|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
16.8.2010 18:46:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

mamine očiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Allah te nahradio...

sad si me ovom pogačom namuslateila sutra je abd pravim jer dolazi mo kolegica sa mužem...je ću njima i somuna kupiti pa čik neka izaberu šta je boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Meno večeras dolaze komšije...stari nan i dedo...sami žive a postači su...
njihova djeca onako slabo ih obilaze pa ja i mm svek godine sa njima djelimo ramazan...zovnemo ih na iftar ali im mm i donese kući da imaju za sehura i iftara.

ja sam im spremila...
pileća supica sa knedlama od griza
zapačenea koljenica teleća sa povrćem ( patlidžan, krompir, mrkva, luk, paradjz i tikvica)
somuni
jogurt domaći
punjene paprike i tikvice i padajaz
punjene batake ( to tražite recept od mamine oči, ja davno na njenom blogu našla i pravil...prste da poližešuser posted image )
rizi bizi ( riža i grašak ali loptice user posted image ima unutra narendanog trapista)

i desert će biti palačinci sa nutelom i orasima mljevenim uz kuglu saldoleda koju ću preliti domaćim džemom od borovnica...ja pravila, moram se pohvalituser posted image ....to dedo plaho voli.
a ima grožđa i lubenice i kisele vode i domaćeg sirupa od borovnica...pogodite ko je praviouser posted image

i da vam kažem da je meni danas plaho vruće i nešto sam sagorila u kuhinji...
baš mi nešto teži dan danas bio....
možda je i pms...očekujem pa user posted image i manta mi se pomalo a bome i žuč me bolucka....biće od sehura...

Masaallah,sta reci.....Allah te nagradio za paznju komsija.Vjerujem da ti to znas,ali nije visak ako se prisjetimo:

Prenosi se da je Abdullah ibn Omer radijallahu anhuma upitao svoje ukućane kad su zaklali ovcu: 'Jeste li počastili moga susjeda jevreja?'

Čuo sam Allahovog Poslanika sallallahu alejhi ve sellem kada kaže: 'Savjetovao mi je Džibril alejhi sselam da pazim na svoga komšiju tako često da sam očekivao da će mi reći da komšija ima pravo nasljedstva.'" Bilježe Buharija i Muslim. Dužnost je činiti dobro svome komšiji i paziti da se komšija ničim ne uznemiri. Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem kaže: "Ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan neka čini dobro svome komšiji." Bilježi Darimi.

Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem je rekao Ebu Zerru radijallahu anhu: "Kada kuhaš čorbu, dodaj malo više vode da bi mogao počastiti i svoje komšije." Bilježi Muslim

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 651
16.8.2010 19:34:22   
D_K
ja finishiram iftarski meni :))
supa
sataras sa gljivama
pohovani file oslica
i puuuuno sokova i vode..

svim postacicama zelim da nam dragi Allah dz.s. ukabuli post :))

Onaj pogled :))))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 652
16.8.2010 19:41:08   
jasmin
Amiin draga na tvoju dovu.
Evo jedna posebno lijepa kunut dova na nocnom namazu od imama Rashid Mesharija.

http://www.youtube.com/watch?v=l59961ZzDuc&feature=related

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 653
17.8.2010 0:09:16   
Ilhana RR
Evo reko da postavim par slikica od nocasnog iftara =)

bili smo kod snahe i brata =)

user posted image

Piletina sa mladim krompiricima, umak od sampinjona paprike i chilija, salata, sirnica je isto bila i supica trahanica =)

i kolac

user posted image

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 654
17.8.2010 0:15:42   
Ilhana RR
Salmy, sta ti trazis tacno sto se tice dekoracije stola?

Kad ti je iftar?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 655
17.8.2010 0:20:20   
Honey3
da vas poselamim drage mojeuser posted image nisam se nekoliko dana javila,stigli nam gosti iz Austrije pa tako bas nemam vremena...uglavnom atmosfera super,Ramazanska postimo mm,kcerka i ja svaki dan a mali svaki drugi dan,mukabele,teravije ma sve mashallahuser posted image evo kako su nam tu gosti svaku noc imamo veliki iftar vani i koji pripremamo moje dvije jetrve i ja,mislim jedna mi je prava jetrva a druga od mm amidzica zena ali se super slazemo,tako da na nasim iftarima bude po petnaestak inasana a nekad i vise

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 656
17.8.2010 0:28:34   
mama_debeljuca
Imam jedno pitanje, nadam se da će mi sestre dati odgovor.user posted image Naime, moja mama posti, ali zbog zdravstvenih problema (problemi sa kičmom) mora na banjsko liječilište. Termin ne može da odloži zbog posla, ima sad od 16. do 26. ovog mjeseca. Zanima me da li će pokvariti post ukoliko koristi banju, radi se o bazenu i podvodnoj masaži?

:-)

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 657
17.8.2010 8:25:22   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Crvena

user posted image

Ilhana, mene interesuje recept za kljukusu, ali detaljno, step by step. Pleaseuser posted image

Izgleda nista od mog receptauser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 658
17.8.2010 8:50:43   
dzeny_2103

mamine očiuser posted image user posted image user posted image user posted image

punjene batake ( to tražite recept od mamine oči, ja davno na njenom blogu našla i pravil...prste da poližešuser posted image )

Kako ide taj blog od mamine oci, da vidimo taj receptic :)

< Poruku je uredio dzeny_2103 -- 17.8.2010 8:51:51 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 659
17.8.2010 9:13:03   
M kao Mama
Čim se skineš u kostim kvariš post, a budući da je to zbog zdravlja, ona je oslobođena od posta,

A ja gledami čitam drage moje šta VI svašta spremate, mi tako malo pojedemo za iftar, a ja pogotovo, ne mogu sebi doći, valjda se pregladni, pa se ni ne može jesti, ja se tečnosti nalijem da mi lijepo bude loše.

NA sehur više def. ne ustajem, jutros ustala u 2,30 i više nikada zaspala nisam, evo na poslu ne znam gdje mi je glava

< Poruku je uredio mama alma RR -- 17.8.2010 9:19:46 >

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 660
17.8.2010 9:42:27   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

mi tako malo pojedemo za iftar, a ja pogotovo, ne mogu sebi doći, valjda se pregladni, pa se ni ne može jesti, ja se tečnosti nalijem da mi lijepo bude loše.

Isto i ja. Nalijem se, i još dok čorbu i topu, ono "glavno" pojedem za hater kuharice user posted image , i hoću da krepam. I svako veće kontam ne može ovo više ovako.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 661
17.8.2010 10:12:20   
amanullah
user posted image

zapečena boranija

user posted image

šampinjoni punjeni sirom

user posted image
pečene paprike s teletinom

user posted image
user posted image

orah šnita by me

i kompot od visnji

user posted image

dio iftara je otislo mojoj nani na selo koju punoo volim .

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 662
17.8.2010 10:30:49   
D_K
ja sam kuznula recept za calzone s piletinom - very nice..
more bit bidne da se za veceras zgotovi :))
+ supa i salata i to je to..

ja isto ne mogu mnogo jesti za iftar.. tecnosti se nagruham ali hajde nije nam ni to lose - imamo dovoljno zaliha ;))
mene zeza sto jedan sehur mogu sasvim lijepo pojesti a drugo jutro: ja zalogaj dole - on gore.. jedno jutro sam pojela samo pola zvrkica bureka i nisam mogla zinuti vise. evo i jutros sam malo jela pa onda postavim dva jastuka da se podignem u polu-lezeci polozaj.. ali eto, nekad u takvom danu dragi Allah da pa lakse prepostim nego kad se nagruham za sehur..

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 663
17.8.2010 10:38:50   
M kao Mama
D-K živa istina ja se puno bolje osjećam kada ne jedem, jer onda osjetim glad ujutro, ono kažu da je sevap ustati na sehur, ali ja stvarno ne mogu, jer dva puta samprobala i od sehura zaspala nisam, a na poso valja ići, onda više volim da sam naspavana da mogu raditi kako treba, a dragi Allah zna najbolje, jel sevap ili nije,

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 664
17.8.2010 10:40:05   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: amanullah

user posted image

šampinjoni punjeni sirom

Može li molim te način pripreme user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 665
17.8.2010 10:44:59   
D_K
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

