Sulty
|
Dobro jutro svima! Nadam se da ste mi sve dobro i zdravo i da ste uzivale za vikend. Mi vala jesmo. Mada se iskreno umorim nekad vise za vikend nego radnim danom. Radnim danom, Vegic i ja imamo neki svoj ritam, a i odemo poslijepodne do mame, pa se mama i tata igraju s njom, a ja malo odmorim, a vikendom hocu i kolace da pravim i da tutnjamo s tatom i da se igramo i da je kupamo i svasta nesto. Al sve su to, hvala bogu, lijepe stvari. Ovaj vikend smo okitili malu jelkicu. Ja nikada do sad nisam kitila jelku, ali sam skontala da hocu zbog Vege, pa da nam to postane tradicija i bas je nekako slatko imati je u stanu. E sad odoh malo da vas promahalam: Dubravka, sretno sutra na vakcini i obavezno nam javi kako je proslo. Znaci, poceli su polako opet s vakcinama. Valja onda i nama ici, ako bog da. Aida, drago mi je cuti da je Erol dobro. Vegica je nesto malo kasljucala i smrcala, a sad hvala bogu nista. A i ja nju izvodim, moram, jer svaki dan idemo na terapiju, mada bih ja radje da taj dio tutnjamo negdje gdje je malo zanimljivije, ali sta je tu je, bitno je da ona meni bude dobro. Ljubi Erola. Lilix, nadadm se da ce Benji brzo proci grlobolja. Ja sam je imala par dana i mogu ti reci da me je grlo bas bolilo. Evo i sad s salom i po kuci hodam. Zgrij mu malo vratic i odmah nek navali na topao caj. Kako ti sad radis: od kad do kad. A meni je pravo zao sto nismo bile, ma ko kad sam ja sada okupirana ovim terapijama, a poslije idem mami, tamo nemam interneta, pa nisam u toku. Nadam se da cemo se uskoro svi opet druziti, bas sam vas sve pozeljela. Jos kad vidim kako su sve bebice narasle. Berina i Benjo su med medeni, pravi mali slatkisi. Selina, cestitamo na prvom zubicu. Kako ce tvojoj bebici da budu jaki korijeni. Ima da ima super zubice citav zivot ako bog da. Leena, draga, nadam se da si nam do sada vec ozdravila. A Vega s vremena na vrijeme spava kod nane, kad smo Lado i ja slomljeni, i mogu ti reci da je prvih par puta zeznuto, a onda je skroz ok. Mada se i ja ko stuha nadignem ujutro pa trcim gore po nju prije nego sto se ona probudi. Rose, ova bijela buka, funkcionise li to i na starijim bebama. Moj Vegic skoro imam 7 mjeseci, moze li to i za nju? Zna nam se nekad buditi bas precesto po noci, u stvari najcesce je tako, mozda bi ovo moglo pomoci? A za trazenje sike, tako je i moja Vega, slomila me. Ja mislim da sam ja pogrijesila sto sam joj davala siku kad god je ona zakenjkala. Znam da ti sada moderni govore daji siku po zahtjevu i mislim da je to prvi mjesec u redu, ali drugi mjesec je bolje malo joj produziti, zavarati je cuclom, pronosati je, pa joj pokusati formirati obroke, recimo na svakih sat, sat i po, pa pomalo produzavati, jer inace ces se ti slomiti. BArem sam ja bila preiscrpljena, a tri mjeseca sam davala na zahtjev, jer kao te moderne metode su sad takve. Mada iskreno iz mog iskustva, sve starinsko je bolje. Felix, sto bebici ne napravis obicni caj od kamilice u cvijetu (stavi samo malo), mozda ce prirodni htjeti. Vega moja bas voli kamilicu. Doduse ona voli i Hippov, ali on ima secera, pa joj ja sama pravim obicni caj. Ostale, imate velilki zagrljaj od Vegice i mene.