|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
18.12.2010 17:05:17   
rose
ova moja nije danas sastavila 15 minuta spavanja u komadu...mislim da je muci stomacic, kaki svaki drugi dan a trazi siku svako pola sata...polomi me user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5426
   [Obrisana poruka]
18.12.2010 18:53:13   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 5427
18.12.2010 20:14:24   
rose
evo sam joj fen upalila i smirila se, lezi u krevecu i suti

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5428
18.12.2010 21:44:31   
rose
nije potrajalo ne znam vise sta da radim user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5429
18.12.2010 21:49:41   
Anoniman
rose mila da nisu grciciuser posted image ???Zna i od toga biti dosta muke,plakanja ,nespavanja.
Stavi je potrbuske na stomak,malo lakse je djeci tako spavat kad imaju grceve al pored tebe neka bude pod nazorom.
Probaj anel je znao jedino tako da usuti i zaspi.

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 5430
18.12.2010 21:52:04   
Anoniman
Koje vi čajeve dajete bebama? ja kupila Hipp instant od kamilice pa neće ga baš popije 0,10l

probaj sa hiip komorac bas je fin,ukusan cisto sumnjam da nece htjetiuser posted image mi to i dan danas koristimo.Obozava ga....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5431
18.12.2010 22:32:18   
rose
probala sam , nece ...odupire se i nogama i rukama i naq stomaku joj odgopvfara jedino da lezi na grudima mm, aon veceras radi...na krevetu ili na mojim grudima nece

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5432
18.12.2010 22:42:42   
Anoniman
poznata mi ta faza vjeruj da su grcevi oce vasu blizinu i tako se smiri.Nama je cak ped.preporucivala u tim situacijama da ga stavim na grudi uza se vjeruj da se smiri i zaspi,....
Nadam se da ce brzo abd.proci a hoce samo strpljenja milauser posted image user posted image
I da masirala sam pupu,malo na ruku ulja djecijeg i masiras u kazajki sata i sve tako,plakat ce al mora tako kako budes masirala ona,ce prduckat to znaci da pomaze izbacuje zrak iz pupeuser posted image .
Ljubim je puno pile malo

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 5433
18.12.2010 22:46:24   
amela2208
evo nas samo da vam mahnemouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ujutru ımamo taj cuvenı ıspıt za master pa proucıte koju za mene
pusa svıma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5434
19.12.2010 8:36:55   
lilix
jutro.....
evo i mene ko padobranac user posted image
kod nas sve po starom, Berinu smoriše zubići, noću se budi nebrojeno puno puta user posted image user posted image , jedan dan je imala idosta povišenu turu, al hB nije dugo trajala
amela user posted image user posted image user posted image za prve bebine korake; sretno na ispitu danas user posted image
rose kako curetak, je li se smirila, nadam se da je ta nervozna faza sada već iza vas....za bebin osmjeh user posted image
Leena šta nam je to sa drugaricom user posted image , je li sada dobro??
Doraaaaaa kućo stara, aaa tvoje javljanje nam je donijelo snijeg user posted image user posted image ; inače i ja bih mogla citirati tvoj post, mi jedinu hranu uvodimo postepeno, po nekom našem kalendaru, a ostalo je sve baš kako si ti i pisala...ljubi nam drugare, baš mi je drago da si se javila user posted image
bebacha i ti si nam se nešto "ulijenila" rijetko nam se javiš (a vidi ko ti kaže user posted image ); ja ti uglavnom radim od 10-14; uglavnom flexibilno mi je radno vrijeme....
jelena jesi li nam ti ozdravila ? a to izvlačenje sekreta iz nosa je stvarno strašno, mi smo jednom Benju kad je bio mali vodili privatno na pregled, kad kaže ta dr. mora mu se izvući taj sekret pa mu ugura tu cjevčicu, uf user posted image , nadam se da će Ana brzo toga da se riješi;
Sulty kako je Vega, baš mi je žao što juče niste bile na druženju, ja sam sve nešto i vas očekivala

uuuuu, eno moje plačke javlja se ...

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 5435
19.12.2010 8:55:51   
lilix
moj curetak se definitivno probudio, tako da ništa više od mog pisanja
samedi, Iman, felix i sve ostale user posted image user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 5436
19.12.2010 9:44:51   
Anoniman
jutro i od nas, ja sam bolje, pijem antibiotike, ali nek je Ana super ja sam kao prepelica user posted image
Prvo da vam se pozalim, odemo preksinoc posle kontrole da kupimo jelku u merkatoru i izaberem onu od 180cm, pise na kutiji 180cm, pokaze mi teta koja je ta i super izgleda, dodjem kuci i nisam ni gledala sinoc da okitimo je kad ono jelka od 150cmuser posted image , a ja kreten bacila racun, tako ko planira kupovati jelku nek otvori i dobro pretaberi, ako treba i metar ponese user posted image , a razlika u cijeni 35km, sto nije ni mala.
Kao sto rekoh sinoc smo okitili jelku i ana je odusevljena njome, ne bi se odvajala od nje. Juce smo u jednom trznom centru slucajno naletile na Deda Mraza i slikale se, a bio je i majmun i slikala se i sa njim, grlila, milovala, odusevljena bila. Dok kod DM je htjela da pocupa bradu, nesto joj to zanimljivo bilo i ono zvonce sto "mlati" sa njim user posted image .
Lilix draga pa ima li Beri i jedan zubic, dusa slatka, ljubni je od nas. Gledala sam slike od juce iz Zenzibara i medeni su pravooooo oboje. A to za ciscenje nosica jeste mi je zao, dusa me boli, ali kad vidim posle toga koliko dijete lakse dise odmah je i meni lakse. Sutra cemo opet. Njoj ni ne izgleda da ima sekreta, uopste ne curi nosic, ali kad je poceo vaditi, uhuser posted image . Bolje da i izvadi nego da joj se i to nagomila na usi.
Leenaaa draga nasa nadamo se da je drugarica dobro, meni se zna desiti da Anci tako povrati, to sto ima jak miris to znaci da je hrana odstajala u zeludcu, ne da je dijete bolesno. Ja sam se bila prepala tako jednom i dr mi kaze tako. I primjetila sam da ona prstic dublje stavi u usta ili neku igracku i to je nadrazi da povrati. Znas i sama kako mlijeko se cuje kad odstoji, a i ostala hrana.
Amela srecnoooo user posted image
Rose nadam se da je bebana bolje, nama je jedna stara pedijatrica rekla za grceve, posto je Anci bila nesnosljiva, apsolutno je nista nije moglo smiriti, a dijete se zacenjivalo, da uzmemo na vrh one malene kasicice paracetamola i damo, ali kad je bas alarmantna situacija i jedino je to smirivalo. A probaj i sa Espumisan kapima, nama su i one pomagale, ne uvijek ali jesu.

OStale drage nase ljubimo vas i vase user posted image

(odgovor članu lilix)
  Neposredna veza do poruke: 5437
19.12.2010 9:55:36   
rose
zaspala konacno oko 1 iza ponoci sve do 6 jutros, nahranila je i vratila u krevetac i nastavila do 8 i evo sad opet siki...prducka ona i bez masaze mada je i masiram i nosam i dajem siku kad god trazi...hajde proci ce user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5438
19.12.2010 13:54:03   
rose
kako ja u stresnim situacijama brzo razmisljam i koristim google nadjoh odlicnu stranicu s "bijelom bukom" koja umiruje bebe a manje je iritantna od fena ili usisivaca

http://cantonbecker.com/music/white-noise-sleep-sounds/mp3s.php

evo trenutno sumi uz otkucaje srca i moja beba je mirna ko bubica u svom kreveticu

probajte sve vi cijim bebama ne pomaze ni nosanje ni hranjenje i koje jednostavno ne mogu da se umire ilo zbog grceva ili skoka u razvoju...nama za sada pomaze user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5439
19.12.2010 17:28:02   
rose 87
caooo,kako ste nam
mi se sad vratili,isli malo u kupovinu i na rucak,smrzli se
amela kako je prosao ispit,javi ima li slatke
rose dobro si se sjetila te "bijele buke",ja sam prije poroda toliko citala o tome a opet kad smo imali grceve nikada mi nije naumpalo da mu pustimuser posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5440
19.12.2010 17:38:24   
Mirkica
evo mene nisam bila ovdje 100 godina
rose cestitiam ti na rodjenju bebice :)))) vidim mrkusica mala jesi li nadila Soraya ili drugacije ?
Idacaha kako napreduje trudnoca i beba ???

Iman kako si mi ti kako beba slusa ????
Mjeseceva P (jest ti dug nick moracu skratiti :)) gledah slike od Ajse ma med je pravi :))))

ljubim bebice sve i pozdrav za mame

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 5441
19.12.2010 17:41:47   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: rose

nije potrajalo ne znam vise sta da radim user posted image

sigurno je skok u razvoju  bebe tada traze majcinu blizinu imaju strah od novih sposobnosti pa se najvise smire na dojci imaj strpljenja znam kako ti je ali ce proci budi sto vise uz nju ja sam Ishaka znaal dojiti non stop.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5442
19.12.2010 18:19:06   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: amela2208

Doraaa dobro nam doslauser posted image user posted image user posted image
Mi smo dobro, ucimo,Sara slabo spavaskroz preko nocı, kenjkava je uhhh uzas.... Ja sloomljena i bezvezeuser posted image
Dosli smo samo da vam kazemo da nam nedostajete i da vam kazem da je moja curıca danas prohodalauser posted image user posted image user posted image velika pusa od nas za sve vasuser posted image user posted image user posted image user posted image

amela cestitiam mogu misliti radosti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za curicu :)

BA 13.12.2008

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 5443
   [Obrisana poruka]
19.12.2010 18:26:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 5444
19.12.2010 18:35:21   
š t a
PUSEEEEEEEEE ZA BEBICE,OVAJ NAM SNIJEG BAŠ ODGOVARA..........

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 5445
19.12.2010 18:39:03   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Iman kako si mi ti kako beba slusa ????

Dobro smo hvala Bogu, a Iman slusa za mashaAllah!
Kako nam je Ishak Benin, presladak je ko medic, mashaAllah! Kako slusa mamicu?

hvala :)  ja sam sve pobrkala jesi li ti A.A na FB imaju neka velika beba djevojcica pa mi sumnjivo :)tj. da nisam pobrkala :)

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 5446
19.12.2010 20:57:06   
rose
mirkice mm nije bio za Y u imenu na nasem podneblju pa je moja djevojcica dobila nasu verziju imena, Soraja user posted image

evo sto se tice skokova, ja vam odgovorno tvrdim da bijela buka pomaze...mirna je ko bubica, kad se probudi nahranim, presvucem i u krevet ali uopste ne place...tu i tamo zakenjka i ja sam vec tu, tako lako se uspava user posted image user posted image sinoc sam vise vilenila jer nisam znala kako da je umirim da spava a ja vise nisam imala snage...citav dan sama sa njom, jedva jela zahvaljujuci fenu...e danas smo ciste glave pa nadjosmo i "bijelu buku" user posted image

< Poruku je uredio rose -- 19.12.2010 21:05:46 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5447
19.12.2010 21:17:55   
rose
IZVORNA PORUKA: rose 87

caooo,kako ste nam
mi se sad vratili,isli malo u kupovinu i na rucak,smrzli se
amela kako je prosao ispit,javi ima li slatke
rose dobro si se sjetila te "bijele buke",ja sam prije poroda toliko citala o tome a opet kad smo imali grceve nikada mi nije naumpalo da mu pustimuser posted image user posted image

ja sam danas prvi put cula za termin "bijela buka"..nekad sam kao cula da neke bebe umiruje fen, naisla i na youtube clip...sinoc joj palila fen i vidim funkcionise...onda jutros trazila manje opasnu verziju tipa clip na youtube i to nadjem, onda krenem traziti negdje free dovnload zvuka fena i naletim na termin bijela buka i ovu stranicu...odusevila sam se kad sam vidjela da nije iritantna, plus pracena otkucajima srca...najblize onom sto je beba slusala u stomaku i to ju je uspavalo i drzi je mirnom, ne grana puno rukicama, mirno spava...evo sad sam ugasila i cekam da se opet prirodno probudi na hranjenje user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 5448
19.12.2010 21:23:29   
Anoniman
Moju seficu bijela bika nije smirivala ni sekunde, ali zato fen i usisivac...milina. Mislim da su komsije mislile da tri puta dnevno usisavam kucu i isto toliko susim kosu user posted image . Zvuk busilice, brusilice, kompresora i tako tih alata user posted image , ali zato i dan danas moze spavati uz najvecu buku, nikad se ni ne trzne.

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 5449
19.12.2010 21:27:13   
rose
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Moju seficu bijela bika nije smirivala ni sekunde, ali zato fen i usisivac...milina. Mislim da su komsije mislile da tri puta dnevno usisavam kucu i isto toliko susim kosu user posted image . Zvuk busilice, brusilice, kompresora i tako tih alata user posted image , ali zato i dan danas moze spavati uz najvecu buku, nikad se ni ne trzne.

ja sam danas prvo pustila ovu bijelu buku s otkucajima srca a onda krenula usisavati a ona samo trepce svojim okicama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *