Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moja 5-ogodišnjakinja preksinoć sa mnom išla na svoju prvu teraviju, i bila je savršena
Masallah.. Mogu misliti koji je to osjecaj - dusa mala..
joj cure - slike su vam prefekt.. Ja preksinoc slikala burek da se pohvalim - evo sad ga moram brisati - nakon ovih vasih slika bilo bi: sta je ovoj ..
je li nam brzamala pravila teletinu - kako je ispalo?? ja sam sinoc pravila pilence na ovaj nacin i bilo je super. pekla sam ga jedan satak. samo sam odvojeno pravila gljive i krompire i skontala sam da cu next time same gljive peci.. u svakom slucaju zahvaljujem se svim curama na idejama - ja sam vec pravila begovu corbu i opet cu a za veceras sam kuznula ovaj sataras sa gljivama i stavicu vrhnje umjesto kajmaka.. danke cure..
je li nam brzamala pravila teletinu - kako je ispalo?? .
Nisam još mila, nije mi još na rasporedu. Ja sam za cijeli mjesec napravila spisak jela koja ću praviti pa kada pečena teletina dođe na red obavezno ću javiti kakva je ispala
Danas su: supa, topa, teleće šnicle u paradajz sosu i pire.
< Poruku je uredio brzamala -- 16.8.2010 12:53:56 >
300 gr pilećih fileta 2 veće mrkve 1 korijen peršuna 1-2 srednje veličine štapića korijena celera
staviti u pretis lonac, preliti vodom i neka kuha nakon pištanja pretisa jedno 10-15 minuta
izvaditi povrće i meso narezati na kockice i vratiti u pretis....
dodati so i biber i ulje po želji list celera i list peršuna neko stavlja i vegetu ali ja ne koristim pogototo jer su tu svi sastojci koji se u vegeti nalaze
bamju ( mjera pola velikog konca sa pijace ciglane ) skuhati u malo vode sa 2-3 kapi sirćeta, kad se skuha preliti direktno hladnom vodom i tako je procjediti i skinuti sa konca i ubaciti u pretis lonac....
pustiti da kuha.... kad je sve prokuhalo u jednu šolju nasuti 200 ml hladne vode i staviti dvije velike kašike gustina izmješati da nema grudvica i sasuti u supu koja ključa...mješati jedno 8-10 minuta i begova čorba gotova. meni ispadne oko 3 l tekućine u pretisu...znači preko polovine a moj je od 5 litara
ja sam prije znala kupiti vispakovu gotovu begovu čorbu pa je razmutiti u hladnoj vodi i umjesto gustina ubacim u supu...mnogo je ukuno i taman gusto...
neko radi zapršku sa brašnom pa sipa u ključalu supu ali ja nisma inače ljubitelj zaprške pa je vješto izbjegnem ovim novijim receptima
ovu čorbu poslužiti sa polovicom limuna da svako sebi isjedi po želji.
Eto...prijatno
evo recpet begove ...probala myb@by kaže da je dobra
lejla moja je još malena...al eto mislila sam duže ćemo čekati znači aBd iduće godine idemo ja i moja kćera
Ova moja nije bas ista :P napisem veceras recept, sada sam na poslu :P
IZVORNA PORUKA: amanullah
Ilhana moze li recept od onog zadnjeg kolača ?
danke
Ma isti je kao onaj prvi samo sto sam koristila svijetlu cokoladu u ovaj a u onaj drugi bila tamana i plus sto sam posula ga mljevenim orasima ;)
Ilhana kad budes raspolozena stavi koju slikicu ovdje dekoracija stola! Konkretno me zanima vocna salata u kori od lubenice,i oblici paradajza! Pravim ubrzo iftar ( za malo vise osoba) pa bas hocu da to bude nesto ne obicno.......Svidja mi se ideja sa vocnom salatom( a moze i sa sezonskom) pravim cesto salatu sa tjesteninom u bojama,i to bas bude lijepo tako da mi das jos koju ideju! A moze i FB kad ti bude odgovaralo
evo ja upravo zavrsih ruza pogacu veceras imam jedan mladi bracni par na iftar napravila pogacu bice: topa, supa rizoto sa povrcem punjeni bataci salata sir,kajmak,mileram, slatke palacinke voce torta ostalo od juce koje parce hurme,sok kafa,mineralna voda, s obzirom da nas nema puno mislim da je dovoljno...
Masaallah cure,sve do jedne,slike su odlicne,primamljive. Lejla Ka,masaallah za tvoju ljepoticu,imas cime da se ponosis. Mi smo za sehur imali supu od lece,przene pilece kockice,lukmira,salata s kupusom i salata s paradajzom.Caj za mene,kahva za muza :).Puno soka i vode.
mamine oci,super pogaca.
750gr brasna stavi se dve kasicice soli a jednu kasicicu secera, jedan prasak za pecivo i jedna kesica suvog kvasca(ili germa), dva jaja pola soljice ulja i sve to zamesi sa jogurtom otprilike pola litra jogurta zamjesis oblikovano tjesto poprska se uljem i prekrijes najlon kesom i preko kuhinjskom krpom i odstavi se da odstoji..., nakon jednog sata razvuces tjesto na pobrasnjenu povrsinu i oklagijom razvije se tjesto u obliku pravougaonika debljine 1cm taj pravougaonik namaze se margarinom-maslacem i savija se kao rolat dobijeni rolat od tjesta sjece se na parcat i redja se u krug u podmazanu tepsiju tako da dobijes kao ruzu,onda pripremljenu pogacu tako u tepsiju drzi se jos pola sata dok se rerna ne zagreje pece se u zagrejanoj rerni na maksimalnoj temperaturi od25-30min. uz okretanje,kad se ispece pokrije se folijom da omeksa....
zaboravila sam reci prije nego se savije moze se i puniti zeljenim filom npr:spinat,sir,ili nesto kao pica (salama rendani sir kecap origano)ko sta voli kod mene je nocas prazna,inace cesto i punim najvise rendanim trapistom uh bude pravo ukusna...
Ja u srijedu imam prve goste na iftaru- 3 koleginice +muž od jedine udate i nas i Nemirko. Planitala sam da pravim: -pileću supu -šarena dolma( po papriku, tikvicu i pola plavog patlidžana) -mantije ili krompirušu, -slatu -kokos štangle, -pelte( ko puding sa suhim voćem i gustinom) -limunada, hurme, kahva, domaći sok. Je li dovoljno?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
Ja u srijedu imam prve goste na iftaru- 3 koleginice +muž od jedine udate i nas i Nemirko. Planitala sam da pravim: -pileću supu -šarena dolma( po papriku, tikvicu i pola plavog patlidžana) -mantije ili krompirušu, -slatu -kokos štangle, -pelte( ko puding sa suhim voćem i gustinom) -limunada, hurme, kahva, domaći sok. Je li dovoljno?
ma nema vas puno bice dovoljno na kraj krajeva bitno je druzenje ja cesto pravim pelte i ne samo sa suhim vocem nego sa kojim mi se zadesi da imam bas je ukusno mmm
ja dosla i vas da pozdravim zelim vam da vam sto brze i ljepse prodju ovi mubarek dani Ramazana i da vam se sve dove ukabule. Sjutra putujem za Bejrut pa me nece biti neko vrijeme Ujedno svim vama zelim cestitati Bajram Sherif Mubarek Olsun posto necu biti tu na vrijeme da vam cestitatm puuuuuuuuuuuuuuuuno pusa za vas do sledjeceg javjlanja pa pa
selam moje hanume,vi svasta naspremate za iftar ma nemoze covjek ni da zapamti sve recepte a ima ih njam u nas je skromno hurme,sokovi,topa,gl.jelo,salata i nesto slatko,uglavnom se dogovorimo sta cemo,moji za veceras izrazili zelju da peku sudzukice,pa sta cu nije mi to za iftar to al eto,napravit cu malo supice,topu i vec sam napravila knedle sa sljivama nisam ih jela vise od 10 god.
evo ja upravo zavrsih ruza pogacu veceras imam jedan mladi bracni par na iftar napravila pogacu bice: topa, supa rizoto sa povrcem punjeni bataci salata sir,kajmak,mileram, slatke palacinke voce torta ostalo od juce koje parce hurme,sok kafa,mineralna voda, s obzirom da nas nema puno mislim da je dovoljno...
Eh vrijedna moja Moram je ovdje javno pohvaliti i ja sam sinoc bila na iftaru kod Mamine oci i bilo je prelijepo, i jos da dodam da je sa nama bila nasa draga Adana sa porodicom, da te Allah dragi nagradi za svoj trud
amin mila bujrum opet kad god mozes megi pelte ti je slicno kao kompot neko je vec pisao recept samo drugi naziv a ja pravim ovako
u 1L vode stavim voce po zelji(cesto bude jabuka sitno iseckana) vodu zasecerim nekih 10-12kasika secera isjedim pola limuna to prokuha nekih 15min oda razmutim puding po zelji moze bilo koji na litar vode stavim 3 pudinga kad malo zgusne ne skroz slonis sa sporeta i u zdjele sipas mozes znaci bilo koje voce ja neki put dodam seckanih oraha grozdjica iskreno sta mi se od namirnica zadesi u frizderu i kad se ohladi se servira... napravicu ovih dana pa cu postaviti i sliku
Mahsus selam drage moje.... Elhamdulillah evo i ovaj dan ispracamo, bas mi je danas bio uzitak da postim... Kod mene za iftar veceras akoBogda supica, lazanje na moj nacin sa pilecim prsima i gljivama, kompot od sljiva i jabuka, puding od vanilije (za djecu - jako ga vole) pohovani patlidzani i pohovana pileca prsa, prilog riza, a sto ostane bice za sehur...molim Allaha da nam ukabuli i u sevabe upise ovaj post!
Meno večeras dolaze komšije...stari nan i dedo...sami žive a postači su... njihova djeca onako slabo ih obilaze pa ja i mm svek godine sa njima djelimo ramazan...zovnemo ih na iftar ali im mm i donese kući da imaju za sehura i iftara.
ja sam im spremila... pileća supica sa knedlama od griza zapačenea koljenica teleća sa povrćem ( patlidžan, krompir, mrkva, luk, paradjz i tikvica) somuni jogurt domaći punjene paprike i tikvice i padajaz punjene batake ( to tražite recept od mamine oči, ja davno na njenom blogu našla i pravil...prste da poližeš ) rizi bizi ( riža i grašak ali loptice ima unutra narendanog trapista)
i desert će biti palačinci sa nutelom i orasima mljevenim uz kuglu saldoleda koju ću preliti domaćim džemom od borovnica...ja pravila, moram se pohvalit ....to dedo plaho voli. a ima grožđa i lubenice i kisele vode i domaćeg sirupa od borovnica...pogodite ko je pravio
i da vam kažem da je meni danas plaho vruće i nešto sam sagorila u kuhinji... baš mi nešto teži dan danas bio.... možda je i pms...očekujem pa i manta mi se pomalo a bome i žuč me bolucka....biće od sehura...