Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ilhana, mene interesuje recept za kljukusu, ali detaljno, step by step. Please
Izgleda nista od mog recepta
oj izvini molim te... ja zaboravila, bila sam u radnom stanju ;)
Ovako, ja ti mjere nikakve neznam a sve ti i zavisi od tepsije ili pleha koju ces koristiti ;)
Ogulis krompir i izerendas, u njega stavis 1(ili 2 jaja ako je veca smjesa), isjeckas jedan zuti luk na sitno, posolis i pobiberis... sve to fino izmjesas i stavis u pouljenu tepsiju ili pleh i ispeces. Kad bude gotova namazes sa pavlakom i to je to...
Ja ovo cesto pravim kad nemam puno vremena za rucak ;) jer ide zacas...
Hvala ti puno. Nisam dosad stavljala jaja, probacu i tako. Kao sto zenice napisase stavim malo brasna
_____________________________
Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.
ova kljukusa o kojoj pricate me zanimala da vidim o cemu se radi, a kad sam vidjela racept shvatila sam da je to isto jelo koje mi zovemo struga... pa tako da znate da za ovo jelo ima vise naziva... Moja mama je jos odavno pravi, u Gorazdu je naucila praviti to jelo i tamo to svi zovu struga...
< Poruku je uredio mamica -- 17.8.2010 22:40:04 >
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
ova kljukusa o kojoj pricate me zanimala da vidim o cemu se radi, a kad sam vidjela racept shvatila sam da je to isto jelo koje mi zovemo struga... pa tako da znate da za ovo jelo ima vise naziva...
ima jos dva naziva al sad da me ubijes nemogu da se sjetim kako no bi heheh =)
znam da i u zivinicama postoji neko ime za koje nikad nisam cula pa sam zaboravila ako mi naumpadne pisat cu... meni je to jako zanimljivo... tako sam se ja prosle godine na temi iftari i sehuri, pitala sta je topa o kojoj svi tako basnoslovno govore, pa sam shvatila da je to jelo koje se kod nas zove rastopljaj....tako da su mi ti kulinarski lokalizmi jako zanimljivi...
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
eh jest tako je , samo sto ja znam za herendusu... hehhee, ma ljepota jelde, nakraju mozemo objeviti kuharicu i na kraju objevimo leksikon sa ovim stvarima...
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
hehe... joj ja ti imam nekad cudni naziva =) Posto sam jedan mix... pola bosna pola sandzak hahaha =) a moja mama bosanska jela sto je ucila da kuha od stare majke rahmetli su bila ona stara nekadasnja bosanska iz Jajca i Mrkonjic grada...
A sto je od svekrve ucila bila su tipicna sandzacka... mada vise babo kaze da su moja jela slicnija neni rahmetli nego mamina :P
pa evo super bogato iskustvo... zato uvijek uz jelo koje skuhas ( a kuhas odlicno kako ja vidim) kad slicicu dodas stavi i ime izvorno ako ga ima a ako ne onda onako kako ga ti zoves... da sto vise stvari naucimo i sacuvamo ono staro od zaborava!
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
Moja Ilhana da ne bismo ti i ja otisle skroz OT, evo ja odoh pripremiti stvari za sehur i na spavanje bar nekoliko sati...zelim tebi ali i svim ostalim forumasicama koje poste prijatan sehur i lahak post sutra akoBogda! mahsus selam svima!
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
e što su ti muškarci. samo kad ih navikneš za Iftar i sehur da im ugađaš.
nakon toliko jela večeras na stolu koje se naravno nije pojelo sve...on lijepo odluči šta će jesti do sehura i za sehur odvoji a ostalo kaže zaledi sve... ja kažem ma nemoram ja i ti sutra sami na Iftaru poješće se... a on mrtav hladana kaže...
Joj ja mislio jogut tavu DA NAM NAPRAVIŠ
on mislio šta ću ja radit i smislio taman fino.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ove punjene papriek nisma niakda vidjela sta je ovo ovako ako niej tesko i recept kada iams vremena izgleda super
_____________________________
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
1 paprika po osobi ja racunam jer je iftar a inace moze se racunati po 2 ;)
9-10 paprika
Punjenje
250 grama brokoli, kukuruz i grasak (ja uzela mix zamrznuti)
200 gr erendanog trapista 100 gr ricota sira (moze i mladi sir) 250 gr slatke pavlake 100 ml vrhnje od zacina koristim Herbamare
Sve pomjesati skupa i puniti paprike.
Poredati paprike u jednu zdjelicu za rernu , posuti margarin tecni. ostatak smjese za punjenje stavite izmedju paprika i staviti da se pece. (20-30 minuta)
A evo recepti i ostali
Punjeni sampinjoni
10-15 sampinjona
100 gr trapista erendanog 100 gr pavlake slatke sol
Pomjesati sir, pavlaku i sol.
Sampinjone pripremiti za punjenje.
Puniti sampinjone i staviti u rernu da se pecu =)
Pljeskavice sa fetom
Pomjesati fetu, fasirano meso i biber i sol.
Napraviti pljeskavice i onda kockice fete u njih utabati...
Peci skupa sa uljem i margarinom za najbolji efekat =)
Krompirici zapeceni
Salata a la Ilhana :P Zelena salata friski sampinjoni kukuruz paprika paradajiz zacinjeno sa knorrovim jednim sastojkom za salatu od herbes =) Inace stavljam i onaj bijeli luk sto je u ulju al bila vec prosla to u prodavnici i nije mi se dalo vracati haha :P
ilhana šta je hrba mare začin... de malo na mom jeziku od čega se satoji taj začin
i još jedno pitanje... ovo nisu paprike roge jel de... kakve su ovo paprike crvene...jesu ovo one ko plastične bez ukusa... jesi ih prvo pekla pa gulila...imaju li kore i to jel emsta ukusu....
i najvažnije jel bi mi i žute vako ukusne bile...znam estetski crvene su bolje...al ja ove ko plastične ne kupujem za jelo samo za dekoraciju
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''