Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.4.2013 14:37:40)
|
IZVORNA PORUKA: elvy Anonimna mila ti jednostavno moras da nadjes neku caku svom muzu da ga okrenes sebi,ne da sutis cijeli zivot i trpis njegovo ponasanje,nece dovjeka bit roditelja,kad njih nebude kome ce se onda kljanjat i prislanjat...... Ma pokusavala sam i caku mu naci, ali nema je, bar tako mislim. Recimo pokusala sam kulirat i biti stalno nasmijana i tad je sve ok on naravno suti na sve jer su to "sitnice", ali cim bi rekla nesto ili kontrirala, odmah se on mijenja, ja opet nevaljam i sa mnom je sve pritisak. Teska sam, ali zbog okolnosti sam postala teska. Jer nemam samostalnog zivota ni privatnosti pa imam potrebu i zelim da bar kad je moje dijete u pitanju bude po mom. Ali i na tom polju problemi. Recimo, ako ostavim dijete s njegovom mamom jer imam obaveze, pripremim dijetetu dorucak, rucak, sve, i kazem muzu da kaze mami da nahrani dijete u toliko i toliko sati pa i njoj to kazem, kad dodjem kuci i pitam kako je dijete jelo, ona meni kaze da je nahranila dijete tad i tad, ali to nije ono vrijeme kad sam ja rekla i muzu i njoj. Moj muz joj je drukcije rekao pa bar za pola sata razlike, ali ispane da to radi samo da ne bude po mom. To zakljucujem jer kad mu i druge stvari kazem za dijete, odredim nesto, na njemu vidim ono: sta ti ba meni govoris, sto mora bit po tvom. A ne pravi jelo dijetu, nije obavezan ni s cim osim da se igra s djetetom. Osjecam se grozno, svaki dan gore i gore, nisam sretna u svom braku, a znam da smo mogli imati divan brak. Ali nemamo jer blizina njegovih, iako nisu losi ljudi, to ne dopusta, a muz i dalje to ne zeli da vidi. On se jos vise prikloni njima kad mu kazem da nesto njihovo nije ok. Ma samo ja ne valjam i gotovo. Pocnee radit ono sto ne volim. I kako tako da zivim. Razmisljam i o razvodu. Molim vas pomozite mi svojim iskustvima jer ja ne znam sta mi je, gotov sam poludila, grijesim i ja mozda, ma sigurno, sad sam vec u fazi kad i pretjerujem, ali meni se nakupilo da sam gotov eksplodirala. Vise nisam ni raspolozena, samo mi se place, a muz kad dodje s posla pritisak mi jos vise pocne rasti.
|
|
|
|