Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ilhana, pa juce sam vise eksperimentisala sa tim dozama. Istrazivala sam, a svi kazu drugacije, i vjerujem da je tako jer se valjda i ta pakovanja razlikuju. Probala sam prvo malo na pari ali to bi mi trebalo vjecnost, a 1:3 bilo puno vode, pa obrnuto 3:1 presuho, pa 1:1 vlazno i suvise....tako da sam na kraju stavila 2 zdjelice kus-kus-a 1 zdjelica prokljucale vode u koju sam stavila pilecu kocku za supe, malo maslinovog ulja a onda i putera malo i poklopila. I onda je ispao bas onako kako treba, socan a prhak.
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.
Masallah ovih nasih hanumica, masallah recepata, stvarno vam svaka cast. Ja nemam pojma sta da napravim od sinoc mi se jede nesto saftali, sa mesom,sa povrcem...elem sinoc spremimo pire i cufte u sosu, ali nije mi zadovoljilo:) Ja cu cini mi se veceras pogacu razviti,i sataras...
ooooooo nije valjda da nam još ne znaš za monte kolačččč... pa to je naša Rr atrakcija.....
sad ću ja tebi recept naći među svojim receptima i stavit....ma predobar zaista.... ja ga pravim sa domaćim mlijekom....i sama činjenica da mi djeca pojedu kolač sa litrom mlijeka u sebi meni je super stvar....
a kasnije ti na recepti, recepti nađem sliku nekoga od naših RR što je pravio....da vidiš kako je dobar moj se hladi još uvijek naravno "MONTE", u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno izmiješati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr šećera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici….to će biti skroz žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.
Ma ja sam nova na RR pa nisam jos "pofatala" sve atrakcije, nedavno sam vas slucajno nasla i suuuuuuuuuupeeeeeer ste!!! Ko malo slatko "društvo-enciklopedija"
Hvala ti za recept, napravicu ako Bog da, njam, njam... i slike su super.
Hehe, i ja skoro uvijek mijenjam recept kolaca, ako npr.ide jedan puding u kremu ja skoro uvijek stavim dva jer me bude strah da nece bit dovoljno gusta krema
Ja uglavnom pravim manji kolac jer ja i mm ne mozemo pojesti citav,ali ja promjenim satav u potpunosti,tako da mi samo naziv od kolaca ostane. U slucaju "Monte" ostao je i petit keks,a ostalo...samo boje lice.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
puna mi kuća naroda koji ne posti... teta jedna muževa daljnja i zaova mlađa sa svojom djecom i djecom starije zaove...evo mi se manta više....
napravila sam i kolač...
e njega sam slikala mobitelom pa vam ga kasnije postavim jer je brz i lagan za napravit.... a ja čak dvije tepsije napravih...da mi zaova kući ponese jer voli ga pravo jesam looda bože dragi
jogurt tava
potrebno
1 kg janjetine po orginalnom receptu...al ja vam kosristim teletinu nekako bolja mi bude.... so biber aleva paprika ( slatka naravo) 20g putera 4 jaja 4 dl jogurta 1 mala pavlaka 1 kašika supena brašna peršun 1-2 češnja bijelog luka 1 kašika vegete
janjetinu ili teletinu narežite na manje komade i stavite u posudu. dodati začine, zatim malo vode dodati i dinstati na tihoj temperaturi. nakon 15-tak minuta dodati puter istopljen.
Posebno izmiješajte jaja, jogurt, pavlaku ,brašno,nasjeckani peršun i bijeli luk.
meso staviti u vatrostalnu zdjelu i preliti zamješanim sastojcima ipeći u otovorenoj zdeli jedno 20-25 minuta na temperaturi od 200 stepeni
eto napisah da ne izradim... a slikece kolača sa mobilca kasnije...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Drage moje vrijedne kuharice,domacice,skoro sam sve recepte copy-paste i u svoj folder spremila,zaista su vam prijedlozi i recepti jela odlicni..No ja se sad javljam da mi koja napise neki brz recept samo za koru,imam jedan ekstra fil za kolac,al mi treba isto tako ekstra kora .Ne mogu na netu naci recept kore koja bi meni odgovarala..A meni treba malo deblja kora od standardnih i da ne ide bas puuuunoo sastojaka u nju... puno vas ljubim i kad ste mi tako vrijedne
_____________________________
Imam princezu od tri godine,a druga nam je pristigla 29.08.2010.. Svaki bol poroda je vrijedan djeteta Bebini prstići su tako sićušni i nejaki, ali vas tako čvrsto drže u svojoj vlasti.
Jedno pakovanje carske mjesavne (ledove) 1/2 kg pilećih filea 1 pakovanje umak la parmezan (dukat) začini po želji maslinovo ulje
Način PRIPREME
Piletinu lagano preprzis na ulju, zacinis, a carsku mjesavinu potopis u vrelu vodu sačekas par minuta, a potom sve sjedinis u tepsiju, prekrijes umakom i zapeces nekih 10-15 minuta na 250 C.
Prijatno !
nesto mi ovo jelo izgleda poznato.. aha, znam - vidjela sam ga na svom sutrasnjem iftaru
zahvaljujem ti se na jednostavnim receptima - ja sam sinoc pravila calzone i bio je perfekt i sto je najbolje ima prostora za razne kombinacije - te punjenje vako - te punjenje nako
eh evo moje slike sa mobitela... baš je ružna... ali eto kolač da vidite....
(joj užasa mene i fotografije moje...sramota) neću više da obećavam kad će biti gotove i skinute sa fotoaparata...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady hvala za recept za jogurt tavu zvuči super i garant je ukusno
i zaiosta je ukusno.. svima predležm da nparave.... muž je rikavela od svoje želje za Iftar... eno ga otišao sa zetom malo bilijara da igra da ga prođe želja za još jednom tepsijom istog
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Jao hanady bona koji je ovo kolac... izgleda predobar =)
moj
ama sa keksom...ja mu naziv ne znam....
evo sad ću ja njemu ime dati BRZI DOBRI KOLAČ
potrebno petiti keks 1 malo pakovanje ness 3 u 1 250 gr šećera 1 maragrin ili puter 500 ml mlijeka 2 pudinga od čolade ili vanilije 200 grama čokolade za kuhanje 250 ml slatkog vrhnja
priprema keks namočiti u skuhani 3 u 1 i redati u tepsiju ( teprija ona moj opis pavougaonih teprija duplja dužina kao čitava rerna a širina na pola rerne )
dva pudinga sa 100 grama šećera skuhati u pola litra mlijeka istopiti čokoladu na malo vode ( jedna supena kašika)
izraditi dorbo margarin sa 150 grama šećera pa kad se malo ohladi puding al ne skroz naravno dodati i dobro umutitit, dodati onda i istopljenu čokoladu i opet umutiti. nasuti kremu na poredani keks.... ponovo gore redati keks istim principoma umakanje u 3u 1 i napuniti tepsiju...
izmutiti slatko vrhnje u šlag i preliti preko kolača...
vrijeme pravljenja 20 minuta vrijeme hlađenja 30 minuta vrijeme da se tepsija kolača pojede sat vremena sa halapljivim mužem
< Poruku je uredio Hanady RR -- 18.8.2010 23:14:03 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Eh, evo ja veceras pravila mantije, inspirisana vasim slikama i receptima. Prvi put sam za njih cula ovdje, na ovoj temi. Evo i slika. S obzirom da ja inace ne kuham svaki dan (nisam udata-mama kuha), cak ni svaki drugi, a mozda ni svaki treci , mozda i ne izgledaju bas najbolje, al bile su ukusne. Svi ovi vasi recepti su stvarno super, bas cete me ako Bog da pripremit za udaju .
Imam jedan prijedlog za monte kolac: mislim da bi bilo super da se u bijelu kremu, u mlijeko, prije nego se doda gustin, istopi jedna bijela cokolada. Ja sam jedan kolac tako pravila i suuuuuper bude takva bijela krema, bas mirise na bijelu cokoladu.