D-K živa istina ja se puno bolje osjećam kada ne jedem, jer onda osjetim glad ujutro, ono kažu da je sevap ustati na sehur, ali ja stvarno ne mogu, jer dva puta samprobala i od sehura zaspala nisam, a na poso valja ići, onda više volim da sam naspavana da mogu raditi kako treba, a dragi Allah zna najbolje, jel sevap ili nije,

ja tako radim - prekratko je vrijeme i nakon iftara ne grickam nista da ogladnim do sehura..
i mene muci nesanica - valjda se covjek razbudi a i kafa se popije na sehuru pa i to razbudi.. meni je sreca sto sam jos na godisnjem a vidjecu kako ce biti kad pocnem raditi.. ma hajde, svako treba naci neku taktiku kako da se najlakse isposti - to je najvaznije..
saljem ti puno poljubaca i samo da hairli ispostimo user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 666
17.8.2010 10:51:17   
M kao Mama
Ja sam već planirala akobogda ove šampinjone večeras za iftar, pa ako može i mene receprić, bila bih zahvalna

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 667
17.8.2010 10:55:58   
Lejla Ka
Već dvije noći pravim ajran i oduševljeni smo, savršen da nadoknadi ono što izgubimo tokom dana.

U blender stavim 5-6 kocki leda, 1/3 l kisele vode, 2/3 l jogurta i čajnu kašićicu soli. Izblendam 2-3 minute i to je to. Napravim ga pred sami iftar da nam bude fino hladan.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 668
17.8.2010 10:58:00   
Skvo RR
Domaca pileca juha (sinoc skuhana)user posted image
Japrak,
Telece snicle i krompirici,
Salata
Sutlija,
user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 669
17.8.2010 10:59:32   
ziki
Kod mene slično, za iftar skroz slabo jedem, popijem min 2 čaše vode i posle slabo. A za sehur jedem fino. Do sinoć-jutros sam ustajala, za vikend i sjedela do sehura al sinoć vratila se sa iftara, uspavali malog, malo FB sredila nešto, okupala se i vidim 1:30. Za sat vremena mi se nije lijegalo i ustajalo tako da sam sehurovala tad. Nego D_K ja kad sam jela na zor pola zvrka za sehur ispalo je da mi je želudac u redu ali da malo niže imam podstanarauser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 670
17.8.2010 11:14:22   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

Kako ide taj blog od mamine oci, da vidimo taj receptic :)

batake punimo na isti nacin kao i filete s tim sto bataci imaju zbog kozice mali  socniji ukus
treba kupiti vece batake(batak sa karabatakom)
ociste se od kostiju i posole i malo ulja ostavi se da odstoji 1 sat
zatim rasiriti batak premazati pavlakom staviti kriske dimljene puretine
kriske trapista
saviti u rolni spojiti cackalicom da se ne otvaraju
prziti na zagrejanom ulju 10 min.sa obje strane
zatim u podmazan pleh(pekac ili tepsiju)poredjati batake
preko njih narendati trapist sir
ubutati dva jaja i pavlaku i time politi batake
peci u zagrejanoj rerni 30 min
user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 671
17.8.2010 11:16:16   
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: w.pooh

IZVORNA PORUKA: amanullah

user posted image

šampinjoni punjeni sirom

Može li molim te način pripreme user posted image

Budući da je amanulah off line, a isključila je opciju PP, zna li neko drugi kako se prave ove gljive, večeras mi brat dolazi na iftar , baš bih voljela da ih napravim+ kordon blue šnicle, supa, topa, somuni, limunada, pizza

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 672
17.8.2010 11:23:44   
mamine oci
ja ne znam na koji ona nacin pravi a ja recim pravim ovako kupim krupnije sanpinjone sklonis rucke napravis udubljenje posto je trapist slan ne solis jedino neki drugi zacin po zelji na rendas sir napunis sanpinjone njima poredas u podmazan pleh i stavis u rernu da se ispece sve dok se sir ne otpi nekih 15-20min...e poslije mozes dodati besamel sos ili vrhnje za kuhanje preko i jos nekih 5 min ostavis da sanpinjoni prime ukus sosa

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 673
17.8.2010 11:26:19   
M kao Mama
Super M.oči hvala i ja sam jednom probala nešto slično u tavi, pa nije bilo očaravajuće, pa rekoh bolje pa pitam, joj sad bih ja kući išla da kuham,

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 674
17.8.2010 11:26:34   
malena27 RR
i ja radim kao i mamine oci, jos samo u klobuk sa sirom dodam i po komadic suhog mesa user posted image da malo zamirise user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *