|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
17.8.2010 11:30:04   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Crvena

user posted image

Ilhana, mene interesuje recept za kljukusu, ali detaljno, step by step. Pleaseuser posted image

Izgleda nista od mog receptauser posted image

oj izvini molim te... ja zaboravila, bila sam u radnom stanju ;)

Ovako, ja ti mjere nikakve neznam a sve ti i zavisi od tepsije ili pleha koju ces koristiti ;)

Ogulis krompir i izerendas, u njega stavis 1(ili 2 jaja ako je veca smjesa), isjeckas jedan zuti luk na sitno, posolis i pobiberis... sve to fino izmjesas i stavis u pouljenu tepsiju ili pleh i ispeces. Kad bude gotova namazes sa pavlakom i to je to...

Ja ovo cesto pravim kad nemam puno vremena za rucak ;) jer ide zacas...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 676
17.8.2010 11:31:56   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

user posted image

Ilhana, mene interesuje recept za kljukusu, ali detaljno, step by step. Pleaseuser posted image

Ovako, ja ti mjere nikakve neznam a sve ti i zavisi od tepsije ili pleha koju ces koristiti ;)

Ogulis krompir i izerendas, u njega stavis 1(ili 2 jaja ako je veca smjesa), isjeckas jedan zuti luk na sitno, posolis i pobiberis... sve to fino izmjesas i stavis u pouljenu tepsiju ili pleh i ispeces. Kad bude gotova namazes sa pavlakom i to je to...

Ti ne stavljas brasno? Ja stavljam malo brasna...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 677
17.8.2010 11:31:57   
amanullah
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: w.pooh

IZVORNA PORUKA: amanullah

user posted image

šampinjoni punjeni sirom

Može li molim te način pripreme user posted image

Budući da je amanulah off line, a isključila je opciju PP, zna li neko drugi kako se prave ove gljive, večeras mi brat dolazi na iftar , baš bih voljela da ih napravim+ kordon blue šnicle, supa, topa, somuni, limunada, pizza

Tu sam ja user posted image

-100 gr običnog mladog sira
-100 gr masnog sandzačkog sira - moze i bez njega user posted image
*ako nema njega povećati gramazu mladog sira
-persuna svjezeg - zavisi koliko zelis
-kasika pavlake

i sve dobro izmjesas, dodas po ukusu malo soli ili vegete, jer mladi sir zna biti neslan.

Očistiti gljive , tacnije odstraniti im drške, malkice izdubiti da bi mogli staviti fil, i poredati ih u tepsiju.

Ja sačekam da se one zapeku na nekih 200 c 15 minuta, i prije nego budu skoro gotove, malo polijem vrhnjem, i izerendam edamer ili neki drugi  dimljeni sir po vrhu da se samo istopi.

To cinim prije nego ih serviram da se ne bi sir stvdnuo.

Najvise u ovoj kombinaciji volim vrganje, no dobri su i sampinjoni.

Prijatno moje dame !

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 678
17.8.2010 11:32:21   
M kao Mama
Još da dodam, ako želiš da ti je deblja stavi prašak za pecivo, i ako voliš bijeli luk, on ide preko sa pavlakom, ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm volim kljukušu više nego pečenje, ali lako je za mene kad nisam mesaroš

I naravo brašno, mora da je Ilha zaboravila iovaj žutil uk, moraje je naš crveni, hahahahah

< Poruku je uredio mama alma RR -- 17.8.2010 11:36:22 >

Neposredna veza do poruke: 679
17.8.2010 11:35:07   
Ilhana RR

i kompot od visnji

user posted image

Visnja jesi li vidila ovo [sm=smiley36.gif

Amanullah svaka ti cast za iftare... masala spremas prelijepa jela... a slike su ti isto prelijepe =)

Hajte zenice postavite i vi koju slicicu =)

Evo ja smisljam sta cu veceras praviti jer sam rekla mami i babi da dodju ovdje kod mene na iftar posto sam ja slobodna..

A sutra pravim iftar "za ove moje bliznje ovdje" jer hocu da stignem dok mi brat nije otisao u Njemacku...

Javim vam kasnije sta sam mislila da pravim ;) jer jos pojma nemam hahaha...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 680
17.8.2010 11:36:06   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

user posted image

Ti ne stavljas brasno? Ja stavljam malo brasna...

joj ma stavljam... tek sam se probudila halalite...

