Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
E super ste sve, Ilhana hvala ti na onim ideama za salvete, jeli vi koristite papirne salvete ( joj ja sve koristila one platnene pa onda valja prat peglat pa tama sve gotovo novi iftar a od sada i ja cu da koristim papirne, sljedeci iftar isprobavam to, imam jedan krasan meni draga plavi stoljnjak i kupim plave salvetice i super, slikam i šaljem vam).Ilhana svaka ti cas pa sve to signes iako kako sam skontala i radis, ma super si (iako mi nisi poslala receptic begove supic e, al nema veze, pravit cu po receptu neke druge forumašice), sve mi sse svidja od dekoracije pa do jela, sve 5.
P.S.Ženice iz Sarajeva znate li gdje ima uzeti ovih papirnih salvetica
Jedno pakovanje carske mjesavne (ledove) 1/2 kg pilećih filea 1 pakovanje umak la parmezan (dukat) začini po želji maslinovo ulje
Način PRIPREME
Piletinu lagano preprzis na ulju, zacinis, a carsku mjesavinu potopis u vrelu vodu sačekas par minuta, a potom sve sjedinis u tepsiju, prekrijes umakom i zapeces nekih 10-15 minuta na 250 C.
Prijatno !
nesto mi ovo jelo izgleda poznato.. aha, znam - vidjela sam ga na svom sutrasnjem iftaru
zahvaljujem ti se na jednostavnim receptima - ja sam sinoc pravila calzone i bio je perfekt i sto je najbolje ima prostora za razne kombinacije - te punjenje vako - te punjenje nako
Evo jedan receptic i od mene : napravim "običnu koru" kako kaže Ilhana Na vodi prokuham šećer i jabuke (1kg) koje isjecem predhodno na male kriškice.Ocijedim jabuke i na toj vodi skuham puding od vanilije. Zatim na koru stavima jabuke pa vreo puding, a kada se ohladi na to stavim umućene šlag pjene od vanilije
Pravo je ukusan i lahak kolac, može se pojesti dosta
Drage ženice svaka čast vi ste moja svakodnevna inspiracija za iftare uskoro pravim veliki porodićni iftar i uglavnom če biti recepti RR hanumica ,Ilhana super ovo za salavtice ,i to če biti na stolu Sinoć sam pravila punjene batake recept Mamine oći, i paprike po receptu Lejle(,moji su oduševljeni ) a večeras pravim calzone aBd
ja nisam vješta oko postavljanja slikica a rado bi se pohvalila
< Poruku je uredio riba78 -- 19.8.2010 9:36:01 >
_____________________________
To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje." Meša Selimović
Evo jedan receptic i od mene : napravim "običnu koru" kako kaže Ilhana Na vodi prokuham šećer i jabuke (1kg) koje isjecem predhodno na male kriškice.Ocijedim jabuke i na toj vodi skuham puding od vanilije. Zatim na koru stavima jabuke pa vreo puding, a kada se ohladi na to stavim umućene šlag pjene od vanilije
Pravo je ukusan i lahak kolac, može se pojesti dosta
Pravim nesto slično, ali bez šlaga i veoma osvjezavajuće .
Moje ženice evo vam jedan jako dobar kolačić, cijela kuća zamiriša, a i djeca ga vole pogotovo kada se pravi u podlicama i raznih boja, a lako za napraviti
Za ataif je mona stavila recept na drugoj stranici, a evo ga i u orginalu: http://www.coolinarika.com/recept/ataiftradicionalno-egipatsko-slatko-jeloarapske-palacinke Jedino je meni tijesto ispalo malo pogusto (mislim da treba dodati više tekućine nego je u receptu) pa mi je ispalo samo 12 palačinki, a ne 25, a onda mi je ostalo gotovo pola smjese za nadjev. No ništa što se sa par oblatnica nije dalo riješiti
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
E super ste sve, Ilhana hvala ti na onim ideama za salvete, jeli vi koristite papirne salvete ( joj ja sve koristila one platnene pa onda valja prat peglat pa tama sve gotovo novi iftar a od sada i ja cu da koristim papirne, sljedeci iftar isprobavam to, imam jedan krasan meni draga plavi stoljnjak i kupim plave salvetice i super, slikam i šaljem vam).Ilhana svaka ti cas pa sve to signes iako kako sam skontala i radis, ma super si (iako mi nisi poslala receptic begove supic e, al nema veze, pravit cu po receptu neke druge forumašice), sve mi sse svidja od dekoracije pa do jela, sve 5.
P.S.Ženice iz Sarajeva znate li gdje ima uzeti ovih papirnih salvetica
Imaš ih u svakoj trgovini.... lijepe dezeen i nalo kvalitetnije imaš u Konzumu, merkatoru posebno lijepiha, Interexu itd.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Za ataif je mona stavila recept na drugoj stranici, a evo ga i u orginalu: http://www.coolinarika.com/recept/ataiftradicionalno-egipatsko-slatko-jeloarapske-palacinke Jedino je meni tijesto ispalo malo pogusto (mislim da treba dodati više tekućine nego je u receptu) pa mi je ispalo samo 12 palačinki, a ne 25, a onda mi je ostalo gotovo pola smjese za nadjev. No ništa što se sa par oblatnica nije dalo riješiti
Ena, ja sam ih nekako napravila za čas. Sve pripremila (samljela orahe i dodala cimet i šećer pa izmješala), zakuhala smjesu (navukla sam se od ranije na američke palačinke, a ovo je jako slično) i kako sam pekla koji palačinak, onako topao ga filovala dok se drugi pekao i slagala u tepsiju. Kad sam završila prokuhala agdu i zalila. Ni pola sata mi nije trebalo (ne računajući čišćenje i mljevenje oraha).
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Lejla Ka ovo ti pravo dobro veliko bravo za sve hanume svaka cast evo jedan brzinski recept kad vam je mrsko razvlacit jufke a zelite imati pitu na meniju brza pita 5jaja dobro ubutati dodati kasicicu soli casa mlijeka solja ulja 6 kasika brasna i prasak za pecivo u gotovu smjesu ubaciti fil po zelji znaci moze spinat ili sir,moze fasirano mesoznaci sve od ukusa ko sta voli ja najvise pravim sa spinatom peci u zagrejanoj rerni znaci viljuskom kad ubodete vidite jel peceno tepsija precnika 30cm nema slika sve se pojelo
ja cu veceras pile u kesi ispeci - imam pola domaceg pileta i taman ce biti. moram na vrijeme natrljati zacinima da mi malo odstoji prije precenja. kontam se jos uz pile da li da napravim prilog od carske piletine ala amanullah ili paprike ala Lejla - ah kakva teska odluka
Ne znam treba li upozoravat, dosta je jako. Nadjev je sami orasi, a još se zalije i agdom. Ali miriše predivno (ja sam cimetoljubac). Mislim da ću u slijedećoj izvedbi ubaciti nekog voća u nadjev da malo razblaži, višnje ili jabuke.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
veliko bravo za sve hanume svaka cast evo jedan brzinski recept kad vam je mrsko razvlacit jufke a zelite imati pitu na meniju brza pita 5jaja dobro ubutati dodati kasicicu soli casa mlijeka solja ulja 6 kasika brasna i prasak za pecivo u gotovu smjesu ubaciti fil po zelji znaci moze spinat ili sir,moze fasirano mesoznaci sve od ukusa ko sta voli ja najvise pravim sa spinatom peci u zagrejanoj rerni znaci viljuskom kad ubodete vidite jel peceno tepsija precnika 30cm nema slika sve se pojelo
Ih , kod nas ti je ovo razljeva,uljevak i slično, hahahaha, može i sa tikovom, a tek uratu šta sam se najela uljevaka sa perima od mladog luka, uh,
veliko bravo za sve hanume svaka cast evo jedan brzinski recept kad vam je mrsko razvlacit jufke a zelite imati pitu na meniju brza pita 5jaja dobro ubutati dodati kasicicu soli casa mlijeka solja ulja 6 kasika brasna i prasak za pecivo u gotovu smjesu ubaciti fil po zelji znaci moze spinat ili sir,moze fasirano mesoznaci sve od ukusa ko sta voli ja najvise pravim sa spinatom peci u zagrejanoj rerni znaci viljuskom kad ubodete vidite jel peceno tepsija precnika 30cm nema slika sve se pojelo
Ih , kod nas ti je ovo razljeva,uljevak i slično, hahahaha, može i sa tikovom, a tek uratu šta sam se najela uljevaka sa perima od mladog luka, uh,
a moze u smjesu da se doda i jedna solja kukuruznog brasna bude i tako fino a volim sa tikvom mmmm
Ena, ja sam ih nekako napravila za čas. Sve pripremila (samljela orahe i dodala cimet i šećer pa izmješala), zakuhala smjesu (navukla sam se od ranije na američke palačinke, a ovo je jako slično) i kako sam pekla koji palačinak, onako topao ga filovala dok se drugi pekao i slagala u tepsiju. Kad sam završila prokuhala agdu i zalila. Ni pola sata mi nije trebalo (ne računajući čišćenje i mljevenje oraha).
Ja sam stavljala kikiriki, ljesnjake ili bademe, grozdjice i malo cimeta, a vidis u mom je receptu pisalo da se jedna po jedna umacu u agdu...sto moze jednostavno kad moze komplikovano ....i da ja sam nesto to sa lijevkom sipala u tavu, pa drzis prst na lijevku dok ne naspes smjesu pa onda pustis ....ma zakoplikovala pravo
< Poruku je uredio ena0002 -- 19.8.2010 11:38:08 >
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze