|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1239 1240 [1241] 1242 1243   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
12.11.2011 11:19:03   
mimikimi
jutro mamama i bebama
budite nam zdrave i lijepeuser posted image

hvala ašoni
e mene zanima kako joj dajes kasicu tu zitnu i koja je, zasto po preporuci pedijatra ako smijem pitati user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31001
12.11.2011 11:26:32   
mimikimi
o da nama je jutro mi skoro ustaleuser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31002
12.11.2011 11:37:08   
Cickolini
Mimikimi i ja dajem svojoj D zitnu kasicu nekad kasikicom, a kupila sam i Aventovu cuclu za kasice, ali nisam sigurna da imate dole kupiti ... super je ... popapa kasicu u sekundi. Mene slomi hranjenje pa ja tako na brzinu. To joj dajem za dorucak obicno ili pred popodnevno spavanje ...

http://www.philips.be/c/avent-flesvoeding/dikke-voeding-6m-plus-scf636_27/prd/nl/

Kad uvecas vidjet ces lkakav je vrh cuce na flasici ... u obliku zvjezdice ... to je za papice ....

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31003
12.11.2011 11:37:11   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: mimikimi

jutro mamama i bebama

hvala ašoni
e mene zanima kako joj dajes kasicu tu zitnu i koja je, zasto po preporuci pedijatra ako smijem pitati user posted image

To je kašica koja ide na flašicu, sad ću ti staviti na ishrana koja je tačno. Sad mi je puno lakše kako sam tu pronašla jer ranije sam davala onu koja je inače predviđena za kašiku, pa sam razne rupice ganjala, kako bi mogla piti. Pedijatrica preporučila jer sam joj, kad je A. bilo 7 mjeseci, rekla da još nismo izbacile noćno dojenje (prije kašice je bilo 2-3 puta u toku noći). A i kaže da je puno živa i misli da se puno troši pa su joj to dodatne kalorije. Inače nije buca, ja sam čak u jednom periodu bila zabrinuta što ne dobija puno. Ali u normali je, sad ima oko 8 500 a za tri dana će joj punih 9 mjeseci.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31004
12.11.2011 11:39:13   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: Ašoni

Sad ima oko 8 500 a za tri dana će joj punih 9 mjeseci.

Moja D ima 8800 gr i ima 9 i pol mj... Duga 75 cm ... Jucer je mjerili ... znaci nemas razloga za brigu. Vidjela si je, jos mi neki kazu buca hahahah A ona je sve samo nije buca, ali po meni taman ...

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31005
12.11.2011 11:47:15   
Lulu_08
Od moje prijateljice malena ima tek 7 i nešto kg a oko 8 mjeseci, a ni gram joj ne fali jede sve pred sobom, živo i aktivno dijete to je to user posted image .

Cickolini, kako je tvoja malena, je li ide na terapije neke ili kakvo je sad već stanje, nisam dugo pratila?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 31006
12.11.2011 11:53:32   
mimikimi
e bas vam hvala,ja njoj inace dajem kasikom pred spavanje kasicu ali eto nekad kad je kod muza da imam i tu alternativu sa flasicom ili navecer na spavanju
ona meni ustaje i po 5-6 puta da doji navecer e ja kontam da je to normalno

a nemojte se brinuti za bebin kilazu to je sve individualno kod bebaca
eto mi jucer na vaganju i cura ima 9.600kg a sutra punih 8 mjeseci  njoj i maciuser posted image
i nije ona buco bas

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 31007
12.11.2011 11:58:41   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Sad ima oko 8 500 a za tri dana će joj punih 9 mjeseci.

Moja D ima 8800 gr i ima 9 i pol mj... Duga 75 cm ... Jucer je mjerili ... znaci nemas razloga za brigu. Vidjela si je, jos mi neki kazu buca hahahah A ona je sve samo nije buca, ali po meni taman ...

Ma da, prestala sam da brinem, mislim da je ok user posted image Bolje da je mršavica na taju, da se ne pati s viškom kao mama user posted image Ma šalim se, nego kontam, sad jede fino, jede raznovrsno i izgleda sretno i zadovoljno, zdrava je, nikad se još hB nije razbolila, pa sam i ja prestala da brinem i prihvatila da ima obraze ali ne i buhtlice user posted image

Neposredna veza do poruke: 31008
12.11.2011 12:01:11   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: Djana

Od moje prijateljice malena ima tek 7 i nešto kg a oko 8 mjeseci, a ni gram joj ne fali jede sve pred sobom, živo i aktivno dijete to je to user posted image .

Pa i ja sad tako razmišljam, živa je baš, u budnom stanju ne miruje ni sekundu, osim kad je u kolicima, pa je kaiševi sprečavaju, ali i tada se ona trudi user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 31009
12.11.2011 12:05:22   
mersiha 77
Lady sretno u bolnici i da sto prije prodje,sta da kazem!user posted image user posted image
za tebe i Nadju

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31010
12.11.2011 12:14:11   
mimikimi

jutro mamama i bebama

hvala ašoni

To je kašica koja ide na flašicu, sad ću ti staviti na ishrana koja je tačno. Sad mi je puno lakše kako sam tu pronašla jer ranije sam davala onu koja je inače predviđena za kašiku, pa sam razne rupice ganjala, kako bi mogla piti. Pedijatrica preporučila jer sam joj, kad je A. bilo 7 mjeseci, rekla da još nismo izbacile noćno dojenje (prije kašice je bilo 2-3 puta u toku noći). A i kaže da je puno živa i misli da se puno troši pa su joj to dodatne kalorije. Inače nije buca, ja sam čak u jednom periodu bila zabrinuta što ne dobija puno. Ali u normali je, sad ima oko 8 500 a za tri dana će joj punih 9 mjeseci.

a zar se ne bojite da ce se odvici od sike
mene nesto strah ne bih jos

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31011
12.11.2011 12:18:11   
Ašoni

jutro mamama i bebama

hvala ašoni

A. ne smeta, i dalje je sika najdraža.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31012
12.11.2011 12:23:38   
bombina
e bas mi je  drago da je neko poceo i o tom da pise....
moja a.... za tri dana puni 9 mjeseci i ima 10 kg,doji ujutro,popodne i navece pred spavanje,s tim da se budi oko 6 da jede...u toku dana joj pravim dva nemlijecna obroka,s tim da pojede po neku vocku izmedju obroka,ne znam je li to dovoljno ili je previse i bojim se novih namirnica...ne znam vise sta da joj kuham,sta za uzinu i tako to....molim vas da mi malo pomognete,mlada sam mama i nemam bas nikog tu pri ruci da mi pomogne,daleko sam i od mame i od svekrve...imam samo vas za ovakva pitanjauser posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 31013
12.11.2011 12:29:55   
palachinken
bombina, imas temu Recepti za najmladje, tamo mozes naci inspiraciju sta da joj pravis

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31014
12.11.2011 12:49:45   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: bombina

e bas mi je  drago da je neko poceo i o tom da pise....
moja a.... za tri dana puni 9 mjeseci i ima 10 kg,doji ujutro,popodne i navece pred spavanje,s tim da se budi oko 6 da jede...u toku dana joj pravim dva nemlijecna obroka,s tim da pojede po neku vocku izmedju obroka,ne znam je li to dovoljno ili je previse i bojim se novih namirnica...ne znam vise sta da joj kuham,sta za uzinu i tako to....molim vas da mi malo pomognete,mlada sam mama i nemam bas nikog tu pri ruci da mi pomogne,daleko sam i od mame i od svekrve...imam samo vas za ovakva pitanjauser posted image

bombina
ja isto tako radim, dva obroka krute hrane, plus užina. Plus tri-četiri podoja računajući i ovaj noćni. Doručak je ili kašica tipa frutolino ili abc namaz, nekad masclac, pavlaka s kriškom hljeba. Takođe nekad joj pomiješam mladi sir s nekim žitaricama. Nekad pomiješam žitarice sa voćem. Ručak je meso (piletina, teletina, teleća jetra) ili riba sa brokulom, mrkvom, karfiolom, špinatom, tikvicom, rižom ili krompirom. Nekad dajem žumance, a tad ne dajem meso. U obroke ponekad ubacim par kapi maslinovog ulja ili malo maslaca, ubacujem i par kapi limunovog soka zbog apsorpcije željeza (to je jedino što odstupam od kalendara). Ovo svo navedeno povrće naravno kombinujem, ne dajem sve odjednom user posted image   Za užinu je neka voćkica ili keksić za bebe, ali keks više radi toga da polako uči sama da se hrani. Eto, to je ukratko, ako još nešto budeš htjela pitati, bujrum.

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31015
12.11.2011 13:18:55   
bombina
hvala vam puno na odgovorima...samo me zanima koji je to sir,gdje ga kupis

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31016
12.11.2011 13:20:16   
lepetetka
Samo da vam mahnem,... mi se danas spremamo u goste,u prijatelje user posted image user posted image Odosmo kod prijatelja koji imaju curicu vršnjakinju sa mojim Enisom i bracu vršnjaka sa Eminom, e na šta li će to ličiti????????
Lady da vam dragi Bog pomogne da što prije ozdravite šta drugo da vam poželim user posted image user posted image
neko je pitao u vezi greva- što se tiče tih grčeva baš ti niko ne može ponuditi pametan odgovor, oni su misterija, nego pokušaval kapi, masaže, nosanje da se isprducka, sve što ti neko kaže tako sam i ja sa Enisom...još je on bio na AD pa sam promijenila baš dosta formula dok nisam zaustavila, e sad da li su prestali zbog formule ili zato što im je i bilo vrijeme da prestanu to ne znam....ali aBd prestaće!!!! Sa Eminom nisam imala te probleme, ona samo doji a jela sam i jedem sve živo, i sireve i mahunarke, mlijeko jedino rijetko pijem jer ga baš ne volem....eto toliko od mene user posted image

< Poruku je uredio lepetetka -- 12.11.2011 13:21:02 >

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31017
12.11.2011 13:34:42   
Cickolini

Ni jedna se beba nece u ovoj starosti odvici od sike... To vazi za male bebe i to ako cesce dajes na flasicu. Moja D svaki dan ima sad vdije flasice, a to su te kasice jer je meni mrsko cokolino itd da dajem kasikom (hvala Aventu na ovoj cuci) ... ali siku kad vidi pocne se gubiti hahhaa

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31018
12.11.2011 13:41:42   
sweet insanity
vidim vi o kilaziuser posted image mi imamo 8.200 kg i 5 mjeseci i 4 dana ,malo smo bucmasti heh al kazu da poslije oni manje dobivaju pa eto vidjet cemo.

Neposredna veza do poruke: 31019
12.11.2011 13:42:20   
Super Beba
Kako su Nadja i Iman?

bombina - ako nemaš inspiraciju šta kuhati, pogledaj šta nude već gotove kašice i iskopiraj ih, ako nećeš da joj njih daješ (kad ne znaš šta kuhati user posted image ) ...
mi imamo jutarnje podoj + neki lino (čoko, fruto i sl.) ili one babylove kašice, s tim da umanjim količinu...ili mu namažem pavlaku/sir na hljeb...
imamo voćnu kašicu (ja često miješam bananu, mrkvu i jabuku i malo mljevene plazme) ili napravim banana frape (koristim  kravlje mlijeko)...
popodne imamo slani obrok (nekih 200 gr, i to meso sa npr. rižom/tarhanom, tikvom, mrkvom ili uzmem ono carsko povrće pa ga pomiješam sa mesom) i pred spavanje hapicu na LN...
po danu doji min 3x, noćne ne računam...nekad 2, nekad 3...između 6h i 9h nekad znamo imati 3 podoja :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 31020
12.11.2011 14:01:17   
Medi_87
Hellou, mi iz skitnje isla mama da se malo ponovi poslije Bajramauser posted image nadam se da su Nađa i Iman danas bolje, drzimo fige za sto brze ozdravljenje
A sto se tice hrane, ma kombiniramo nemoguceuser posted image i M ne odbija sad ni povrce ni voce nista sve papa masAllah,a i dalje je sika glavna sto kaze Cicko kad je vidi poblesaviuser posted image a od voca najbrze smaze kruske i breskvu, to mso bas jucer rucklili,

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 31021
12.11.2011 14:06:01   
bombina
ma mene najvise brinu nove namirnice,bojim se alergija i reakcija,jer me to bas prepalo...dala sam joj neki lino jednom i odmah dobila osip,zavrsili smo na hitnoj...inace joj slabo dajem te gotove kasice,praktikujem da pravim,osim kad idemo negdje,a od voca???je li ima nesto sto jos uvijek ne smije jesti???

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 31022
12.11.2011 14:23:53   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: bombina

ma mene najvise brinu nove namirnice,bojim se alergija i reakcija,jer me to bas prepalo...dala sam joj neki lino jednom i odmah dobila osip,zavrsili smo na hitnoj...inace joj slabo dajem te gotove kasice,praktikujem da pravim,osim kad idemo negdje,a od voca???je li ima nesto sto jos uvijek ne smije jesti???

ja malom još jedino nisam dala kivi, haman je sve drugo jeo od voćki..redovno mu dajem mandarine i hB nije bilo nikakve reakcije..pocuclao je i par puta limun i sve ok...a od povrća nisam mu davala paradajz, papriku i luk..davala sam mu grah, tj. više vodu od graha sa hljebom, grašak, buraniju, bamiju...hmm, ne znam šta još...

a to za lino - sa čim si ga mutila? Ako si sa mlijekom, možda je do mlijeka, a ne do lina? Imaš i onih kašica koji sadrže u sebi AD, pa se mute sa vodom...

< Poruku je uredio Super Beba -- 12.11.2011 14:25:41 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31023
12.11.2011 14:29:02   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Ni jedna se beba nece u ovoj starosti odvici od sike... To vazi za male bebe i to ako cesce dajes na flasicu. Moja D svaki dan ima sad vdije flasice, a to su te kasice jer je meni mrsko cokolino itd da dajem kasikom (hvala Aventu na ovoj cuci) ... ali siku kad vidi pocne se gubiti hahhaa

user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 31024
12.11.2011 16:13:59   
bint
lejla svaka cast zeno za te tvoje podoje,super..aaa bas si me nasmijala za  granap,ev i mm se smijeuser posted image user posted image user posted image
ma zeza on mene pravo,nepopusta user posted image a cuj A visi hehehehe,eh samo kad ga ugledas jednom ne sred kuce-pustio se ko' drug mu..
a nevjerovatno sta nam je sad uradiooo,isli mi na kafu i H zaspa u autuu a mi kolica izvadili iz gepeka i ostanu pred kucom,i mm ga poense onako u naramku on i dalje spava i spustimo ag na foteljuu u koso da spava i spavao i mi kucii da krenemo on jos spava,mm ga ponovo u naramak on spava,u auto na siku on spava,sad kuci u krevetic i zamisliii spava jos uvijek...netso mi cudnooo ovo!!!user posted image user posted image ehehhehehehe
asoni pa i kdo vas dojenje nocno za 10;)user posted image a cuj u snu dajes,heheeh moj bi se odmah razbudiooo i skocioo da se igra heheh
moracu pokusati i ja tooo,al ozbiljno vecerasuser posted image hvala ti
lady imal sta novo a da je nabolje kod vas?????

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1239 1240 [1241] 1242 1243   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1239 1240 [1241] 1242 1243   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

tablete
malalopuza

ne znam koga da pitam pa evo ovdje cu, da li neka od vas ili vasih koristio tablete VALDOXAN ili cymbalta , ak jest gdje ste ih nabavili i koliko kostaju

da (49%)

ne (51%)

Broj svih glasova: 37

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *