RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

malena sharena -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 1:07:43)

A zeza me mob, uglavnom htjedoh potpisati cickolini, od-do. [sm=bravo.gif]

jasmin -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 8:52:25)

IZVORNA PORUKA: malena sharena

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
I ja.

Medić* -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 9:04:28)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: malena sharena

I ja.

Takodjer :)

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:15:09)

Pozdravvvvv ..... Iako vec dugo niko nije pisap na ovoj temi nadam se da ce se neko javiti .

Moja situacija je veoma kompleksna . Kad sam se udala za mm , drugi dan su dosli moj dajdza, sestre i tetka , ono kao donijeli mi neke stvari, te da vide gdje sam jer sam se udala "daleko " skroz drugi grad, kanton.

Niko od muzeve familije nije rekao da je to problem . Sve je bilo u redu . Svekrva i zaova su pripremale rucak a ja i mm smo otisli pred moje jer ne znaju kako doci do kuce . Kad smo stigli , svekrva se eto Boze "odjeednom " razbolila , lezi u sobi nije ih mogla ni docekati . Svekar na poslu . Samo zaova docekala . Al ok. Nije izisla iz sobe niti bi da nisu dosli i njen djever i jetrva . ( Je li vama ovo normalno , ljudski. Meni je cista provokacija. )

Eh sad moj dajdza ima cudan smisao za humor . poceo me zezati na nacin koji je meni sasvim normalan za njega ali oni su to shvatili kao uvredu. Zezanje je bilo tipa :Nioje ti tm rekao da ovdje zivi vec tamo ( da ne navodim nazive grada, mjesta ), zatim tako neke gluposti , ali je tu bila i kcerka od moje zaove i on je iako mu je lijepo zaova rekla ovo je moja kcerka , on pita cije je ovo dijete , da nije od mm . To je bila kap koja im je prelila casu . Odmah su obje se distancirale i vise uopstwe nisu ni sjedile sa mojim a ni ispratile ma nista. Mm i ja smo ih opet malo otpratili , kad smo se vratili kucu njih dvije rone krokodilske suze , one su uvrijedjene, nazvane lopovoma , diroao joj u dijete ma preuvelicano milijom puta .

Tad obje, svekrva i zaova kao imoj muz su rekli da im on vise nikad ne smioje doci ni blizu kuce. medjutim prosle sedmice se oni meni najave opet hoce mi doci na zalost jer mi je umro otac i mm kaze da je rekao svoje i da za njega nema bujruma .

Nisu ni dosli jer im je mama rekla da ne idu . Moja mama je jako uvrijedjena . I ja sam . Da napomenem da za 3,5 godinae brajka nikad nije mm otisao u njegovu kucu iako mamini roditelji zive zajedno sa dajdzom , iako je moja nene imala mozdani i puno drugih stvari.

Takodjer , niko s muzeve strane za svo ovo vrijeme nije otisao mojima samo svekar babi na dzenazu .

Cak ni na zalost kad mi je babo umro .

Eh sad Nadam se da ce neko imati strpljenja da procita i da svoje misljenje , komentar bilo sta jer ja vise nisam pametna .

Daliyah92 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:30:27)

Tvoj dajdza je malo pretjerao sa salom, bar bi i meni to jako zasmetalo. Ne bih mu zabranila da dolazi (da je npr. od mm neki rodjak se tako salio sa mojima) ali ja ne bih s njim imala nista, nek njemu dolazi, njegov je. Tako isto mislim da su tm i njegovi isto pretjerali jer ti ako zivis tu onda je to i tvoja kuca, i ima ti pravo dolaziti ko hoce, bar u tvoju sobu kod tebe. Bar ja tako mislim.

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:38:18)

Da , ja se slazem da je pretjerao ne opravdavam ga ali ja ne bih mogla nekome zabraniti da mi dolazi . Mi zivimo na spratu, svekar i svekrva dole , znaci ako dodje nece njima muza sam molila da dozvoli ako nista nek on izidje dok su oni tu ali ne , oni su svi uvrijedjeni a sto sa njihove strane ima jos gorih uvreda to nista to je ok . Sto se tice mm sve ostalo je u redu imamo jedan lijep i skladan zivot naravno sa klasicnim trzavicama koa i kod svih ali oko ovog je uvijek svadja i na kraju sam odustala . Nek svima sluzi na cast. Ja nista nisam kriva ali me boli taj stav prema mojoj familiji a nista ne mogu uciniti.

Ramona11 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:42:23)

Ok, covjek jeste pretjerao ali brate mili zna se sta je smrtni slucaj i zalost.
Ja ne volim ni cuti rijeci zabrana, a ne da mi neko nesto otvoreno zabranjuje.
Pa to je i tvoja kuca, na kraju krajeva dolaze tebi. Njemu ako smeta neka ode sprat ispod kod svojih dok tvoji gosti ne odu.

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:47:54)

neki ljudi jednostavno ne razumiju salu
mene ovo ne bi uvrijedilo, niti bi mm, a dal bi se svekrva uvrijedila ne bi me nesto posebno zanimalo

lijepo ti popricaj sa tm, ne dopusti da ti bilo sta zabranjuje, a posebno nemoj dopustiti da ti tvoja familija ne smije dolaziti

mala_sa -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:52:23)

IZVORNA PORUKA: Ramona11

Ok, covjek jeste pretjerao ali brate mili zna se sta je smrtni slucaj i zalost.
Ja ne volim ni cuti rijeci zabrana, a ne da mi neko nesto otvoreno zabranjuje.
Pa to je i tvoja kuca, na kraju krajeva dolaze tebi. Njemu ako smeta neka ode sprat ispod kod svojih dok tvoji gosti ne odu.

kiki82 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:53:02)

I ja sa slažem sa daliyah vezano za dajdžu, nemožeš se na taj način šalit jer neznaš ko je kakav i kako ko reaguje, to je ipak bio neki prvi susreti. Tebi bi vjerovatno bilo krivo da je neko njegov nešto tako rekao tebi.
A što se tiče toga što njegovi ne posjećuju tvoje, a tvoji njegove i  ja imam  sličnu situaciju. Ja sam pokušala sve da to funkcioniše, i stvarno bi volila da se slažu , da idu jedni drugim, al ne ide. Moja svekrva ne podnosi moji mamu, ljubomorna žena. Kad bi moji došli kod mene ( mi živimo na spratu) ja zovnem svekrvu i svekra na kafu,oni ili dođu (preko one stavri) il ne dođu nikako, pa se ja  pojedem. Propadne mi čitava vrijeme pitajućii se zašto je to tako. Eh ja sam ti sad okrenula ploču. Sad ih ne zovem , posjedim sa svojim roditeljima  rahat i boli me briga. Ne provodim ništa više vremena sa njima nego sa svojim, ako jednom sedmično odem mojim roditeljima, jednom sedmično idem i kod njegovih i mirna Bosna

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 12:56:12)

I ja sa slažem sa daliyah vezano za dajdžu, nemožeš se na taj način šalit jer neznaš ko je kakav i kako ko reaguje, to je ipak bio neki prvi susreti. Tebi bi vjerovatno bilo krivo da je neko njegov nešto tako rekao tebi.

jedno je da ti bude krivo, a druga stvar je zabraniti covjeku da dolazi, pa nije ih pola pobio

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:00:56)

Sad je sve gotovo . Nakon sto im je receno da nemaju bujruma nema sanse da dodju taman i da ih se moli . Svi su tuzni i povrijedjeni , a ja nekako najvise jer znam koliko je moja nenen htjela da dodje , zena je stara i obolila i ko zna bi li vise i imala priliku ali eto . I da, mm smeta i kad se sastajemo kod moje mame jer on ne zeli ni sjedit sa njim . I ljuti se jer kao moja mam to namjerno radi . On meni kaze ti idi kad odes mami na par dana a ja ne znam kad sam otisla na par dana . Meni je ovo tako sebicno .

Znam da ne mogu promjeniti njegovo misljenje , ali sve vise razmisljam da i ja budem djubre i odbijem obilazak njegove rodbine , ali to mi nekako nije fer jer su me svi stvarno ispostovali .

Najvise mi je zao kako mm ne vidi koliko me to grize iznutra i koliko sam tuzna , Mene je njegova mama toliko puta ponizila i uvrijedila a ja svaki put predjem preko toga radi njega .

Zar ja ne zasluzujem isto tako [sm=smiley19.gif]

jasmin -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:02:20)

IZVORNA PORUKA: bananica

jedno je da ti bude krivo, a druga stvar je zabraniti covjeku da dolazi, pa nije ih pola pobio

Slažem se s vama.

kiki82 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:05:08)

Ma ljudi očito ne vole da se druže, i uhvatili se toga. Da se tvoj dajdža nije tako pošalio, ne sikiraj se našli bi oni već nešto drugo, kao izgovor. Ma imam ti ja takve, uh šta sam sve prošla, dobro sam pametna.

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:05:22)

za mene si ti tu kriva, nisi trebala dopustiti da do ljudi dodje informacija da im kod tebe nema bujruma

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:08:34)

IZVORNA PORUKA: kiki82

A što se tiče toga što njegovi ne posjećuju tvoje, a tvoji njegove i  ja imam  sličnu situaciju. Ja sam pokušala sve da to funkcioniše, i stvarno bi volila da se slažu , da idu jedni drugim, al ne ide. Moja svekrva ne podnosi moji mamu, ljubomorna žena. Kad bi moji došli kod mene ( mi živimo na spratu) ja zovnem svekrvu i svekra na kafu,oni ili dođu (preko one stavri) il ne dođu nikako, pa se ja  pojedem. Propadne mi čitava vrijeme pitajućii se zašto je to tako. Eh ja sam ti sad okrenula ploču. Sad ih ne zovem , posjedim sa svojim roditeljima  rahat i boli me briga. Ne provodim ništa više vremena sa njima nego sa svojim, ako jednom sedmično odem mojim roditeljima, jednom sedmično idem i kod njegovih i mirna Bosna

I mi smo na spratu al jedan ulaz ( da Bog da crko ko je prvi izmislio da se dijeli na sprat ). A isto i kod mene . moji kad dodju svekijevci il ne izidju il izidju pa nista nece ni piti ni jesti ko da smo svi zarazni i odese oni imaju posla i tako . meni svekrva nije izisla na sprat ima 3 mjeseca , sad ne idem ni ja samo nekad kad zaova dodje sjednem 10 min i odoh na sprat . i to vrlo rijetko . danans je muz na poslu ja nisam ni sisla niti me zanima gdje su i sta rade .

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:13:47)

za mene si ti tu kriva, nisi trebala dopustiti da do ljudi dodje informacija da im kod tebe nema bujruma

Ali sta da radim , da dozvolim da ljudi predju 150 km sa starom bolesnom zenom i da ih ponize pred vratima jer su rekli da ce ga vratiti ako ikad dodje .

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:15:18)

IZVORNA PORUKA: kiki82

Ma ljudi očito ne vole da se druže, i uhvatili se toga. Da se tvoj dajdža nije tako pošalio, ne sikiraj se našli bi oni već nešto drugo, kao izgovor. Ma imam ti ja takve, uh šta sam sve prošla, dobro sam pametna.

Tu si u pravu zaista ne vole da se druze , nikome ne idu .Moja sveki ima samo 2 brata ziva od cijele familije i njih je otkacila .

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:18:00)

IZVORNA PORUKA: Black Rose

Ali sta da radim , da dozvolim da ljudi predju 150 km sa starom bolesnom zenom i da ih ponize pred vratima jer su rekli da ce ga vratiti ako ikad dodje .

e ja bih ovako....i fino ako njih vrati pokupil ase s anjima...šta ba oni tebe zatvorili u kuću sve zajedno, odvojili te do fmailije...
pa nisi ti repa bez korijena...
det i malo samopouzdanje povrati i stavi neke stavri na mjesto...
čuj majketi, pa to je valjda i tvoj dom...
što ne kažeš ja mogu sa tvojm materom i sestrom a ti ne može njih koji pređu toliki put istrpit 2 sata...
gdje je tu poštovanje, izvini al od ljubavi se ne živi...ja mogu da ga volim ko sunce na nebu al da me ne poštuje bogami bi ljubav zabacila za rame

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:19:09)

prije nego sto bi ljudi krenuli na put, u tvojoj kuci bi trebalo biti kristalno jasno da su dobrodosli

kiki82 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:19:53)

Ti tvoji i moji su možda kakve rodbine [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ista situacija, ma da je kod mene problem svekrva, svekar je ok,al čovjek bolestan pa nije mu ni do njega. Ja sam sad sve pustila kraju,samo sebi ugađam, isto tako znam ih ne vidjet po par dana, a nekad sam znala svaki dan ispijat kafe i bit fina, pa opet ne valjam.

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:21:35)

tvoj muz jasno dokazuje da ne postuje niti tebe niti tvoju familiju

melin -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:22:58)

A bolesnog naroda[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] nista drugo ti nemogu rec jer zaista nemam iskustava mm nema nikog tako da sam ja izgleda rahat kad citam sve ovo...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:24:12)

mene interesuje u koji dio Bosne si se ti udala

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:24:36)

prije nego sto bi ljudi krenuli na put, u tvojoj kuci bi trebalo biti kristalno jasno da su dobrodosli

Nazalost tako sam se trebala postaviti odmah taj dan prije 3,5 g kad su mi onako sasuli sve u lice , trebala sam se odbraniti ali ja sam sutila ko zadnja budala i klimala glavom dok mi je svekrva drzala predavanja a nisam joj jos ni 24h bila u kuci .

Znam da sam ja najvise kriva ali ja sad ne mogu vratiti vrijeme .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>