Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ilha,gledala sam puuuuuuuuuno slika pecenih krompirica,ali tvoje su me najvise osvojile,masaallah.Kako krompirici uvijek ispadnu ovako privlacni,rekla bih hrskavi,a ne suhi mmmmmmmmmmm?! P.S:I ja vecinom koristim ovakve paprike,zelene i crvene,ponekad i zute,ali ove sto ih Hanady zove plasticne :). Ukusne su,nema sta.
nakon toliko jela večeras na stolu koje se naravno nije pojelo sve...on lijepo odluči šta će jesti do sehura i za sehur odvoji a ostalo kaže zaledi sve... ja kažem ma nemoram ja i ti sutra sami na Iftaru poješće se... a on mrtav hladana kaže...
Joj ja mislio jogut tavu DA NAM NAPRAVIŠ
on mislio šta ću ja radit i smislio taman fino.
joj ja ne znam šta je to, može li recept pliz
i imam još pitanja u vezi monte kolača može li puter umjesto margarina, kolika tepsija od prilike za ovu količinu i da li je dovoljno samo jedan red keksa kao podloga i onda režem komade velčičine keksa -jesam dobro skontala
hehehe bas mi se jedu odavno al nikako da se sjetim da ih napravim....
kakve su to paprike? =)
Mislis na futrovane??? To su ti punjene paprike,ja se malo zezazm s ovim nazivom "Futrovane",slicne ovim paprikaka koje si ti spremala samo ja koristim drugo povrce i zute paprike,sve ostalo je isto...sir,pavlaka,vrhnje za kuhanje.
kod nas se to zove BABA..a Kljukuša je ono sa bijelim lukom..kad napraviš slani biskvit i onda zaliješ sa umakom od poprženog bijelog luka na puteru i prokuhanog mlijeka sa brašnom.."biskvit na komadiće pa onda zaliješ ovim...to ti lijepo obori tlak pa spavaš ko beba...i nije preporučljivo izlaiti u društvo 4-5 dana.. a ovu babu voooolim..zbog nje moj babo kaže da sam kržljava i ne bila samo "babu "jedem..može se praviti i od tikve..ja volim kad se zalije sa mlijekom pa "pliva"
nakon toliko jela večeras na stolu koje se naravno nije pojelo sve...on lijepo odluči šta će jesti do sehura i za sehur odvoji a ostalo kaže zaledi sve... ja kažem ma nemoram ja i ti sutra sami na Iftaru poješće se... a on mrtav hladana kaže...
Joj ja mislio jogut tavu DA NAM NAPRAVIŠ
on mislio šta ću ja radit i smislio taman fino.
Hanady razumijem te, moj mm nikad za sve ove godine braka koliko smo zajedno od iftara nije nista konzumirao za sehur, uglavnom ustanem dva sata ranije kako bi pripremila toplo i frisko.
Ilha,gledala sam puuuuuuuuuno slika pecenih krompirica,ali tvoje su me najvise osvojile,masaallah.Kako krompirici uvijek ispadnu ovako privlacni,rekla bih hrskavi,a ne suhi mmmmmmmmmmm?! P.S:I ja vecinom koristim ovakve paprike,zelene i crvene,ponekad i zute,ali ove sto ih Hanady zove plasticne :). Ukusne su,nema sta.
Krompri mi je omiljeno jelo... sve sa krompirima volim pa mi vjerovatno i radi toga ide od ruke...
Ja kad pripremam krompir ja ga isjecem na pozeljnu velicinu, stavim u jednu zdjelu, pouljim i povegetim i sve to fino pomjesam... i pecem ih na 250 stepeni =)
Amanullah jel ti ono gratirano povrce? Izgleda fenomenalno =)
Ja evo kontam sta cu veceras za iftar... bice nas 9 odrastlih i 3 djece =)
Krompri mi je omiljeno jelo... sve sa krompirima volim pa mi vjerovatno i radi toga ide od ruke...
Ja kad pripremam krompir ja ga isjecem na pozeljnu velicinu, stavim u jednu zdjelu, pouljim i povegetim i sve to fino pomjesam... i pecem ih na 250 stepeni =)
Amanullah jel ti ono gratirano povrce? Izgleda fenomenalno =)
Ja evo kontam sta cu veceras za iftar... bice nas 9 odrastlih i 3 djece =)
Carska mjesavina prelivena umakom od parmezana s polu isprezenom piletinom spremna za pečenje.
Pečem nekih 12 minuta samo da bi sjedinili okusi, i veoma ukusno .
Svim forumasicama veliko bravo za iftare...a kako bi se ja volila naci u kuci dje je Ilhanaaa.....al ako Bog da i to ce se desiti...amanullah mashAllah sve je superr i mogla bih kod tebe na iftar
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 18.8.2010 10:18:41 >
Svim forumasicama veliko bravo za iftare...a kako bi se ja volila naci u kuci dje je Ilhanaaa.....al ako Bog da i to ce se desiti...amanullah mashAllah sve je superr i mogla bih kod tebe na iftar
ova kljukusa o kojoj pricate me zanimala da vidim o cemu se radi, a kad sam vidjela racept shvatila sam da je to isto jelo koje mi zovemo struga... pa tako da znate da za ovo jelo ima vise naziva... Moja mama je jos odavno pravi, u Gorazdu je naucila praviti to jelo i tamo to svi zovu struga...
izvini mamice, ali ja koliko znam u mom gradu se zove kljukusa i tako je u Gorazdu zovu od pamtivjeka, a tek od rata kada su dosli iz okolnih gradova u Gorazde donijeli su sa sobom i naziv struganica...
a sto se tice tope, ima mali milion recepata, a eto do sada sto sam procitala vasih recepata ja pravim opet skroz drugacije... evo recept moje tope:
na vrh supene kasike putera, staviti u tavu da se rastopi, na to dodati casu slatkog mlijeka, jednu kasiku pavlake ili sira, jedno jaje i jedna supena kasika brasna, prstohvat soli i to sve mjesati dok se ne zgusne... na kraju bude kao puding
thanks, if you're in Sarajevo Bujrum
Zar si ti u Sarajevu?
taman da ti se uvalim sa Amelom
Jesam bujrum!
Ilidza - jos ako mislis na vrelo Bosne onda ti kahva i muhabet ne gine kod mene akoBogda
I ja se prijavljujem za tajnu Ilhaninih kropirića zapečenih! Ouuuuuuu one paprike sa povrćem su mi super, to ćemo sigurno probati, ali poslije Ramazana, sad sam se navadila na jedan recept, lagan, brz i jednostavan, beskrajno ukusan. Zgadi će mi se mužu koliko ga često pravim http://www.coolinarika.com/recept/paprike-sa-sirom-i-mladim-krompirom