RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Galicia -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 17:45:50)

Postojel sanse da se odvojite od njih, mislim odselite?
Jednim udarcem bi ubili dvije muhe.

Bihter -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 17:59:54)

Preljuta sam na svekra,svekrvu,zaovu a bome i na muza da bi ista na ovoj temi smjela komentirati,..ali bas bi se sad ispucala pisuci o tome do sutra[sm=lev.gif] I moji su zabadala koji svojim mudrim cakama kvare moj brak i moju srecu svakodnevno iako ne zivim sa njima,..ali de..Ponekad se stisaju kad mm porazgovara sa njima ili kad sami shvate da sam ljuta i da su pretjerali a ponekad evo kao sad jednostavno nemjaju mjere,..Mm i ja smo kupili kucu koju renoviramo imogu samo reci da polako svaki dan vec zalim zbog te odluke,..Na svoje sam usi cula kako govore da se ja u vezi kuce nemam sta pitati,.da na mene oni nikako ne racunju i na moje,da ce oni tu kucu sinu napraviti,i sl. ma fuj[sm=smiley13.gif] U 7. sam mjesecu trudnoce a vec tri dana me toliko zivciraju da me strah i zbog mene i zbog bebe,.a muz nista ne vidi,..Jos i on na njihovoj strani pa me hormoni onda opale da bi ga mogla najradje [sm=smiley18.gif] Stvarno ne razumijem osobe koje jasno i svjesno s namjerom svom djetetu rade probleme..ne kontaaaam[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (10.4.2013 16:50:36)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Postojel sanse da se odvojite od njih, mislim odselite?
Jednim udarcem bi ubili dvije muhe.

Iako mi muz kaze da bi se on odvojio da smo finansijski spremni, kao kad budemo, odvojit cemo se, ali ne da odemo od njih nego samo da imamo svoje nesto, ja mu ipak ne vjerujem, a zasto? Zato sto imam muza koji tese onako kako njegovi tesu pa makar to i pogresno bilo. Kako sam vec rekla, svekar i sveki iskrivljuju djetetu neke rijeci, razvlace sto se ne razvlaci, skracuju sto se ne skracuje, a pogresno je i zvuci ma joj. A moj muz to isto tako govori i izgovara djetetu iako nije tako govorio ranije. Govorio je ispravno. Ja ga upozorim, on opet i jos mu krivo sto ga upozorim. Ma mora biti ko sto njegovi rade pa bilo to i pogresno. I osjecam se nemocno pred svojim djetetom jer je i pod njihovim uticajem. A ja sam sama na svojoj strani. Sta bi vi uradile s takvim postupcima muza?

Anoniman -> RE: Problemi u braku (10.4.2013 17:49:57)

Ispane ko da ja stalno nesto ispravljam, ispanem isto policajac, al ljudi stvarno ne kontaju da dijete treba ucit ispravno i da kod dijeta treba ispraviti i ono sto mi sami grijesimo, od govora, preko nacina jedenja, pa ostalo. Ali to cak ni moj muz ne konta. Ja sam pod velikim pritiskom. Kada smo s njegovim samo pazim sta cu reci, ne smijem ni na sta odreagovat (ne reaguje naravno ni on jer smatra sve sitnicom), a muz me samo analizira (jesam li ozbiljna il nasmijana s njima i sl). Drugo, toliko je postao tezak da mu nista ne smijem kontrirat jer odmah je svadja, odmah plane, mene samo znojevi oblijevaju. Ma pod nekim sam strahom od toga. I zaista nisam opustena s njim. A njegovo stalno pitanje je sto si potistena, ovako, onako, a ne konta da mu puno stvari ne mogu, ma ne smijem reci, da ne bi planuo i poceo svadju. Kako biste se vi postavile?

elvy -> RE: Problemi u braku (10.4.2013 21:25:02)

Anonimna mila ti jednostavno moras da nadjes neku caku svom muzu da ga okrenes sebi,ne da sutis cijeli zivot i trpis njegovo ponasanje,nece dovjeka bit roditelja,kad njih nebude kome ce se onda kljanjat i prislanjat......

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 14:37:40)

IZVORNA PORUKA: elvy

Anonimna mila ti jednostavno moras da nadjes neku caku svom muzu da ga okrenes sebi,ne da sutis cijeli zivot i trpis njegovo ponasanje,nece dovjeka bit roditelja,kad njih nebude kome ce se onda kljanjat i prislanjat......

Ma pokusavala sam i caku mu naci, ali nema je, bar tako mislim. Recimo pokusala sam kulirat i biti stalno nasmijana i tad je sve ok on naravno suti na sve jer su to "sitnice", ali cim bi rekla nesto ili kontrirala, odmah se on mijenja, ja opet nevaljam i sa mnom je sve pritisak. Teska sam, ali zbog okolnosti sam postala teska. Jer nemam samostalnog zivota ni privatnosti pa imam potrebu i zelim da bar kad je moje dijete u pitanju bude po mom. Ali i na tom polju problemi. Recimo, ako ostavim dijete s njegovom mamom jer imam obaveze, pripremim dijetetu dorucak, rucak, sve, i kazem muzu da kaze mami da nahrani dijete u toliko i toliko sati pa i njoj to kazem, kad dodjem kuci i pitam kako je dijete jelo, ona meni kaze da je nahranila dijete tad i tad, ali to nije ono vrijeme kad sam ja rekla i muzu i njoj. Moj muz joj je drukcije rekao pa bar za pola sata razlike, ali ispane da to radi samo da ne bude po mom. To zakljucujem jer kad mu i druge stvari kazem za dijete, odredim nesto, na njemu vidim ono: sta ti ba meni govoris, sto mora bit po tvom. A ne pravi jelo dijetu, nije obavezan ni s cim osim da se igra s djetetom.
Osjecam se grozno, svaki dan gore i gore, nisam sretna u svom braku, a znam da smo mogli imati divan brak. Ali nemamo jer blizina njegovih, iako nisu losi ljudi, to ne dopusta, a muz i dalje to ne zeli da vidi. On se jos vise prikloni njima kad mu kazem da nesto njihovo nije ok. Ma samo ja ne valjam i gotovo. Pocnee radit ono sto ne volim. I kako tako da zivim. Razmisljam i o razvodu. Molim vas pomozite mi svojim iskustvima jer ja ne znam sta mi je, gotov sam poludila, grijesim i ja mozda, ma sigurno, sad sam vec u fazi kad i pretjerujem, ali meni se nakupilo da sam gotov eksplodirala. Vise nisam ni raspolozena, samo mi se place, a muz kad dodje s posla pritisak mi jos vise pocne rasti.

chuci -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 14:53:52)

anonimna baš mi je žao što si u takvoj situaciji. ja bih ti savjetovala da malo pokušaš da izdvojiš dijete iz izražavanja svog nezadovoljstvo jer iz tvoje priče mi izgleda da ti pokupavaš da barem preko djeteta nešto kontrolišeš kad već ništa drugo ne možeš. ne kažem da trebaš šutiti kad oni dijete namjerno uče pogrešno ali trebaš polahko reagovati radi djeteta.
šta možeš samo ignoriši, šta ne možeš obrati se direktno djetetu i reci to je neispravno ili nekulturno pa nek se oni pitaju. ako ponove ti opet djetetu kažeš to ne rade dobri ljudi to rade neki nekulturni ljudi jesil ti dobar jelde da jesi pa zato to nemoj raditi. samo je poenta da imaš strpljenja. imam i ja teškog svekra ali mi hB nismo više u zajednici pa ga je mnogo lakše ignorisati. on i sad daje svoje mišljenje za sve kao i prije ali ja sad nemam potrebu da njemu objašnjavam zašto je to zastarjelo ili neispravno. radim kako mm i ja smatramo da treba. meni je sreća pa je mm uvijek na mojoj strani, ali to mu je bio uslov da se vjenčamo.
za tm koji je najveći problem ti nemam savjeta.

chuci -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 14:58:14)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Recimo, ako ostavim dijete s njegovom mamom jer imam obaveze, pripremim dijetetu dorucak, rucak, sve, i kazem muzu da kaze mami da nahrani dijete u toliko i toliko sati pa i njoj to kazem, kad dodjem kuci i pitam kako je dijete jelo, ona meni kaze da je nahranila dijete tad i tad, ali to nije ono vrijeme kad sam ja rekla i muzu i njoj. Moj muz joj je drukcije rekao pa bar za pola sata razlike, ali ispane da to radi samo da ne bude po mom. To zakljucujem jer kad mu i druge stvari kazem za dijete, odredim nesto, na njemu vidim ono: sta ti ba meni govoris, sto mora bit po tvom. A ne pravi jelo dijetu, nije obavezan ni s cim osim da se igra s djetetom.

mislim da po ovom pitanju ti griješiš. dijete nije robot da jede u minutu. možda je dijete tada kakilo ili su se zaigrali pa nisu vidjeli koliko je sati. ovo je već tvoje pretjerivanje da praviš problem tamo i gdje ga nema zato što imaš probleme sa njima pa ti sad bukvalno sve smeta kad su oni u pitanju.
i slažem se da ti ne trebaš mužu govoriti kad dijete da jede i šta kako, valjda je i njegovo dijete pa i on zna.
nikako mi nije jasan stav dosta žena našeg podneblja što ga ti napisa u ovoj gore posljednjoj rečenici. čuj ni s čim nije obavezan osim da se igra. valjda jei on roditelj kao i ja, i ima i obaveze osim tog zabavnog dijela. meni je to nepojmljivo

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:00:47)

Anonimna pa što ženo ostavljaš dijete ikom??? kad ti već ne pašu ja bi na glavi dubila al im dijete bez moje nazočnosti ne bi ostavila na minutu
vjeruj mi naviknućeš se i biće svima bolje
imam i ja milion obaveza al dijete nikada nisam ostavila kod sveki, pa evo žive smo i ja i malena
do duše ja ne ostavljam iz nekih drugih razloga al svejedno ne ostavljam i ništa mi ne fali
bar taj problem riješi

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.4.2013 15:05:51)

[Sadržaj poruke je obrisan]

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:08:06)

Ispane ko da ja stalno nesto ispravljam, ispanem isto policajac, al ljudi stvarno ne kontaju da dijete treba ucit ispravno i da kod dijeta treba ispraviti i ono sto mi sami grijesimo, od govora, preko nacina jedenja, pa ostalo. Ali to cak ni moj muz ne konta. Ja sam pod velikim pritiskom. Kada smo s njegovim samo pazim sta cu reci, ne smijem ni na sta odreagovat (ne reaguje naravno ni on jer smatra sve sitnicom), a muz me samo analizira (jesam li ozbiljna il nasmijana s njima i sl). Drugo, toliko je postao tezak da mu nista ne smijem kontrirat jer odmah je svadja, odmah plane, mene samo znojevi oblijevaju. Ma pod nekim sam strahom od toga. I zaista nisam opustena s njim. A njegovo stalno pitanje je sto si potistena, ovako, onako, a ne konta da mu puno stvari ne mogu, ma ne smijem reci, da ne bi planuo i poceo svadju. Kako biste se vi postavile?

Moram prvo reći da ništa ne ispada....pogotovo ne ispane.
AKo si ona anonimna od juče, savjetujem ti da se malo opustiš, radi svog mentalnog i svakog drugog zdravlja.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.4.2013 15:09:19)

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:11:27)

Ispane ko da ja stalno nesto ispravljam, ispanem isto policajac, al ljudi stvarno ne kontaju da dijete treba ucit ispravno i da kod dijeta treba ispraviti i ono sto mi sami grijesimo, od govora, preko nacina jedenja, pa ostalo. Ali to cak ni moj muz ne konta. Ja sam pod velikim pritiskom.

O i ja bih bila pod veliki pritiskom da ni sama ne znam šta je ispravno[sm=hudicek1.gif]

Pa vidi molim te ''ispane'' pa opet ''ispane'' šta ispane [sm=zmeden.gif]...gdje ti je D...[sm=zmeden.gif]

Konta muž, al on je tebe prihvatio sa tim tvojim manama pa te iz poštovanja ne ispravlja a u sebi konta ''gdje majku i babu da isravim čuj mi žene''[sm=zmeden.gif]

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:13:01)

i kazem muzu da kaze mami da nahrani dijete u toliko i toliko sati pa i njoj to kazem, kad dodjem kuci i pitam kako je dijete jelo, ona meni kaze da je nahranila dijete tad i tad, ali to nije ono vrijeme kad sam ja rekla i muzu i njoj. Moj muz joj je drukcije rekao pa bar za pola sata razlike, ali ispane da to radi samo da ne bude po mom. To zakljucujem jer kad mu i druge stvari kazem za dijete, odredim nesto, na njemu vidim ono: sta ti ba meni govoris, sto mora bit po tvom. A ne pravi jelo dijetu, nije obavezan ni s cim osim da se igra s djetetom.

Daj majke ti što pretjeruješ....pa kakve veze ima kad je dijete jelo.
Moja kod ode kod sverkve ne mora taj dan ništa ni jesti, a može jesti samo salame i hrenovke.
Nemam s tim problem.
To je taj dan, i dijete će doći kući.
Baš pravih od muhe slona.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:15:01)

Vidim neke me osudjuju. Samo cu reci,blago vama kad nemate pritisak te vrste pa ne znate kako je i sto nemate muzeve koji su slijepo zaljubljeni u svoje roditelje i vide samo njih, a vase je sve pogresno. E kad vam je tako u zivotu i sitnice vam budu krupne. Oni kad bi mogli, moje dijete bi uzeli pod svoje i ucili ga da radi kako oni kazu, a mene bi totalno izbacili. Ne smeta meni satnica nego to sto moj muz pred svojom majkom pobije moje i kaze drugacije iako smo se prethodno dogovorili. Ne postuje me pa kako onda da me oni postuju. U tome je problem. Jer je moj muz taj koji razmislja na nacin: meni niko ne pametuje, ja sve znam i necu radit ni po cijem. A tako ponajmanje po mom iako sam majka i znam neke stvari malo bolje od njeg kad je dijete u pitanju. Oni su meni stvorili veliki pritisak uzevsi mi zivot pod svoje samo zato sto je moj muz njima povinut u svemu pa makar to islo na stetu cijelog svijeta.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:18:28)

meni je malo bezveze to ismijavanje tvog načina izražavanja, al ajd

Anonimna pa uzmi život u svoje ruke, moraš znati šta nećeš i jednostavno istraj u tome
svakom reci šta ti smeta pa il bos il hadžija

život je jedan

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:19:37)

Jer je moj muz taj koji razmislja na nacin: meni niko ne pametuje, ja sve znam i necu radit ni po cijem. A tako ponajmanje po mom iako sam majka i znam neke stvari malo bolje od njeg kad je dijete u pitanju. Oni su meni stvorili veliki pritisak uzevsi mi zivot pod svoje samo zato sto je moj muz njima povinut u svemu pa makar to islo na stetu cijelog svijeta.

Ti treba da shvatiš jedno: NEMAŠ PROBLEM SA SVEKROM I SVEKRVOM, IMAŠ PROBLEM SA MUŽOM i vjerovanto i sa sobom.
Ovo što sam napisala velikim slovima, nije zato da bi se derala, nego da shvatiš jednu jednostavnu činjenicu.

Blue rose RR -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:20:53)

...i sto nemate muzeve koji su slijepo zaljubljeni u svoje roditelje i vide samo njih, a vase je sve pogresno.

Ti haman bila slijepa pri udaji, a on poslije ženidbe ...

Nego nek te ne tangiraju takve gluposti, postoje mnogo veći problemi kad je u pitanju zdravlje. A to hoće li jesti kad je vrijeme ili ranije ilil kasnije, ti je najmanji problem.
A muž - ne treba da ti ovdje se jadaš, nego njega pred sebe i kaži mu šta ti smeta.

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:20:59)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ma ja nisam ismijavala, ne daj Bože....ali sam samo htjela da joj ukažem da i njeno izražvanje bi se dalo ispravljati.
Svako ima pravo da priča kako hoće.

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:21:01)

Vidim neke me osudjuju. Samo cu reci,blago vama kad nemate pritisak te vrste pa ne znate kako je i sto nemate muzeve koji su slijepo zaljubljeni u svoje roditelje i vide samo njih, a vase je sve pogresno. E kad vam je tako u zivotu i sitnice vam budu krupne. Oni kad bi mogli, moje dijete bi uzeli pod svoje i ucili ga da radi kako oni kazu, a mene bi totalno izbacili. Ne smeta meni satnica nego to sto moj muz pred svojom majkom pobije moje i kaze drugacije iako smo se prethodno dogovorili. Ne postuje me pa kako onda da me oni postuju. U tome je problem. Jer je moj muz taj koji razmislja na nacin: meni niko ne pametuje, ja sve znam i necu radit ni po cijem. A tako ponajmanje po mom iako sam majka i znam neke stvari malo bolje od njeg kad je dijete u pitanju. Oni su meni stvorili veliki pritisak uzevsi mi zivot pod svoje samo zato sto je moj muz njima povinut u svemu pa makar to islo na stetu cijelog svijeta.

A jel tebe ko natjerao da se ti udaš za tog muža ''zaljubljenog'' u svoje roditelje???
Inače , jesi ti prisala da živiš sa tim roditeljima svjesno i tu rađaš djecu dok se ne steknu uvjeti da se odvojite, imate svoje????

Ako si solom dovedena...a ti fino otiđi...stavrno sramota silom te dovedu još ti zanovjetaju.
Ako si miliom došla...de se ti malo strpi i odsaburaj i sjeti se da ''sutra'' i ti ćeš svojoj snahi svekrva biti. osobito te podsjećam na ovo što sama tvrdiš '' tako ponajmanje po mom iako sam majka i znam neke stvari malo bolje od njeg kad je dijete u pitanju.'' i ta je svekrva majka nekome...a taj neko je tvoj muž.
Ako misliš da zbog toga što se oženio njoj više nije njeno dijete , grdno se varaš.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:21:21)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ma ja nisam ismijavala, ne daj Bože....ali sam samo htjela da joj ukažem da i njeno izražvanje bi se dalo ispravljati.
Svako ima pravo da priča kako hoće.

a to da
no mislila sam na Iman [sm=smiley4.gif]

elvy -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:21:54)

Pustite zenu dosta joj njene muke...[sm=smiley13.gif] draga anonimna malo je to zastarjelo da se mijenja,predpostavljam da ste duye u braku cim imate dijete i da si to sasjekla u startu bilo bi ti lakse....al sad ces malo teze i uz puno strpljenja postic da se tvoj rijec pika u tvom braku....popusti malo sto se tice djeteta,narocito mjenjaj to sto se tm samo igra sa njim pust ga malo da vidi koliko ima obaveza oko njega nije samo za igranje....spremi se jedan dan kad je on kuci pa u mahalu sama...a njemu odtavi dijete i nemoj govorit tad ga na hrani jel piskio,kakio...nego opusteno i tako koji put....ma sve se moze promjenit,al tm je tvrdoglaviji od mog izgleda,samo sto sam ja odma na pocetku braka vidjela sa kim sve imam posla i odma u korjenu pocela sasjecat....niko nije vrijedan mene...ni tebe...opusteno zeno...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.4.2013 15:24:22)

muaaa -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:24:29)

Pa anonimna kad ti je vec sve to tako kao sto pises najbolje da se razvedes.Neslusaju te ni muz,ni sveki itd.Smeta ti sto dijete gledaju,hrane,uce sta netreba i neispravno...razvod ti negine.
Svi siti a ovce na broju....ha ya

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 15:27:56)

a kako dodje do toga da je sveki ključni igrač u jednom bračnom odnosu?

Iman kriva si [sm=smiley14.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>