted image user posted image user posted image  svim mama i bebama.. Moj beki eno hrce u krevecu a ja evo da se javim odje user posted image user posted image user posted image .. Bekir se jutros probudio oko 5 dobio je flasicu i jutros oko 8 je dobio siku i sad slatko spava...

E moje zene sta mi se desilo... Sinoc je moj tokmak od rodjaka dao Bekiru agde iz kolaca.. JA kad sam ja vrisnula user posted image  user posted image user posted image  kaze mm da sam bila pregruba.. pa reko prvo nek pita smijem li pa onda nek nesto uradi... joj neki ljudi jednostavno misle da mogu sve sto hoce... grrrrrrrrrrrr

Ja sam zacas pristrcala i prstom Bekiru ocistila usta.. vjerovatno su me svi gledali kao vjesticu al briga me to je moje dijete!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1180
30.8.2010 11:59:29   
vjestica
mamice24 nisi pregruba, nego je tvoj rođak bezobrazan!

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1181
30.8.2010 12:16:00   
zeze
mamice, bas je to bezobrazluk, jojj zeno ja samo cekam takve trenutke a znam da cu ih imat do beskonacnosti.

nego da vam kazem, evo dolazila nam patronazna i moja Naida ima 5,100kg masallah ovo moje dijete prava lopticauser posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1182
30.8.2010 13:19:24   
Tidzi
Pozdrav drage moje!
Dugo se nismo tipkale, a na ovu temu sam se javila samo jedan put  iako ce mojoj Erni u cetvrtak mjesec dana. Kod nas se svasta izdesavalo za ovo kratko vrijeme.
Ali, kao prvo, nisam se javljala, jer mi se za za 3 sedmice otac razbolio, otisao u bolnicu, utvrdili da boluje od akutne leukemije i nazalost je 18.08. preminuo. Sad u septembru puni 57 godina. To nas je sve sokiralo, jer covijek nikad nije bilo bolestan. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ali, eto, sta da covijek radi? Ne moze se protiv Boga! Gledam ove babe ovdje po 80-90 godina i jos zive, pa mi dodje da ih ocima ne mogu vidjeti od neke muke. Neka mi Bog oprosti ako hoce na tome, ako ne...ja tu ne mogu nista...Kad vidim njih sa toliko godina jos zive, a moj otac sa svojih 57 ode...user posted image user posted image user posted image
Kao drugo, sto se tice mene, ja sam dobro koliko se to moze reci. Oporavak od treceg CR je prosao jako dobro. Slobodno mogu reci najbolje do sada. U petak idemo na prvu kontrolu posle CR pa cemo vidjeti sta ce reci ginic. Inace sam vec 2 sedmice na tabletama za smirenje, tako da beba ne doji.
Kao trece, i ono najvaznije, kao sto rekoh, moja Erna ne doji. Od svega toga sto se izdesavalo sa mojim ocem, dali su mi tablete za prestanak mlijeka. Taman smo u bolnici naucili da dojimo i mlijeko se pojavilo, morali smo to sve prekinuti. Sada pije Aptamil i jako dobro ga je prihvatila. Danas trebamo nazvati da zakazemo termin kod pedice, jer sa mjesec dana treba na kontrolu, pa vam javimo kako napreduje. Inace se rodila sa 3 000 gr i duga 49 cm. U srijedu idemo i na snimanje kukova, pa se nadam da ce i tu sve biti dobro.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1183
30.8.2010 13:22:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tidzi

Pozdrav drage moje!
Dugo se nismo tipkale, a na ovu temu sam se javila samo jedan put  iako ce mojoj Erni u cetvrtak mjesec dana. Kod nas se svasta izdesavalo za ovo kratko vrijeme.
Ali, kao prvo, nisam se javljala, jer mi se za za 3 sedmice otac razbolio, otisao u bolnicu, utvrdili da boluje od akutne leukemije i nazalost je 18.08. preminuo. Sad u septembru puni 57 godina. To nas je sve sokiralo, jer covijek nikad nije bilo bolestan. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ali, eto, sta da covijek radi? Ne moze se protiv Boga! Gledam ove babe ovdje po 80-90 godina i jos zive, pa mi dodje da ih ocima ne mogu vidjeti od neke muke. Neka mi Bog oprosti ako hoce na tome, ako ne...ja tu ne mogu nista...Kad vidim njih sa toliko godina jos zive, a moj otac sa svojih 57 ode...user posted image user posted image user posted image
Kao drugo, sto se tice mene, ja sam dobro koliko se to moze reci. Oporavak od treceg CR je prosao jako dobro. Slobodno mogu reci najbolje do sada. U petak idemo na prvu kontrolu posle CR pa cemo vidjeti sta ce reci ginic. Inace sam vec 2 sedmice na tabletama za smirenje, tako da beba ne doji.
Kao trece, i ono najvaznije, kao sto rekoh, moja Erna ne doji. Od svega toga sto se izdesavalo sa mojim ocem, dali su mi tablete za prestanak mlijeka. Taman smo u bolnici naucili da dojimo i mlijeko se pojavilo, morali smo to sve prekinuti. Sada pije Aptamil i jako dobro ga je prihvatila. Danas trebamo nazvati da zakazemo termin kod pedice, jer sa mjesec dana treba na kontrolu, pa vam javimo kako napreduje. Inace se rodila sa 3 000 gr i duga 49 cm. U srijedu idemo i na snimanje kukova, pa se nadam da ce i tu sve biti dobro.

Tidzi, basum sag olsun, draga. jako mi je zao zbog tvog gubitka. Znam koliko si tuzna, li moras biti jaka, imas te malene pilice oko sebe, moras na njh misliti.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tidzi)
  Neposredna veza do poruke: 1184
30.8.2010 13:25:08   
Tidzi
Sto se tice spavanja...
Kako mala pije Aptamil (pila ga svako 3 sata, sada smo povecali dozu i pije svako 4 sata)...Ove zadnje 2 noci popije 130 ml Aptamila u 22h, onda se budi da pije u 02h, pa u 06h ujutro. Tako da sam ove 2 noci ustajala samo jednom u toku noci i drugi put ujutro, sto uopce nije lose, jer sam predhodnih noci ustajala 2-3 puta.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1185
30.8.2010 13:28:14   
Tidzi
Hvala Pahuljice draga! Sve ja to znam, ali kako koji dan prolazi sve mi je teze i teze, jer valjda postajem svjesnija da ga vise nikad necu vidjeti. Kad sam se vracala iz Bosne sa Dzenaze htjelo mi srce puci, jer ga nema da me isprati...user posted image user posted image user posted image Ne znam kako cu vise otici, kad znam da ce tako biti svaki sledeci put.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1186
30.8.2010 14:57:41   
Mamica24
zeze samo ne daj da ti se mjesaju ja sam ae tako postavila od poetka. Ja i Beki smo ocistili kucu i evo sad se mazimoooouser posted image user posted image user posted image

tidzi primi moje saucesce.. ja sam ostala bez oca za vrijeme rata... ostala sam ga zeljna tako da te razumim.
Ti moras biti jaka zbog svoje bebe jer te sada najvise treba.. tvoj otac je sada na ljepsem mjestu i vjerujem da je ponosan na tebe.. sta ces mila do tad mu bila sudbina to je jace od nas... svi smo uz tebe nisi sama!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1187
30.8.2010 14:59:17   
aida.
Evo nas brzinski se javimo i idemo dalje... :) samo da vam kazem da mi je laknulo napokon, u E. je stolica postala normalna user posted image user posted image nije vise onako rijetka hB... Kanita hvala mila, jes vidjela misica u kutiji user posted image mama i tajo malo izvodili s njim , hehhehehheuser posted image user posted image user posted image a on uziva u poziranju (vidi se iz prilozenih fotografija) user posted image user posted image samo se semije... med mamin medeni...
eee idacha, mila, ja zaboravila tebi slike poslat... ajjj sad mi naumpade... evo cim stignem saljem... ljubac..user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1188
30.8.2010 15:13:11   
Anoniman
tidzi jako mi je žao zbog gubitka oca,primi moju iskrenu sucut..znam kako se sad osjecas ,moja mama je umrla u 47-moj godini,a meni je tad bilo 15..nikad mi vise nije trebala nego tad,mislila sam da cu umrijeti od tuge al evo vidis covjek preživi svasta nesto. misli samo da je on sad na boljem mjestu,sretan,ne pati se,to je mene spasilo.. vrijeme ce uciniti svoje,praznina ce ostati dok si živa al  s vremenom ce bol biti manja..user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1189
30.8.2010 15:18:22   
Leena
Tidzi, basum sag olsun............... ne znam sta ti reci osim da se cuvas!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1190
30.8.2010 15:27:04   
samedi
user posted image user posted image Tidzi draga,basum sagolsun! Mogu misliti kako ti je tesko sada,ne znam sta da ti kazem da bi te moglo utjesiti u ovim trenucima,osim user posted image user posted image user posted image

Tvoja Erna pije vise od moje Nejre koja ima 4 mjeseca,isto pije Aptamil. Nece dijete vise da popije,ja joj napravim 150 ona popije 120 jedva,na jedvite jade,ja joj guram flasicu ona pljune i sve tako. Ne znam vise sta da radim s ovim djetetom,na zadnjoj kontroli je sa skoro 3 mjeseca imala 4850gr.a nisam primijetila da se nesto puno popravila. Sljedeca vakcina je 8.9. pa cemo vidjeti,bas cu pitati doktora sta da radim,vise sam gotovo pobudalila od razmisljanja i raznoraznih nebuloznih savjeta.
Nisam u toku sa ostalima,nisam imala neta par dana,nadam se da su bolesne bebice ozdravile!
Pusa velika svima

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1191
30.8.2010 15:33:32   
aida.
Tidzi ja sad procita, mila, moje saucesce.. jako mi je zao zbog gubitka user posted image user posted image budi jaka..

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1192
30.8.2010 15:47:52   
mamilica
Tidzi, zao mi je zbog tvog gubitka, znam kako se osjecas. Ta rana je bolna i naucices da se nosis s tim.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1193
30.8.2010 16:49:26   
danijela27
hej drugovi i drugarice. danas smo primili drugu po redu zicu i malo smo plakali user posted image , al polako ih krizamo user posted image .
nemamo temperaturu al smo malo nervozni i malo placemo. sad spava pa se nadam da ce biti sve ok. teska je 5.400 g a duga 64 cm, ma mamina prava manekenka. narasla nam 10 cm a ponovo dobila 1.200.

Tidzi draga,basum sagolsun, cuvaj nam se.
ostale ljubimo puno

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 1194
30.8.2010 17:34:02   
Meri29
Evo i nas, danas nam se puuuuno spavaaaa. Spavala mi je vec dva puta po 3 sata. Kada se probudi puna energije lom po kuci, umori se pa ponovo spavanje. Ovo vrijeme bas dobro dode da se mama odmori i sredi kucuuser posted image

Aida kakica normalnauser posted image Konacno, samo nas je zabrinula dusica mala

Samedi nadam se da ce bebica popraviti jelo, znam koliko se Lady patila kako Lanica nece da jede, je li pije tecnosti dovoljno

Tidzi draga zao mi je radi tvog tate, to je tako tesko znam. I ja sam skoro godinu dana bila u tom stanju da ne mogu gledati starije osobe, bas sam bila ljubomorna, to ce te proci, ali praznina ostaje, samo se nekako naucimo zivjeti sa tom boli u srcu user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 1195
30.8.2010 17:40:53   
aida.
Meri i Erol je danas tako spavao, sad usto, samo se smije... Kakica uredna, napokon... Tek uvidjam kako raste.. dajem mu hapicu i dok on melja ja uzmem a on gleda pa kao nesto galami na mene i fino pruzi rukice prema kasikici ja mu dado a on fino u usta user posted image user posted image zivot mamin pametni... user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1196
30.8.2010 18:28:55   
Meri29
Tako i mi Majdu varamo, mora se nekako, mada ja nju ne tjeram da jede ako nece. Probam i ako hoce tako na varku malo ona malo ja to moze, a cim mi se pocne okretati u stolici ja stanem. Bude gladna u roku pola sata

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1197
30.8.2010 18:44:19   
Anoniman
pusa velika svima nadam se da ste dobro.
Mi nismo primamo boceuser posted image nismo nikad dosada al bit ce bolje od njih abd.

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 1198
30.8.2010 18:47:19   
samedi
Evo sad sam joj opet napravila 150 i popila je samo 70 a spavala nije nikako danas,ne znam sta joj je,inace dobro spava,temperature nema,samo su joj hladni obrazi,nosic i rukice a i malo je nosic zacepljen. Bas se brinem zbog tog njenog nedostatka apetita,kad vidim druge bebe kako papaju s apetitom dodje mi da user posted image ,jos se sitna rodila,sa 2850gr a nece da papa kako treba,nikako da stignemo generaciju sa kilazom user posted image

Aida,hB pa je kakica sad uredna!
Danijela,bravo za bocu,samo prati hoce li biti ture,ne dao Bog!
Meri,nek si se vala i ti malo odmorila dok malena pajki,ma pusti posao,odmaraj! Vec ces nekako sve stici! user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1199
30.8.2010 18:50:43   
Meri29
Samedi ocito popije koliko joj je dovoljno, a nisam upratila je li jede vise puta po malo ili je tjeras da i to malo pojede.

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *