RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

jasmin -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:36:21)

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

[sm=smiley36.gif] e čuj tablu [sm=smiley36.gif]
ma zaključaj vrata i ne otavaraj

Ja bih nakacila, pa da se "naucimo" reda [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] pa kad prica nepali onda na pismeno, pod uslovom da smo svi pismeni jel [sm=smiley36.gif]

Taj uslov je i krivac svega,š`o je ba najgore.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:38:35)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

[sm=smiley36.gif] e čuj tablu [sm=smiley36.gif]
ma zaključaj vrata i ne otavaraj

Ja bih nakacila, pa da se "naucimo" reda [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] pa kad prica nepali onda na pismeno, pod uslovom da smo svi pismeni jel [sm=smiley36.gif]

Taj uslov je i krivac svega,š`o je ba najgore.

pa baš tako

Lady26 -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:38:37)

Pa Jasmin, i ispane da je tako [sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:39:12)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Pa Jasmin, i ispane da je tako [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]

canim -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 11:41:42)

[sm=smiley36.gif][sm=sad.gif] ocrniste jadnu sveki a ja bih da je branim, ispane da nista ne valja zena [sm=sad.gif]

anonimna nedaj se, ima nade !

muaaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 12:21:02)

Tesko meni kad biDnem svekrva[sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 12:36:40)

Hvala vam svima. Ja vas tusim puno. Samo da vas pitam. Posto sve ovo smatram krivicom svog muza i mislim da on mene ne postuje, recite mi sta vi mislite iz svega, postuje li me ili ipak ne? I posto sam jako rezervisana sada u njegovom prisustvu, a on me stalno pita sta mi je, ja kazem nista jer znam da ako pocnem o tome opet, izbit ce svadja, odlucila sam da mu napisem ove stvari. Sta mislite jel to ok, da mu pisem i kazem ovako sve sto mislim i osjecam? IAko znam da ce njegov odgovor bit da ja izmisljam i pretjerujem. On svoje propuste tesko priznaje, gotov nikad. Kako bi i sta napisala? Jos samo to me i vi posavjetujte i necu tusiti, obecavam [sm=smiley1.gif]

lady_bubamara -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 12:41:38)

a čega se ja sve načita...

mislim da ti malo više dramatizuješ stvar i odnos sa svojom svekrvom...

čuj nije u sekund dala jelo ručak doručak il šta već kad si ti rekla da mora , a ne misliš da je bitno da ti dijete nije ostalo gladno, i da ga je nahranila pa makar i 15 minuta pola sata nakon onog kako si ti rekla da mora.... jesi ti svjesna da ima gorih svekrva? majka od mog tate kada je mene čuvala dešavalo se da ZABORAVI da me pita da li sam gladna, pa ja idem po kući i tražim da jedem , da je svojim drugaricama govorila ,, ovo je dijete moje snahe " a nije govorila ,,ovo je moja unuka" , pa šta misliš da ti je takva svekrva , ha? to što nije programirana baš u bocu onako kako ti misliš da treba to je bezveze da se frka podigne. izvini ne napadam te samo govorim eto da to nije uopšte toliko strašno koliko ti dramatizuješ situaciju.

tvoj svekar i svekrva govore gramatički neispravno ili šta već? misliš da su oni jedini i da će samo zbog njih dvoje tvoje dijete izvrtati riječi ili govoriti neispravno??? oprosti draga ali ono sutra kada krene u školu isto tako može od druga drugarice da "pohvata" neke čudne izraze, riječi , ili šta već al valjda su roditelji tu da isprave svoju djecu tamo gdje misle da djeca griješe...

ulazi ti bez kucanja , otvara sobu i gleda te u krevetu sa mužem? e to je već nepristojnost i bezobrazluk pa neka mi oprosti svaka obožavateljka svekrva i vjerni fan svoje svekrve al ovaj način ponašanja od strane tvoje svekrve je nepristojnost bez ikakvog opravdanja.... e to bi vala i meni smetalo ! mada meni moja nikad još hB nije ušla u sobu bez kucanja i dok ne čuje ono moje ,,DAAA" e onda uđe, mada nam djever često bane u sobu pa mi to izvuče živac [sm=hudicek1.gif]

mislim da ništa nije toliko strašno koliko ti to trenutno doživljavaš dramatično i haotično... a ne znam možda i griješim

Mirkica -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 12:45:26)

anonimna ne trebas sitnicariti kao prvo , samim tim sto kazes da djete treba jest u 5a jelo je u 4 recimo ti napravis frku tvoj muz te ne uzima za ozbiljno , on svoje roditelje nece i ne moze promjeniti . Ja bih zahtjevala samo malo vise privatnosti od njega , tj. da se ne ulazi u stnak kad ko hoce , da se kuca najava ne treba pa nisi preko bjela svjeta , trazila da se dogovarate vas dvoje o stavrima sto se vas tice , i opet ne bih sitnicarila koncentrisala bih se na krupne stvari ne na sitne jer tim stetis sama sebi , jer iskreno meni moaj snaha da da djete da cuvam i pri tome me napadne sto djete nahranila nisma tacno u minut ja joj ga ne bih vise niakd pricuvala , moras znati kad ostavis nekome djete , sta god ti pricala moras uzet u obzir da ce taj neko ipak raditi po svome :).

Znaci fino i pametno i udaraj po krupnim stavrima , bitnim temama ako tu nema odgovora i ako on smatra da njegova mama treba vama u sobu spavacu da ulazi iskreno ja ne vidim da je taj covjek sposoban za bracni zivot . Sretno

ja ne znam kako ces ti al ja ne bih pisala pisma, a ti znas najbolje sretno.

lady_bubamara -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 12:48:01)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Hvala vam svima. Ja vas tusim puno. Samo da vas pitam. Posto sve ovo smatram krivicom svog muza i mislim da on mene ne postuje, recite mi sta vi mislite iz svega, postuje li me ili ipak ne? I posto sam jako rezervisana sada u njegovom prisustvu, a on me stalno pita sta mi je, ja kazem nista jer znam da ako pocnem o tome opet, izbit ce svadja, odlucila sam da mu napisem ove stvari. Sta mislite jel to ok, da mu pisem i kazem ovako sve sto mislim i osjecam? IAko znam da ce njegov odgovor bit da ja izmisljam i pretjerujem. On svoje propuste tesko priznaje, gotov nikad. Kako bi i sta napisala? Jos samo to me i vi posavjetujte i necu tusiti, obecavam [sm=smiley1.gif]

ma ne tušiš , samo si previše čini mi se opterećena sa nečim što može hiljadu puta biti gore ... a za savjet ne znam, to bih ipak prepustila iskunijim ženicama u braku ja sam još pto bi se reklo svježa, ma da ja svom sve kažem što mi zasmeta kod njegovih , samo što je moj teški kuler ni ventilator mu nije ravan i on meni samo na to kaže da se ne sikiram il da tome ne pridajem pažnju a Bogam' ako je veći problem onda on odreaguje... tako da ne znam šta bih ti rekla, al mislim da mu moraš reći ono što ti smeta al nekako bez svađe, ne dovodi svoj brak u pitanje ...

amra_sa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:03:47)

Da upadnem i ja. Nisam čitala sve postove, koliko vidim raspravljate o međuljudskim odnosima unutar porodice , svekrvama itd. Sve je to da prostite neki dim u odnosu na stvarne probleme koje ljudi imaju na forumu. Konkretno mislim na Andy, Veselu itd. - da im Bog olakša i pomogne. To su pravi problemi, a ti se anonimna udaraj nogom u d... i govori hvala Bogu pa nije gore. Imaš najveće bogatstvo na svijetu - dijete, muža, imaš svekrvu - samo da znaš i svekrva je bogatstvo. Nekad i snajke znaju pretjerati, prvo polazim od sebe.
Ja ni matere ni svekrve, vučem kojekakve dijagnoze, moljakam komšinice kad mi zapne da pričuvaju dijete, a i meni je hvala Bogu dobro, neću da se žalim previše.

bebaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:12:45)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Da upadnem i ja. Nisam čitala sve postove, koliko vidim raspravljate o međuljudskim odnosima unutar porodice , svekrvama itd. Sve je to da prostite neki dim u odnosu na stvarne probleme koje ljudi imaju na forumu. Konkretno mislim na Andy, Veselu itd. - da im Bog olakša i pomogne. To su pravi problemi, a ti se anonimna udaraj nogom u d... i govori hvala Bogu pa nije gore. Imaš najveće bogatstvo na svijetu - dijete, muža, imaš svekrvu - samo da znaš i svekrva je bogatstvo. Nekad i snajke znaju pretjerati, prvo polazim od sebe.
Ja ni matere ni svekrve, vučem kojekakve dijagnoze, moljakam komšinice kad mi zapne da pričuvaju dijete, a i meni je hvala Bogu dobro, neću da se žalim previše.

joj ovo kao da sam ja pisala...
od prvog dana smo sami s bebom,moji u drugom,njegovi u trecem gradu...da mi je bio bilo ko da pomogne kad mi je trebalo otici u wc...zato budi sretna sto ih imas a samo ti znas kako to rijesiti...nije ovo anketa kako biste vi ovo ili ono...i zaista ljudi se srecu sa kojekakvim problemima kad je zivot u pitanju...ja ne kazem da tvoj problem nije problem ali ti od muhe napravi međeda...a spavaću brate zaključaj pa kad sledeći put poljubi vrata a ti s druge strane jos počni i stenjat pa ce joj valjda bit jasno sto su zakljucana a ako te dragi pita sto stenjes reci tako me zaboli stomak ma kad ne umre...joj ja sam otrov nemoj zamjeriti ali brate ja bi to davno istjerala mak na konac...ma da mi je mati rodjena...i svi me znaju kakva sam i zato jaranice nemam problema...ali to se u startu rjesava ne kad tebi naumpadne da ti nesto smeta...trebala si znati za koga se udajes i u kakvu porodicu dolazis...

mala_sa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:21:48)

Anonimna halali al ja ovo oko hranjenja u minut ne razumijem. Ja se uopste s mm ne dogovaram oko toga; brate dragi roditelj mu je isto koliko i ja, pa nece ga sigurno drzati gladnog; a kad ce ga nahraniti to je njegov problem. Takodjer kad ostavljamo dijete kod sveki, nikad mm ne kazem reci joj tako i tako; vec je ja fino zamolim da ga pricuva ako nije nesto drugo planirala. A to kad ce ga nahraniti i presvuci joj takodjer ne govorim, pa kad vidi da je gladan nahranice ga. Takodjer kad uzmimam dijete, nikad nisam pitala u koliko je jeo, sta je jeo i sl; samo pitam je li slusao nanu i je li im bilo lijepo; ostalim stvarima se ne zamaram.
Sto se tice upadanja u sobu, brate dragi to se valjda rijesi cim ti prvi put neko upadne tako. To je za mene nepostovanje privatnosti, sad ti je kasno s tm pricti o tome; ako je on vec x puta rekao svoje misljenje. Nego kad predpostavis da bi sljedeci put mogla bahnuti ili se zakljucaj ili se skini skroz gola, pa kad otvori vrata nemoj se pokrivati vec pricaj tako gola sa njom.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:22:41)

Moram pojasniti. Nije problem u svkervi sto je dijete nahranila u nedogovoreno vrijeme, ona ga je nahranila kako joj je i receno. Stvar je u tome da je moj muz promijenio nas dogovor, ne svekrva. Lijepo mu rekla i dogovorili se nemoj prije toliko i toliko, a on ko u inat ipak prenese svekrvi kad je dosla da ranije nahrani dijete. Zasto ima potrebu da mijenja samo ono sto ja kazem da bude tako. Ne moze biti kako sam rekla, moje ne vrijedi ili? Nije stvar ni u hranjenu djeteta, nego samo u takvim postupcima MM. Je li vam to nepostovanje od strane MM prema meni? Ja to tako dozivljavam. Zasto izbjegavate da mi date odgovor na to pitanje, smatrate li da me muz ne postuje takvim posupcima, da pokazuje nepostovanje? I da li da mu to kazem? Kako?

EEDITH -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:27:36)

tm te ne poštuje.

jesi li tražila takav odgovor?

mala_sa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:29:41)

Jesi li ga ti ikad direktno pitala zasto to radi???

lady_bubamara -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:31:29)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Anonimna halali al ja ovo oko hranjenja u minut ne razumijem. Ja se uopste s mm ne dogovaram oko toga; brate dragi roditelj mu je isto koliko i ja, pa nece ga sigurno drzati gladnog; a kad ce ga nahraniti to je njegov problem. Takodjer kad ostavljamo dijete kod sveki, nikad mm ne kazem reci joj tako i tako; vec je ja fino zamolim da ga pricuva ako nije nesto drugo planirala. A to kad ce ga nahraniti i presvuci joj takodjer ne govorim, pa kad vidi da je gladan nahranice ga. Takodjer kad uzmimam dijete, nikad nisam pitala u koliko je jeo, sta je jeo i sl; samo pitam je li slusao nanu i je li im bilo lijepo; ostalim stvarima se ne zamaram.
Sto se tice upadanja u sobu, brate dragi to se valjda rijesi cim ti prvi put neko upadne tako. To je za mene nepostovanje privatnosti, sad ti je kasno s tm pricti o tome; ako je on vec x puta rekao svoje misljenje. Nego kad predpostavis da bi sljedeci put mogla bahnuti ili se zakljucaj ili se skini skroz gola, pa kad otvori vrata nemoj se pokrivati vec pricaj tako gola sa njom.

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:32:04)

zeno draga nije ti svekrva kriva. ona je kao sve ostale. Kriv je on i samo on. Ona nebi ulazila u spavacu da je on kao normalan insan zakljuco vrata.
Sto se tice hranjenja. Ja licno uvjek gledam da mi djete jede u isto vrjeme jer i u vrticu imaju fixna vremena dorucka, rucka, spavanja. i ja to i kod kuce pratim. mm zna ja je meni to vazno i prati. Ali kako god nije sveki kriva nego on.
Moja svekrva je meni posle poroda probila glavu da se slucajno nebi .... prije 40 dana. Ja samo jaja a vamo 26. dan se po.... . Moj muz nikad nebi njoj ista o tome isprico. Isto mi nisu ni mama ni sveki dala prije 40 da izlazim sa bebom. Ja svaki dan hodala. Ona ako nedobiju mene na tele zovu njega, On kaze sad smo pricali one spavaju. a ja i A na kafici.
Muz ti je u svemu problem.
Pricaj sa njim, i nespominji svekijevce nego samo njega.
Tipa:
Mama ti samo moze uci ujutru jer ti nezakljucaj,
uvjek ja ispadam babaroga jer ti sutis... itd

muaaa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:34:36)

IZVORNA PORUKA: eldinky

tm te ne poštuje.

Potpisujem

A potpisujem i post od amra-sa,mada je bosanka ipak se slazem s njom[sm=jezicek.gif]

animagical -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:40:02)

u svu ovu pricu ne mogu da ulazim, puno mi je i da procitam, a ne da komentarisem, samo me jedna stvar zanima, ali me bas, bas jako zanima... sta ima veze sto je dijete jelo pola sata ili sat ranije, ako je ocigledno pojelo obrok, znaci bilo je gladno? problem bi bio da neko drzi dijete gladno,a ako nahrani na vakat ili ranije, a dijete ne odbije obrok, ja ne vidim problem. dobro je dok hoce da jede i dobro ej da jede kad je gladno

mala_sa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:40:39)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

zeno draga nije ti svekrva kriva. ona je kao sve ostale. Kriv je on i samo on. Ona nebi ulazila u spavacu da je on kao normalan insan zakljuco vrata.
Sto se tice hranjenja. Ja licno uvjek gledam da mi djete jede u isto vrjeme jer i u vrticu imaju fixna vremena dorucka, rucka, spavanja. i ja to i kod kuce pratim. mm zna ja je meni to vazno i prati. Ali kako god nije sveki kriva nego on.
Moja svekrva je meni posle poroda probila glavu da se slucajno nebi .... prije 40 dana. Ja samo jaja a vamo 26. dan se po.... . Moj muz nikad nebi njoj ista o tome isprico. Isto mi nisu ni mama ni sveki dala prije 40 da izlazim sa bebom. Ja svaki dan hodala. Ona ako nedobiju mene na tele zovu njega, On kaze sad smo pricali one spavaju. a ja i A na kafici.
Tipa:

Sailor, ma dobro jede i moj djecak otprilike u sito vrijeme, pa svako ima neki raspored; ali tih par sati sto ostane kod sveki vala ne mora ga pratiti, to mi stvarno nije vazno.
Ove ostale stvari koje si navela su upravo ti dogovri sa muzem, o kojima odlucujemo samo on i ja. Drugi ha rekli, ha ne rekli, mi po svom.

chuci -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:40:58)

meni nikako nije jasno kako neki ljudi ne poznaju vlastite partnere

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:44:18)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Moram pojasniti. Nije problem u svkervi sto je dijete nahranila u nedogovoreno vrijeme, ona ga je nahranila kako joj je i receno. Stvar je u tome da je moj muz promijenio nas dogovor, ne svekrva. Lijepo mu rekla i dogovorili se nemoj prije toliko i toliko, a on ko u inat ipak prenese svekrvi kad je dosla da ranije nahrani dijete. Zasto ima potrebu da mijenja samo ono sto ja kazem da bude tako. Ne moze biti kako sam rekla, moje ne vrijedi ili? Nije stvar ni u hranjenu djeteta, nego samo u takvim postupcima MM. Je li vam to nepostovanje od strane MM prema meni? Ja to tako dozivljavam. Zasto izbjegavate da mi date odgovor na to pitanje, smatrate li da me muz ne postuje takvim posupcima, da pokazuje nepostovanje? I da li da mu to kazem? Kako?

ne poštuješ ti njega....
eto ti iskreno...
udaš se, dođeš u kuću njegovih roditelja, on očito pazi dijete, brine o hranjenju...što ti njemu nevjeruješ d aje dijete možda pokazalo nervozu jer se možda previše igralo, itrošilo pa moralo malo prije nhraniti...
ili možda je on želio da prilegne odmori iskoristi priliku pa iskoristio nanu koja je u tom trenutku slobodna pa nahranila dijete...
ne poštuješ ti njega...još mu zanovijetaš...to ti problem...

idi ženo odselite se...
u svoja 4 zida...bez nana i deda...samo vas dvoje
pa da vidimo onda ko koga poštuje a ko ne...
tada ćeš nam doć sa porblemom muž je nervozan jer nemamo dovoljno finansija, brinemo kako ćemo platiti kiriju i režije, dijete nam malo...šta da radim...dal da se vartim svekrvi pod krov...

izvini al stavrno...pretejruješ nenormalno[sm=smiley13.gif]

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:44:22)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Tipa:

Sailor, ma dobro jede i moj djecak otprilike u sito vrijeme, pa svako ima neki raspored; ali tih par sati sto ostane kod sveki vala ne mora ga pratiti, to mi stvarno nije vazno.
Ove ostale stvari koje si navela su upravo ti dogovri sa muzem, o kojima odlucujemo samo on i ja. Drugi ha rekli, ha ne rekli, mi po svom.

Ma nije ni meni bitno kad ce jesti kod moje mame ili sveki. ali ako sam rekla muzu da tako kaze, neka on tako prenese. A sveki nek odluci ipak kako is ta. Necu joj zamjeriti. Ali on najmjerno krivi njene rjeci i to nije ok. bolje da nista nekaze nego da uzvrce.

amra_sa -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 13:44:45)

IZVORNA PORUKA: muaaa

IZVORNA PORUKA: eldinky

tm te ne poštuje.

Potpisujem

A potpisujem i post od amra-sa,mada je bosanka ipak se slazem s njom[sm=jezicek.gif]

Muaaa, sve nešto kontam da joj nije sveki Hercegovka ? [sm=smiley36.gif] Ili je ona Hercegovka ? [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>