Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Eh pa svaka vam cast na receptima,idejama,slikama...ja vec nekako imam ideje za iftar,par recepata sam prepisala i od vas ovo mi je prvi Ramazan u braku pa se trudim da nam u svakom pogledu ispadne lijep..doduse ja ne pravim vise glavnih jela jer smo mm i ja sami,rodbina je u drugom gradu ali uvijek ima supa,glevno jelo,kompot i kolac..ono za sto nemam ideju jest sta za sehur,svasta sam ispucala vec,nije mi mrsko ustat dosta ranije pa svjeze napraviti samo je pitanje sta napraviti za sehur?
e ženice može savjet.... ja sam napraviola masnu pogaču za Iftar... imam goste kolegica sa mužem... al nije birno to... moje pitanje je jel bezveze da ne služim somune uz Iftar... Onako baš su višak...pogača povelika... a nema šanse da će neko jesti i jedno i drugo.... opet
mamine oči, acudesa...vidim vi ste sa pogačom iftarile...šta predlažete...jel da naručim soumune ili ne za večeras
e ženice može savjet.... ja sam napraviola masnu pogaču za Iftar... imam goste kolegica sa mužem... al nije birno to... moje pitanje je jel bezveze da ne služim somune uz Iftar... Onako baš su višak...pogača povelika... a nema šanse da će neko jesti i jedno i drugo.... opet
mamine oči, acudesa...vidim vi ste sa pogačom iftarile...šta predlažete...jel da naručim soumune ili ne za večeras
ja sam kupila dva samuna reda radi ali vjeruj pogaca ispala velika niko samun nije ti video a i pogace preteklo tako da mislim da ti je visak samun nama se to ucini bice malo pa spremimo vise a vjeruj sto popijem casu vode ko da sm jela cjeli dan
evo pelte kao sto sam i obecala to vam je u prevodu puding skuvan na vodu sa zeljenim vocem,e sad sve moje slike su sa mobitela jer nemam aparat pa ako je nejasno hallalite ovo je pravo ukusno djeca takodje vole a ima recept na prethodnim stranicama...
evo pelte kao sto sam i obecala to vam je u prevodu puding skuvan na vodu sa zeljenim vocem,e sad sve moje slike su sa mobitela jer nemam aparat pa ako je nejasno hallalite ovo je pravo ukusno djeca takodje vole a ima recept na prethodnim stranicama...
odluka je pala... nema somuna... velia pogača...biće nam svima a sigurna sam ostaće i za sehur... samo da mi se somuni suše....
Hvala ženice...
e ja sam napravila begovu čorbu ( opet) japrak u vinovom listu (opet eno se krčka) masna pogača ( ili ruža pogača ili cvijet kako ko voli da nazove) biće domaći sir priloga zvrkovi sjeckanog bureka bečke šnicle slata od krompira monte kolač salata krastavac i pavlaka svjež paradjz sa lukom imamo još jogurta
sokovi razni
ima grožđa, šljiva i lubenice
e sad kontam mogla bih stić i pelte napravit...al biće višak ima djece na oftaru al vole monte pa ću ovo aBd za naredni Iftar sa gostima sutra samo sami a prekosutra sam kod mame na iftaru aBd
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
mamine oci prekrasno izgleda i veceras ima da padne koja porcija imam domacih jabuka, puding hvala jos jednom
draga to je lako napravitt a recimo netreba puno jabuka tri jabuke sitno iseckas puna serpa izadje negdje oko 8 zdjelica...
moze li recept, molim te
u 1L vode stavim voce po zelji(cesto bude jabuka sitno iseckana) vodu zasecerim nekih 10-12kasika secera isjedim pola limuna to prokuha nekih 15-20min onda razmutim puding po zelji moze bilo koji na litar vode stavim 3 pudinga kad malo zgusne ne skroz slonis sa sporeta i u zdjele sipas mozes znaci bilo koje voce ja neki put dodam seckanih oraha grozdjica iskreno sta mi se od namirnica zadesi u frizderu i kad se ohladi se servira...
evo jedan prijedlog mozete koristiti koa prilog uz glavno jelo pohovan krompir
krompir prvo ocistim operem i stavim u serpu sa vodom da se kuha nekih 20 min tako prokuvan krompir procjedim iz vode nesmije se prekuhati da se raspada skuhan krompir ako je veci isjeci na pola napravim smjesu za pohovanje smjesa: 3jaja kasicica soli 2-3 kasikee ulja 2-3 kasike mlijeka i 2 kasike kukuruznog brasna smjesu sjediniti izmjesati sastojke isjecen krompir na pola uvaljati u pripremljenu smjesu i prziti na zagrejanom ulju... zatim pohovan krompir poredjati u pleh(tepsiju)preko staviti kriske salame (sudzuk,prsut)ko sta voli ili ima i narendati dosta trapist sira staviti u rernu 15min da se sir istopi
e ja sam napravila begovu čorbu ( opet) japrak u vinovom listu (opet eno se krčka) masna pogača ( ili ruža pogača ili cvijet kako ko voli da nazove) biće domaći sir priloga zvrkovi sjeckanog bureka bečke šnicle slata od krompira monte kolač salata krastavac i pavlaka svjež paradjz sa lukom imamo još jogurta
sokovi razni
ima grožđa, šljiva i lubenice
Hmmm... monte kolac... to mi zvuci njam, njam, volim "crno-bijele-cokoladne" stvari, mozel slika i recept, pliiiiiiz???
ja sam neki dan pravila slatko...e sad ne znam je li to pelte ili je paluza zbunile ste me
stavila sam pola litra vode da prokuha, a u drugu polovicu litra razmutila 2 pudinga od maline sa 4-5 supenih kasika secera.... kad je voda prokuhala, stavila sam smjesu i dodala jednu cinijicu visanja....bilo je ekstra ukusno i jako osvjezavajuce
ja sam neki dan pravila slatko...e sad ne znam je li to pelte ili je paluza zbunile ste me
stavila sam pola litra vode da prokuha, a u drugu polovicu litra razmutila 2 pudinga od maline sa 4-5 supenih kasika secera.... kad je voda prokuhala, stavila sam smjesu i dodala jednu cinijicu visanja....bilo je ekstra ukusno i jako osvjezavajuce
bitno je da je ukusno sve zavisi od mjesta kod nas kazu pelte a mozda ima jos naziva
i ovo mi se jako svidja, mogu li borovnice umjesto visanja?
i ovo mi se jako svidja, mogu li borovnice umjesto visanja?