Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam neki dan pravila slatko...e sad ne znam je li to pelte ili je paluza zbunile ste me
stavila sam pola litra vode da prokuha, a u drugu polovicu litra razmutila 2 pudinga od maline sa 4-5 supenih kasika secera.... kad je voda prokuhala, stavila sam smjesu i dodala jednu cinijicu visanja....bilo je ekstra ukusno i jako osvjezavajuce
Ja cesto pravim za iftar eksiju...skuham kao kompot s suhim vocem, grozdjice, sljive, smokve, i onda kad prokuha zamutim puding od maline i ukuham s kompotom i saspem u posudice..i bude superrr
Ja imam obicaj napravim bijele ljiljane i stavim ih na trokut od neke salvete koja je preko tanjira samo nako stavljena uu boji naravno znas kako izgleda cool ;)
Od malena gdje god sam isla uvijek je bilo "Ilhana mozes li ti servirati stol" ii valjda sam radi toga zavoljela to i cesto trazim po internetu ideje kako sta mogu... slikam vam kasnije kako sam veceras servirala...
Imama extra gosta veceras, ostala mi braticna da noci =)
ja sam neki dan pravila slatko...e sad ne znam je li to pelte ili je paluza zbunile ste me
stavila sam pola litra vode da prokuha, a u drugu polovicu litra razmutila 2 pudinga od maline sa 4-5 supenih kasika secera.... kad je voda prokuhala, stavila sam smjesu i dodala jednu cinijicu visanja....bilo je ekstra ukusno i jako osvjezavajuce
Ja cesto pravim za iftar eksiju...skuham kao kompot s suhim vocem, grozdjice, sljive, smokve, i onda kad prokuha zamutim puding od maline i ukuham s kompotom i saspem u posudice..i bude superrr
ne znam kako se zove ta vasa slastica ali sam upravo napravila puding od jagode sa vodom i secerom i umjesala malina - stoje mi zamrznute maline pola godine i taman sam ih sad popolovila.. dobro mirise a ukus cemo vidjeti veceras.. a calzone je u pripremi - izgleda pravo simple za pripremu - muzu cu napraviti kombinaciju mesa, gljiva i sira a sebi cu dodati i spinat a malene ce moci da biraju :))
e ja sam napravila begovu čorbu ( opet) japrak u vinovom listu (opet eno se krčka) masna pogača ( ili ruža pogača ili cvijet kako ko voli da nazove) biće domaći sir priloga zvrkovi sjeckanog bureka bečke šnicle slata od krompira monte kolač salata krastavac i pavlaka svjež paradjz sa lukom imamo još jogurta
sokovi razni
ima grožđa, šljiva i lubenice
Hmmm... monte kolac... to mi zvuci njam, njam, volim "crno-bijele-cokoladne" stvari, mozel slika i recept, pliiiiiiz???
ooooooo nije valjda da nam još ne znaš za monte kolačččč... pa to je naša Rr atrakcija.....
sad ću ja tebi recept naći među svojim receptima i stavit....ma predobar zaista.... ja ga pravim sa domaćim mlijekom....i sama činjenica da mi djeca pojedu kolač sa litrom mlijeka u sebi meni je super stvar....
a kasnije ti na recepti, recepti nađem sliku nekoga od naših RR što je pravio....da vidiš kako je dobar moj se hladi još uvijek naravno "MONTE", u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno izmiješati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr šećera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici….to će biti skroz žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.
žene ja ga stalno pravim... štela sam super za njega... za 10 min gotov
a u ovim ljetnim danima je super varijanta
Pripremila sam sledece :
Punjene paprike sa povrcem i sirevima Punjeni sampinjoni sa sirom i pavlakom Pljeskavice sa fetom Krompirici zapeceni u rerni Chiabatte =) Salata a la Ilhana ;)
bice i supica ona Podravkina Pjevcic =)
I evo palacinke cu uskoro poceti da pravim pa da mi budu gotovi za kasnije ;)
ne znam kako se zove ta vasa slastica ali sam upravo napravila puding od jagode sa vodom i secerom i umjesala malina - stoje mi zamrznute maline pola godine i taman sam ih sad popolovila.. dobro mirise a ukus cemo vidjeti veceras.. a calzone je u pripremi - izgleda pravo simple za pripremu - muzu cu napraviti kombinaciju mesa, gljiva i sira a sebi cu dodati i spinat a malene ce moci da biraju :))
evo i kod mene se ohladilo pravila jutros samo izokrenem zdjelicu i izgleda ovako
Taman cu i ja to veceras ako Bog da posto ce mi cure sijelit malo i radi njih ;)
ja evo sve pripremila jos samo da se ispece =)
Pripremila sam sledece :
Punjene paprike sa povrcem i sirevima Punjeni sampinjoni sa sirom i pavlakom Pljeskavice sa fetom Krompirici zapeceni u rerni Chiabatte =) Salata a la Ilhana ;)
bice i supica ona Podravkina Pjevcic =)
I evo palacinke cu uskoro poceti da pravim pa da mi budu gotovi za kasnije ;)
E nek' sam vala i ja nekom bar ideju dala kad vec nemam nikakav recept. Idem i ja svoje futrovane paprikice spremat.
Jao zene... upaljen mi Hayat i uci hodza (mislim da je hodza) a lamija i Ema se igraju u sobi i cujem lamiju kako recituje rabjesil sa malim greskicama a Ema ce ti njoj fino kaze nekaze se tako nego vako i izrecitova =)