Sulty
|
Pa za poludit. Taman vam napisah poruku i to fino svima odgovorila, kad me ukinu. Ne znam ni sta sam kome napisala. Vegici je danas 7 mjeseci !!!! Jelena, tebi sam napisala da sam te kontaktirala na fejsu i da sam ti vidjela slike Ane. Med je medeni. Ameli sam napisala da mi je drago da je uzivala u shoppingu. Sherpice, dobro nam dosla. I mi smo ti u fazi uvodjenja hrane. Vega je svasta probala. Jos da proba pilecu supicu i idemo u formiranje obroka: jedan vocni ujutro, a povrce poslijepodne. Mamice, nadam se da je osip prosao. Sto se tice jelke, vidim spominje se, kaze moj muz kud je stavismo. Mi to kao zabog Vege, a sad Vega nece da se odvoji od nje, al hoce da je cupa i krsi. hahahaha... Jos kad joj svjetla upalis. Cim je odvojis od nje, ona u plac. Kolacicu, mojoj Vegi su rukice hladne od kad se rodila, a rodila se u maju. Cijelo ljeto su joj rukice bile hladne po noci. To je zato sto njihov sistem cirkulacije jos nije 100% razvijen kad se rode. Sto se kasljanja tice, moja Vega je nedavno kasljala i dali su mi odlican savjet ovdje. Stavi jastuk ispod duseka, da joj je malo glavica na visini, pommogne. Mi smo joj davali Prospan sirup par dana, ali u konsultaciji sa pedijatrom. TAkodje smo joj mazali pluca i ledja Dr. Theiss kremom, pa joj jos stavim na pluca i na ledja vatu. Obavezno ujutro properi pluca i ledja kamilicom, jer im je koza osjetljiva, pa se moja Vegica mrvicu osula, ali ta dr. Theiss je stvarno odlicna. Mi smo je mazali dva puta dnevno. I kao sto ti rekose, najbitnije je da joj cistis nos, jer se od nosa krece. I ko ste ti rekose ostale, ne brini mnogo. Znam da je to teze uradit nego reci, sve mi brinemo, ali nema potrebe, jace su male bebe nego sto mi to mislimo. A za vodjene doktoru, ne znam sta bih ti rekla, po ambulantama su djeca pravo bolesna, pa je gore voditi ih tamo. Ne znam gdje zivite, ali ako ste u mogucnosti, zovni ti neku privatno pedijatricu da ti dodje kuci ako mozes. Sta cete vi zene za vakcine. Eno procitah u novinama juce kao poceli su davati neke, a zamjenske tek za mjesec dana ili tako nesto. TEkst je bas bio nejasan, pa ne skontah da vam pravo kazem nista. Joj, jest mene strah tih vakcina. Ja mislila jos malo sacekati da vidim sta i kako. Sta cete vi?