RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

animagical -> RE: Problemi u braku (24.3.2013 22:22:43)

IZVORNA PORUKA: Besanaaa

Pricam vezano za moj slucaj meni su svi paetovali na svoj nacin pa eto valjda ni ova zena nije dovoljno luda da slijepo vjeruje savjetima preko interneta.Svak saslusa savjet i tuje misljenje ali radi po svom nahodjenju a to nije razlog da nekoga vrijedjamo i govorimo da je glup.
Draga moja uradi kako ti mislis da je najbolje ipak je to tvoj brak.Ti najbolje znas sta je najbolje za tebe .

kao i ti, jel[sm=smiley20.gif] Bog sami zna sta bi ti sutra ovdje pisala...zenska glavo, citas probleme u brakovima su poceli mozda daleko vise hairli nego tvoj brak sto je mogao poceti i opet ti u glavu ne ulazi nista....

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 10:46:28)

Black Rose ljepo je imati fin brak i sve to. Ali tvoj muz i sva njegova famelija igraju vrlo prljavu igru od kako si ti tu dosla. Jest daidza malo pretjero ali nije to njima smetalo, njima je smetalo sto je covek 150km preso da dodje. Jer to je znak da si mu vazna, i to im smeta. Oni tebe sistemacki su iz pocetka odvojili od tvojih da mogu te jahati i handriti kako hoce. Jer najlakse je jahati tudju kost kad njegovi to nevide, nezabrane, nedaju savjet.
Za mene nema ljubavi ako on nepotuje moje. Nemora ih voliti, nevolim ni ja njegove ali postovati se MORA.
I mila cim on nepostuje tvoje nepostuje tebe a niti te voli. Vjeruj mi.

Besanaaa -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 10:55:34)

IZVORNA PORUKA: animagical

kao i ti, jel[sm=smiley20.gif] Bog sami zna sta bi ti sutra ovdje pisala...zenska glavo, citas probleme u brakovima su poceli mozda daleko vise hairli nego tvoj brak sto je mogao poceti i opet ti u glavu ne ulazi nista....

Ulazi ali slijepo slusati ljude preko interneta nije mi toliko pametna ideja.Moze se porazgovarati,naci kompromis a tek onda razmisljati o razvodima.Danas je ocigledno toliko mnogo razvoda jer zene ne pokusavaju sacuvati brak i nesto presutjeti nego hajmo,najlakse se rastati

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 12:16:25)

IZVORNA PORUKA: bananica

neki ljudi jednostavno ne razumiju salu
mene ovo ne bi uvrijedilo, niti bi mm, a dal bi se svekrva uvrijedila ne bi me nesto posebno zanimalo

lijepo ti popricaj sa tm, ne dopusti da ti bilo sta zabranjuje, a posebno nemoj dopustiti da ti tvoja familija ne smije dolaziti

potpisujem, pa čovjek se šalio
e jesu to neki namćori kad su tako digli nos
do duše i tvoj daidža ga ko malo zavlačio al opet nije mrtva glava

no ako oni ne daju tvojima da dolaze i ti ne sjedi s njeovima kad dolaze, nego čim oni na vrata a ti pored njih
pa će se valjda tm dozvati

al prije toga tm upoznaj s tvojoj odlukom....

inače ne razumijem zašto si nesretna jer njegovi često ne dolaze? a kao ti cijeli dan nisi sišla pa si im ga kao šuknula??
ako tm ne ide kod tvojih, nemoj ni ti da ideš kod njegovi i tačka

sabinos -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 16:06:32)

ja kazem uvijek u sali su govna najveca i zaista jesu.
sto se tice slucaja-dajdza to zaboravi i pomiri se s tim da ne mozes izgladiti aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii zato ubuduce pamet u glavu,malo se trzni,odgovori na provokaciju fino i kulturno,pa da vidis sta ce biti.ne boli vjeruj!

hatepsut -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 16:19:49)

Ja stvarno ne kontam neke ljude,pa imaju tvoji svekijevci kcer,mislim strasno.Mozda tvoj dajdja nije trebao da se sali s njima,kad su tako za*rdjeni,a mozda je covjek htio da krene prica u nekom smjeru.Ja iskreno ne znam sta bi,ono bas je nezgodno ti si izmedju 2 vatre,ali vjerovatno to vece dok je zaova ronila suze kako je uvrijedjena i sl i ja bi kazala kako ona meni ne treba jer izmislja.
Jako mi je zao sto si u takvoj situaciji i nadam se da ce se to popraviti.

madam x -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 17:33:27)

Ulazi ali slijepo slusati ljude preko interneta nije mi toliko pametna ideja.Moze se porazgovarati,naci kompromis a tek onda razmisljati o razvodima.Danas je ocigledno toliko mnogo razvoda jer zene ne pokusavaju sacuvati brak i nesto presutjeti nego hajmo,najlakse se rastati

Hoćeš li se ti ipak udati?

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 17:48:58)

IZVORNA PORUKA: zinanina

[sm=smiley36.gif] legendo

Mirkica -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 21:50:45)

meni od svega osatde u glavi da je svekrva ocitala bukvica maldoj kad je dosla [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] drage zene dozovite se pa jel toliko imate nisko misljenje o sebi [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Nego Black Rose zene su ti rekle sve , on nece tvojima nemoj ni ti njegovoima , malo ti zategni konce , ako mu je stalo do tebe i malo ce obratiti paznju ako ne onda ce ga bas briga boliti.
Sto se tice dajdze [sm=smiley13.gif] nije da nije kriv a kako si sama rekla prije neg sto je dosao vec im nije pasalo prema tome samo su cekali razlog.

madam x -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 22:09:23)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

meni od svega osatde u glavi da je svekrva ocitala bukvica maldoj kad je dosla [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] drage zene dozovite se pa jel toliko imate nisko misljenje o sebi [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Nego Black Rose zene su ti rekle sve , on nece tvojima nemoj ni ti njegovoima , malo ti zategni konce , ako mu je stalo do tebe i malo ce obratiti paznju ako ne onda ce ga bas briga boliti.
Sto se tice dajdze [sm=smiley13.gif] nije da nije kriv a kako si sama rekla prije neg sto je dosao vec im nije pasalo prema tome samo su cekali razlog.

Meni je bezveze toliko zatezati zbog nekoliko neslanih šala.... i na kraju krajeva, šta se ima to spočitavati njoj, nije ona dajdža, moj stav je da ja ni za čije postupke ne preuzimam odgovornost. Bude situacija, kad se za nekog mog daljeg rođaka kaže nešto u negativnom smislu, pa onda izvini, on je tvoj, ali to je tako. Ja se nimalo ne osjećam krivom ili loše, ako je neko " moj" nekoga uvrijedio ili slično. Svako svoje breme nosi. I svako je slobodan činiti sve, za što je spreman preuzeti posljedice.

madam x -> RE: Problemi u braku (25.3.2013 22:10:30)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zinanina

[sm=smiley36.gif] legendo

Rekoh, da rezimiramo [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 8:32:34)

Ja sve vise stecem dojam da na danasnjem vaktu imaju samo 2 vrste zena. One koju su na konju i gdje muz ne smije pisnuti ili one s kojima muz brise pod.
Mali broj je normalnih odnosa, sto je zalosno.

chuci -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 8:47:35)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja sve vise stecem dojam da na danasnjem vaktu imaju samo 2 vrste zena. One koju su na konju i gdje muz ne smije pisnuti ili one s kojima muz brise pod.

ja baš na forumu stekoh dojam da je malo ovakvih o kojima narod priča, a da je najviše onih koje su po meni normalne i sve se u braku radi uz dogovor.
ovo besanaaa skontlaa kako da koristi opciju anoniman[sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 9:36:14)

ja bi rekla to malo blaže, ima brakova gdje su žene dominantnije i ima brakova gdje su muževi dominantniji
što se tiče forumašica sa RR-a rekla bi da je većina u braku dominantnija

Crnkica -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 9:43:04)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja bi rekla to malo blaže, ima brakova gdje su žene dominantnije i ima brakova gdje su muževi dominantniji

ili se one tako predstavljaju,a mi ne znamo šta je iza čijih vrata.
a i što bi znale ovako je lakše,"kad te gazda zaguli a ti na rr pa se ispucaj."

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 9:44:50)

IZVORNA PORUKA: dzejla2012

hahah pa dobro ima svega, no čini mi se da većina ženica sa RR-a donosi sama odluke il iste samo servira suprugu što se tiče mnogo čega, od kupovine do odgoja djeteta i sl

Crnkica -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 9:45:38)

kao da bi bilo interesantno da nema ono bakćenja oko sitnica pa tu smo da se trpimo i u dobru i u zlu.[sm=smiley36.gif]

Crnkica -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 9:48:46)

hahah pa dobro ima svega, no čini mi se da većina ženica sa RR-a donosi sama odluke il iste samo servira suprugu što se tiče mnogo čega, od kupovine do odgoja djeteta i sl

moj trenutno zove kad će doručak i još čuva malu,a meni došla neka inspiracija pa mi se piše...a ima dana pa sama sebe uhvatim kako mi je već par puta uzastopno naredio nešto,a to nebi smjela dozvoliti,jer hoću da ja budem dominantna...

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 9:54:49)

mm nije taj tip, nije sklon postavljanju pravila i insistiranju na svom
npr ja sam odlučila u koji će dijete vrtić, kako ćemo namjestiti stan, kad ćemo krečiti, gdje ćemo na more i sl
ono ja predložim a on kaže ok [sm=smiley36.gif]

nekom sa strane djeluje kao da ja sad njega driblam al nije tako, nego on je takav tip, do duše te neke moje odluke su se pokazale odlične pa on valjda vidi da ih ne treba preispitivati [sm=smiley36.gif]

s druge strane ja nikad nisam rekla njemu gdje će i kad izaći, nisam zvocala jer npr provodi vrijeme trenirajući, što je jako često, meni je bezveze d ja njemu govorim šta će i kako sa sobom

Crnkica -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 10:04:58)

npr ja sam odlučila u koji će dijete vrtić, kako ćemo namjestiti stan, kad ćemo krečiti, gdje ćemo na more i sl

nekom sa strane djeluje kao da ja sad njega driblam al nije tako, nego on je takav tip, do duše te neke moje odluke su se pokazale odlične pa on valjda vidi da ih ne treba preispitivati [sm=smiley36.gif]

s druge strane ja nikad nisam rekla njemu gdje će i kad izaći, nisam zvocala jer npr provodi vrijeme trenirajući, što je jako često, meni je bezveze d ja njemu govorim šta će i kako sa sobom

ma apsolutno,ne kažem da meni vojnički naređuje,zna nam se raspored da nebi brkali stvari,
ima stvari u koje nevolim da se miješa,oko djece i kućanstva,
a izlasci kad hoću izaći dogovorimo se čuvaš djecu i gotovo je,a nisam mu nikad branila sa dobrim društvom izać.

chuci -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 10:05:20)

pa meni je ovo sasvim normalno. nije bitno ko je nešto predložio (ili odlučio kako ti pišeš) sve dok se obe strane slažu sa tim.
mislim da si ti rekla idemo na more tu i tu a on kaže meni s tamo nikako ne sviđa, možemo negdje drugo samo ne tu, a ti ustraješ i vi odete to po meni nije u redu, a ako se i on slaže šta fali ko je našao aranžman. bitno je da su svi zadovoljni i zadovoljeni [sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 10:09:21)

Slično kao što kaže chuci i ja mislim.
Uvijek će neko dati prijedlog kako,šta...ali dok se partneri slažu sve je ok. I to ne znači da je neko dominantniji... Zna se svačije mjesto i sasvim mi je logično da žena ima svoje neke prednosti kojima je u stanju da dobije što želi [sm=smiley1.gif],a da se pri tome suprug ne osjeća poniženo,zakinuto i sl.

Crnkica -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 10:11:28)

ma neće reći koju boju da stavim kad krečim i slične stvari,nego danas hoće grah a meni se ne kuha,
al njemu za ljubav ću da skuham,neću ga na snijegu kuhat.
i on meni svako malo pravi špagete bolonjeze jer ih volim a on odlično pravi.
ZA LJUBAV

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 10:26:06)

ma neće reći koju boju da stavim kad krečim i slične stvari,nego danas hoće grah a meni se ne kuha,
al njemu za ljubav ću da skuham,neću ga na snijegu kuhat.
i on meni svako malo pravi špagete bolonjeze jer ih volim a on odlično pravi.
ZA LJUBAV

Haha a moj jede za moju ljubav grah iako mu nije ljubitelj

Besanaaa -> RE: Problemi u braku (26.3.2013 10:38:32)

IZVORNA PORUKA: chuci
ovo besanaaa skontlaa kako da koristi opciju anoniman[sm=smiley1.gif]

Moram te razocarati ali nisma ja

Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>