Sulty
|
Drage moje, Joj nama dana juce, ali hvala bogu dobro se zavrsi. Juce smo bili kod dr na kontroli za vratic, ona odmah poce spominjat operaciju, kao ako se to mora odradit, mora se odradit to Veginog 14 mjeseca, mora se to provjeriti sa ortopedom, pa da mi idemo jos dvije sedmice na fizikalnu, pa da onda se nadjemo sa ortopedom da vidimo. Ne moram vam ni pricati kako sam ja bila izbezumljena. Elem, ja odmah zakazem privatno za isti dan kod tog ortopeda, ko ce cekat dvije sedmice. Te idi njemu. On me smiri, kaze ma nije to za operacije, samo vi nastavite sa fizikalnom, bice sve u redu. Hvala bogu dragom. Od srca svakom zelim da su im djeca sto posto zdrava i da ne morate da se nosite sa raznoraznim doktorima, jer koliko mogu pomoci, toliko te mogu izludit. Uglavnom, Vegic i ja nastavljamo sa fizikalnim kod nase drage tete Snjeze i iskreno se nadam da ce sve ovo ubrzo biti iza nas, da ce fizikalne ispraviti mojoj djevojcici vratic i to sto prije. E sad odoh da vas citam, pa dokle stignem (u stvari dok mi se Vegica ne probudi). Samedi, drago mi je da je Nejrica pocela bolje da jede. A za sankanje, sacekaj neki malo topliji dan i idi ti sa svojom kcerkom na sankanje. Vala cu i ja sa Vegicom ako bog da, mada ona uopste ko da ne primjecuje ovaj snjeg. Aisa, hvala ti na savjetu,a li kod Vegice nije to onaj osip kad se bebe tek rode, vec valjda od zubica previse bali, pa joj je bradica uvijek mokra. Ja se trudim da joj non stop to susih i sad joj samo ispirem kamilicom i cini mi se da je tako najbolje. Kako nam je Ahmed? Vidjas li Radozalicu? Ona se nesto ne javlja ovdje. PUno je pozdravi i ljubi nam oba deckica. Bebacha, samo vi hodajte. Vegica i ja sad moramo na te terapije, a to je inace bilo vrijeme nasih setnji, pa sad manje tutnjamo, ali eto i to dok odemo do bolnice nam je izlazak. Ja mislim da tako djeca grade imunitet, treba ih voditi vani, ne sad previse, ali pomalo mislim da je super. JelenaT, drago mi je da je Anica dobro, a ti se sada hvataj vitamina C, narandzi i limunova. I mene nesto pravo grlo boli i smrcam, pa se samo kljukam ovim prirodnim lijekovima i vitaminima. Sve se trudim da ne ljubim Vegu, ali ne mogu joj odoliti, previse mi je medena, pa ponekad bas moram. Sta, cestitam na uvodjenju hapica. Mi Vegici jos nismo uveli ta dva oborka, jos probavamo ujutro raznoraazne stvari, ali ubrzo (jos da probamo krompir, kruskicu i pilecu supicu), pa cemo i mi uvoditi polako dva obroka, a mozda i treci pred vece. Iman, nadam se da cete ubrzo svi ozdraviti. Sana, nadam se da ce taj konjuktivitis ubrzo proci. Mislim da to nije tako rijetka pojava kod beba, ali ne mogu ti puno pomoci, osim ovih standardnih narodnih: kamilica, majcino mlijeko. Ali mislim da ako je konjuktivitis u pitanju, onda moraju antibiotici, samo me cudi da vam nisu pomogli. Sta doktori kazu? Sretno, mila, u svakom slucaju. Lekice, cestitam na diplomskom . Idacha, svaka tebi cast, pa sve sama mozes. Ja nisam trudna, a opet imam pomoc i od mame i muz mi je tu. Stvarno si legenda. Leena, draga, i mi smo vas bas pozeljele. Moramo se nekako organizovati za neko druzenje. Znam da si i ti sada rastrgana od poslova, a i Vegica i ja idemo na te terapije, ali hajd da nadjemo neko vrijeme da odgovara svima. Poslijepodne nekad? E ja vas drage ne mogu vise citat. Odoh sta poradit po kuci. Ljubim vas sviju. Uh da, jos samo da prijavim, da Vega lafo tapse na "Tasun, tasun, tanana!" Jest smijesna. Jedna rukica joj sklopljena a drugom udara po njoj kad ja pjevam pjesmicu i sva sretna sto ona ko lafo to zna . A Samedi, moja Vega vec odavno govori babababa, samo sto njoj tata nije babo, pa ne znamo bas koga zove. Zna reci i tatatatata nekad, ali veze ona nema sta to znaci. Al najvise govori Ege, ege, ege. Mi mislimo da ona to mala zaljubljenica u sebe zove sebe. Pa je i mi zovemo Ege.