|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
22.12.2010 11:38:04   
dubravka01
Jutro svima,

Sorry što se jučer odmah nakon boce nismo javili..
Samo da podijelimo nasa iskustva od jučer:
Pedijatrica uradila pregled detaljno,napredujemo i rastemo mašallah user posted image
kad je sve pregledala onda nam je rekla da mozemo primiti vakcinu.

U dr. ordinaciji dobivamo jednu vakcinu za popiti - POLIO
i drugu - DITE-PER u lijevu rukicu sa bocom - samo smo malo proplakali (reda radi) kad je sestrica ubadala iglu. user posted image

Mama je držala i uspjela user posted image (mislim da su mi otkucaji srca bili 180)

Preporuka je bila da odma po dolasku kuci popijemo pola kašikice paracetamola i stavljamo obloge od stajaće vode naredna 2 dana.

evo 24h je prošlo, ture nije bilo obloge stavljamo i jos naredna 24h da izguramo pa će sve biti prošlo.

Sulty koliko me samo bilo strah ove vakcine da sam svijetu sa raspitivanjima prešla u dosadu. Uglavnom samo hrabro i bit će sve uredu ako Bog da.

P.S: da napomenemo da nam je pedijatrica bila dr.Enisa - ista ona što je bio članak u novinama da su ju nazvali kobilom, nama je žena sve lijepo objasnila kako o vakcinama,preporuci sta poslije vakcine tako i ostalim stvarima koje su nas interesovale i za koje smo pitali.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 5501
   [Obrisana poruka]
22.12.2010 14:34:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dubravka01)
  Neposredna veza do poruke: 5502
22.12.2010 14:51:06   
esmina i bebina mam
E i ja sam cekala 9 mj da dodem do ove teme a sada nemam vremena ni da vas kako treba citam a kamoli pisem.
U svakom slucaju je super biti dio RR.
Salko je bio u ponedeljak na kontroli i dobio je 950 gr massalah user posted image user posted image user posted image user posted image
pozdrav drage mame

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5503
22.12.2010 14:52:18   
sana81
Pozdrav od mene i moje curice.Citav dan mi je pravi mali nervozko.Rose87 ima nas jos koji bi ujutro platili za jos malo sna,ali male sefice i sefovi imaju svoje zelje.user posted image JelenaT tvoja malena je prava vrijednica-ponekad se pitam odakle nam tolika snaga pored nespavanja,brige i sveg sto ide uz nase malene.Bilo je dana kada sam mislila da vise stvarno ne mogu-ali furam i dalje.Sulty sretan vam mini rodjendan.user posted image Mamica24 nemoj sebi to raditi-dovoljno svi imamo realnih briga tako da za imaginarne nema mjesta-zdravlje je u bozijim rukama brinuli se mi ili ne.Amanullah to je prekrasno-neka je sa srecom i da ga dragi bog cuva na svakom njegovom koraku.Dubravka01 zavidim ti-hvala bogu da je sve proslo o.k.Moja maca kasni sa vakcinama-primila je samo BSG i HB po rodjenju i drugu dozu HB,a vec ima pet mjeseci,pa se bas brinem.Pedijatrica kaze da nigdje nece zakasniti.Ostale mamice i bebice imate pusu od na dvije.user posted image

Neposredna veza do poruke: 5504
22.12.2010 15:24:05   
kolacic
evo mene opet.

malena mi je dobro, ne kaslje vise tako cesto, vise kihne nego kaslje, davala sam joj blagi caj od kamilice u cvjetu.

sulty hvala ti, pokusat cu to sto kazes za jastuk, mada ne kontam koji efekat ima od toga..ali srecom ne kaslje uvijek, rukice su joj idalje hladne na 22 temperaturi u stanu...

jesu li vasim bebaama hladne ruke ili je ovo samo mojoj??user posted image

(odgovor članu sana81)
Neposredna veza do poruke: 5505
22.12.2010 15:51:44   
amanullah
iman i sana user posted image user posted image hvala vam, amin i vama svako dobro, user posted image

bez zeze, ako ima koja blizu mene, ja sam na ilidzi  b u j r u m user posted image user posted image

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 5506
22.12.2010 16:01:40   
Anoniman
vegici malenoj princezici srecan mali rodjendanko user posted image
Amanulah cestitamoooo, to i jeste bas za slatke user posted image , hajmo zene vidite da zena fino zove user posted image (sta ti je poguzija)
Dubravka kao sto ti rece iman cim nema do sada temperature i nema neke reakcije nece je ni biti, tako ne brini user posted image
Sana bas tako, nigdje nece zakasniti user posted image , nama jos malo 11 mjeseci pa nismo sve isprimali.
Mamice cemu paranoja, opusti se draga, samo sebi gore pravis tim razmisljanjem. Da se tako lako dobija leukemija svi bi je vec imali.
Kolacic rukice u gotovo svake bebe su hladneeeeee, kod moje Anuske i dan danas znaju biti hladne, ako joj je topal stomacic znaci da njoj nije hladno. Kod nas je npr nocna temperatura 21, a anuska spava u pidžamici i vreći prosjecne debljine, a po danu 22-23 stepena, vec kad je kupam oko 25 je.

Iman sreco nasa, nadje li mak user posted image user posted image user posted image user posted image , ima stvarno da ti preporuceno posaljem u Bihać user posted image . Ljubi nam nasu Mancicu.

Ljubimo i sve ostale mame i bebane user posted image

Idachaaaaaaaaaaaaaauser posted image nasa gdje si nam draga, mi te pozeljele user posted image user posted image

(odgovor članu kolacic)
  Neposredna veza do poruke: 5507
22.12.2010 16:02:23   
amela2208
zdravo svimauser posted image
Moja curica spava, a ja pocela drugu rundu ucenja pa mi dosadnouser posted image Ostalo je jos malo, 20-tak dana pa da se docepamo konacno dıplomeuser posted image user posted image  Moram da vam se pozalım ja sve hocu da smrsam alı jedem ko ludauser posted image user posted image user posted image user posted image
amanullah sa srecom malı koraci slatkom pazljıvom djecakuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pusa za vas cetvoro
vegici sretan rodjendam
iman saljemo velikuuuuuuuuuuu pusu
jelena bila si brz od mene za mnutu, kako je curca danas?
dje nam je kopija danas?
esmina bebo dobro nam doslauser posted image user posted image user posted image
sulty user posted image user posted image
ostaleuser posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 22.12.2010 16:05:39 >

Sara&Mohammad

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 5508
22.12.2010 21:41:08   
Anoniman
Sto smo ovo utihnule user posted image . Bas nesto pustoooouser posted image

Mi smo veceras malo skitale i konacno kupile smo cipele, ustvari uzeli smo cizme user posted image . Trazim ih kao ozeblo sunce za ovu nasu malenu krofnastu nogu. Niko ne proizvodi hodajuce 18 broj, pa smo malo vece uzeli, ali mogu joj posluziti dok ne prohoda.

Ljubimo vas sve :)

(odgovor članu amela2208)
  Neposredna veza do poruke: 5509
   [Obrisana poruka]
22.12.2010 23:16:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5510
22.12.2010 23:19:22   
Anoniman
Iman ako ne nadjes stvarno poslacu ti ja postom. Samo javi user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 5511
   [Obrisana poruka]
22.12.2010 23:45:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5512
22.12.2010 23:46:02   
rose
sherpo nema na cemu user posted image

za sve vas kojima i dalje pomaze samo zvuk usisivaca ili fena, jeftinija i sigurnija varijanta je da nadjete clip na youtbe...tacnije ja nadjoh 7 sati zvuka usisavaca...to zovemo koncert 7 usisavaca user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=hERLH3Q-hCQ&feature=related

ovo sam trazila i nasla dan nakon sto sam prvi put upalila fen da umirim bebu...mislim da je ovo mnogo sigurnija varijanta od pravog uredjaja koji radi na prazno

< Poruku je uredio rose -- 22.12.2010 23:48:58 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 5513
23.12.2010 10:21:00   
idacha
heeeeeeej, drage moje zenice, evo na brzaka da se javimo i da vam svima posaljemo veliku pusu, ba smo vas pozeljeli...

meni je dosla rodica, koja obozava djecu, a Imi je prosto odusevljen sa njom, tako da mi dan proleti u sekundi sa njom u prici i zezanju.. i mama mi je dosla, tako da imam opravdanje za nejavljanjeuser posted image
salu na stranu, pomoc mi zaista dobro dodje, mama se mora vratiti kod majke, a rodica ce ostati kod meneuser posted image user posted image user posted image
mi smo hB superiska, izuzev mog pritiska.. mrtav covjek ima veci pritisak od mene, tako da me, narocito ujutro, ''nosa'' po kuci.. popijem slanu supu, crnu kafu ilicasu slane vode, pa dodjem k sebi... stomko se vec fino vidi.. sljedece nedjlje abD ulazim u 4ti mjesec, bas mi nesto leti vrijeme..
Esmici cestitamo mali rodjos, sa malim zakasnjenjem.. ljubimo puno nasu drugaricu vrsnjakinju... mamici takodje veliki kiss
Jelena tebe sam vala bas pozelila... Bogami... kako nam je Ancica, kako si ti, jel prosla prehlada? poljubac veliki
Mancice, i vama dvjema veliki kiss.. nadamo se da ste dobro i zdravo...
Felix, kissssssssssssssssssssssssss ljepotanu... i tebiiiiiii, naravno..
Amela, procitah na brzaka lijepu vijest, pa da vam cestitamo prve korake.. da su vam svi naredni sretni i haijrli... ne nadjoh nista za magistarski.. kako prodje, ima li se sta cestitati???? user posted image user posted image user posted image user posted image

uh, svasta bih nesto pisala, ali Imi vice ''doruuuuuuuucak' na svom jeziku, pa moram da furam....
Sviiiiiiiiiiiiiiiima saljemo milion poljubaca, pa se cujemo uskoro.....

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5514
23.12.2010 10:23:58   
Sulty
Jutro svima!

Mi smo juce bile kod Kanite.  Njena djecica su med medeni.  Al ko sto nam je i Kanita mirnica, i djecica su takva.  Ova moja galamdzija samo sto nije probudila Alena, pa smo mi ranije otisle, rekoh da pustim dijete da se naspava user posted image

Jelena, daboga nam mala Anica tutnjala kilometrima u novim cizmicama i dabogda ih kupila jos milion user posted image

Amela, zagrij stolicu, a manje caskanja na nasem forumu user posted image .

Kolacic, kad je dignes malo onda manje kaslje, jer obicno kaslje zbog slinica u nosu.  Kad je polozis ravno, te slinice idu direktno u grlo i to je iritira, pa zbog toga kaslje.  Kad je podignes malo, onda se one fino saljevaju iz nosica.  Probaj.  Vidi kad je nosis po danu da li manje kaslje?  A za hladne rukice i nogice, to ti je normalno.  Bebe ne razviju odmah sistem cirkulacije, zato su im hladne rukice i nogice.  Ko sto ti Jelena rece, ako joj je stomacic topao, onda je u redu.  Kazem ti, mojoj Vegici su u sred ljeta rukice bile led ledeni.

Iman, hvala na lijepim zeljama, a da sam hrabra i nisam bas kad je u pitanju moja Vega.  Vega je hrabra user posted image user posted image user posted image user posted image !  A ja sama sebi kazem, moramo, to je za njeno dobro i idemo. 

Dubravka, mila, drago mi je da je vakcina prosla kako treba.  A znam da si u pravu, dragi Bog cuva nasu djecu i hvala mu na tome.

Amanullah, cestitam od srca na prvim koracima.  Je li se pravila pogacica, pa djecak prelazio preko nje?  Nek mu bude sretan i zdrav i nasmijan svaki korak koji napravi u zivotu.

Mamice, kakve su to budalastine i namastavanje o bolestima.  Bas te moramo sve naruziti.  Samo pozitivno mila i pozitivno ce doci.  A kad god pomislis nesto ruzno, sama sebi reci: E bas necu o tome da razmisljam!  I radi nesto sto ce ti odvuci paznju na ljepse stvari, kao recimo pogledaj osmijeh svoga sina user posted image .

Eto, drage moje, ljubimo vas sve i javljamo opet nekad ako bog da ubrzo. 

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5515
23.12.2010 10:25:46   
Sulty
Idacha, ljubi pupu, malog djecaka, divnu rodicu, a tebi svaka cast na energiji i pozitivi.  Evo saljemo ti malo pozitive i Vega i ja: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 5516
23.12.2010 10:47:40   
Anoniman
Samo da vam mahnemo, ja sam i dalje bljak, i u putu da me sretnete prepale bi se user posted image . Kasni mi dvije sedmice, test negativan, hormoni podivljali, stomak rastura, dusa mi spava i pritisak mi boze ne daj, ne znam gdje se nalazim. Srece pa mi ovo dijete divno, jutros ustala u pola sest, doruckovala i ja je stavila da gleda crtani, a mama odspavala do pola osam i evo posto ona jos nece da spava kontam da opet upalim crtani i ispruzim se u horizontalu
inace cu se srusiti user posted image

Ljubimo vaaaaaaaaaaas sve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 5517
23.12.2010 10:55:53   
amela2208
jutro svıma
Ja sam oko 9 ustala....Sinoc do 02:-03 ucila pa sam sva user posted image  i user posted image user posted image . Evo cekam Sara da mi zaspi pa idemo daljeuser posted image Sara je dobro, samo sto je maza velika i pocupa mı kosuuser posted image
idachauser posted image user posted image user posted image pa dje sı nam tı draga?Drago mı je da cujem da je İmi dobro a i tiuser posted image A nisu mi jos rezultati izasli za magistarski ali nadam se i da ne prodjem sad ımam jos jednu sansu u aprılu mjesecuuser posted image Pubı zlato malo a to u trbu mılkı od nasuser posted image user posted image user posted image
İman83 dobro smo, Saricauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne mozes je stıcı, pubnı curu slatku
Sulty draga evo manje sa na rr a vise ucımuser posted image Kakouser posted image slusa?
Jelena ızvını za sınoc, moj fb ostao ukljucen satıma ga pogledala nısam
rose evo tvojı usısıvacı radeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
dje nam je selına?
ostalımauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 5518
23.12.2010 10:58:11   
rose 87
jutro,e mi smo se jutros naspavali spavali smo cak do pola 8user posted image user posted image user posted image
nesto sam zaboravna ovih dana citam sve i kad hocu da vam sta napisem nemam pojma sta sam htjela
amanullah cestitamo korakeuser posted image user posted image user posted image ,jesmo mi lijeni,jucer je citav centar obhodao ali ga mi drzimo za rukicu a sam neceuser posted image user posted image
iman i ti brines oko kolaca i ja trazim neke sastojke ali ih nema,moracu neku drugu tortu praviti,htjela sam nugat ali mi se ne dade
amela uci pa da i ti pravis slatku aBd
svima saljemo puseee

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 5519
23.12.2010 11:06:59   
dubravka01
Dobro jutro svima user posted image

Ahhh kako je divno biti naspavan, moj mali čojko spavao sve do 9h jutros user posted image

Hvala svima na čestitkama za bocu, bile ste u pravu, temperature nije bilo prvih 24h a evo ni do danas.

Svim bebicama zelimo da im vakcina prođe ovako "bezbolno" kao kod nas i još lakše.

Iman draga ja tek sad primjetih da si ti rodila tri dana prije mene, pa mi nešto drago user posted image

Esmina i bebina mamo welcome!!!
Sana81 što se tiče vakcine samo hrabro, ja sam se bila sludila razmišljajući šta ako ovo šta ako ono i evo hvala Bogu sve prođe u najboljem redu..misli pozitivno.
Amannullah uh kasno sam vidjela ovaj poziv za kolače, i mi smo na Ilidži user posted image
i ne znam rekoh li ali punooooo sreće u koračanju i od nas.
JelenaT znam kako se osjećaš, ja user posted image dobila kad je mamin čojko imao 2mjeseca i 2dana, a kazu kad dojiš neće doći odma, eto kome će odma ako neće meni i pored dojenja...i kad me spopadne taj PMS drma me da valja..sreća pa ima mm u tim danima jer mislim mamin čojko osjeti svaku moju promjenu.
Zato draga moja izdrzi i naspavaj se saljemo ti puno user posted image user posted image user posted image i user posted image za bolje raspoloženje.

Svima ostalima puno pozdrava i budite nam veseli i zdravi user posted image

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5520
23.12.2010 11:08:46   
amela2208
rose87user posted image user posted image user posted image user posted image pa jesi li ziva? nema te nıkako, jesil zavrsila sa preseljavanjem? Pravit cemo slatko a evo i nesto za pocetakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 5521
23.12.2010 11:16:09   
Anoniman
Ja sam dobila kad je Ani bilo 28 dana user posted image , s tim da mi je sad user posted image nepodnosljiva, prije trudnoce nisam znala sta je pms i trajala mi je tri dana max, a sada em PMS ubi, em traje po 10-12 dana i to odlivi. Zadnje dvije mi kasnile po mjesec dana pa ih dobrostonom izazvala, izgleda da ce biti i ova treca, hormonski status kad sam radila bio boze ne daj, posle terapije se malo smirio, a izgleda da je opet boze ne daj. Sve odgadjam, ali izgleda da bi trebala opet na "kanal" user posted image , ja to minimum jednom mjesecno user posted image

Neposredna veza do poruke: 5522
23.12.2010 11:25:29   
amela2208
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Sve odgadjam, ali izgleda da bi trebala opet na "kanaluser posted image , ja to minimum jednom mjesecno user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jes ludauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
meni jos nıje doslauser posted image skoro sam mıslıla da ce docı alı nısta...nısam trudna...

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5523
23.12.2010 11:31:26   
Anoniman
Moja Amela ja sam ti uvijek za tog ginekoloskog remonta user posted image , cesce idem ja na kanal nego najstarije i najgore auto user posted image

Neposredna veza do poruke: 5524
   [Obrisana poruka]
23.12.2010 12:06:14   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 5525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *