RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 10:48:57)

ja bio zaista voljela imati priliku da neku takvu svekrvu upitam zašto je takva, zašto dolazi bez najave i sl?
da mi samo objasne taj fenomen?
moja mama je svekrva al ona je žena na mjestu, mi se zajedno ibretimo ovakvim svekrvama, ismijavamo ih itd

ako neko može da mi pojasni i da odgovor na moje pitanje bila bi zahvalna

Medić* -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 10:51:01)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja bio zaista voljela imati priliku da neku takvu svekrvu upitam zašto je takva, zašto dolazi bez najave i sl?
moja mama je svekrva al ona je žena na mjestu, mi se zajedno ibretimo ovakvim svekrvama, ismijavamo ih itd

a

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vjestica -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 10:52:58)

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]
vesela ti gora od anonimnih [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 10:57:29)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

pa stvarno me zanima, zašto svekrve imaju potrebu za takvim ponašanjem???
kako imaju vremena? zašto dolaze ne najavljenje? upadaju i prepadaju snahu??

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 10:57:58)

evo ti par odgovora moje svekrve "sta cu kucat,ista je to kuca", kad opravdava nekucanje"ja moram kucat u rodjenoj kuci" ili "sta cu kucat, pa svoji smo", na pitanje "zasto se zakljucavate?" rekoh joj "da mi ne moze bahnuti kako ko zeli",
i "vrata su da se kuca", inace moja svekrva ce ili po svom ili nikako, kad je kucanje u pitanju ne dolazi ako je ne pozovemo, jer nece da kuca, nece da pita jesmo li kuci, ima li bujruma, a ja sve to radim i pitam nju kad zelim sici dolje [sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:01:03)

evo ti par odgovora moje svekrve "sta cu kucat,ista je to kuca", kad opravdava nekucanje"ja moram kucat u rodjenoj kuci" ili "sta cu kucat, pa svoji smo", na pitanje "zasto se zakljucavate?" rekoh joj "da mi ne moze bahnuti kako ko zeli",
i "vrata su da se kuca", inace moja svekrva ce ili po svom ili nikako, kad je kucanje u pitanju ne dolazi ako je ne pozovemo, jer nece da kuca, nece da pita jesmo li kuci, ima li bujruma, a ja sve to radim i pitam nju kad zelim sici dolje user posted image

pa kako u rodjenoj kući? zar se podjela na spratove il stanove il livade ne smatra podjelom? to je već drugi dom, dom drugih ljudi?
jel tvoja sveki iole obrazovana? jel se kretala među raju? jel ikad radila? gleda li tv? pa mislim nije mi jasno da nikako ne može da dokuči da to nije u redu [sm=zmeden.gif]

Mirkica -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:04:33)

i "vrata su da se kuca", inace moja svekrva ce ili po svom ili nikako, kad je kucanje u pitanju ne dolazi ako je ne pozovemo, jer nece da kuca, nece da pita jesmo li kuci, ima li bujruma, a ja sve to radim i pitam nju kad zelim sici dolje user posted image

pa kako u rodjenoj kući? zar se podjela na spratove il stanove il livade ne smatra podjelom? to je već drugi dom, dom drugih ljudi?
jel tvoja sveki iole obrazovana? jel se kretala među raju? jel ikad radila? gleda li tv? pa mislim nije mi jasno da nikako ne može da dokuči da to nije u redu [sm=zmeden.gif]

vesela to je bezobrazlukkkkkkkkkkkkk nista vise i ona hoce da njoj pokaze kako je ona gazda u kuci , toliko bolesnih i bezobraznih ljudi ima da to nije normalno .

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:07:11)

o vesela ne trudi se dokuciti te umove i ne brini rekla sam joj da je ovo moja kuca a ono njena, da djecu necemo imati mi(ona i ja) nego mm i ja i da ce to biti aBd nasa djeca, puno je jos toga, najvaznije je nikoga ne uvrijediti a reci svoje misljenje i ostati pri istom, svekrve ne dolaze s uputstvom za upotrebu nego ga ti pises sama sebi ko i sve ostalo u zivotu...
mm mi neki dan rece da u nekim selima jos uvijek svi zive zajedno i kako se kome cejfne ulaze piju kafe sjele po vazdan [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:09:20)

vesela to je bezobrazlukkkkkkkkkkkkk nista vise i ona hoce da njoj pokaze kako je ona gazda u kuci , toliko bolesnih i bezobraznih ljudi ima da to nije normalno .

ja opet čitajući postove pojedine, mislim na anonimne i ostale koje imaju takvu vrstu problema sa svekrvom, nekako dolazim do zaključka da se radi i o primitivizmu i nedostatka bontona svekrva, zatim te žene nemaju dostojanstva i nimalo im teško ne pada što snaha ih ne želi u svom domu tako često, pa pametan insan bi se dohavizo i skonto (koliko god da je ubijedjen da je kao u pravu) da ne radi ono što onoj tamo osobi ne leži

melin -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:09:56)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ili mozda da joj se sveti jer ko zna sta je njoj njena svekrva radila...svega ima

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:10:49)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

upravu si mirkice bezobrazluk s tim da se ponekad desi i nesto nekontrolisano, jer mi svekrva ima i slabe zivce i onda vagam kad je do njenih zivaca a kad je taj bezobrazluk, pa nekad popustim a nekad zategnem i ne popustam, nije lahko, ali vremenom ucisi
neke stvari pa ide [sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:12:16)

pa kad su joj tanki živci od kud joj ideja da ide igdje? zar joj to pomaže?

Daliyah92 -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:12:37)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

pa stvarno me zanima, zašto svekrve imaju potrebu za takvim ponašanjem???
kako imaju vremena? zašto dolaze ne najavljenje? upadaju i prepadaju snahu??

Joj nesto mi sad naumpalo, bicu malo bezobrazna [sm=hudicek1.gif] Ja mislim da one misle da su snahe bezobrazne ako se razgolite i tako budu s muzem, jer one su "sve poslove" obavljale u dimijama i pod dekom obavezno. To sam cula od jedne starije zene, i to znaci da su danasnje mlade bezobrazne [sm=hudicek1.gif] Ja drugo nemam sta misliti [sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:14:14)

kakve dimije? ta nisu to tako starinske žene u pitanju
veina njih živi u gradu, i par godina su starije od mene [sm=smiley36.gif]
ovo su mlade žene, mislim na snahe u dvadesetim su, pa nek im i svekrve imaju 45-55 godine, ta mlade su žene

jasmin -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:16:00)

Vjerovatno gleda i ibreti se što li kucaju jedni drugima [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:16:11)

IZVORNA PORUKA: melin

ili mozda da joj se sveti jer ko zna sta je njoj njena svekrva radila...svega ima

ma kakvi moja je ubjedjena da je mehlem u odnosu na svekrvu kakvu je ona imala, kad neko ne vidi sebe i ne dopusta da se ukaze na neke stvari...

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:16:55)

Vjerovatno gleda i ibreti se što li kucaju jedni drugima user posted image user posted image user posted image .

hahaha baš me nasmija
ja sam se uvijek ibretila ljudskim glupostima, nikako mi to fkt nije jasno

Mirkica -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:17:06)

ja opet čitajući postove pojedine, mislim na anonimne i ostale koje imaju takvu vrstu problema sa svekrvom, nekako dolazim do zaključka da se radi i o primitivizmu i nedostatka bontona svekrva, zatim te žene nemaju dostojanstva i nimalo im teško ne pada što snaha ih ne želi u svom domu tako često, pa pametan insan bi se dohavizo i skonto (koliko god da je ubijedjen da je kao u pravu) da ne radi ono što onoj tamo osobi ne leži

da i to vesela draga a uz to jos i bezobrazluk i kad se to pomucka auuu :))

Daliyah92 -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:17:31)

kakve dimije? ta nisu to tako starinske žene u pitanju
veina njih živi u gradu, i par godina su starije od mene [sm=smiley36.gif]
ovo su mlade žene, mislim na snahe u dvadesetim su, pa nek im i svekrve imaju 45-55 godine, ta mlade su žene

Pa bas mi je to rekla zena od 50-ak godina. [sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:18:54)

pa kad su joj tanki živci od kud joj ideja da ide igdje? zar joj to pomaže?

draga vesela jel mislis da je svjesna svojih tankih zivaca?

canim -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:26:40)

Draga Anonimna, nisam procitala sve sto si napisala ali generalno vidim da si ti bas opterecena i da ti ovakve stvari tesko padaju.

Stavi se na momenat tvoje svekrve, pa zar nebi ti volila da tvoje dijete tebi pridaje paznju, da te postuje u stare dane, da te uvazava na taj nacin i da trazi tvoje misljenje ? Ili bi vise volila da ti se uopste ne obraca, da mu nije bitno sta ti mislis, da ne dolazi da te obilazi i da se ponasa prema tebi kao prema komsiji s kojim moze popiti kafu jednom sedmicno ali i nemora.

Ja ne znam koji tip je tvoja sveki ali mozda ona nije naucila na privatnost i iz tog razloga vam je ulazila i u spavacu sobu ali se jednim razgovorom sve to moze rijesiti a na kraju krajeva uvijek mozes kupiti neku tablu, nakaciti kod vrata i upisati kucni red, dakle na njemu napisati kao obaveze tebe i tm prema kucnim obavezama a usput i pravilnik ponasanja u kuci, dakle kucanje na vrata i slicno... ako nista drugo ne uspje na saljiv i zanimljiv nacin ces nauciti reda i nju i tm
Ako te ko sta pita sto tako, pa reci to mi radi malog, da se nauci reda od malena a s obzirom da nas uzima za primjer i mi moramo njemu biti primjer, pa ovo je samo mali podsjetnik i tako....

Olaksaj sebi, vjerujem da ti nije lako i da si opterecena tim ali pokusaj na drugaciji nacin doci do onoga sto zelis. Npr ja vjerujem da ona ne daje ranije ili odgadja dorucak zbog nepostovanja prema tebi, vec mozda hoce dijete da izvede vani ranije pa hoce da jede prije toga ili daje kasnije jer su se zaigrali...mislim nemoj biti toliko stroga, nije lako prihvatiti ali ja vjerujem da se oni nisu urotili protiv tebe vec jednostavno tako zive i tako su naucili.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:30:06)

[sm=smiley36.gif] e čuj tablu [sm=smiley36.gif]
ma zaključaj vrata i ne otavaraj

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:33:48)

tabla= kontra efekat
bez razgovora s m i njegove podrske nista

canim -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:34:11)

[sm=smiley36.gif] e čuj tablu [sm=smiley36.gif]
ma zaključaj vrata i ne otavaraj

Ja bih nakacila, pa da se "naucimo" reda [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] pa kad prica nepali onda na pismeno, pod uslovom da smo svi pismeni jel [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:36:04)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

tabla= kontra efekat
bez razgovora s m i njegove podrske nista

Pa rekla je da nema fajde pricati s muzem jer on nece da pregovara a razgovor s muzem bi bilo najbolje rjesenje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>