Nestavjlam puno, kao sto ti kazes... i malo brasna =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 681
17.8.2010 11:42:40   
amanullah

i kompot od visnji

user posted image

Amanullah svaka ti cas_t za iftare... masala spremas prelijepa jela... a slike su ti isto prelijepe =)

Evo ja smisljam sta cu veceras praviti jer sam rekla mami i babi da dodju ovdje kod mene na iftar posto sam ja slobodna..

A sutra pravim iftar "za ove moje bliznje ovdje" jer hocu da stignem dok mi brat nije otisao u Njemacku...

Hvala draga, a i meni su visnje naj naj voće, gotivim ih u svim mogućim kombinacijama.

Imam i ja jedan iftar u planu, sa vise gostiju akoBogda, pa ideje su uvijek dobro dosle , a i nemoj zaboraviti dekoraciju stola ..
user posted image

< Poruku je uredio amanullah -- 17.8.2010 11:44:24 >

Neposredna veza do poruke: 682
17.8.2010 11:50:14   
Ilhana RR
Ove godine posto su godisnji odmori necu praviti onaj sto ja zovem "Veliki iftar" ovdje vec to cinim u svom "rodnom" Seheru (pisem ovo "rodnom" jer sam sandzaklinka hahahahah" =) )

Tako da ce ovaj iftar sutra biti ta moj mini iftar ovdje... nece nas biti puno, samo 8 odrastlih i 3 djece...

Begocu corbicu pravim obavezno...

A kakve dekoracije za stola hocete? Jel samo serviranje ili?

Imam vam ja neki step by step kako se prave razne vrste sa salvetama... moj licni favorit je francuski ljiljan u bijeloj varijanti, a mogu i sve svijetle boje osim zelene jer mi nekako zeleni ljijan vala i nije ljljan ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 683
17.8.2010 11:55:25   
acudesa
Ja isto svake godine napravim veliki iftar, zovnem svoju i mm familiju i baš bude lijepo, ja se umorim al uživam...
ove godine imam nove ideje...hvalauser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 684
17.8.2010 11:57:32   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Ja isto svake godine napravim veliki iftar, zovnem svoju i mm familiju i baš bude lijepo, ja se umorim al uživam...

kakve nove ideje ? =) Daj da i mi cujemo =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 685
17.8.2010 12:04:15   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

Imam jedno pitanje, nadam se da će mi sestre dati odgovor.user posted image Naime, moja mama posti, ali zbog zdravstvenih problema (problemi sa kičmom) mora na banjsko liječilište. Termin ne može da odloži zbog posla, ima sad od 16. do 26. ovog mjeseca. Zanima me da li će pokvariti post ukoliko koristi banju, radi se o bazenu i podvodnoj masaži?

Mila moja,mozda je bolje da o tome pitate nekoga ko se bavi striktno fikhskim pitanjima.Ja bih rekla da ce pokvariti post ako se napije vode iz bazena.Ukoliko bude pazila da ne kvasi glavu za vrijeme trajanja posta(iz sigurnosti da voda ne udje u organizam),ne vidim zasto bi pokvarila post.Skidanje u kostim samo po sebi ne kvari post.Danas imaju kostimi koji pokrivaju podrucje izmedju pupka i koljena,pa je time lakse ispuniti nuzno pokrivanje pred zenama.

Uh hanumice moje,prekrasne su vam slike i nabrojani meni uopce.:)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 686
17.8.2010 12:05:45   
amanullah

Ove godine posto su godisnji odmori necu praviti onaj sto ja zovem "Veliki iftar" ovdje vec to cinim u svom "rodnom" Seheru (pisem ovo "rodnom" jer sam sandzaklinka hahahahah" =) )

Tako da ce ovaj iftar sutra biti ta moj mini iftar ovdje... nece nas biti puno, samo 8 odrastlih i 3 djece...

Imam vam ja neki step by step kako se prave razne vrste sa salvetama... moj licni favorit je francuski ljiljan u bijeloj varijanti, a mogu i sve svijetle boje osim zelene jer mi nekako zeleni ljijan vala i nije ljljan ;)

lilies are just my favorites user posted image , naravno bijeli, no mene interesira kako serviras na tanjure jelo, dali to svi čine posebno kako zele ili to ti radis ?? Ili sve stavis na stol pa uzimaju ono sto vole, zvučim dosadno no pratila sam par tvojih dekoracija.

Neposredna veza do poruke: 687
17.8.2010 12:07:57   
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: jasmin

Imam jedno pitanje, nadam se da će mi sestre dati odgovor.user posted image Naime, moja mama posti, ali zbog zdravstvenih problema (problemi sa kičmom) mora na banjsko liječilište. Termin ne može da odloži zbog posla, ima sad od 16. do 26. ovog mjeseca. Zanima me da li će pokvariti post ukoliko koristi banju, radi se o bazenu i podvodnoj masaži?

Mila moja,mozda je bolje da o tome pitate nekoga ko se bavi striktno fikhskim pitanjima.Ja bih rekla da ce pokvariti post ako se napije vode iz bazena.Ukoliko bude pazila da ne kvasi glavu za vrijeme trajanja posta(iz sigurnosti da voda ne udje u organizam),ne vidim zasto bi pokvarila post.Skidanje u kostim samo po sebi ne kvari post.Danas imaju kostimi koji pokrivaju podrucje izmedju pupka i koljena,pa je time lakse ispuniti nuzno pokrivanje pred zenama.

Ali, kada odeš u banju ne možeš tražiti da ti žena bude tarapeut, a tih kostima o kojima ti govoriš ja kod nas nisam vidjela,

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 688
17.8.2010 12:14:37   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ali, kada odeš u banju ne možeš tražiti da ti žena bude tarapeut, a tih kostima o kojima ti govoriš ja kod nas nisam vidjela,

Ne poznajem dobro sistem lijecenja koji se koristi u banjama,stoga sam rekla da se potrazi strucno fikhsko misljenje.Znaci,kada se pred fakiha iznese svaka neophodna cinjenica npr.koliko je zena bolesna,je li takva vrsta lijeka neophodna,moze li se naci zenski terapeut i sl.onda ce covjek dati svoje misljenje na osnovu datih podataka.
Sto se tice kostima,u najmanju ruku mogu se potraziti kapri hlacice od poliestera ili nesto sl.Ili pak da se nadje kompletan kostim u nekoj od radnji za pokrivene,Tekbir i sl?!Ne znam...zato isticem da se potrazi strucno misljenje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 689
17.8.2010 12:38:22   
acudesa

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

kakve nove ideje ? =) Daj da i mi cujemo =)

pravit ću begovu čorbu aBd, pogaču od mamine oči, za početak...
kljukušu nećuuser posted image
do sada sam pravila: bamiju, krompir i teletinu, punjene paprike i pita, od slanog...a, ove godine bih malo drukčije, da ne kažu ljudi vazda isto

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 690
17.8.2010 12:44:17   
hanabanana

D-K živa istina ja se puno bolje osjećam kada ne jedem, jer onda osjetim glad ujutro, ono kažu da je sevap ustati na sehur, ali ja stvarno ne mogu, jer dva puta samprobala i od sehura zaspala nisam, a na poso valja ići, onda više volim da sam naspavana da mogu raditi kako treba, a dragi Allah zna najbolje, jel sevap ili nije,

Mama_alma, imala sam isti " problem". Ustanem u dva, popije kafu, jedem, popijem vode ( dosta vode ), uzmem abdest i proučim jednu suru iz Ku^rana.
Nakon toga, samo stavim glavu na jastuk i zaspim ko top.
Ja ne znam učiti na arapskom, te čitam prevod.  

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 691
17.8.2010 13:26:32   
D_K
IZVORNA PORUKA: ziki

Kod mene slično, za iftar skroz slabo jedem, popijem min 2 čaše vode i posle slabo. A za sehur jedem fino. Do sinoć-jutros sam ustajala, za vikend i sjedela do sehura al sinoć vratila se sa iftara, uspavali malog, malo FB sredila nešto, okupala se i vidim 1:30. Za sat vremena mi se nije lijegalo i ustajalo tako da sam sehurovala tad. Nego D_K ja kad sam jela na zor pola zvrka za sehur ispalo je da mi je želudac u redu ali da malo niže imam podstanarauser posted image

hm. more bit i da bidne ali nije mi muka stalno tako da su male sanse..
u svakom slucaju - sama pomisao na podstanara mi je uljepsala dan :))

Onaj pogled :))))

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 692
17.8.2010 13:29:36   
M kao Mama
 bogami uči, razna sura, na kraju pomislim i ovce da borjim, ali neće san na oči,

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 693
17.8.2010 13:44:08   
dzeny_2103

Može recept, vidim ja da siti skroz zaboravila user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 694
17.8.2010 13:48:13   
M kao Mama
Dženi ima negdje naprijed recept za Begovu kako Hanady pravi, a ja ovakopravim iskuham pileći karabataka ili file, u tu vodu kada skuham meso, isjeckam isto, dodam mrkvu, neko stavlja grašak, obarenu baminju(u šerpicu staviš struk baminje i obariš u vodi i nekoliko kapi sirćeta), onda stavljam začine, da se to lijepo krčka, kada vidiš da je pri kraju dodam malo razmučenog gustina i to je ona brza i lakša varijanta,

serviram u sahane ili tanjire obavezno stavim po kašiku milerama svakome, a limun po želji.

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 695
17.8.2010 13:58:56   
Hannica
Ja sam sinoc pravila calsone s piletinom po receptu amanullah,super je ispalo.Nisam uslikala jer sam ih izvadila iz rerne u trenutku kad je ezan ucio,e vala u tom trenu mu bas nije bilo do slikanja.user posted image
Sad idem pravit kiflice,takodjer po receptru amanullah.user posted image
Glavno jelo ce biti paprike punjene krompirom,mrkvom ko zna jos cime,ja ubacivam sve sto mi se nadje na putu.user posted image

Moram pohvaliti Hanady,mamine oci,amanullah i Ilhanu...stvarno ste prave domacice,svaka vam cast.user posted image
Posebno mi se svidja kako Ilhana dekorise stol.....user posted image  I slike su joj super,prave umjetnicke.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 696
17.8.2010 14:06:09   
Ilhana RR

lilies are just my favorites user posted image , naravno bijeli, no mene interesira kako serviras na tanjure jelo, dali to svi čine posebno kako zele ili to ti radis ?? Ili sve stavis na stol pa uzimaju ono sto vole, zvučim dosadno no pratila sam par tvojih dekoracija.

evo ja taman zasukala ruke da pocnem da pravim iftar... imam neku ideju pa veceras cu da je isprobam ;) pa vam javim rezultat...

A ja stavim sve na stol pa svak sebi stavlja a kad slikam slikam svoju porciju.... supu i kad nejedem slikam da se zna da je bila na sofri =)

A kad jedemo ja i mm inace sami to ja radim odma sve na tanjire...

Cuj neces kljukusu Acu? E sad si me iznenadila :P

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 697
17.8.2010 14:06:23   
Visnja RR

i kompot od visnji

user posted image

Amanullah svaka ti cas_t za iftare... masala spremas prelijepa jela... a slike su ti isto prelijepe =)

Hvala draga, a i meni su visnje naj naj voće, gotivim ih u svim mogućim kombinacijama.

Imam i ja jedan iftar u planu, sa vise gostiju akoBogda, pa ideje su uvijek dobro dosle , a i nemoj zaboraviti dekoraciju stola ..
user posted image

Ilha ja sam Visnja koja ne voli visnje user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 698
17.8.2010 14:08:26   
ziki
IZVORNA PORUKA: D_K

Kod mene slično, za iftar skroz slabo jedem, popijem min 2 čaše vode i posle slabo. A za sehur jedem fino. Do sinoć-jutros sam ustajala, za vikend i sjedela do sehura al sinoć vratila se sa iftara, uspavali malog, malo FB sredila nešto, okupala se i vidim 1:30. Za sat vremena mi se nije lijegalo i ustajalo tako da sam sehurovala tad. Nego D_K ja kad sam jela na zor pola zvrka za sehur ispalo je da mi je želudac u redu ali da malo niže imam podstanarauser posted image

hm. more bit i da bidne ali nije mi muka stalno tako da su male sanse..
u svakom slucaju - sama pomisao na podstanara mi je uljepsala dan :))

ja sam do 27 noći dogurala malo jela malo se mučilauser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 699
17.8.2010 14:18:24   
D_K

ja sam do 27 noći dogurala malo jela malo se mučilauser posted image

Pa ti si super. Imas jak nijet draga moja - nije lako ispostiti ni kad nisi trudna a kamoli tako - svaka cast.
Ja ne bi smjela postiti ako bi znala da sam trudna - dugi su dani a ja sam inace anemicna tako da bi mi to bilo rizicno. Ali, for the records, mislim da nisam - nismo planirali i nije mi bas pogodan momenat ali su kod mene uvijek pomjesani osjecaji. Sve ti ja nisam planirala i sve mi nije momenat ali kad bi se 'desilo' bilo bi mi drago - volim taj osjecaj :)))

Onaj pogled :))))

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *