Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma vamo ima samo podjela na bijeli i crveni A trgovci nemaju pojma jeli čvrst ili brašnast, dok sam ne probaš. Stalno se kanim da napravim domaće njoke, ali nema šanse da nabavim "brašnasti" krompir kad niko nema pojma koji je brašnast
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Evo jedan recept koji je lagan a sit Jedna kesa makaona,300gr edamera 400gr pileci fileta,vrhnje za kuhanje crveni i bijeli luk i vegeta Makarone skuhate i otavite da stoji u vodi dok pripremite saft Fileta pileca isjeckate na kocke dodate naribani crveni i bijeli luk i sve preprzite zajedno i kad se to ispece dodate vegetu i vrhnje za kuhanje makarone procijedite i sastavite sa saftom i naribate edamera Eto nadam se da ce vam se svidjeti
e što su ti muškarci. samo kad ih navikneš za Iftar i sehur da im ugađaš.
nakon toliko jela večeras na stolu koje se naravno nije pojelo sve...on lijepo odluči šta će jesti do sehura i za sehur odvoji a ostalo kaže zaledi sve... ja kažem ma nemoram ja i ti sutra sami na Iftaru poješće se... a on mrtav hladana kaže...
Joj ja mislio jogut tavu DA NAM NAPRAVIŠ
on mislio šta ću ja radit i smislio taman fino.
joj ja ne znam šta je to, može li recept pliz
i imam još pitanja u vezi monte kolača može li puter umjesto margarina, kolika tepsija od prilike za ovu količinu i da li je dovoljno samo jedan red keksa kao podloga i onda režem komade velčičine keksa -jesam dobro skontala
E PRVO ZA MONTE....
može puter..... dovoljno jedna red keksa a tepsija...ja pravim u obliku pravougaonika...dublja tepsija ...duga kao dužina standarne prećnice a široka na pola ćenice...ako si skontala koja je to tepsija...mislim većina nas ima tu....
a ako ti je lakše skontati može i okrugla kao toretn pleg obim 28 čak....
a jogurt tava recept kasnije...evo mi gosti na vrata jednostavno a super ukusno
< Poruku je uredio Hanady RR -- 18.8.2010 12:11:07 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Evo jedan recept koji je lagan a sit Jedna kesa makaona,300gr edamera 400gr pileci fileta,vrhnje za kuhanje crveni i bijeli luk i vegeta Makarone skuhate i otavite da stoji u vodi dok pripremite saft Fileta pileca isjeckate na kocke dodate naribani crveni i bijeli luk i sve preprzite zajedno i kad se to ispece dodate vegetu i vrhnje za kuhanje makarone procijedite i sastavite sa saftom i naribate edamera Eto nadam se da ce vam se svidjeti
ovo je cesto pravim, nekad dodam i gljive uz to i mljaccc samo jedan savjet neostavljaj makarone u vodi i kad ih kuhas neka budu aldente tj malo tvrdje jer kad ih raskuhas u vodi onda se one pretvore u pravi secer i samo se gojis od njih....
_____________________________
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
Ja sam sad napravila kompot (brusnice, borovnice, visnje, jabuke, stavila sam i par suhih sljiva, malo secera i pred kraj umutila malo pudinga) i jos plus napravila puding od cokolade, od viska glava ne boli ....a za iftar ide supa i razno povrce (tikvice, patlidzan, paprika, krompir, gljive....moze i karfiol i brokula, sve u manjim kolicinama jer na kraju opet ispadne dosta) zapeceno sa batacima...to bude za prste polizat
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
Evo jedna doooooobra čorba, ime dobila prema članu moje porodice zbog kojeg ju je nana sastavila:
Affanova čorba (za 4 osobe)
1 kašika putera 1 šoljica ispasiranog paradajza (ja koristim pasterizovani u tetrapaku, ako imate domaći samo narendajte na sitno rende) 1 l vode 1 č. kašičica soli biber, peršun 8-10 mesnih kolačića (okruglica) sa rižom 1 šoljica oprane riže
Na malo putera se poprži ispasirani paradajz. Ulije se voda, začini i pusti da prokuha. U prokuhanu vodu se ubace kolačići i riža (može se dodati i sitno narendana mrkva) i kuhaju oko 30 minuta. Pred kraj kuhanja se razmuti jedna kašika gustina sa malo hladne vode pa se čorba "prenese" da bude gušća ("prenese" = doda joj se razmućen gustin i pusti se da još malo kuha).
Mesni kolačići sa rižom:
250g mljevene junetine 1 manja glavica luka 1 šoljca oprane riže malo mlake vode so, biber
Sastojci se dobro izmješaju i izrade. Onda se od mase prave malene loptice. Mogu se super zamrznuti, pa kao gotov dodatak čorbi koristiti. A mogu se napraviti i kao glavno jelo, tako da se kolačići kuhaju u malo paradajz-safta. Ovo se kod mene zove "vareni kolačići". Kao što će naše odlične domaćice primjetiti, sastav kolačića je jednak onom za mješavinu za filovanje (paprika, sarme, sogandolme), tako da kad vam pretekne mesa od filovanja, napravite kolačiće, zamrznete i eto ih gotovi za kasniju upotrebu.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
evo stola... joj ljuta sam na mm sto nije poslusao kako da slika....
jos detalja Molim te Ilhanaaaaaaaaa jako su mi potrebni!!! npr,salate i voce! pisala sam vec na ocoj temi a garant nisi procitala svaki detalj je dobro dosao
Jedno pakovanje carske mjesavne (ledove) 1/2 kg pilećih filea 1 pakovanje umak la parmezan (dukat) začini po želji maslinovo ulje
Način PRIPREME
Piletinu lagano preprzis na ulju, zacinis, a carsku mjesavinu potopis u vrelu vodu sačekas par minuta, a potom sve sjedinis u tepsiju, prekrijes umakom i zapeces nekih 10-15 minuta na 250 C.
Salmy ja ti vecinom takvu salatu pravim i ko god je proba uvijek kazu da je predobra... neces sigurno se pokajati za ovu ;) i dodaj kazem ti jos onog bijelog luka u ulju, pomogucnostu u crvenom ;) malo ulja isto naspi iz tegle... a mozes dodati i kockice fete ;)
a sto se tice voca ja kad ga pravim napravim uvijek jedan oval...
cek da vidim ima li kakva slicna slika na netu
samo bez ove piletine ;) a umjesto piletine stavim ono sitno voce, jagode, brusnicu i tako to na stapice pa bude kao sis cevap od voca... prelijepo izgleda ;)
ilhana svaka cast...ti si zena zmaj ja ogladni gledajuci tvoje slike ... sve pomno pratim ali nisam se jos ovdje ukljucila nekako sam sva u nekakvom usporenom svijetu...daj ovo daj ono i kad sjednem da nesto napisem ,jedno pace zove iz kupatila ,jedno iz kuhinje ,jedno nesto nervozno i ja odustanem od svega
_____________________________
Lamija 07.08.2002god Fatih 07.02.2006god Ambera 12.08.2008god